- 16 Ocak 2021
- 4.197
- 7.641
- 108
- 30
- Konu Sahibi burcumsu12
-
Meme reddi yaşıyor olabilir mama vermeyin aç kalacak korkusu ile eninde sonunda emecektir bu süreçte çok sabırlı olmalısınızMerhabalar 3,5 aylık bir oğlum var bugune kadar çok iyi emiyordu. Çok iyi uyumasa da iyi kötü bir düzeni vardı. Şimdi memeye gelince kendini itiyor çığlık atıyor. Farklı pozisyonlar denesem de olmuyor. Sadece uyku sonrası emiyor. Dün akşam uzunca bir süre kabul etmedi aç aç uyuyamadı da canıma okudu. Ne yapacağımı şaşırıyorum artık. Kucağıma alıp gezerek uyuturdum bunu da kabul etmemeya başladı kucağıma alıp ninniye başladığım an tepinip ağlıyor. Gece saat başı kalkar oldu. Bu bir süreç mi ne zaman geçer ne yapmalıyım şaştım artık
Biberon veya mama vermiyorum ama ne kadar sürecek bu çok çok zorMeme reddi yaşıyor olabilir mama vermeyin aç kalacak korkusu ile eninde sonunda emecektir bu süreçte çok sabırlı olmalısınız
Çok zorlanırsanız mamayı çay kaşığıyla verin asla biberon kullanmayın o rahatlığı alınca tamamen bırakıyorlar memeyi. Sütünüz tazyikli veya az geliyor olabilir mi buda bi sebep meme reddindeBiberon veya mama vermiyorum ama ne kadar sürecek bu çok çok zor
ısrar etmiyorum hiç bakalım kilo alımı nasıl olacak bu ayBenzer bir başlık açmıştım bikaç gün önce. Normalde 2 saatte bir veriyodum sütü. Aynı sizinki gibi atıyodu kendini ağlıyodu. Doktorumun tavsiyesiyle 3-3,5 saatte bir teklif etmeye başladım memeyi isterse veriyorum istemezse asssla ısrar etmiyorum. Uykuluyken veya sallanarak veriyordum öyle de yapmamalıymışız. 2 haftadır bu problemi yaşıyorum iki gündür biraz düzeldi gibi gece çok uyanmadı mesela eski düzenine dönmeye başladı. Ama az içiyor öyle 5dk ne ya falan diye kafama takılmıştı meğerse onlara yetiyormuş çünkü az önce sağlık ocağından geldim kilosuna baktrmak için normaldi. Israrcı olursanız birçok bebeğin meme reddi ve bırakma sebebiymiş 3. Ay.
Off bayağı uzun sürüyormuş4. Ay atağı 3,5 -5,5 arası oluyormuş ve etrafı incelemek istedikleri için emmek istemiyorlar kafasını çekiyorlarmış benim kızım da 3,5 aylık sürekli böyle ve uyku geçişinde huysuzlanıyo uyurken ya da farklı şekillerde sık sık emzirmeyi dene
Israr etmiyorum hiç daha da soğumasın diyesakın ısrar etmeyin demişti doktor. 5 e yeni girdik hiçbir şey düzelmedi emme düzeliyor ama uykusu iyice garipleşiyordün zorla 10da uyuttum 1 de kalkıp bir daha uyumadı
Ne kadar sürdü peki?Atak dönemi yani bu geçecek. Benmki de aynen dediğiniz gibiydi inanın, geçmez diyordum geçti gibi. Ağladığında seni gidi yalancı falan diyorum şaşırıp kalıyor . Ayağımda sıkı kundaklayıp sallamaya başladım sadece onu da bu dönem geçtikten sonra bıraktrcam
Merhabalar 3,5 aylık bir oğlum var bugune kadar çok iyi emiyordu. Çok iyi uyumasa da iyi kötü bir düzeni vardı. Şimdi memeye gelince kendini itiyor çığlık atıyor. Farklı pozisyonlar denesem de olmuyor. Sadece uyku sonrası emiyor. Dün akşam uzunca bir süre kabul etmedi aç aç uyuyamadı da canıma okudu. Ne yapacağımı şaşırıyorum artık. Kucağıma alıp gezerek uyuturdum bunu da kabul etmemeya başladı kucağıma alıp ninniye başladığım an tepinip ağlıyor. Gece saat başı kalkar oldu. Bu bir süreç mi ne zaman geçer ne yapmalıyım şaştım artıkm
Sabırla bekliyorumSadece bir süreç. Ama buna benzer sürecler 2 yasina kadar devam edecek.
Bazen bir kac gün bazen aylarcada sürüyor.
Kabul edip stres yapmamaya calisin.
Cok acikinca sizi emecektir insallah.
Pilates topuyla emzirmeyi dene. benim oğlum da bi ara zorluyordu beni. Oturdum pilates topuna zıplaya zıplaya emzirdim ve uyuttum. İşe yaradı. Birazcık sabır, geçecek
İyiyiz çok şükürHahaha burda yakaladim seni.
Nasilsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?