3 ay onceden folik asit kullanilmasini oneriliyor ama 7 aydir hamile kalamiyorum kullanmaya devam etmeli miyim?

tugbaa0

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2022
307
100
28
Arkadaslar ne yapmam lazim agustos ayindan itibaren folik asit kullanmaya basladim hamilelik dusundugum icin ama hamile kalamadim 3 ay oncesinden kullanmami onermisti doktor. Simdi 6-7 ay olacak kalamiyorum ve her ayda deniyoruz ilaci kullanmaya devam edeyim mi fazlasi zarar olur mu? Yoksa hamile kaldigim ay mi baslayayim bu sekilde 3 ay oncesinden dedik 6 ay oldu cunku

Arkadaslar ne yapmam lazim agustos ayindan itibaren folik asit kullanmaya basladim hamilelik dusundugum icin ama hamile kalamadim 3 ay oncesinden kullanmami onermisti doktor. Simdi 6-7 ay olacak kalamiyorum ve her ayda deniyoruz ilaci kullanmaya devam edeyim mi fazlasi zarar olur mu? Yoksa hamile kaldigim ay mi baslayayim bu sekilde 3 ay oncesinden dedik 6 ay oldu cunku
Evet mutlaka kullanmaya devam edin. Gerekirse markayı değiştirin

Bazi yerlerde fazla kullanim otizim ve bazi kanser turlerine sebep oluyormus yaziliyor aklim karisti hamile kalana kadar devam etmelimiyim doktorumda tatile cikti soramiyorum
Doktorum bana gebelik düşünüyorsanız mutlaka kullanın dedi ve gebelikte de kullandırılıyor bu zaten. Ben folbiol 5 mg kullanıyorum

Ben hamilelik düşünmediğim halde doktorum folibol 5 mg verdi şimdiden kullan depoların dolsun dedi bende anlamadım cevremdekiler gebelik düşünmüyorsan kullanma diyor bende 2 3 günde bi alıyorum

merhaba, ben de vifolic marka kullanıyordum sonradan solgara geçtim, 3 aydır kullanıyorum. Ama folik asit kullanıyorum hala hamile kalamadım demek yanlış, başka bir nedeni olabilir veya hiç bir nedeni de olmayabilir. Allahım doğru zamanda verir, her şeye baktırdınız mı eşinizle beraber

Doktorum bana gebelik düşünüyorsanız mutlaka kullanın dedi ve gebelikte de kullandırılıyor bu zaten. Ben folbiol 5 mg kullanıyorum
Bir kac haftadir biraktim cok kullandim diye ama yine baslayayim en iyisi bilemedim ki cok fazla kullanmakta zararli mi diye doktoruma soracagim rahat ederim

merhaba, ben de vifolic marka kullanıyordum sonradan solgara geçtim, 3 aydır kullanıyorum. Ama folik asit kullanıyorum hala hamile kalamadım demek yanlış, başka bir nedeni olabilir veya hiç bir nedeni de olmayabilir. Allahım doğru zamanda verir, her şeye baktırdınız mı eşinizle beraber
Evet yani folik asit hamile kalmayi kolaylastirmiyor biliyorum sadece merak ettigim hani hamile kalmadan 3 ay once baslayin diuorlar ama ben 7 aydir kullaniyorum hamilede kalamiyorum biraksam mi zararli mi olur diye dusundum. Aminn❤️ sadece hormonlarimiza baktilar diger testler icin 1 sene dolsun dediler insAllah birsye yoktur🥲

Ben hamilelik düşünmediğim halde doktorum folibol 5 mg verdi şimdiden kullan depoların dolsun dedi bende anlamadım cevremdekiler gebelik düşünmüyorsan kullanma diyor bende 2 3 günde bi alıyorum
Bende tam emin olamadim aylardir iciyorum hamilelik yok zarari olur mu bilemedim en iyisi doktora danismak

Dr a sormadan kullanma derim zararı varmı bılmıyorum ama dr um bana sen sureklı kullan demıstı (trdavi boyunca)

Ara verin hamile kalınca tekrar başlarsınız

Canım bizde bir yıldir istiyorduk kullandım bir yıl hangi doktora gitsem devam dedi birşey olmmaz inşallah öyle düşünme

Folik asit hamile kalmaya yardımcı olmuyo hamile kaldığında bebeğin beyin gelişimi için önemli olduğu için kullanılıyo asıl. Ben 2 yıla yakın zamanda hamile kaldım hep kullandım doktor hep devam dedi hamilelikte de 12.haftaya kadar devam ettim. Bence sen de kullan hiç zararı yok bebeğe ya da sana

Evet mutlaka kullanmaya devam edin. Gerekirse markayı değiştirin
No
Folik asit hamile kalmaya yardımcı olmuyo hamile kaldığında bebeğin beyin gelişimi için önemli olduğu için kullanılıyo asıl. Ben 2 yıla yakın zamanda hamile kaldım hep kullandım doktor hep devam dedi hamilelikte de 12.haftaya kadar devam ettim. Bence sen de kullan hiç zararı yok bebeğe ya da sana
İki yilmi hamile kalamdiniz

X