3.5 aydir gecemeyen grip (mi?)

Salon Kadini

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2023
10.418
30.082
518
Merhaba arkadaslar,

3.5 ay kadar once influenza atlattim, yaklasik 15 gun surundum ama gecti.

Bu donemde en cok asiri burun tikanikligi, koku kaybi, dudak kurulugu ve dayak yemiscesine tum vucut agrisindan sikayetciydim.

Ancak hastaligi atlattiktan sonra yaklasik 2 hafta icinde burun tikanikligi, koku kaybi ve dudak kurulugu aniden geri geldi, 15-20 gun kadar kanayacak durumda olan dudak kuruluguyla ve nezle benzeri belirtilerle bas etmeye calistim. Evet simdi dudak kurulugu hic onemli degil diyebilirsiniz ama cidden asiri kanar halde bir kuruluktan bahsediyorum, haliyle yasam kalitemi dusuruyor.

Ve şimdi 5 gun once yine asiri usumeyle baslayan, burun tikanikligi, koku kaybi, asiri burun akintisi (evet hem tikanik hem asiri akiyor, cok garip) ve en rahatsiz edici belirti olan kanamali dudak kurulugu geri dondu.

Bu sefer degil ancak bir oncekinde doktora gittiğimde hasta olduğuma dair herhangi bir kan degeri tespit edilemedi (crp, wbc, sedimantasyon vs hepsi normal duzeyde)

Dolayisiyla bende bu sefer doktora gitmedim, ancak 5 gundur ne burun akintim gecti, ne dudak kurulugum ne de halsizligim.

Aranizda influenza geçiren ve bende ara ara belirtilerini tekraren yasadim, cok normal diyebilecek biri var mi?

Yasadiklarim psikolojik mi ona da emin olamiyorum, bu arada alerjik rinit hastasiyim ve sayamadığım kadar cok polen turune, toz akarina karsi alerjim mevcut. Emzirdigim icin alerji ilaclarimi yaklasik 3.5 senedir kullanmiyorum ama bu seneye kadarda hic rahatsiz edici ataklarim olmamisti, hafif nezle halinde vurup geciyordu.

Bu influenza sonrasi normal, boyle ara ara vuruyor diyorsaniz hic ustunde durmayacagim zira doktordan sonuc alamadim, yok hic normal degil diyorsaniz, alerji ve enfeksiyon kliniklerinin kapisini calsam iyi olur diye dusunuyorum.

Umarim bu saatte birileri gorur, uyku haram oldu zaten.

Son düzenleme:
Normal bu senenin tipik ozellgi bu geçiyor ama geçmiyor

Anlattıklarınız benim yaşadığım gribe o kadar benziyor ki. Niyeyse bu sefer herkesin böyle geçiyor, genele bakarsak normal ama normalde normal değil😅
Dudak kurulugu da var mi herkeste? Yahu inanilmaz aciyor, oyle boyle degil, sanki dudak derim pit diye yuzumden dusup gidecek gibi kuruyor, catliyor, yemek yerken gulerken bi anda kanamaya basliyor, kutu kutu dudak nemlendiricisi bitirdim.

Ne meret birseymis!

Dudak kurulugu da var mi herkeste? Yahu inanilmaz aciyor, oyle boyle degil, sanki dudak derim pit diye yuzumden dusup gidecek gibi kuruyor, catliyor, yemek yerken gulerken bi anda kanamaya basliyor, kutu kutu dudak nemlendiricisi bitirdim.

Ne meret birseymis!
Herkeste var mı dudak kuruluğu fikrim yok ama iyileştiğim 1 ay oldu hala anlık gülersem dudağım yarıldığı için pişman oluyorum. bir de bazı zamanlar aynaya baktığımda solmuş katılaşmış kup kuru duruyor hemen nemlendiriyorum ama henüz düzelmedi. Ben de bana özgü sanıyordum bunu demek sizde de öyle

Herkeste var mı dudak kuruluğu fikrim yok ama iyileştiğim 1 ay oldu hala anlık gülersem dudağım yarıldığı için pişman oluyorum. bir de bazı zamanlar aynaya baktığımda solmuş katılaşmış kup kuru duruyor hemen nemlendiriyorum ama henüz düzelmedi. Ben de bana özgü sanıyordum bunu demek sizde de öyle
Babamda var, annemde yok, kucuk kizimda vardi, buyukte yoktu, yani bizde cok sasirdik... sanki asiri susuz kalinmis gibi bir kuruluk.

Demir takviyesi alıyorsanız bırakın umca gibi takviyeler alın bol bol su içip bitki çayı iiçin acaba evin havası mı kuru sinüzit vs mi var burun yıkama yapın serumla

Herkes aynı dertten muzdarip iyileşemiyoruz
Yarın yine dr gideceğim kulağım ağrıyor ve öksürmekten uyku uyuyamıyorum kaç gündür
Çocuklar zaten bir gün iyi ikinci gün hasta ne yapacağımızı şaşırdık iyice

Cok geçmiş olsun,bende ayni şikayetleri yasadim tam iki bucuk ay sürdü.İlki birbucuk hafta surdu aradan 4 gun gecti tam iyiyim derken ilkinden kötü oldum hala gögüs kafesim nefes alip verirken açıyor öksürük bir baslayip bir duran burun akıntısı tıkanıklığı ve inanılmaz derecede kas ve vücut ağrıları özellikle geceleri kabus gibiydi… bir haftadır d vitamini kür kullanıyorum 12 haftalık verdi doktor ciddi anlamda toparlanmaya basladim. Bu yıl maalesef bir çok insan bu konuda rahatsız ayni sikayetler varmış antibiyotik vermedi doktor dinlenme ile gececek dedi bol bol ağrı kesici kullandım mecburen yoksa baş edilmez bir baş ağrısı vardı

Demir takviyesi alıyorsanız bırakın umca gibi takviyeler alın bol bol su içip bitki çayı iiçin acaba evin havası mı kuru sinüzit vs mi var burun yıkama yapın serumla
Demir takviyesi aslinda aliyorum ama duzenli kullanabileceğim bir takviyeye henuz denk gelemedim zira hepsi dokunuyor bende 15-20 gun direnip iciyorum, sonra birakiyorum. Umca'yi bir arastirayim.

Sinuzit var, burun yikama da yapiyorum ama asil derdim dudak kurulugu gecmiyor meret.

evin havasi kuru degil, iki bebek var evde nem dengesini surekli koruyoruz, ev duzenli olarak havalandiriliyor ve hava filtresi de kullaniyoruz, bu ozenime ragmen hasta gezmek canimi sıkıyor zaten.

Demir eksikligi bunlari yapiyor mudur acaba?
Herkes aynı dertten muzdarip iyileşemiyoruz
Yarın yine dr gideceğim kulağım ağrıyor ve öksürmekten uyku uyuyamıyorum kaç gündür
Çocuklar zaten bir gün iyi ikinci gün hasta ne yapacağımızı şaşırdık iyice
vallahi ayni durumdayiz.

buyuk kizim krese basladigindan beri ayin 2 haftasi mutlaka hastayiz ama su domuz gribi gibi hicbiri zorlamadi, bu sene gecirmedigimiz virus kalmadi.

ne takviye alacagimi sasirdim ki emziriyorum herseyi de kullanamiyorum zaten
Cok geçmiş olsun,bende ayni şikayetleri yasadim tam iki bucuk ay sürdü.İlki birbucuk hafta surdu aradan 4 gun gecti tam iyiyim derken ilkinden kötü oldum hala gögüs kafesim nefes alip verirken açıyor öksürük bir baslayip bir duran burun akıntısı tıkanıklığı ve inanılmaz derecede kas ve vücut ağrıları özellikle geceleri kabus gibiydi… bir haftadır d vitamini kür kullanıyorum 12 haftalık verdi doktor ciddi anlamda toparlanmaya basladim. Bu yıl maalesef bir çok insan bu konuda rahatsız ayni sikayetler varmış antibiyotik vermedi doktor dinlenme ile gececek dedi bol bol ağrı kesici kullandım mecburen yoksa baş edilmez bir baş ağrısı vardı
Ben d vitamini kullanamiyorum emzirdigim icin, cunku bebis d vitamini kullaniyor, fazlasi zararli diye doktor onermedi.

Ama ne ben ne de miniklerim bi turlu tam olarak toparlanamadik, bu kis ikisi de 2 kez probiyotik kullanmak zorunda kaldi antibiyotigi fazla kullandiklari icin.

Simdi 2 haftadir ikisi iyi ama benim surunmem bitmedi :(

Back
X