3,5 yaşındaki oğlum neden böyle davranıyor?

3,5 yaşındaki oğlum çok sinirli ve agresif.en ufak birşeye sinirlenip evde terör estiriyor adeta.bebekliğinde ne kadar sakindi yavrum.inatlaşmazdı sözümü dinlerdi.özellikle bu aralar iyice huy değiştirdi.bir öfke bir öfke.en basit olayda bile sinir krizine giriyor.sabah kalkar kalkmaz oyuncakçıya gidelim diye tutturdu.oğlum bu saatte kapalıdır gidemeyiz diyorum anlamıyor bağırıyor ağlıyor.kendine bana vuruyor sinirden.ben çalışıyorum.annem bakıyor oğluma.çokta güzel ilgileniyor.evde canı sıkıldığında mı yapıyor anlamıyorum.2 ay sonra kreşe başlatmayı düşünüyorum.bilemiyorum neden böyle davranıyor.en ufak şeylerde bile ağlama krizine giriyor.sabah kalkıyor sinirli akşam işten geliyorum sinirli hırçın.doktoramı götürsek acaba bilemiyorum.az önce eşim doktır götürmüş biraz nezle gibiydi.orada sevmek isteyenlere falan dil çıkarmış.ailemizde öyle kavgacı hırçın kimsede yok.eşimle tartışmalarmız oluyor ama ben çok özen gösteriyorum onun yanında bağırıp çağırmıyoruz.sadece 1 defa oldu çok kötü kavga etmiştik ama üzerinden bayağı bir zaman geçti bir daha tekrarlamadık.bizdemi hata anlamadım.yada çalıştığımız için bizi özlediği için yapıyor olabilir mi?

1hamileliği stresli üzüntüyle gecen annelerin bebeklerının agresıf lma oranları yuksekdır. 2ıkıncısı 3 yasından ıtıbaren cınsel kımlıklerı olusmakda baba o sekılde davranıyrsa onu ornek almıs olabılır.3. Cocklara bellı oranlarda kaldırabılecegı oranda ceza ve odul yontemı uygulanmalı ornegın sıze ve kendıne zarar verdıgı zaman aglaması ıcın odasına gonerın ve orda dusunsun geldıgı zaman kndsyle bı yetskınle knstgnu uslupda konsun ve yaptgının farkına varmasını saglayın ozur dılemeyı ınsanlarla gecınmeyı oyunlarla sevdırmeye calısın aılecek yasıtınız ve cocuguda sızın evladnzla yasıt olan bır anneyle goruserek ccugun sosyallesmesını saglayabılırsınız

Benimde iki bucuk yasinda bir oglum var ve bazen tv yi cok izlediginde evde teror estiriyor disardaki insanlar sevmeye kalksa gucu yetse dovecek gibi saldirgan oluyo abla ve abisinide cok hirPaliyor suan tvyi sinirladik haftada bir saat cizgi filme indirdik cok rahatiz sukur sebep tvde olabiliR

3,5 yaşındaki oğlum çok sinirli ve agresif.En ufak birşeye sinirlenip evde terör estiriyor adeta.Bebekliğinde ne kadar sakindi yavrum.İnatlaşmazdı sözümü dinlerdi.Özellikle bu aralar iyice huy değiştirdi.Bir öfke bir öfke.En basit olayda bile sinir krizine giriyor.Sabah kalkar kalkmaz oyuncakçıya gidelim diye tutturdu.Oğlum bu saatte kapalıdır gidemeyiz diyorum anlamıyor bağırıyor ağlıyor.Kendine bana vuruyor sinirden.Ben çalışıyorum.Annem bakıyor oğluma.Çokta güzel ilgileniyor.Evde canı sıkıldığında mı yapıyor anlamıyorum.2 ay sonra kreşe başlatmayı düşünüyorum.Bilemiyorum neden böyle davranıyor.En ufak şeylerde bile ağlama krizine giriyor.Sabah kalkıyor sinirli akşam işten geliyorum sinirli hırçın.Doktoramı götürsek acaba bilemiyorum.Az önce eşim doktır götürmüş biraz nezle gibiydi.Orada sevmek isteyenlere falan dil çıkarmış.Ailemizde öyle kavgacı hırçın kimsede yok.Eşimle tartışmalarmız oluyor ama ben çok özen gösteriyorum onun yanında bağırıp çağırmıyoruz.sadece 1 defa oldu çok kötü kavga etmiştik ama üzerinden bayağı bir zaman geçti bir daha tekrarlamadık.Bizdemi hata anlamadım.Yada çalıştığımız için bizi özlediği için yapıyor olabilir mi?
Çocuklar dönemsel değişebiliyor, burası bir gerçek. Ancak anneniz çok fazla şımartmış olabilir mi? Yani çocuğa hayır diyememek, her dediğini yapmak, kuralların olmaması. Bu durumda çocuğu disipline etmek çok zor olur. Yani aslında çocuğun her dediğini yapıp el bebek gül bebek bakmak marifet değil, ona yeri ve zamanına göre her istediğinin olmayacağını anlatabilmek marifet. Anneniz nasıl bakıyor peki? Sizin yetiştirme tarzınızla çatışan yönler var mı mesela?

Bu çocuk beni delirtecek vallahi delirtecek.Akşamdan beri yapmadığı huysuzluk kalmadı.3 kişiyi oynatıyor etrafında.Sabahta öyle yine sinirli ağlama kr,izleri ufacık şeyleri bahane edip bağırmalar.Bu kadar huysuz aksi çocuk olurmu ya.Her dediği yapılıyor alınıyor bişeyde gözü kalmıyor.Ne yapacağımı şaşırdım ya.Sabah sabah çok sinirim bozuldu.Ben nerede hata yaptım acaba?Düzgün yetiştiremedim d,iye soruyorum artık kendime.:KK50:Önümüzdeki ay yollayacağım kreşe bakalım orada kime nazlanacak.Off çok doldum artık.Psikoloğa götürecem yakında yada kendim gidicem artık.

3 yaş sendromu denen bir durum var, isterseniz internetten de araştırın. Muhtemeln sizin çocuğunuz da bu durumun içerisinde ancak "her dediği yapılıyor, alınıyor" demişsiniz ya bence bu sizin en ciddi hatanız. Çocuğun her dediği yapılmaz, her zaman da yapılmaz. Hayırı nasıl öğrenecek? Bence önce kendinizi suçluluk psikolojisinden kurtarın, çalıştığınız için bu durum olmuyor ve çalıştığınız için her işten gelişte çocuğa süprizler yapmamalısınız. Öfke anında odasında bekletseniz ya da ağlarken sarılmayı deneseniz, bırakın vursun, bir süre sonra yelkenleri suya indirecektir. Ancak evde otorite tektir ve bu çocuk değildir.

Bu yaşlarda çocuk kimliğinin farkına varır, sakin çocuk gider yerine bambaşka bir çocuk gelir ve sizin tepkileriniz onun asıl karakterinin oluşmasına yardımcı olur. Çocuğunuzun yaptığı tek şey isteklerini yaptırmak için farklı yöntemler denemek yoksa size ne kızgınlığı var ne de başka bir şey. Keşfediyor :) Verdiğiniz cezalar önemlidir, babasının konuşmaması bence hoş değil güven kaybetmesine sebep olursunuz ancak yaptığının yanlış olduğunu mutlaka anlamalı. Bunun içinde ona bıkmadan usanmadan anlatmalısınız. Siz bu dönemi ne kadar sakin geçirirseniz çocuğunuzda o kadar çabuk atlatacaktır, ayrıca lütfen unutmayın bir çocuk tek başına inatlaşamaz mutlaka karşısında ona tepki veren olmalı ki inatlaşsın...

Son düzenleme:
Benimde iki bucuk yasinda bir oglum var ve bazen tv yi cok izlediginde evde teror estiriyor disardaki insanlar sevmeye kalksa gucu yetse dovecek gibi saldirgan oluyo abla ve abisinide cok hirPaliyor suan tvyi sinirladik haftada bir saat cizgi filme indirdik cok rahatiz sukur sebep tvde olabiliR

televızyon ve ınternet ve tabletler resmen gunumuz ıskencesını olusturuyor
cocuklar saplanıp kalıyor
dun dadı programında bu tarz bı aıleyle konusacaklardı ama ızleyemeıdm gec vakıttı

benım oglum ılk tv 19 aylıkken ızlemıstı oldukca saskındı halıyle :KK6:

ahhh ahhh kelin merhemi olsa da başına sürse
8 yaşında benim kızım en ufak birşeyde, babası şaka yaptığında
ufacık bir eleştiri yaptığında dakikakalarca ağlıyor
geçen arkadaşlarının d.günlerinde bile her çocuk oynarken o yanıma gelip ağlayıp
sürekli arkadaşlarını şikayet etti ama nasıl bağırarak ağlamak:KK1:
düşünün yani kaç hallere giriyorum
ne olursa olsun kuzum benim canım tabi :KK19:
evet bunun için çareleri olan yazsın lütfen bayağı akıllara ihtiyacım var

size ve konu sahibine adem güneşin çocukluk sırrı adlı kıtabını okmanızı öneririm ama kesinlikle okuyun burda ne yazsam eksik kalacak hatta bir kitap 3 defa okunursa daha iyi anlaşılabilirmiş bende deneyeceğim
yazarın diğer kitaplarınıda önerdiler bende birkaç defa radyo programını dinlemiştim oğlum 7 aylık okumaya başladım hatta geç kadığımı düşünüyorum

size ve konu sahibine adem güneşin çocukluk sırrı adlı kıtabını okmanızı öneririm ama kesinlikle okuyun burda ne yazsam eksik kalacak hatta bir kitap 3 defa okunursa daha iyi anlaşılabilirmiş bende deneyeceğim
yazarın diğer kitaplarınıda önerdiler bende birkaç defa radyo programını dinlemiştim oğlum 7 aylık okumaya başladım hatta geç kadığımı düşünüyorum

canım önerin için çok teşekkür ederim.. alıp okuyacağım :)

benim oğlumda öbür ay 4 yaşında olacak,,bizde senin durumların aynısını yaşıyoruz,,ama atlatmak için eşimle mücadele içine girdik,,benimde kayınvalidem bakıyor dede babaanne şımarttı yalan değil,,şimdi kontrol sağlanamadığı için,,hele toplum içinde yaptımı suç bizde anne baba çalışıyor çocuk bizi görmediği için intikam alıyor,,büükler böyle kılıf uyduruyor,,,ama değil,,benim annemde ben küçüklüğümden beri çalıştı ,,ben olay anında sakin davranıyorum,,durumu kurtarabilirsem onun ilgisini farklı yöne çekip unutturuyorum,,sakinleşince konuşuyorum bu davranışın beni çok üzdü,,keşke bunu yapmasydın diye söylüyorum,,,3-4 yaş sendromu olduğunu düşünüyorum,,bizler duruma sakin yaklaşıp atakları atlatabilirsek bu çocukda huy olarak kalmaz,,ama onunla inatlaşma yolunu seçersek hayat boyu hırçın agresiff ve sinirli olacaklarr

arkadaslarında dedigi gibi tabletler tvler en büyük görünmez tehlike bence.bu konuda cok netim.evimizde tablet var ama kullanmıyoruz kızım yok biliyor o derece yani.bilgisayardada hic oyun acmayınca bizim bilgisayarada oyun oynanmayacagını sanıyor.kücücük cocukları elinde tabletle görmeye dayanamıyorumm.sadece haftada bir iki kere yarım saat babasının telefonunda oynar o kadar.cocuklar böyle seylerle oynayınca dünyayla ilişkileri kesiliyor cok bariz görürsünüz..konu sahibi arkadsım bence de bir pedagoga gitmeniz yavav yavas herseyi cözebilir..ama sunu savunurum ki aptal salak gibi kelimeleri bir yerden duymazsa kendi üretemez bence.calısan annelerin dezavantajı tüm gün cocuklarla ilginememeleri herseyi kendileriinin verememleri cok zor.ben calısmayan bir anneyim.calıssam bile bırakamazdım ya da calısmazdım sanırım.zor bir durum.cünkü hersyi anne vermeli diye düsünüyorum bastan sona anne vermeli.benim kızım bebekken de cok sakin bir bebekti agladıgı bile cok nadirdi huysuzlugu hic yoktu. kızım 4 yasına girecek hala öyle.hayır dedigim birseyi bir daha sormaz bile.hic birseyde gözünü bırakmadım her dedigi olmustur ama sınırıyla.agladıgı zamanlarda asla yapmadım.cok güzel sohbet edebiliyoruz yeri geliyor oyun arkadası oluyorum.yeri geliyor aktiviteler yapıyoruz ufak tefek seyler olur tabi cocuk bunlar ama onlarda zaten 3 3bucuk yas civarı oluyor dediginiz gibi.cok sükür bu yasa kadar cok güzel geldik.hic bir sorun yasamadım ama iletişimimiz cok iyi oldu hep.herseyde onunda fikrini aldık esimle.o da kendini hep birey gibi hissetti.kaliteli vakit gecirmeyi dogru buluyorum dolu dolu..hepimizin işleri oluyor ama dolu dolu gercekten isteyerek gecirilen 1 saat bile yetiyor onlara.cocuk yetiştirmek cok zor heleki calısıp bırakmak daha zor sizin için.allah yardımcısı olsun tüm calısan annelerin.annelik işte kızlar ne yapsan az geliyor sanki hep daha iyi daha iyisi olsun istiyorsun cocuguna..icindeki kalp hep ona calısıyor sanki..allahım tüm miniklerimizi biz annelere bagıslasın..olmayanlarada böyle duyguyu nasip etsin..

Bundan bir ay önce memlekete ailelerin yanına gittim Oraya götürdüğüm çocukla getirdiğim cocuk arasında dağlar kadar fark var huyu okadar degistiki anlatamam .
Ben her dediğini yapmiyorum,bazı şeyler yasaktir bunları biliyodu ve uyuyodu gittik geldik cocuk her kafasına eseni yapmak istiyo
Çünki orda her dediği yapıldı ve simardi,
Bende Simdi toparlamaya çalışıyorum ,düzeldi biraz.

Aradan uzun zaman geçmiş çok merak ettim şuan kızınız nasıl bir karaktere sahip.. umarım cevaplarsınız:KK43:

Benim kızım da iki buçuk yaşına yaklaşıyor .Özellikle eve birileri geldiğinde ya da bir şeyi yapmasına engel olduğumuzda kendini yerlere atıyor ,kendine tokat atiyor,kafasını kapıya vuruyor ,yerde ağlatarak yuvarlaniyor,evin içinde koşarak ağlıyor falan .Ben götürdüm üniversiteye falan ama bir sorun olmadığını görmezden gelmem gerektigini ,engel olmaya çalışırsam bu hareketlerin daha çok siddetlenecegini söylediler .Eve yeni bir bebek katildi.Pandemi dönemi doğdu falan dedik.Bir de sürekli evde önce pandemi korkusu ,şimdi de yeni bebek derken hiç dışarı çıkmıyor .Ben ona bağladım .Eylül ayından itibaren kreşe vereceğim .En azından orada enerjisini atar .Daha iyi olur onun için diye düşünüyorum .Huyuna gitmeye calisiyorum .

3,5 yaşındaki oğlum çok sinirli ve agresif.En ufak birşeye sinirlenip evde terör estiriyor adeta.Bebekliğinde ne kadar sakindi yavrum.İnatlaşmazdı sözümü dinlerdi.Özellikle bu aralar iyice huy değiştirdi.Bir öfke bir öfke.En basit olayda bile sinir krizine giriyor.Sabah kalkar kalkmaz oyuncakçıya gidelim diye tutturdu.Oğlum bu saatte kapalıdır gidemeyiz diyorum anlamıyor bağırıyor ağlıyor.Kendine bana vuruyor sinirden.Ben çalışıyorum.Annem bakıyor oğluma.Çokta güzel ilgileniyor.Evde canı sıkıldığında mı yapıyor anlamıyorum.2 ay sonra kreşe başlatmayı düşünüyorum.Bilemiyorum neden böyle davranıyor.En ufak şeylerde bile ağlama krizine giriyor.Sabah kalkıyor sinirli akşam işten geliyorum sinirli hırçın.Doktoramı götürsek acaba bilemiyorum.Az önce eşim doktır götürmüş biraz nezle gibiydi.Orada sevmek isteyenlere falan dil çıkarmış.Ailemizde öyle kavgacı hırçın kimsede yok.Eşimle tartışmalarmız oluyor ama ben çok özen gösteriyorum onun yanında bağırıp çağırmıyoruz.sadece 1 defa oldu çok kötü kavga etmiştik ama üzerinden bayağı bir zaman geçti bir daha tekrarlamadık.Bizdemi hata anlamadım.Yada çalıştığımız için bizi özlediği için yapıyor olabilir mi?
ben anneanne iyi bakiyorsa anneyi cok da arayacagini sanmiyorum, tabi ki ozler ama huzursuz olmaz bence. neneler bazen cok cizgi film izletebiliyorlar, o da agresiflik yapiyor, ya da haber, muge anli izletiyorlar. bazen de aksama kadar aman aglamasin, gerisi annesine kalsin diye ne isterlerse verebiliyorlar. ben de evde tutmustum cocugu uc yasindayken baslattim, keske daha erken gonderseymisim, evde hic bir sey ogrenmiyorlar bence.

X