• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3.5 aylık kızım için ek gıda

hercai833

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2010
52
2
48
Kahramanmaraş
merhaba arkadaşlar.kızım şuanda 3.5 aylık.doğum iznim bitti.rapor hakkımda bitti.işe başlamam gerekiyor.işe 8.00-15.00 arasında gidiyorum.süt izni gibi bir şansım yok.sütümü sağıp bırakmayı düşünüyorum.o kadar saat sağdığım süt yeterli gelmeyecektir.devam sütü vermeyi düşünüyordum.ama eşim ile bu konuda anlaşamıyoruz.içinde katkı maddesi var diye vermek istemiyor.ek gıda için çok erken.anne sütünün yanında mama dışında neyle besleyebilirim bir öneriniz var mı.çok araştırdım3.5 aylık bebek için ek gıda olarak bile sadece 1-2 kaşık meyve suyu verin diyor.onla doymaz ki.ne yapabilirim acaba tavsiyelerinizi bekliyorum

mrb hercai bebeğini allah bağışlasın .devam sütünden başka verebileceğin formül mamalar var doğumdan itibaren kullanılabilecek milupa nın mamasını öneririm diğerlerine nazaran benim sütüm yetmediğinde onu verirdim 4. aydan sonra yine hazır muhallebi meyve püreleri var gerçi onlardan hiç vermedim oğluma .6. aydan sonra zaten ek gıdalara geçince rahatlarsın.sen yinede bir doktora danış bence en doğrusunu o söyler.

erken falan ama bende eşin gibi düşünüyorum bu yüzden 3 kutu mama verdim sonrasında 3.ayı dolunca bebe bisküvisi ve suyla pirinç unuyla yada nişastayla hazırlanmış az şeker ilave edilmiş ya da pekmez muhallebilere başladım. 4.ay bitince yoğurda başladım. sütlü tatlılardan bazen 1-2 kaşık veriyorum. şeker yasak tuz yasak süt yasak .... benim dr biraz geleneksel usul beslenme taraftarı , bunların hiçbiri zehir değil az az yiyebilir. bir bebek yoğurt yemiyor ama az şeker katınca yiyorsa zehir değil ya kat şekeri ne olacak ki diyor. benimde içime böylesi siniyor

ben de kızıma anne sütü veremedim...formül mamanın yanısıra 3.ayında meyve sularına başladım..sabahları da kahvaltısında bebe bisküvisi verdim...kaşık mamalarını da severek yedi o aylarda hala da yiyor...ballı sütlü irmikli olanlar özellikle bebeklerin sevdikleri arasında...

bence eek gıda için çok erken .
bir kaç hafta kadar devam mamasına devem edin 4 ayın bitiminde önce meyve suları sonra yoğurt ve muhallabi
sebze suları ile devam edin.

henuz bebeğinz çok küçük, sindirim sistemii tam anlamıyla gelişmedi.

sutun bolsa sagarak yetecektir.Yetmedigi durumlarda sadece ve sadece formul sut verebilirsin.Herhangi baska bir gida,hele hele sekerli,unlu vs gida vermen faydasiz ve ustelik tehlikeli.Ek gidaya 4-5 aylik gecsen bile bunlarin bir ogunu degistirmesi 6-7.ayi bulur.Esiniz biraz arastirma yapsin,koru korune mamaya hayir diyenlerden olmasin.

Back