• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

29 yaş myom tespiti

myiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
335
19
118
37
Merhaba;
Rahmimde biri 6 7 cm boyutlarında olan diğerleri daha küçük olan myomlar saptandı.O ünden beri kendimi kötü hissediyorum doktor ameliyat youl görnüyor ama yaşımdan dolayı embolizasyon olup olmayacağını öğrenmem için çapa cerah paşaya gitem gerektiğini söyledi. o bölüm gime sebebim adet sonraısnda kahverengi akıntıların devam etmesi idi hala öyle olmakta
şuan bekarım evllilk e çocuk düşüncem olduğu için bu konunun hassas amliyat içermesi beni çok korkutuyor.
LÜtfen bu knuda amliyat olmuşlar veya bilgi sahipleri bilgi paylaşabilirmi

Merhaba;
Rahmimde biri 6 7 cm boyutlarında olan diğerleri daha küçük olan myomlar saptandı.O ünden beri kendimi kötü hissediyorum doktor ameliyat youl görnüyor ama yaşımdan dolayı embolizasyon olup olmayacağını öğrenmem için çapa cerah paşaya gitem gerektiğini söyledi. o bölüm gime sebebim adet sonraısnda kahverengi akıntıların devam etmesi idi hala öyle olmakta
şuan bekarım evllilk e çocuk düşüncem olduğu için bu konunun hassas amliyat içermesi beni çok korkutuyor.
LÜtfen bu knuda amliyat olmuşlar veya bilgi sahipleri bilgi paylaşabilirmi

Merhaba,
Girişimsel Radyoloji uzmanına muayene olmanızı tavsıye edebilirim. önce Mr çekimi istiyor doktorumuz. Evlilik ve çocuk düşünceniz olduğu için kesinlikle ameliyat düşünmeyin derim.
Kadın Doğum uzmanları açık ya da kapalı ameliyat öneriyorlar.Ve genelde de ameliyat esnasında rahmin tamamını almak zorunda kalabiliyorlar. Çünkü genelde 1 den fazla myom oluyor. Ve tek tek alınması hastayı riske atabiliyor.
Ben de Temmuz ayında Embolizasyon yaptırdım. Allah'ıma şükürler olsun çok iyiyim. Akıntılarım ve aşırı kanamalarım da düzeldi.

Merhaba,
Girişimsel Radyoloji uzmanına muayene olmanızı tavsıye edebilirim. önce Mr çekimi istiyor doktorumuz. Evlilik ve çocuk düşünceniz olduğu için kesinlikle ameliyat düşünmeyin derim.
Kadın Doğum uzmanları açık ya da kapalı ameliyat öneriyorlar.Ve genelde de ameliyat esnasında rahmin tamamını almak zorunda kalabiliyorlar. Çünkü genelde 1 den fazla myom oluyor. Ve tek tek alınması hastayı riske atabiliyor.
Ben de Temmuz ayında Embolizasyon yaptırdım. Allah'ıma şükürler olsun çok iyiyim. Akıntılarım ve aşırı kanamalarım da düzeldi.
jadın doğumcuların hiçbiri embolizasyonu önermiyor. doğuranlık açısından saıncalı görüyorlar. gittiğn2 üniversites hastansi ve 2 doğum uzmnı bu şekilde söyledi. bhsettiğiniz rahim alınma durumu çok eder gerçekleşen bir durum. neye istinaden böyle bir tespitte bulundunuz?
gittiğim doktoralar bunu sorduğumda risk olduğunu fakat o işlemler yapmak zorunda kalmadığını söylediler.

jadın doğumcuların hiçbiri embolizasyonu önermiyor. doğuranlık açısından saıncalı görüyorlar. gittiğn2 üniversites hastansi ve 2 doğum uzmnı bu şekilde söyledi. bhsettiğiniz rahim alınma durumu çok eder gerçekleşen bir durum. neye istinaden böyle bir tespitte bulundunuz?
gittiğim doktoralar bunu sorduğumda risk olduğunu fakat o işlemler yapmak zorunda kalmadığını söylediler.

Myomlarinizin büyüklüğü ve kaç adet olduğu ultrason ile mi Mr sonucuna göre mi size söylendi?
Bana ultrason muayenelerimde 7 cm'lik bir adet myom olduğu söylenmişti. Fakat Mr sonucunda cesitli boyutlarda submuköz ve intramural myomlarim olduğunu Ve hepsinin yerleşim yerleri yazıyordu. Rahimde fazla myom olduğu takdirde bunların tek tek alınması açık ya da kapalı ameliyatlarda kanama riski enfeksiyon riski hastayı olumsuz etkileyebiliyor. Ve ameliyatın seyrine göre sağlığımız için rahimin alınması gerekebiliyor. Gittiğiniz doktorunuz size %100 rahminizi koruma garantisi veriyorsa tabiki ameliyat da düşünebilirsiniz . Tabiki butun ameliyatlarda olduğu gibi Embolizasyonunda bazı riskleri var bunları da işlemden once söylüyor doktorumuz. Ben de geçen yıl bu zamanlarda çok araştırdım. İnternetten bütün yazıları okudum. Hatta bitkisel kürler soğan kürü, testeredisli Arslan pençesi kürü aylarca içtim. Ve 3 Kadın doğum uzmanına muayene oldum. 4 Kadın Doğum Uzmanı ile mail yolu ile yazıştım . Ve yine 2 Embolizasyon doktoru ile konuştum 1 tanesi Antalya da maillestim raporlarimi gönderdim ve Allah razi olsun doktorum beni aradı konuştum bilgilendirdi. Daha sonra İstanbul'daki Embolizasyon yaptırdığım doktoruma muayene oldum. Ve şükürler olsun şimdi çok iyiyim. Hangi işlemi yaptırmaya karar verirseniz doktorunuza inanmamız güvenmeniz ve gerçekten içinizin huzurlu ve emin olması çok önemli. Ve tabiki inanç dua.

Mr cekildiginde biri 6 7 cm diger ikisi oldukcs kucuk olan miyom.tespit edildi.ameliyat icin arayisa devam ediyorum ama buyandsn da bu konuda hicbirseye bakmak istemiyorum tamamen sogudum bakalim sonumux hayirli olsun
Tskler yorumunux icin

Mr cekildiginde biri 6 7 cm diger ikisi oldukcs kucuk olan miyom.tespit edildi.ameliyat icin arayisa devam ediyorum ama buyandsn da bu konuda hicbirseye bakmak istemiyorum tamamen sogudum bakalim sonumux hayirli olsun
Tskler yorumunux icin

Back