- 11 Nisan 2022
- 1.315
- 3.104
- 45
- Konu Sahibi htcogretmen
Anladim. Plesenta kalınlığınin buna sebp oldgu nasil anlaşıldı peki ? Hani tam ayrıntısıyla anlatabilirseniz bende anlayıp araştırıp ona göre doktora sorayım olmadi tekrar perinatologa gdeyim. Plesantanin bir normal ölçü ve kalınlığı mı var bunlar nedir ? Sizinki onun üzerinde mı çıktı ? Kalınlık varsa ne oluyor ? Veya bu kalınlık neyden kaynaklanıyor sebpsiz mı ? Besinleri plesenta alıp bebeğe mı birakmiyor gibi bişey mi sık kontrol olmak istediğimi söylerim. Çok teşekkür ederim daha çok bilinclendirdiginz için
Öncelikle panikleyecek bir şey yok. Benim hikayem erken doğumla sonuçlandığı için seni de panikletmemek adına nasıl yazacağımı bilemedim. Kontroller arttıkça plasenta kalınlığım normalin üstüne çıkmaya başladı ve o bebeği besleyemedi. Biz 29. Haftaya kadar direndik resmen ve sonunda artık son dakikaya kdar beklenerek sezeryanla alındı. Sebebi de belirlenemedi sanırım bu plesanta yaşlanması dedikleri olydı. Dediğin gibi arterler iyi olsada plesantada beslemede yetersiz kaldı. Bütün vitamin mineral değerlerim çok da iyiydi. Zaten eğer plesanta ile ilgiliyse o kendini gösterecektir. Ha bu arada plesanta bebekle gelen bir oluşum yani sonradan yaptığımx ettiğimizle pek alakalı değil. Torch taraması yaptır tekrardan. Belki de farkında olmadan bir enfeksiyon geçirdin. O da sebep olabiliyor. Eğer beslenme ile düzelmezse tek çözüm pinpirikli bir doktorun çok sıkı takibi.