Merhabalar,
Ben Japonya'da yaşayan 3.5aylık kız bebek annesiyim. Doğumum burada gerçekleşti ve doğumdan beridir bebeğimi hep emzirdim. Şu an doğum kilosunun neredeyse 2katına çıktı (6.65kg) Fakat burada aileden uzaklık sebebiyle yapayalnızım ve bu nedenle çok yoruluyorum. Haliyle arada sütüm azalıyordu fakat artık sütüm bebeğime yetmiyor sanırım çünkü bundan 3 hafta önce gece boyu uyuyan bebeğim şimdi geceleri çok sık uyanıyor. Daha önce gece sağdığım sütlerden yatmadan önce takviye yapıyordum (120ml takviye+emzirme) şimdi kenara süt koyamıyorum o nedenle gece yatmadan sütüm yetersiz kalıyor artık sanıyorum. Burada doktor da bir şey yapmıyor, Japonya'da kesinlikle medikal servisler berbat, hamilelik döneminde de çok sıkıntı çekmiştim. Burada aylık kontrol yapmıyorlar, zaten İngilizce de bilmiyorlar o yüzden çok sıkıntılı durumda kaldık.
Burada hiçbir ithal ürün olmadığından mama takviyesi verelim dedik bebeğimize fakat hiçbirini sevmedi, bir de inek sütü alerjisi olduğundan hipoalerjenik mama aldık, formül mamayı bebeğime nasıl sevdirebilirim anneler lütfen yardım.. hurmayı suya atıp o suyla mı yapsam mamayı napsam. Napacağımı şaşırdım.