2li tarama testinde down sendromu riski yardım edın

Gelincik

1 çiçek 1 de böceğim
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2007
1.412
22
683
41
öncelıkle merhaba bayanlar
kardeşimden 2gün önce aldığım habere göre 2li tarama testinde sorun var demiş dr.gece hiç uyuyaadım çoook üzüldüm sürekli kafamda ovar sizden ricam değeri bi kontrol edermisiniz ben hiç birşey anlamıyorum
ikili test 1:106
cutoff değerinin üstünde
yaş riski 945:1
neolur bilen vrsa aydınlatsın beni kardeşimde mhvoldu amniyosentezde yptırmayı düşünmyor ne olursa olsun bebeğimi doğurcam dıyor.
bu üstünde ne demek sonra bu değer ne derece risk taşıyor yardımlarınızı bekliyorum ...

bu konu hakkimda bilgim yok öncelikle ama senin gibi anlamadigim sonuc kagitlarindaki degerleri ve yazilari google da arayip bilgiye ulasmisligim coktor.kimse birsey yazmasa boyle deneyebilirsiniz:)
ama ne olursa olsun kendinizi üzmeyinn.

teşekkür ederim canım hemen şimdi dediğini bi deneyeyim inş. bişey yoktur

2li taramada yanlış çıkma riski çok fazlaymış o yüzden doktorum bana yapmamıştı bile.inşallah iyidir.ve yanlış çıkar..Allah büyük.eltimin de böyle çıkmıştı amniyosentezde temiz çıktı şimdi kızı cin gibi hiçbirşeyi yok..

İkili testin doğruluk payı % 60-80 arası demişti doktorum hatta niye yaptırmak istiyorsun ki bile demişti bana. Önemli olan ense kalınlığı ve nazal (burun) kemiğinin oluşup oluşmaması demişti. Bunların durumu nasıl? ense kalınlığı 1 den küçük 3 ten büyük olmadığı sürece sorun yok demişti bana. Bu arada amniyosentezdense cvs işlemini araştırıın derim. Doktorum amniyosentez yapılan her 250 bebekten birinde sorun çıkar ama her 250 de 10 u işlem sebebiyle kaybedilir demişti. Amniyosentez için 16-17. haftaya kadar beklenecek ve sonuç sanırım 3 haftada alınıyor ama diğerini hemen yaptırabilirsiniz ve sonucuda hemen alınıyor. İnşallah sağlıkla doğar bebeğiniz.

burun kemiği ve ense kalınlığınıda yarın tel açıp öğreneyım canım onu sormadım ben uzakta olduğum için sonuçları bızzat görmedim fakat ciddi anlamda yıkımdı bizim için halada öyle.madem gerçeklık payı yok denecek kadar neden bu testi yapıyorlar ve hamileliğini stresli geçiriyorlr anlamıyorum

çok teşekkür ederım canım ALLAH razı olsun böyle olanları duyunca içim hafif rahatlıyor

arkadaslar 1:106 cutoff üstünde nedemek peki ? açıklamaını bi bilsem anlamıyorum maleseff
kardeşim her an tel açıyor evınde neti yok ama bende tam bı sonuca ulaşamadım

canım önemli olan ense kalınlığı ve burun kemiğinin oluşması bu tip testler sadece olasılık gerçeklik payı yok kafa karıştırmaltan başka hiç bişeye yaramıyorlar benimde 3'lü testimde sorun çıkmıştı amniyosentez yaptırmadım şuan 18aylık sapa sağlam bir oğlum var

maşallah ALLAH nzarlardan saklasın küçük yakışıklı fotodaki galiba
kardeşiminkide erkekmiş ilki kızdı buda erkek diye çok sevınırken bi anda yıkım oldu inş dediğin gibi yanılıyorlardır.kardeşimde yaptırmıyacak amnıyosentez bebeğe iğne batar dıye korkuyor gerekde duymadı.inş sizin oğlunuz gibi sağlıklı olur

sağol canım evet fotodaki hiç sıkmayın canınızı bu testler sadece istatik hiçbir geçerliğiği yok kafa karıştırmaktan başka bişey değil inan bir daha hamile kalırsam hiçbirini yaptırmıcam sadece ense kalınlığına ve burun kemiğine baktırcam bende kardeşin gibi düşünüyordum kocaman iğne bebeğe batar %1 bile olsa düşük riski var o riske giremezdim ne olursa olsun doğurcaktım o yüzden yaptırmadım amniyosentez inşallah kardeşin sağlıkla alır bebeğini kucağına

arkadaslar 1:106 cutoff üstünde nedemek peki ? açıklamaını bi bilsem anlamıyorum maleseff
kardeşim her an tel açıyor evınde neti yok ama bende tam bı sonuca ulaşamadım

Aynı şartları taşıyan ( yaş, kilo, sigara, alkol durumu, genetik durum vb.) 106 kişiden 1 inin bebeği down sendromlu olabilir demek.

ALLAH razı olsun CÜMLEMIZINKİ SAĞLIKLI SIHHATLI OLSUN İNŞ.
çok zor bır durum RABBIM bunun gibi olan bütüüünn ailelerın yardımcısı olsun
aynen kardeşimde sizin gibi düşünüyor bebeğini ne olursa olsun dünyaya getircek günahına girmem dıyor
telımde bir sorun oldu ervise gönderdım ulaşamadım ense kalınlığını akşama eşim gelsin arayp sorucam bakalım

Aynı şartları taşıyan ( yaş, kilo, sigara, alkol durumu, genetik durum vb.) 106 kişiden 1 inin bebeği down sendromlu olabilir demek.

anladım canım aydınlattığın için çok teşekkür ederim
aslın bu etkenlerin hiç birisi yok kardeşimde yaşı 25 kılosu 47 sigara asla içmaz alkol ona keza akraba evliliği değil bu güne kadar akrabalarımızdaeşinin tarafında böyle bir durum hiç yok inş ALLAHIM inş yanlıştır testler

slm ben 10 haftalık hamileyim cmtsi doktora gittim ense kalınlığının fazla olduğunu söyledi aftaya ikili test yapalım dedi ama o günden beri ruh gibi dolanıyorum ne yapsam bilemiyorum 1 hafta nasıl geçecek lütfen yardımmmm

Benim her iki gebeligimde de Down Sendromu riski cikti. Kizimda 3'lu testte 1:212, oglumda da 2'li testte 1:165 risk saptadilar. Allah'a cok sukur, ikisi de cok saglikli dogdular.

Kizimda amniyosentez yaptirdim. Ama ogluma hamileyken yaptirmadim. Amniyosentezin dusuk riskinden ve kizimdaki tecrubemden dolayi "Ne olursa olsun doguracagim" dedim. Masallah, oglum da saglikli dogdu. Bu testler sadece tarama testi. Sadece risk belirler. Eger kesine yakin ogrenmek istiyorsaniz, amniyosentez yaptirmak daha mantikli. Sakin bu testlere guvenip ablaniz kendisini yipratmasin. Zira, 3'lu testin guvenirliligi %60-65, 2'li testin de %85. Benim gibi yuksek riskli cikip da, saglikli bebek sahibi olan cok. Tam tersi, riski dusuk cikip da Down Sendromlu bebek sahibi olan da var. Yani bu testler kesin olarak hastaliga tani koymaz.

seni çok çok iyianlıyorum canım insanın hayattan tad alması bıle zor oluyor aklın fikrin bebeğinde oluyor ki ben teyzeyken böyleyım kardeşimi düşünemıyorum tabii sizide fakat arkadaslarında dediği gibi test kesın değilmiş ihtimal sadece bebeğini üzme stres etme dur bakalım cümlemızın hakkında rabbım hayırlısını versın dileğim inş.
2li testini de yap bakalım bende akşama kardesımden ense kalınlığının ölçüsünü sorcam
inş senınde bebeğin sağlıklı doğar

evet sizin gibi çoğu kişi aynı söylüyor fakat insan elınde olmadan yıpranıyor kımse yaşamasın bu durumu inş.

ense kalınlığı 2.1 miş arkadaslar normalmı bu değer sizce

ense kalınlığı 2.1 miş arkadaslar normalmı bu değer sizce

Benim kızımında ense kalınlığı 2.1 çıkmıştı ve burun kemiği oluşmuştu. Kardeşinin bebeğinin burun (nazal) kemiği oluşmuş mu? Benim risk değerim 1170/1, yaş riskim 570 /1 (küsüratından çok emin değilim) çıkmıştı. Doktorum değerlerin gayet iyi demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…