Çocuk Hastalıkları 3.5 aylik bebek ellerin yumruk olmasi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Melinamm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2016
48
23
88
34
Kızlar bebeğim 3.5 aylik elleri sürekli baş parmaklar içerde kalacak şekilde yumruk 39. Hafta sezeryan doğum 3.300 kg doğdu. Oyuncağını göğüs hizasına getirdiğimde elleriyle dokunuyor. Ellerini ağzına sokuyor emiyor. Emzigiyle oynuyor. Gelgelelim elleri ağzında değilse hep baş parmaklar içerde yumruk duruyor. Serebral palsi den şüpheleniyorum. Sizin görüşleriniz nedir.

Konuyla alakalı bir fikrim yok ama merak ettim.. Takip edeceğim burdan.. Neden doktora götürmüyorsunuz bebeğinizi?? Orada anlaşılacaktır neyi olduğu?? Bana normal bir durum gibi aslında dediğiniz gibi olsa sürekli eli yumruk olmaz mıydı?? ama tabi size anormal geldiyse bilemiyorum siz daha iyi bilirsiniz..

Goturdum canım doktora hemde kaç doktora kendi düzenli takip eden doktor bekle dedi içim rahat etmedi norologa goturdum 3 aylik bebeğin artık ellerini açması lazımdı ama diğer gelişimleri 3.5 ayla uyumlu emara sokmak istemiyorum dedi Fizik tedavi uzmanına yönlendirdi o da elleri dışında bi sıkıntı yok karakter özelliği bile olabilir dedi başka bir çocuk norologuna videolarını attım bekle dedi. Ama içim rahat etmiyorum sp belirtisi ilk ellerin baş parmak içerde olacak şekilde yumruk olarak tutulması ve kızımın elleri terden su içinde kalıyor gene de açmıyor

Allah Allah fotoğrafını atarmısın mahsuru yoksa

Her zaman yumruk değil ama çoğunlukla yumruk elleri ağzında ya da oyuncağa dokunmaya çalışmadığı zamanların çoğunda yumruk tutuyor

Valla serebral palsi ye gelince istemsizce yok artık dedim. Benim oğlum 11 aylık olmak üzere buna rağmen sık sık ellerini hala öyle yapıyo ve bu gayet normal bi durum. Daha küçükken nerdeyse sürekli yapardı. Kafanıza takacaginjz bişey değil byani

Ay canım benim çok teşekkür ederim yorumun için baş parmaklar içerde olacak şekilde mi yumruk yapardı senin bebisinde

kafaya takmayin lütfen,gayet sağlıklı gözüküyor kızınız
2.bebegimi büyütüyorum oyuncakla oynamadigi ve ellerini seyretmedigi zamanlarda benim bebişin de öyle duruyor.
hatta yikarken zorlaya zorlaya aciyorum ellerini..
araştırmak gözlemlemek iyi birşey evet ama, Google biliyorsunuz birşey yazsaniz size en feci senaryoları sıralar..

Çok teşekkür ederim rabbim hepimizin evladını bagislasin benim kızım 12 yıl tedavi sonrası lütfetti sizin bebisiniz kaç aylik o da mi hep bas parmaklarlar avuc ixinde duruyor

Her zaman yumruk değil ama çoğunlukla yumruk elleri ağzında ya da oyuncağa dokunmaya çalışmadığı zamanların çoğunda yumruk tutuyor
bence bi sorun yoktur ya daha çok küçük bebeginiz zamanla ellerinide acacak uzanacak tutacak aklınıza en kötüsünü getirmeyin maşallah kuzuya.

Çok normal.
Her bebek o kitaplarda geçen listeye göre ilerlemiyor.
Benim çocuklarımın ikisi de doğduğu anda kafalarını dik tutabiliyorlardı, taşıyorlardı yani.
Sürünerek ilerleyen bebek bir tek benimkileri biliyorum yenidoğan olarak, doktor videoyu gösterince inandı.
Ve 2 aylık da döndüler.

O çizelgelere göre hiçbirini yapmamaları gerekiyordu, küçük kafasını daima sağ arkaya yatırıyordu mesela, anormal dedik, doktor doktor gezdim.
4 aydan itibaren nörolog takip etti, hiçbir olumsuzluk yaşamadık.

Oyun halısı tavsiye ederim, iki çocuğumda da 30 günlükten itibaren kullandım.
Bir şeye uzanma dürtüleri olunca ister istemez açıyorlar o elleri, hiç endişe etmeyin.

Maşallah kuzulara benim kızımda maşallah ilk günden beri kafasını tutuyor oyun halısında vakit geçiriyoruz 2 aydır bu aksam da yan yatarken yüz üstü döndü kafayi dikti çok mutlu oldu tekrar tekrar yaptı ama ellerimiz hep yumruk

Benim tanidigim bir bebek birseye tepki icin yapiyordu o ortadan kalktiginda elleri acik duruyordu ben sizi oda oyledir diye uzmemek icin sebebi yazmadim ama belki bir tur isaret dilidir

Yok benim bebiş elleri meşgul değilken hep yumruk çok şükür eli ya ağzında ya izliyor ellerini ya bir oyuncağa uzanmaya çalışıyor ama diğer zamanlar yumruk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…