aynen öyle gittikçe mufazakarlaşıyoruz dıyorlardı ınanmıyordum.
türkiye nasıl bu hale geldi?
mecbur kalmadıkça sezeryanda yapılmayackmış artık doğumdan cok daha fazla korkmaya basladım
cunku sezeryan olmasın dıye ya bınlerce kadın ölürse .
selamlar ben bugun özel hastaneye gittim 2 li test yaptırmak için.
ve gıtmeden önce randevu aldım 2li test için tamam 2 bucukta gel dedıler.
gittim tabıkı tam satınde ama 2 saat oyaladılar bizi.
çalışan kız dediki biz 2li test önermiyoruz dedi 16. hafda gelın 3lü test yapalım dedi.
bende ben yaptırmak istiyorum o zaman başka hastaneye gidelim dedim
oda ne yani özürlü olsa aldırcakmısınız ? dedi.
eşimde hayır tabiki dedi sadece tedbir amaçlı dedi.
çıktık ordan başka hastaneye gideceğim yaptırmasam sorun olurmu?
birde kıza sinir oldum.
ne hakla bana bu soruyu sorabılıyorki?
artık hastanelere gidileceği kalmamış.
özele gittim ama devletten beterdi.
Şimdi kendilerinde şöyle bir hak görüyorlar, kürtaj günah yaa onlara göre. İkili test yapıp engelli bir bebek olması halinde bebeği aldırma ihtimalinize karşı sizin günahınıza ortak olmak istemiyorlar. Mantık bu. Bir de bunlar bilim insanı olacak. seveyim böyle zihniyeti.
İkili testi tabi ki yaptırın. Önemli bir test. Ama bence doktorunuzla ilişkinizi de gözden geçirin. İkili testi doktorun sizin gebeliğinize en uygun haftada (11-14 arası) istem kağıdı ile sizi yönlendirmesi gerekirdi. Yani sizin "yaptırsam mı yaptırmasam mı" ikileminize düşmemeniz gerekirdi. Demek ki doktor da aynı kafadan. Kendi zihniyetleri alsın yürüsün de icabında bir kadın engelli bir çocuk doğursun, nolcak. Çok sinirlendim.
aynen öyle gittikçe mufazakarlaşıyoruz dıyorlardı ınanmıyordum.
türkiye nasıl bu hale geldi?
mecbur kalmadıkça sezeryanda yapılmayackmış artık doğumdan cok daha fazla korkmaya basladım
cunku sezeryan olmasın dıye ya bınlerce kadın ölürse .
selamlar ben bugun özel hastaneye gittim 2 li test yaptırmak için.
ve gıtmeden önce randevu aldım 2li test için tamam 2 bucukta gel dedıler.
gittim tabıkı tam satınde ama 2 saat oyaladılar bizi.
çalışan kız dediki biz 2li test önermiyoruz dedi 16. hafda gelın 3lü test yapalım dedi.
bende ben yaptırmak istiyorum o zaman başka hastaneye gidelim dedim
oda ne yani özürlü olsa aldırcakmısınız ? dedi.
eşimde hayır tabiki dedi sadece tedbir amaçlı dedi.
çıktık ordan başka hastaneye gideceğim yaptırmasam sorun olurmu?
birde kıza sinir oldum.
ne hakla bana bu soruyu sorabılıyorki?
artık hastanelere gidileceği kalmamış.
özele gittim ama devletten beterdi.
canım hamileliğimde doktorumda bana 2 li testi önermemişti..ikili teste sorun olsa bile üçlü testi yapmayı beklemekten başka çare yok bu süredede kendini üzdüğünle kalırsın direk üçlü testi yaparız onda sorun varsa ileri tetkikler yapılır demişti..ablamın hamileliğinde bu durumu yaşamıştık ikili testte risk yüksek çıkmıştı üçlü teste kadar beklemiştik..ama içimiz içimizi yemişti üstelik tedaviyle zar zor hamile kalabilmişti ablam..kötü bi dönem geçirmiştik..üçlü test sonucu iyi çıkınca derin bi nefes almıştık..bu yüzden doktorumun dediği bana mantıklı gelmişti..tekrar hamile kalsam ikili testi yaptırmazdım heralde tabii herkesin kendi tercihi..umarım çok güzel bi hamilelik geçirir bebişinide sağlıcakla kucağına alırsın..
Tam da bu konuyla ilgili meraklarım vardı.Bu hafta içinde 2li test yaptırmam gerekiyor.Hatta dün randevum vardı.İstanbul'da yaşıyorum.Anadolu yakasında oturuyorum ve doktorum da Anaddolu yakasında.Fakat şöyle bişey var; Eşim sefere çıktı, Avrupa yakasına anneme geldim.Annem dahil evdeki herkes çalışıyor.Kendim gitme imkanım yok.Randevuma gidemedim.Akşam 20:00'den sonra bu testi yapan hastane var mıdır bilmiyorum.Açıkçası test yaptırmaya korkuyorum.Yaşım 33. Panik atak ilaçları kullanıyodum.Doktor bana en ufak bi olumsuzluktan bahsetse çökerim.Eşim de yok dediğim gibi.Böyle bi döngü içine girdim.Napsam bilemedim.Sadece 3lü test yaptırsam olmaz mı? Zaten o da 1 ay içinde yapılıyor hesapladığım kadarıyla.
Biraz fazla dertlendim kusura bakmayın...
down sendromu rıskı 2li testte cıkıyor senın ıcın bunun olup olamması önemlı degılse yaptırma ama bu rıskı ögrenmeem lazım dıyorsan yuaptır mutlaka aksam 8den sonra yapan nyer olmaza bence önemlı kendın gıtme ımkanın neden yok otobüs mınıbüs vapur taksı vs arabası olan tanıdık hıcbırımı yok hamıleysen bırsekılde testlerını yaptırman lazım bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?