öncelıkle merhaba bayanlar
kardeşimden 2gün önce aldığım habere göre 2li tarama testinde sorun var demiş dr.gece hiç uyuyaadım çoook üzüldüm sürekli kafamda ovar sizden ricam değeri bi kontrol edermisiniz ben hiç birşey anlamıyorum
ikili test 1:106
cutoff değerinin üstünde
yaş riski 945:1
neolur bilen vrsa aydınlatsın beni kardeşimde mhvoldu amniyosentezde yptırmayı düşünmyor ne olursa olsun bebeğimi doğurcam dıyor.
bu üstünde ne demek sonra bu değer ne derece risk taşıyor yardımlarınızı bekliyorum ...
2li taramada yanlış çıkma riski çok fazlaymış o yüzden doktorum bana yapmamıştı bile.inşallah iyidir.ve yanlış çıkar..Allah büyük.eltimin de böyle çıkmıştı amniyosentezde temiz çıktı şimdi kızı cin gibi hiçbirşeyi yok..
canım önemli olan ense kalınlığı ve burun kemiğinin oluşması bu tip testler sadece olasılık gerçeklik payı yok kafa karıştırmaltan başka hiç bişeye yaramıyorlar benimde 3'lü testimde sorun çıkmıştı amniyosentez yaptırmadım şuan 18aylık sapa sağlam bir oğlum var
maşallah ALLAH nzarlardan saklasın küçük yakışıklı fotodaki galiba
kardeşiminkide erkekmiş ilki kızdı buda erkek diye çok sevınırken bi anda yıkım oldu inş dediğin gibi yanılıyorlardır.kardeşimde yaptırmıyacak amnıyosentez bebeğe iğne batar dıye korkuyor gerekde duymadı.inş sizin oğlunuz gibi sağlıklı olur
arkadaslar 1:106 cutoff üstünde nedemek peki ? açıklamaını bi bilsem anlamıyorum maleseff
kardeşim her an tel açıyor evınde neti yok ama bende tam bı sonuca ulaşamadım
sağol canım evet fotodaki hiç sıkmayın canınızı bu testler sadece istatik hiçbir geçerliğiği yok kafa karıştırmaktan başka bişey değil inan bir daha hamile kalırsam hiçbirini yaptırmıcam sadece ense kalınlığına ve burun kemiğine baktırcam bende kardeşin gibi düşünüyordum kocaman iğne bebeğe batar %1 bile olsa düşük riski var o riske giremezdim ne olursa olsun doğurcaktım o yüzden yaptırmadım amniyosentez inşallah kardeşin sağlıkla alır bebeğini kucağına
Aynı şartları taşıyan ( yaş, kilo, sigara, alkol durumu, genetik durum vb.) 106 kişiden 1 inin bebeği down sendromlu olabilir demek.
slm ben 10 haftalık hamileyim cmtsi doktora gittim ense kalınlığının fazla olduğunu söyledi aftaya ikili test yapalım dedi ama o günden beri ruh gibi dolanıyorum ne yapsam bilemiyorum 1 hafta nasıl geçecek lütfen yardımmmm
Benim her iki gebeligimde de Down Sendromu riski cikti. Kizimda 3'lu testte 1:212, oglumda da 2'li testte 1:165 risk saptadilar. Allah'a cok sukur, ikisi de cok saglikli dogdular.
Kizimda amniyosentez yaptirdim. Ama ogluma hamileyken yaptirmadim. Amniyosentezin dusuk riskinden ve kizimdaki tecrubemden dolayi "Ne olursa olsun doguracagim" dedim. Masallah, oglum da saglikli dogdu. Bu testler sadece tarama testi. Sadece risk belirler. Eger kesine yakin ogrenmek istiyorsaniz, amniyosentez yaptirmak daha mantikli. Sakin bu testlere guvenip ablaniz kendisini yipratmasin. Zira, 3'lu testin guvenirliligi %60-65, 2'li testin de %85. Benim gibi yuksek riskli cikip da, saglikli bebek sahibi olan cok. Tam tersi, riski dusuk cikip da Down Sendromlu bebek sahibi olan da var. Yani bu testler kesin olarak hastaliga tani koymaz.
ense kalınlığı 2.1 miş arkadaslar normalmı bu değer sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?