3,5 yaşındaki oğlum çok sinirli ve agresif.en ufak birşeye sinirlenip evde terör estiriyor adeta.bebekliğinde ne kadar sakindi yavrum.inatlaşmazdı sözümü dinlerdi.özellikle bu aralar iyice huy değiştirdi.bir öfke bir öfke.en basit olayda bile sinir krizine giriyor.sabah kalkar kalkmaz oyuncakçıya gidelim diye tutturdu.oğlum bu saatte kapalıdır gidemeyiz diyorum anlamıyor bağırıyor ağlıyor.kendine bana vuruyor sinirden.ben çalışıyorum.annem bakıyor oğluma.çokta güzel ilgileniyor.evde canı sıkıldığında mı yapıyor anlamıyorum.2 ay sonra kreşe başlatmayı düşünüyorum.bilemiyorum neden böyle davranıyor.en ufak şeylerde bile ağlama krizine giriyor.sabah kalkıyor sinirli akşam işten geliyorum sinirli hırçın.doktoramı götürsek acaba bilemiyorum.az önce eşim doktır götürmüş biraz nezle gibiydi.orada sevmek isteyenlere falan dil çıkarmış.ailemizde öyle kavgacı hırçın kimsede yok.eşimle tartışmalarmız oluyor ama ben çok özen gösteriyorum onun yanında bağırıp çağırmıyoruz.sadece 1 defa oldu çok kötü kavga etmiştik ama üzerinden bayağı bir zaman geçti bir daha tekrarlamadık.bizdemi hata anlamadım.yada çalıştığımız için bizi özlediği için yapıyor olabilir mi?
Çocuklar dönemsel değişebiliyor, burası bir gerçek. Ancak anneniz çok fazla şımartmış olabilir mi? Yani çocuğa hayır diyememek, her dediğini yapmak, kuralların olmaması. Bu durumda çocuğu disipline etmek çok zor olur. Yani aslında çocuğun her dediğini yapıp el bebek gül bebek bakmak marifet değil, ona yeri ve zamanına göre her istediğinin olmayacağını anlatabilmek marifet. Anneniz nasıl bakıyor peki? Sizin yetiştirme tarzınızla çatışan yönler var mı mesela?3,5 yaşındaki oğlum çok sinirli ve agresif.En ufak birşeye sinirlenip evde terör estiriyor adeta.Bebekliğinde ne kadar sakindi yavrum.İnatlaşmazdı sözümü dinlerdi.Özellikle bu aralar iyice huy değiştirdi.Bir öfke bir öfke.En basit olayda bile sinir krizine giriyor.Sabah kalkar kalkmaz oyuncakçıya gidelim diye tutturdu.Oğlum bu saatte kapalıdır gidemeyiz diyorum anlamıyor bağırıyor ağlıyor.Kendine bana vuruyor sinirden.Ben çalışıyorum.Annem bakıyor oğluma.Çokta güzel ilgileniyor.Evde canı sıkıldığında mı yapıyor anlamıyorum.2 ay sonra kreşe başlatmayı düşünüyorum.Bilemiyorum neden böyle davranıyor.En ufak şeylerde bile ağlama krizine giriyor.Sabah kalkıyor sinirli akşam işten geliyorum sinirli hırçın.Doktoramı götürsek acaba bilemiyorum.Az önce eşim doktır götürmüş biraz nezle gibiydi.Orada sevmek isteyenlere falan dil çıkarmış.Ailemizde öyle kavgacı hırçın kimsede yok.Eşimle tartışmalarmız oluyor ama ben çok özen gösteriyorum onun yanında bağırıp çağırmıyoruz.sadece 1 defa oldu çok kötü kavga etmiştik ama üzerinden bayağı bir zaman geçti bir daha tekrarlamadık.Bizdemi hata anlamadım.Yada çalıştığımız için bizi özlediği için yapıyor olabilir mi?
Bu çocuk beni delirtecek vallahi delirtecek.Akşamdan beri yapmadığı huysuzluk kalmadı.3 kişiyi oynatıyor etrafında.Sabahta öyle yine sinirli ağlama kr,izleri ufacık şeyleri bahane edip bağırmalar.Bu kadar huysuz aksi çocuk olurmu ya.Her dediği yapılıyor alınıyor bişeyde gözü kalmıyor.Ne yapacağımı şaşırdım ya.Sabah sabah çok sinirim bozuldu.Ben nerede hata yaptım acaba?Düzgün yetiştiremedim d,iye soruyorum artık kendime.Önümüzdeki ay yollayacağım kreşe bakalım orada kime nazlanacak.Off çok doldum artık.Psikoloğa götürecem yakında yada kendim gidicem artık.
Benimde iki bucuk yasinda bir oglum var ve bazen tv yi cok izlediginde evde teror estiriyor disardaki insanlar sevmeye kalksa gucu yetse dovecek gibi saldirgan oluyo abla ve abisinide cok hirPaliyor suan tvyi sinirladik haftada bir saat cizgi filme indirdik cok rahatiz sukur sebep tvde olabiliR
ahhh ahhh kelin merhemi olsa da başına sürse
8 yaşında benim kızım en ufak birşeyde, babası şaka yaptığında
ufacık bir eleştiri yaptığında dakikakalarca ağlıyor
geçen arkadaşlarının d.günlerinde bile her çocuk oynarken o yanıma gelip ağlayıp
sürekli arkadaşlarını şikayet etti ama nasıl bağırarak ağlamak
düşünün yani kaç hallere giriyorum
ne olursa olsun kuzum benim canım tabi
evet bunun için çareleri olan yazsın lütfen bayağı akıllara ihtiyacım var
size ve konu sahibine adem güneşin çocukluk sırrı adlı kıtabını okmanızı öneririm ama kesinlikle okuyun burda ne yazsam eksik kalacak hatta bir kitap 3 defa okunursa daha iyi anlaşılabilirmiş bende deneyeceğim
yazarın diğer kitaplarınıda önerdiler bende birkaç defa radyo programını dinlemiştim oğlum 7 aylık okumaya başladım hatta geç kadığımı düşünüyorum
En son 2014te girmiş siteye. Oğlan askere gidecek nerdeyse. Sence cevaplar mı?? Hortlatmayın şu konuları. Bir bakın sahibi aktif mi diyeAradan uzun zaman geçmiş çok merak ettim şuan kızınız nasıl bir karaktere sahip.. umarım cevaplarsınız
ben anneanne iyi bakiyorsa anneyi cok da arayacagini sanmiyorum, tabi ki ozler ama huzursuz olmaz bence. neneler bazen cok cizgi film izletebiliyorlar, o da agresiflik yapiyor, ya da haber, muge anli izletiyorlar. bazen de aksama kadar aman aglamasin, gerisi annesine kalsin diye ne isterlerse verebiliyorlar. ben de evde tutmustum cocugu uc yasindayken baslattim, keske daha erken gonderseymisim, evde hic bir sey ogrenmiyorlar bence.3,5 yaşındaki oğlum çok sinirli ve agresif.En ufak birşeye sinirlenip evde terör estiriyor adeta.Bebekliğinde ne kadar sakindi yavrum.İnatlaşmazdı sözümü dinlerdi.Özellikle bu aralar iyice huy değiştirdi.Bir öfke bir öfke.En basit olayda bile sinir krizine giriyor.Sabah kalkar kalkmaz oyuncakçıya gidelim diye tutturdu.Oğlum bu saatte kapalıdır gidemeyiz diyorum anlamıyor bağırıyor ağlıyor.Kendine bana vuruyor sinirden.Ben çalışıyorum.Annem bakıyor oğluma.Çokta güzel ilgileniyor.Evde canı sıkıldığında mı yapıyor anlamıyorum.2 ay sonra kreşe başlatmayı düşünüyorum.Bilemiyorum neden böyle davranıyor.En ufak şeylerde bile ağlama krizine giriyor.Sabah kalkıyor sinirli akşam işten geliyorum sinirli hırçın.Doktoramı götürsek acaba bilemiyorum.Az önce eşim doktır götürmüş biraz nezle gibiydi.Orada sevmek isteyenlere falan dil çıkarmış.Ailemizde öyle kavgacı hırçın kimsede yok.Eşimle tartışmalarmız oluyor ama ben çok özen gösteriyorum onun yanında bağırıp çağırmıyoruz.sadece 1 defa oldu çok kötü kavga etmiştik ama üzerinden bayağı bir zaman geçti bir daha tekrarlamadık.Bizdemi hata anlamadım.Yada çalıştığımız için bizi özlediği için yapıyor olabilir mi?
Lise sınavlarına hazırlanıyormuş diyolla, ben öyle duydumAradan uzun zaman geçmiş çok merak ettim şuan kızınız nasıl bir karaktere sahip.. umarım cevaplarsınız