• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 3,5 aylık bebegım başını tutamıyor

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Lindsay

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2008
108
22
298
40
Denizli
36. haftada dogum yaptım. bebegım suan 3,5 aylık. düzeltilmiş 2,5 aylık oluyor. başını dogru düzgün tutamıyor.. dik tuttugumuzda başına dik tutuyor gibi ama. genelde serbest bı sekılde duruyor başı.. yani ilk doğduğu gıbı de değil. yatar bi vazıyetteyken elınden tutup kaldırdıgımda basını tutamıyor :( netten baktıgım kadarıyla bu şekılde oldugunda başı gerıye gıtmemesi gerekırmış. ebemıze sordugumda daha tutar bakalım bekle dedi. ama içim hiç rahat değil. korkuyorum.. bu durumda olan başını geç tutan veya tutamayan varmı?

çocuk doktoruna kontrollere götürdünüz mü peki? aylık rutin kontrollerde heryerine bakıyorlar bebeğin...

Bence endişelenmen için henüz erken.Benim yakın bir akrabamın bebeğinde aynı sorunu yaşadık.Üstelik çok çelimsizdi ve emme problemi de vardı.5 ayını doldurduktan sonra normal gelişimini sürdürmeye devam etti.Çok şükür,gayet iyi şuan.İçini ferah tut arkadaşım.

içimi ferah tutmaya çalısıyorum ama içim içimi yiyor. ben ilçedeyım cocuk doktoruna götürme olanagım olmuyor bı kere goturebıldım ondada 2,5 aylıktı ama ozaman baş sorununu soylemedım doktora. yanı bende zamanı daha var dıye düşünmüştüm. doktor baktı ama sağlıklı demişti. ama yani ağzını kulagına karnına baktı. sırtını fılan dınledı . baş tutamamak fılan söz konusu olmamıstı..

işte nette baktıgımda cerebral palsi filan dıyor.. ama bı baş tutamama sorunu var galıba. konustugumda gülüyor sesler cıkartıyor. yüz ifadeleri anlamlı ama..

ben 1 yaşına kadar her ay düzenli götürmüştüm.kulağına burnuna,boğazına,boyuna,kilosuna,gelişimine ve cinsel organına kadar bakıyordu.5 aylıkken oturtmuştu.takviye olarak kalsiyum vermişti.sıkma canını.ama içini kemireceğine doktora gitmeni tavsiye ederim.biz ne desek boş....

Yok,yapma böyle.Biliyorum söylemesi kolay şimdi bize ama ben de bir anneyim.Ancak aşırı endişe,panik te yiyip bitiriyor insanı.Çocukların üzerine ne kadar titreyip gözlerinin içine bakarsak o kadar problem çıkıyor.Çok ciddi bir problem olsa yeni doğan rutin kontrollerinde anlaşılırdı.Günümüzde sağlık ocaklarında bile anne-bebek olayına çok önem veriliyor artık.Benim oğlumda da o aylarda kolik vardı,emmiyordu,sürekli ağlıyordu,uyumuyordu.Ben de önce çok panik oldum ama sorun sadece gaz problemiymiş.4.ayında birden bire hertarafı kıpkırmızı oldu,sütüm ağır gelmiş,alerji yapmış.Bu ilk dönemler hassas oluyor.Bence biraz daha palazlansın bak nasıl kafasını dikip bakacak sana,gözünden hiçbirşey kaçmayacak.Kötü şey düşünme.İyi düşün,hayra yor,hayır olsun.

tşk ederim arkadaslar. her şeyi kafamıza takıyoruz. benı anladıgınıza sevindim..dedıgım gıbı cocuk dr una gıtmem için 2 saat yol gıtmem gerek bebekle cok zor oluyor.. bıraz daha bekleyıp 4 aylık olunca gıdeyım barı . ama bu zaman içinde huzursuz olacagım kesin.. sizinkiler ne zaman ve ne şekilde tuttular başlarını . 3 aylıkken tam baslarını tutup sağa sola döndürebılıyorlarmıydı? tabı bu arada benımkı yattıgı yerden sağına soluna da dönemıyor.. hadı onun için erken bıraz dıyorum ama..

Bu hava muhalefetinde 2 saat yol giderken Allah korusun üşütebilirsin bebeğini zaten.Kaş yapayım derken göz çıkarma misali.Daha sağa sola dönmesi için çok erken.Açıkçası bu cüceler şöyle bir 6 aylık olmadan yenidoğan sıkıntıları bitmiyor.Bir açıldı mı da tam açılıyorlar.O zaman da hayretler içerisinde kalacaksın.fakat bu sefer yapamadıklarına değil,yaptıklarına.Yine de senin endişeni anlayabiliyorum bir anne olarak.Müsait olduğunda,havanın biraz iyi olduğu birgün içinin rahat etmesi için götürürsün.

aslında her bebeğin gelişimi farklı.oğlum doğduğu günden beri başını tutuyordu.ama biz bunu kimseye söylemiyorduk.kaynanam nazar değer diyordu.ağladığında ben kucağımda tutamıyordum ameliyatlı olduğum için.sopa gibi kaskatı oluyordu inadından....

Bu hava muhalefetinde 2 saat yol giderken Allah korusun üşütebilirsin bebeğini zaten.Kaş yapayım derken göz çıkarma misali.Daha sağa sola dönmesi için çok erken.Açıkçası bu cüceler şöyle bir 6 aylık olmadan yenidoğan sıkıntıları bitmiyor.Bir açıldı mı da tam açılıyorlar.O zaman da hayretler içerisinde kalacaksın.fakat bu sefer yapamadıklarına değil,yaptıklarına.Yine de senin endişeni anlayabiliyorum bir anne olarak.Müsait olduğunda,havanın biraz iyi olduğu birgün içinin rahat etmesi için götürürsün.

teşekkurler senkolık. evet dr a gıtmem zor. en iyisi beklemek inşallah dedıgın gıbı olur. ılerleyen aylarda toparlar..

canım cok gecmıs olsun ıns bı seyı yoktur ama basın ı tutamaması onemlı bı ayrıntı yınede bence havalar daha cok sogumadan gıt dra yol uzak olsun ne onemı var onun saglıgı onemlı bence ....ve ıcın rahat eder sılk sık takıp et ...hersey bebeklerımız ıcın saglıkla buyusun ıns..

Rica ederim.Toparlayacak Allah'ın izniyle,göreceksin.O zaman da buraya,durduramıyorum,yardımmmm...diye yazarsın artık.Allah sana da,bebişine de sağlık sıhhat versin.

işte nette baktıgımda cerebral palsi filan dıyor.. ama bı baş tutamama sorunu var galıba. konustugumda gülüyor sesler cıkartıyor. yüz ifadeleri anlamlı ama..

cerebral palsinin başka belirtileri de var canım...
onlara da baktın mı...
benim kızım cerebral palsili... 31 haftalık doğdu...2 aylıkken başını tutabiliyordu düzeltilmiş değil normal 2 aylıkken...
ama eller yumruktu, kasılmaları vardı, anlamsız dalmaları vardı, gözlerinde kayma vardı, çok huzursuzdu hiç susmaz sürekli ağlardı...
sadece başını tutamıyor diye cerebral palsi diyemeyiz...ama bence el-muallimin dediği gibi havalar iyice soğumadan bi doktorun görmesinde fayda var...
inşallah bi sorun çıkmaz... inşallah güzel haberlerle dönersin canım...

bencede ihmal etme götür dr benim oğlumda başını tutamıyordu şimdi 13 aylık oturamıyor dikilemiyor fizik tedaviye gidiyoruz seni korkutmak istemem ama tedbirli olmakta yarar var oğlumunda yüz ifadeleri tepkileri normaldi

cerebral palsinin başka belirtileri de var canım...
onlara da baktın mı...
benim kızım cerebral palsili... 31 haftalık doğdu...2 aylıkken başını tutabiliyordu düzeltilmiş değil normal 2 aylıkken...
ama eller yumruktu, kasılmaları vardı, anlamsız dalmaları vardı, gözlerinde kayma vardı, çok huzursuzdu hiç susmaz sürekli ağlardı...
sadece başını tutamıyor diye cerebral palsi diyemeyiz...ama bence el-muallimin dediği gibi havalar iyice soğumadan bi doktorun görmesinde fayda var...
inşallah bi sorun çıkmaz... inşallah güzel haberlerle dönersin canım...

kızınız için Allah'tan şifalar diliyorum. yani internette başını tutamıyor dıye yazdıgımda cıkan cerebral palsiydi bende bu yuzden boyle düşündüm ve soyledım.. doktora gidip işin aslını öğrenmemiz gerekıyor..

bencede ihmal etme götür dr benim oğlumda başını tutamıyordu şimdi 13 aylık oturamıyor dikilemiyor fizik tedaviye gidiyoruz seni korkutmak istemem ama tedbirli olmakta yarar var oğlumunda yüz ifadeleri tepkileri normaldi

sizede geçmiş olsun.. bende endişeliyım tabi.. umarım fizik tedavıyle baya yol alırsınız..

Çocuk gelişimi ve cocuk nörolojisine götürmeni şiddetle tavsiye ediyorum.Benim cocugum ventrikülomegalili dogdu ama basını sükürler olsunki tuttu.Sürekli noroloji ve gelişime götürüyorum.Eltimin cocuguda 5 aylığa kadar tutmadı sonrada nedeni bilinemeden vefat etti o yuzden cokkk korkuyorumm

Çocuk gelişimi ve cocuk nörolojisine götürmeni şiddetle tavsiye ediyorum.Benim cocugum ventrikülomegalili dogdu ama basını sükürler olsunki tuttu.Sürekli noroloji ve gelişime götürüyorum.Eltimin cocuguda 5 aylığa kadar tutmadı sonrada nedeni bilinemeden vefat etti o yuzden cokkk korkuyorumm

artık bende cok korkuyorum. ancak haftaya gıdebılecegiz. illa cocuk norolojısıne mı goturmem gerek bı arastırıyım bakıyım cocuk norolojısı nerelerde var

Back