Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 3,5 aylık bebeğinizle nasıl vakit geçiriyorsunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi prism
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

prism

karamel
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2007
254
2
96
46
İstanbul
kızlar bebeğim geceleri uyuyor, dolayısıyla gündüz 1-2 saat hariç hep birlikteyiz. Onunla konuşuyorum. Uyduruk şarkılar söylüyorum. O da benimle kendi dilince konuşuyor. Ne bilim renkli masal kitaplarına bakıyoruz. onları okuyorum, anlatıyorum, resimleri gösteriyorum.Odasındaki sticerlara bakıyoruz. deniz kızına bayılıyor.Rengarenk ya... Siz neler yapıyorsunuz. Ben gelişimine katkı için neler yapabilirizi merak ediyorum..Bu arada hiç tv açmıyoruz.opuyorumnanaktan

televizyona bende hiç baktırtmıyorum 7.5 aylık kızım.zaten gündüzleri internetten izliyorum sesini bile duysam yeter bana.
onun haricidne 3.5 alıkken ben masal kitabı okumaya başlamıştım.üzerindeki karakterlerin renklerine güler ederdi.beni onunla konuşuyorum sanıp oda agu derdi.kendi kendine sesler çıkarırdı.inanılmaz yararı var.
uzun uzun yürüyüşler yapabilirsin bebeğinle mesela.dışarıya alışkın olsun,yabancılama huyu olmasın diye.
aynalara bakabilirsiniz.ilk başta değişik gelecek ama kendni keşfetmeye başlayınca inanılmaz hoşuna gidecek..
birde biz playskool un ikili egzersiz setini almıştık onunla çok güzel oynuyordu uzanmaya çalışıyordu müzik çalınca kendi kendine sesler çıkarırdı filan.alya hala oynuyor ama danam elleriyle değil ayaklarıyla vuruyor:bbo:

Aynı biz de sizin gibiyiz. Gündüz tüm gün neredeyse birlikteyiz. En fazla 2 saat uyuor Elif'te. Oyun halısında bi süre vakit geçiriyor, oyuncaklarına uzanıyor oynuyor. Ama çabuk sıkılıoyr. Sonra ana kucağında oturup ben yemek yaparken beni seyrediyor, ben hareket halindeyken beni seyretmeye bayılıyor. bu arada çoğu zaman konuşuyorum ve şarkı söylüyrum.Bazen ana kucağında yalnız bırakıyorum avizeleri ve etrafı seyrediyor, çığlık atıyor kendi kendiene konuşuyor. Bazen dans ediyoruz çok hoşuna gidiyor. TV bende açmıyorum, kitap hiç okumamıştım ben de deneyim bi.

Bende sabahları uyandığımda yarım saat konuşuyorum onunla onu sevdiğimi söylüyorum bu çok önemliymiş gelişiminde. Sonra mutfağa gidiyoruz o beni izlemeyi çok seviyor. Sonra pop mzik açık kucağıma alıp şarkıya eşlik ediyorum ve oda mutlu oluyor. Aynalara bakıyoruz, beni aynada görünce yüksek sesle gülüyor çok hoşuma gidiyor. Sonra ona ninni ve tekerleme söylüyorum, tekrardan çok hoşlanırlarmış bebekler. Sonra sohbet ediyorum ve arada duraklıyorum sonra yine başlıyorum konuşmaya, duraklama esnasında oda bana kendi dilince bişeyler diyor

Aayyy kızlar kitap olayını denedim nasıl bakıyor resimlere, siz de deneyin. Bı yandan da anlattım sanki anlıyo da :)

benımkı tum gun uyuyyo:sinifsinif: ınanaaılmaz uykucuuuuuuuuuuuuu yaaa 20 dk duruo gözlerını ovuoo emzırıom kapıo gözlerını uyuyo hemen oyundan anlamıo henuz ya oyuncaktan falandaa..dönencelere guluo cok evet..bana guluo cokkk:)))) ama cok uykucu..gce uyurken hep kafasını saga sola cevırıo süreklı ama sallıyom acaba ondanmı yaaa..siz nasıl uyutuyorsunuz kızlarrr..su anda bıle ayagımda uyuyooo

çok sallarsan sersemler. bende dondolino almıştım.hem sallangaç hemde mama sandalyesi oluyor. dr kontrolünde sordum. kısa süreli minimum seviyede sallayın diyor.bazen memede uykusu geliyor o zaman bırakıyorum yerine uyuyor.bir de dönenceye bakarak müzik dinleyerek uyuyor.

Başka neler yağıyosunuz arkadaşlar anlatın yaa, benim bebişim 48 günlük uyanık old.zamanlarda onunla konuşmaya çalışıyorum bazen tepki veriyo gülüyo filan başka neler yapabilirim fikir veririseniz sevinirim

Benim kızım 3,5 aylık. Çizgi film seyrediyor. TV'yi neden yasaklıyorsunuz?
Gözleri için mi , alışmasın diye mi? neden acaba merak ettim.

hayatım gelişim geriliği yapıyor.. uzun vadede.. bebeğimizle konuştuğumuzda onunla aramızda bir iletişim gerçekleşiyor yani dialog kuruyoruz.. etkiye tepki.. ama tv de iletişim sadece monolog kalır... böyle anlatayım dedim basidinden..çok çok ilerde sizinle göz teması kurmaz... seslenince size cevap vermez.. dönüp bakmaz.. diye biliyorum.. internetten araştırdım.. ama şimdi ben az da olsa baktırıyorum.. en azından bakarken ona bir şeyler anlatıyorum gördükleriyle ilgili..

kızlar bu arada bir şey daha keşfettim bebeğimin çok hoşuna gitti.. hani şu deterjanlı sudan baloncuklar yapıyoruz ya.. ona bayıldı.. hem beni seyrediyor hemde baloncukları takip ediyor.. göz kaslarının gelişimi için güzel ve ucuz bir oyuncak..

ya bizde 3 ay 5 günlük olduk bizim uyku sorunumuz var
gündüzleri uyumuyor şu sıralar da hasta olduk geceleri de uyumuyoruz:S ruh gibi dolaşıyoruz ama konuşmayı çok seviyor bide televizyona bayılıyor:S resmen konuşuyor televizyonla. gündüzleri genelleikle kucagımda ve emerken hemen uyukluyor ama yatağa yatırdıgımda uyumuyor gezmeyi çok seviyor allahtan ev 5 odalı da geze geze bi hal oluyoruz. bir de çıngırakları var onlara bayılıyor:) yüksek sesi sevmiyor ama inadına babaannesi yüksek sesle konuşuyor kaç defa uyardım yine aynı şeyi yapıyor delirtçek çocuğu da beni de :) bu arada bebeğimin çok ağzının suyu akıyor bıktık önlük ve kıyafet değiştirmekten aslında günün büyük böümü kıyafet değiştirmekle geçiyor diyebilirim bir de alt bezimizi değiştirerek vakit harcıyoruz küçük bey altının ıslak kalmasından nefret ediyor

Benim Minik kahramanım prematüre doğdu ve 3 ayı doldurdu doğduğundan beri düzeltilmiş olarak henüz 1 aylık ama dr onunla göz teması kurmamızı duyu organlarını göstermemizi onunla sürekli gözlerinin içine bakarak konuşamızı söyledi.
Bende onunla kızımın ağzı nerde işte burda burnu nerde işte burda burnu ...... diyerek 5 duyu organını tanııtıyorum.sonra ellerınden tutup kollarını yavaş yavaş yanlara yukarıya aşağıya şeklinde hareketler yapıyorum ve bunu yaparkende 1 2 3 ...... diye 10 a kadar sayarak yapıyorum sonra bacaklarını karnına doğru itme hareketinide yine 10 kadar sayarak yavaş hareketlerle yapıyorum bu sayede hem sayıları hafızasına yazmış oluyo hem duyu organlarını tanıyo ve inanılmaz keyif alıyo bunları yapmaktan.masal kitabını gözlerinin içine bakarak okuyorum çok hoşuna gidiyo birde parmaklarımla sayıları tanıtıyorum parmaklarımı çok güzel takip ediyor.

bol bol konuşuyorum onunla kelimeleri tekrarlıyorum bide ellerini kendi yüzüne deydirdiğimde acayip gülüyo önce elerini çatla patla hareketiyle birbirine vuruyorum vururken sağdan soldan diyorum sonrada ellerini yanaklarına deydiriyorum o zamanda çatlasın eller diyorum nasıl kahkaha atıyo bilemezsiniz

birde tırnaklarını keserken ona sürekli bişeyler anlatıyorum dudaklarıma bakıyo gülüyo elini hiç kıpırdatmıyo mesela babasını arıyoruz güya babası oğlum şimdi tırnaklarını kestiriyo ne alıcaksın ona diyoruz oda sayıyo sonra biz konuşuyoruz filan çok hoşuna gidiyo

resimli ne bulursam ona gösteriyorum esimdekileri anlatıyorum pür dikkat bir resme bir dudaklarıma bakıyo
el ve ayak hareketlerini yaparken heycanlı bi şekilde sayı sayıyorum beşer beşer yapıyoruz beşe gelince beeeeşşş diye uzatıyorum çok hoşuna gidiyo

eskiler bebek aynaya baktırılmaz korkar derlerdi benim oğlum aynada kendisine ve bana bakmaya bayılıyooo ağlarken ayna karşısına götürdüğümde hemen susuyo
foto mak. de kendi resimlerini gösteriyorum ( benim oğlum biraz kendini beğenmiş galiba kendisini seyretmekten çok keyif alıyo :)) )
tv ye gelince gündüzleri zaten tv açmıyorum akşamlarıda çok az baktırıyorum başka anneler gibi işimi yaparken tv karşısına dikmiyorum cocugu azıcık baktırmanın bi zararı olucagını sanmıyorum

gündüzleri koyuyorumm ana kucağına arada konuşuorum dinler güler agu gugu der:) bazende test yaparım oğlumu oyuncağını ne kadar sürede tutuyo die bi keresinde 14 saniye tuttu bikaç gün sonra tam 1 dakika tuttu hatta daha fazla sonra bıraktı fazla geldi sanırım:)))

şarkı söylüyorum özellikle ali babanın çiftliği küçük kubağa bir aslan miyav dedi bunlara bayılıo
masal anlatıyorum kendi adını annesinin adı....babasının adı uyduruyorum işte bir varmı bir yokmuş demeye başlayınca herşeyi unutup sessizce beni dinlio
spor yatırıyorum çok sevio çocuklar geçekten spor yaptırırkende ritm tutun kavramları söyleyin aşağı -yukarı indir kaldır aç kapa sağ sol
elleriyle dokunmasını öğretin her yerine
tekrar edin herşeyi çocuklar tekrardan çok hoşlanırlar
oyun battaniyemiz var onlarla oynuo
sesli oyuncaklar alın
çıngıraklar verin eline
aklıma gelen bunlar
en önemliside yatakta birz oynayın bazen bizim 1 saatimiz yatakta geçio koklaşın sarılın konuşun ona sevdiğinizi söyleyin günaydın demeyi öğrenin gerçekten çok çabuk akşam oluo bizde
benim oğluşum şu an 4.5 aylık bazen kesintisiz 10 saat uyumadığı oluo kucağıma fazla alamıyorum 9 kilo kollarıma kramp girio ağlayınca alıorum destekle oturtuyorum
birde şunu söyleyim arkadaşlar çocuğunuzun burnu tıkalı olduğunda yere ağzı aşağı gelecek şekilde yatırın hareket ettikçe burnunun aktığını ve rahatladığını göreceksiniz bizimki serum fiizyoljik sıktırmıyo valla

Merhaba,
Benimde 3,5 aylık bir oğlum var. Benim en önemli sorunum emmesi ilk başta emmediği için mama takviyesi falan yaptık. Şimdide yetmediği zaman veriyorum siz ne kadar sıklıkta emziriyorsunuz birde sütünüz artması için tavsiye edeceğiniz birşeyler varmı? Bu arada doktor TV izlemesinin asosyal olması için iyi olmadığını söyledi. Bende izletmiyorum. Ama gördüklerinde hiç affetmiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…