Tuvalet Eğitimi 3,5 Yaşında.Kakasını Tutuyor

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

gizemli7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
203
0
39
kizim 3.5 yasinda

bu zamana kadar fazla ustune dusmedim.. bnir gun kendi isteyecek ve spyleyecek dedim..
ki oylede oldu..

gecen hafta takmadim hic konusmadik lafi gecmedi kendi bri guzel tuvalete gitti bizim oturdugumuz wc ye oturdu (ustelik oturtmalik filan yoktu )
bir sekidle oturdu ve cisini yapti... sok oldum inanamadim
bir saat gecti kakasi gelldi yine gitti oturdu onuda bir guzel hizli bir skeilde yapti sk gecirdim inanamadim

AMA !!!!!

uzerinden 3 gun gecti kakasini tuttu.. asla beze donmedim.. takmadim
dedim kendi bir sekilde dayanama zyapar ..
ama yok ..anne kakam geldi diyor belki 50defa wc tasidim ama oturdugu gibi bitti diyor ikinmiyor bile:KK43:(
resmen nazar degdi.
bugun 3. ugnuydu cokta yemek yedi ama halen yapamamisti.. ock agladim kavga ettim beraber agladik ::KK43:

neyse en son bu anne usuyoyprum dedi ve hic olmadik bri zmnda uyudu .. kakasini yine tutarak..
uyandi karni tas gibiiii dedim cocuk patlicak :KK43:
taktim bezini bugun ve 7 kere az az korka korka beze yapti yaparkende aciyor dedi:KK43:(((((((
bu zamana kadar hicte kabiz olmadi ama bu neydi boyle?
acaba cok mu tuttu yara oldu??
ben simdi ne yapayim
cisini wc ye bir guzel soyluyor yapiyor.. geceleride asla altini uzun zmndir islatmaz
ilk kakasini da tuvalete kendi basina cok guzel yapti sonrasi gelmedi niye boyle olduki:S

tavsiyelerinizi beklyiorummm biraz daha bekliyeyimmi
????
cunku bugun baya korktum kakasinin 3 gun tuttu yapmadi.........................................._:X
eger bezi takmasaydim yaparmiydi diye dusunuyorum ama yapmayip kendinden filan mi gecerdi acaba
cok zormus yaa :KK43: gecelerdir kakasini tuta tuta uyumus kizim..of off

Mutlaka alıştırma yöntemleri vardır ama 3 gün inatlaşmak ve kakasını tutması beni ürküttü.Allah korusun zehirlenme bile olabilirdi.Onun tuvalet alışkanlığı kazanmasını istediğiniz belli ama bu, bence (3 gün ısrar etmek) çocuğun hayatını riske atmak demektir.Dil gelişimi ve benzeri noktalarda kritik zaman vardır.O zaman yeterince üzerine düşülmezse geri dönüşü çok zordur, eksik noktalar kalır falan ama 40 yaşına gelmiş beze kaka yapan insanlar yoktur.Tuvalet gelişimi için kritik zaman varmıdır bilmiyorum.Bence zamana bırakın, elbet alışacak, elbet bırakacak.Ona ve kendinize zaman verin.Onun sağlığı, mutluluğu ve diğer gelişimi daha önemli bence.

Mutlaka alıştırma yöntemleri vardır ama 3 gün inatlaşmak ve kakasını tutması beni ürküttü.Allah korusun zehirlenme bile olabilirdi.Onun tuvalet alışkanlığı kazanmasını istediğiniz belli ama bu, bence (3 gün ısrar etmek) çocuğun hayatını riske atmak demektir.Dil gelişimi ve benzeri noktalarda kritik zaman vardır.O zaman yeterince üzerine düşülmezse geri dönüşü çok zordur, eksik noktalar kalır falan ama 40 yaşına gelmiş beze kaka yapan insanlar yoktur.Tuvalet gelişimi için kritik zaman varmıdır bilmiyorum.Bence zamana bırakın, elbet alışacak, elbet bırakacak.Ona ve kendinize zaman verin.Onun sağlığı, mutluluğu ve diğer gelişimi daha önemli bence.

cevabin icin tesekur ederim...
bende cok korktum :KK43::KK43::KK43:
ki ben bununla ilgili birsey de okudum ne olursa olsun asla beze donus yapmayin diyordu.. sanirim orda takildim kaldim
ama cocugum gozumun onunde mahfoldu 3 gun evet yapmadi ama bunun kisa surcegini dusundum ve sonuc olarakta boyle bir sisme yasayacagini hic dusunmedim

kesinlikle simdi kendi haline biraktim normal rutinine altina yapmasini ozledim.. cunku yaparken bile anne aciyor diyor.. o kadar inat etmis o kadar sikmiski kendini oyle bir tutmuski bagirsaklar soka girdi.. sabah cisini wc ye yapti ama yine ... az once de kaka icin bez getir dedi tmm kziim dedim .. artik hic takmiyorummm dedigin gibi 40 yasina gelmis alti bezli insan yok
mutlu olsun gerisi elbet gelicek
biz biraz gec kaldik ama dedigim gibi hic sorun etmedim halende sorun degil
hic rte zor gelmyior bezlemek aksine rahat ama bi yere kadar elbet

diger annelere benden tavsiye kaka tutma olayina aman dikkat edin cok kotu birsey cocuk gozumun onunde bayginlik gecirdi resmen:KK43::KK43::KK43::KK43:

lazımlığı var mı peki?kakası gelince lazımlığına oturtmayı denesen.tv felan açık olur yanına otur sende yere.konuşa konuşa yapmayı deneyin.benim kızım da 2.5 yaşını geçti hala bezli.ama kabız olunca lazımlığına yapmak istiyor.bi de öyle deneyebilirsin.bu akşam da aynı sorunu yaşadık.birazcık kabız ve lazımlığına oturdu ama yapamadı.şimdi totosunda bokuylan uyuyor tosbağam:KK52:.sabaha yine savaş var.Allah yardımcımız olsun.:18:

kizim 3.5 yasinda

bu zamana kadar fazla ustune dusmedim.. bnir gun kendi isteyecek ve spyleyecek dedim..
ki oylede oldu..

gecen hafta takmadim hic konusmadik lafi gecmedi kendi bri guzel tuvalete gitti bizim oturdugumuz wc ye oturdu (ustelik oturtmalik filan yoktu )
bir sekidle oturdu ve cisini yapti... sok oldum inanamadim
bir saat gecti kakasi gelldi yine gitti oturdu onuda bir guzel hizli bir skeilde yapti sk gecirdim inanamadim

AMA !!!!!

uzerinden 3 gun gecti kakasini tuttu.. asla beze donmedim.. takmadim
dedim kendi bir sekilde dayanama zyapar ..
ama yok ..anne kakam geldi diyor belki 50defa wc tasidim ama oturdugu gibi bitti diyor ikinmiyor bile:KK43:(
resmen nazar degdi.
bugun 3. ugnuydu cokta yemek yedi ama halen yapamamisti.. ock agladim kavga ettim beraber agladik ::KK43:

neyse en son bu anne usuyoyprum dedi ve hic olmadik bri zmnda uyudu .. kakasini yine tutarak..
uyandi karni tas gibiiii dedim cocuk patlicak :KK43:
taktim bezini bugun ve 7 kere az az korka korka beze yapti yaparkende aciyor dedi:KK43:(((((((
bu zamana kadar hicte kabiz olmadi ama bu neydi boyle?
acaba cok mu tuttu yara oldu??
ben simdi ne yapayim
cisini wc ye bir guzel soyluyor yapiyor.. geceleride asla altini uzun zmndir islatmaz
ilk kakasini da tuvalete kendi basina cok guzel yapti sonrasi gelmedi niye boyle olduki:S

tavsiyelerinizi beklyiorummm biraz daha bekliyeyimmi
????
cunku bugun baya korktum kakasinin 3 gun tuttu yapmadi.........................................._:X
eger bezi takmasaydim yaparmiydi diye dusunuyorum ama yapmayip kendinden filan mi gecerdi acaba
cok zormus yaa :KK43: gecelerdir kakasini tuta tuta uyumus kizim..of off

merhaba. aynı şeyi bende yaşadım önce klozette denedik nitekim çişini de kakasını da güzelce yaptı. sonra ki 2 - 3 gün uğraştı ama yapamadı taş gibi oldu karnı , hatta karnım ağrıyor dedi en son bez tak dedi. en güzeli ilk başta öğretmek için lazımlık !! çünkü ayakları yere bastığında kendisine olan güveni geliyormuş ve daha rahat yapabiliyormuş. bizden hesap edin ayaklarımız yukarda ne kadar sağlıklı yapabiliriz :KK53:

Ben iki buçuk yaşında alıştırdım.ama birden bire olmadı tabiii.İlk zamanlar geceleri bezliyordum.genede baktım hiç çiş yapmıyor attım bezi.Bir iki kere çiş yaptı.ama kaka sornu bütün çocuklarda oluyor.Bir süre kiloduna yaptı.amagenede bezlemedim.Bir gün öğretmen arkadaşım güzel bir azarladı.Ondan sonra birden bire tuvalete yapmayı başladı.aslında ilk zamanlar ben de korkuyordum ama bu konuda çok stres yapmamak gerekiyor galiba.Çocuklar tuvaletini yaparken kendinden bir parça gidiyor zannedermiş.

meraba ALLAH kolaylık sabır versin bence fazla ısrarcı olmayın kızınız aslında hazır ama korkuyor benimde oglum 2 yaşındaykenn denedim vc den çok korktu klozete götürdüm inan ondanda korktu 3 yaşına kadar bekledim ısrar etmeden birgün dedimki annem bezimiz bitmiş evdeki işimizi bitirip markete gidecegiz bez alacagız biraz boyle duralımmı dedim tamam anne dedi bu arda birde bez poşetininde bitmişmi diye baktı ne uyanık bu çocuklar ogün bezi biz bıraktık sık sık vc gittik arada üzerine bıraktı ama maşallah 4 güne gelmeden tamamiyle alıştı sadece bizdede kaka sorunu olmuştu vc gittimizde korkuyordu kakasını yapmıyordu inanın 1 yıl vc oturmadı ayakta yaptı kakasını sonra birgün arkadaşımın aynı yaşta kızı bizde klozete oturmuşdu onu gordü oda oturdu arkadaşım buraya oturuyor diyerek alıştı şükür bu arada ben bezi bıraktıkdan sonra birdaha hiç kullanmadık kakasınıda 1haftabile yapmadıı günler oldu korkmayın bezi hiç kullanmayın bence kızınız şuan hazır tam zamanı ama ısrar etmeden sabırla zazikce sabırlar diliyorum.

Merhaba, bir kere kakasını klozete yaptı dediniz, acaba o zaman korkmuş olabilir mi? Sonuçta bu onun ilk deneyimiydi, kendi isteğiyle yaptı ama ne olacağını da bilmiyordu. Kakasının kaybolması ve bir daha geri gelmemesi çocuğunuzu korkutmuş ve bir daha da yapmak istememiş olabilir. Her davranışı inatlaşmak olarak adlandırmamak gerekir. Aynı şeyi ben de yapıyorum, o an tuvalete yapmak istemeyince çişini inatlaştığını düşünüyorum ama olmayabilir. Korkuyor da olabilir. S. Paktuna söylemişti, çocuklar kakalarını çok değerli görürler ve bırakmak istemezler diye. Hatta lazımlık tavsiye etmişti, çünkü lazımlıkta kaka olduğu hyerde kalıyor, bir yere kaçmıyor. Belki lazımlık denemeniz işe yarayabilir. Allah sabırlar versin ve kolaylıkla hallederiz inşallah hepimiz. Benim oğlan hala daha kakasını kiloduna yapıyor.3 hafta oldu başlayalı.

Ben bir çocuk psikoloğunu dinlemiştim ;
Çocuk güzel güzel tuvalet alışkanlığını kazanmışken birden hoop klozete oturmaz oluyor anne baba deli oluyor çözemiyorlar sorunu psikoloğa götürüyorlar ,çocuğa resim yaptırarak vesaire ile olayı çözüyorlar.
Meğerse çocuk televizyonda çamasır suyu reklamı izliyor, klozetten böyle iğrenç acayip böcekler çıkıyor çocuk korkuyor tuvalete gitmiyor bütün olay buymuş.Allah kolaylık versin

Benim oğlumda 28 aylıkken bezi bıraktı ve tam üç ay ne gece ne gündüz neredeyse hiç kaçırmadı, kaza bile hemen hemen olmadı, gece bizi uyandırırdı çişim geldi diye. Ben dedim ammada abartıyorlarmış çocukları bezden çıkarma olaylarını,millete akıl vermeye başladım; şöyle yapın böyle yapın, bak bizde hiç sorun çıkmadı diye.
Ve üç ay sonra hoop geceleri yatağa çiş yapmaya başladı oğlum,tuvalete kaldırıyoruz yapmıyor sonra yatağa yapıyor, tekrar bez bağladık bezi kabul etmedi,çiş tası yaptık odasına servis:)) kabul etmedi, yok ne yaptıysak engelliyemedik.Başka bir yere gittiğimiz zaman istersek haftalarca kalalım hiç kaçırmıyor eve geldiğimiz an başa dönüyoruz tekrardan...
Mutlaka psikolojik bir sebebi var ama ne.uzarsa götürürüm bir doktora.
kızım var 26 aylık ben ona cesaret bile edemiyorum hadi bezi bırakalım demeye.

yani arkadaşım zor iş şu tuvalet meselesi.Ama takma kafana yapabileceğini zaten yapıyorsun, ne onu ger ne kendini,onların en keyifli zamanının tadını çıkarmayı ihmal etmeyelim.
sevgilerimle

merhaba oğlum 2 yasıdna iken bezi bıraktık sonrasında sanırım ya kakasını artık görebildiği için korktu artık tam nedenini bilmiyorum ama sonraki surecımzızı anlatmak isterim .. besin yönünden lilfli yiyeceklere ağırlık verdik, meyve püreleri , içilebilir çörek otu yagı , kasıkla zeytin yagı , kayısı suyu vs bilimum method denedik , sutunu yağsız vermeyi bile denedim ...neyse sonunda çocuk doktoru duphalac içsin dedi , bu fizyolojik bağırsak düzenleyici olarak geçiyor ve kakanın sertleşmesini engelliyor ve 5 gunun sonunda kaka yaparken ucunda sertlik olduğundan dolayı kanama / acı vs engelliyor , bu sekilde sanırım artık korkmaması gerektiğini öğrendi , ilaca basladıkdan 10 gun sonra etki gösteriyor , 2 ay sonunda artık sıkıntı kalmamıştı

Benim kızımda 2,5 yaşını geçti.2haftadır kakasını yapamıyor.geçen hafta fitil verdik.bu hafta da yapmadı bugün fitil verdim ama yapmadı.wc ye oturuyor ve ağlıyor.günde 50kere tuvalete gidiyoruz.yok yok.dr şurup verdi ama nafile.kayısı kiraz yiyiyoruz ama gene yok.üstelik ikizlere hamileyim ve kendimden geçtim onun bu durumu beni perişan ediyor.bezini takayım diyorum ama istemiyor tuvalete gideceğim diyor..
Lütfen bu durumu yaşayan ve atlatanlar varsa deneyimlerini yazsınlar.

X