3,5 yaşındaki oğlum neden böyle davranıyor?

ask2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
636
4
3,5 yaşındaki oğlum çok sinirli ve agresif.En ufak birşeye sinirlenip evde terör estiriyor adeta.Bebekliğinde ne kadar sakindi yavrum.İnatlaşmazdı sözümü dinlerdi.Özellikle bu aralar iyice huy değiştirdi.Bir öfke bir öfke.En basit olayda bile sinir krizine giriyor.Sabah kalkar kalkmaz oyuncakçıya gidelim diye tutturdu.Oğlum bu saatte kapalıdır gidemeyiz diyorum anlamıyor bağırıyor ağlıyor.Kendine bana vuruyor sinirden.Ben çalışıyorum.Annem bakıyor oğluma.Çokta güzel ilgileniyor.Evde canı sıkıldığında mı yapıyor anlamıyorum.2 ay sonra kreşe başlatmayı düşünüyorum.Bilemiyorum neden böyle davranıyor.En ufak şeylerde bile ağlama krizine giriyor.Sabah kalkıyor sinirli akşam işten geliyorum sinirli hırçın.Doktoramı götürsek acaba bilemiyorum.Az önce eşim doktır götürmüş biraz nezle gibiydi.Orada sevmek isteyenlere falan dil çıkarmış.Ailemizde öyle kavgacı hırçın kimsede yok.Eşimle tartışmalarmız oluyor ama ben çok özen gösteriyorum onun yanında bağırıp çağırmıyoruz.sadece 1 defa oldu çok kötü kavga etmiştik ama üzerinden bayağı bir zaman geçti bir daha tekrarlamadık.Bizdemi hata anlamadım.Yada çalıştığımız için bizi özlediği için yapıyor olabilir mi?

Hırçınlığı, sinirliliği sadece size karşı mı yoksa anneannesinede aynı hırçınlığı gösteriyor mu ? Eğer sadece size yapıyorsa bunun bir sürü nedeni olabilir ama belli başlı nedenlerden bazıları anne ilgisinin azlığı, anne ve babanın ev içerisinde huzursuzluk yaratması, kavga etmesi, iletişim azlığı vb. yani çocuğunuz size olan kızgınlığını ya da kırgınlığını sizi üzerek belli ediyor olabilir!!.. bence vakit kaybetmeden bi psikologa giderseniz sizin için iyi olur..

benimde iki ay sonra üç yaşını dolduracak ikiz bebeklerim var,bi kız bi erkek,malesef benim oğlumda böyle canım,akşam işten çıkıp eve geldiğimde ağlamaya başlıyo,bakıcının peşine ağlıyo,bağırıyo,kendini yerlere atıyo bende gitcem diye,bazen çaresiz kalıyorum napıcağımı bilemiyorum,bana vurmuyo,ama kendisine vuruyo bazen,genelde sakin karşılayıp,kendi haline bırakıyorum,bi kaç dakka sonra sakinleşip yanıma geliyo,ama bazen bende kontrolümü kaybedip,bağırabiliyorum,oysa kızım hiç öyle değil,beni karşılıyo,öpüyo,sarılıyo,oğlum neden böyle yapıyo bende bilmiyorum,ama bu yaşlarda çocuklar bu tarz davranışlar sergileyebiliyomuş,çocuğun dikkatini başka yöne çekmek,üstüne gitmemek ,kendine haline bırakmak lazımmış bi süre,ama açıkçası böyle yapmaya devam ederse bi uzmandan yardım almayı düşünüyorum ben:KK50:

Olabilir çocuk o.Geçici olarak her türlü davranışı sergiliyorlar.Önemli olan aman sinirlenmesin diye her istediğini yapmamak.Kararlı şekilde davranıniAğlayıp sızlarsa değil,kendisini güzel ifade ederse,ve sizde izin verirseniz bazı şeyleri yapabileceiğini anlasın.Yoksa geçici davranışlar kalıcı olur...Şımartmadan uyması gereken kuralları belirtin.Eminim zamanla alışacak...

Çocuklar farklı kişilerin verdiği terbiyeyle büyüdüğü zaman bu tip sorunlarla karşılaşılabiliniyor.
Anneniz büyük ihtimal ya ona kızarak büyütüyordur onu ya da her istediğini veriyordur.
Dengeyi genelde anne ve babalar kurar başkaları devreye girdiğinde bu tip huysuzluklar olabiliyor.

Bir uzman desteği almanızda elbette fayda var. Önüne geçmezseniz uzun süre bu durum sizi zorlar.

oğlunuz net olarak kendini ifade edebiliyor mu yani siz onun ne demek istediğini anlıyormusuz

Muhtemelen onu bırakıp işe gittiğiniz için içten içe size bir kırgınlık ve kızgınlık hissediyor. Bu şekilde davranarakta dikkat çekmeye çalışıyor vede küsgünlüğünü ve öfkesini sizden bu şekilde çıkarıyor.

Muhtemelen onu bırakıp işe gittiğiniz için içten içe size bir kırgınlık ve kızgınlık hissediyor. Bu şekilde davranarakta dikkat çekmeye çalışıyor vede küsgünlüğünü ve öfkesini sizden bu şekilde çıkarıyor.

Oğlum 1 yaşından bu yana çalışıyorum ben.Bu zamana kadar böyle davranmıyordu.Son birkaç haftadır arttı bu davranışları.Bizi özlediği için yaptığını bende düşünüyorum elbette bununda etkisi var ama bilemiyorum kafam çok karışık.

Çok zeki akıllı bir çocuk.Yaşından büyük laflar ediyor ayrıca.El becerisi çok yüksek.Ama sinirli işte.Öfkeli hırçın.Kızılmayacak şeylere bile kızıyor.Babası şaka yapsa hemen ağlamay başlıyor ciddiye alıyor şakayı bile kaldırmıyor.Haftasonları mutlaka ailece gezmeye gideriz.Yaz kış aralıksız her hafta pazar gününü oğlumuza ayırıp onu gezdirir beraber eğleniriz.İstediğini alırız bişeyde gözü kalmaz.Bu öfke neden anlamıyorum.

Çok zeki akıllı bir çocuk.Yaşından büyük laflar ediyor ayrıca.El becerisi çok yüksek.Ama sinirli işte.Öfkeli hırçın.Kızılmayacak şeylere bile kızıyor.Babası şaka yapsa hemen ağlamay başlıyor ciddiye alıyor şakayı bile kaldırmıyor.Haftasonları mutlaka ailece gezmeye gideriz.Yaz kış aralıksız her hafta pazar gününü oğlumuza ayırıp onu gezdirir beraber eğleniriz.İstediğini alırız bişeyde gözü kalmaz.Bu öfke neden anlamıyorum.

Aklınızın kenarında olsun diye yazayım dedim. 2 yaş sendorumu 1,5 yaşında başlayıp 4 yaşına kadar gidebiliyor, sadece 2 yaşla sınırlı değil. Muhtemel sizin yakışıklı atlatamamış, annenizinde desteğiyle az bir süre sonra geçecektir diye umuyorum.

İnşallah dediğiniz gibi olur adanul.Tek sorun bu olsun öyleyse eğer..Ben çok üzülmeye başladım bu duruma çünkü.İyi yetiştiremiyoruz yada ilgisiz mi davranıyoruz yeterince ilgilenmiyormuyuz diye soruyorum hep kendime

İnşallah dediğiniz gibi olur adanul.Tek sorun bu olsun öyleyse eğer..Ben çok üzülmeye başladım bu duruma çünkü.İyi yetiştiremiyoruz yada ilgisiz mi davranıyoruz yeterince ilgilenmiyormuyuz diye soruyorum hep kendime

Hayır hayır hiç ilgisi yok. O bir birey ve bunun çok farkında. Bizim nasıl isteklerimiz varsa onun istekleri var ve o da istekleri bir an evvel olsun istiyor. Tek fark birey ama daha minicik bir yavru, bazen yok demeyi hayır demeyi anlamıyor.

canım ben okul öncesi öğretmeniyim. benim oğlumda aynı dönemden geçiyor birazını atlattık. çocuklar dönem dönem isteklerini ağlayarak tepinerek yaptırmak iisterler. bu dönemlerde hemen olsun isterler. eğer karşı çıkılırsa ya da hayır denilirse daha da şiddetli ağlarlar. yani atlatılması gereken kriz dönemlerini, yaş sendromlarını kendi lehlerine çözümlemek isterler. şu an kendisinin bir birey olduğunun farkında ve bunu size de kabullendirmek istiyor. yani büyüklerin dilince anlatayım ben sizin söyledğiinizi yapmak zorunda değilim benimde isteklerim var. siz nasıl bir şeyi yaparken başkasından emir almıyorsanız ben de almam demek istiyor. kuralları anlamakta zorlanıyor. siz işe gidince sizi özlüyor. belki koşmalı enerjisini atmalı oyun istiyor ve bunu annanne ile değilde anne ya da baba ile yapmak istiyor olabilir.

Çözüme gelince kuralları sebepleri ile birlikte açıklayın. baktınız inatlaşıyor ağlama krizlerine giriyor sakın taviz vermeyin herkesin tavrı net olsun 10 dk yanından uzaklaşın. 10 yalnız kalsın. bunu bütün pdr ciler öneriyor. sonra o sakinleşecek ve sizin yanınıza gelecektir.

bu dönemler geçici mümkün olduğunca onunla kaliteli vakit geçirin onu sevdiğinizi belli edin. enerjisini atması için parka götürsün anneanne toprakla oynasın hoplasın zıplasın.nacizane fikrim bu

• Beğen
Reactions: Cac
Bizde aynen dediğiniz gibi yapıyoruz.Ağlayıp bağırıp 10-15 dakika sonra bişey olmamış gibi çıkıp geliyor.Haftasonları gezmeye götürüyoruz mutlaka ailece geziyoruz.Mesela bu sabah babasına aptal salak dedi.Durduk yere bişey olmadan.Babasıda kızdı çünkü usandı oda bu lafları duymaktan.Biz hiç öyle konuşmayız evde.Güzelliklede her zaman söylüyorum anlatıyorum annecim bu kelimeleri söyleme sen terbiyelisin akıllısın.Bak biz hiç birbirimize aptal diyormuyuz falan diye anlatıyorum.Eşimde ben seninle konuşmuyorum dedi oğluma.Arabada hiç konuşmadı.Oğlum konuşmaya falan çalıştı baba diye sorular falan soruyor.Eşim hiç cevap vermedi ben seninle konuşmuyorum dedi.Bende neden konuşmadığını anlattım arabada oğluma.
Yanlışmı davranıyoruz bilemiyorumki.Eşim tepki koymasa devam edecek bu kelimeleri kullanmaya.Tepki koymakta iyi yatı bana kalırsa.Sonuçta kızmadı bağırmadı sadece artık ben seninle konuşmuyorum böyle söylediğin için dedi.Bilen bilmeyen nasıl çocuk yetiştirmişler aptal salak diyo babasına anasına diye düşünecek.

Bu çocuk beni delirtecek vallahi delirtecek.Akşamdan beri yapmadığı huysuzluk kalmadı.3 kişiyi oynatıyor etrafında.Sabahta öyle yine sinirli ağlama kr,izleri ufacık şeyleri bahane edip bağırmalar.Bu kadar huysuz aksi çocuk olurmu ya.Her dediği yapılıyor alınıyor bişeyde gözü kalmıyor.Ne yapacağımı şaşırdım ya.Sabah sabah çok sinirim bozuldu.Ben nerede hata yaptım acaba?Düzgün yetiştiremedim d,iye soruyorum artık kendime.:KK50:Önümüzdeki ay yollayacağım kreşe bakalım orada kime nazlanacak.Off çok doldum artık.Psikoloğa götürecem yakında yada kendim gidicem artık.

benimde oğlum 3,5 yaşında aynı öfke sinir nöbetlerini oda geçiriyor.doğum yaptıktan sonra hiç çalışmadım hep ben baktım.gayet sakin bir çocuk aslında çok da akıllı bazen öyle şeyler konuşuyor öyle cevaplar veriyor ki 10 yaşında sanırsınız.:nazar:bizimki de sinirlendiğinde etrafına bana vuruyo oyuncaklarını fırlatıyo çizgi filmi bitti diye gidip televizyona vuruyor ağlama krizlerine giriyo.ne yapacağımı şaşırdım vallahi.ilgisini dağıtmaya çalışıyorum bazenokadar sinirlendiriyoki odadan çıkıyorum onu yanlız bırakıyorum hiç bişe demeden bu sefer beş dk sonra gelip ben sen bidaha üzmeyeceğim annecim diyip bacaklarıma sarılıyo. hadi sürekli evde olsak sıkılıyo ediyo dicem ama geziyoruz oynuyoruz hergün başka bir el beceresi için etkinlik yapıyoruz ben elimden geleni yapıyorum ama yok düzelmiyor.aslında dedesi ve amcası sürekli güreşelim vuralım öyle oynuyolar onlardanmı böyle oldu bilemiyorum.bir çözüm bulan varsa bu duruma lütfen bana da söylesin.

cocuklarla ınatlasmak cocukları agresıf yapıyor dıye dusunuyorum
acıkcası sakayla karısık ınatlasmak bıle negatıf benım gozumde
ben oglumu kolay kolay kırmam kırmam derken ıstedıklerını reddetmem eger reddedeceksem daha en basından konusuyoruz o daha bırsey ıstemeden eylem veya nesne ben kolayca basettıgımı dusunuyorum
cocukları acele ettırmemek gerektıgınıde dusunuyorum cocuklarla butun gun evde olan anneler 1 saat hıc bırseyle ılgılenmeden tv telefon hıc sıfır sadece cocukla odalanarak oynasalar cocugun ıstedıgı gıbı cocugunda anneyı rahat bırakacagını dusunuyorum
ayrıca 3 yasından sonrada cocuklar aktıvıtelere katılmalı sınema tıyatro sergı alısverıs evde yapılabılecek boyama yapıstırma gıbı seylerle cocuklarında ufkunu genısletmek gerekıyor bence

ahhh ahhh kelin merhemi olsa da başına sürse
8 yaşında benim kızım en ufak birşeyde, babası şaka yaptığında
ufacık bir eleştiri yaptığında dakikakalarca ağlıyor
geçen arkadaşlarının d.günlerinde bile her çocuk oynarken o yanıma gelip ağlayıp
sürekli arkadaşlarını şikayet etti ama nasıl bağırarak ağlamak:KK1:
düşünün yani kaç hallere giriyorum
ne olursa olsun kuzum benim canım tabi :KK19:
evet bunun için çareleri olan yazsın lütfen bayağı akıllara ihtiyacım var

X