- 25 Mart 2014
- 4.536
- 2.585
- 178
dur bulayım.. :)canım konuşmanı bizimlede paylaşırsan çok mutlu oluruz..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
dur bulayım.. :)canım konuşmanı bizimlede paylaşırsan çok mutlu oluruz..
çok teşekkür ederiz"Sayın müdürüm, değerli meslektaşlarım, sevgili öğrencilerim;
Bugün 29 Ekim 2014. Cumhuriyetin ilânının 91. yıl dönümü kutlamak için burada toplanmış bulunmaktayız.
I914'te başlan I. Dünya Savaşı, 30 Ekim 1918'de yenik taraf olarak imzaladığımız Mondros Antlaşmasıyla son bulur. Ordular dağıtılmıştır. Tersaneler kapatılmıştır. Halk fakirlik ve yoksulluk içindedir. Yurdun dört bir tarafı işgal altındadır. Dile ne kolay geliyor değil mi, işgal altında olmak..
İşte böylesine olumsuz şartlarda İstanbul'dan Samsun'a doğan güneş yurdumuzu ısıtmaya başlamıştı. 19 Mayıs 'ta Samsun'a varan Bandırma vapuru Türkiye'nin,Türk milletinin bütün ümidini taşıyordu.
Kısa zamanda yapılan kongrelerle milletin zaten ruhunda var olan istiklâl arzusu ateşlenmiş,yangından geçen ülke, kurtuluş yolunda emin adımlarla yürümeye başlamıştır.
"Kuva-yı Milliye Ruhu"yla başlayan silâhlı savunma, kısa zamanda düzenli ordulara dönüştürülmüştür.
Ezelden beri hürriyet duygusundan tâviz vermeyen insanımız,kadınıyla,erkeğiyle bu millî mücadelede yerini almış ve gereken fedâkârlığı göstermiştir.
Büyük taarruzla birlikte düşman yurttan atılmış ve Türk yurdu yeniden inşa edilmiştir.Bundan sonra yaralar sarılmış, sıra yönetim şeklimizin ne olacağına gelmiştir.
Tarihimizin bilinen en eski zamanlarına doğru gidecek olursak; bizleri ya bir sultan ya bir hakan ya kral ya da bir padişahın yönettiğini görürüz.Bu yönetimlere Monarşi denir.Bu krallar ülkeyi tek başına yönetme hakkına sahiplerdi.Kanunlar bu kişilerin iki dudağının arasında idi. İşte bu düzen 29 ekim 1923 te bir daha geri dönülmemek üzere cumhuriyetin ilanı ile değişti. Cumhur kelime anlamı olarak halk manasına gelmektedir. Yani aslında 91. yıl dönümünü kutladığımız bu gün halkın bayramıdır. Cumhuriyet halkın kendi kendisini yönetmesidir.
İşte bugün, biliyoruz ki bize en çok yakışan yönetim Cumhuriyettir.Milleti efendi sayan,ona yönetimin en üst noktasına kadar getirme imkânı veren kutlu bir yolun adıdır Cumhuriyet.
Bu duygularla Cumhuriyet Bayramınızı bir kere daha kutlar, bu yolda önderlik eden M. Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi saygılar anarım."
Konuşurken tabi üstüne eklemeler çıkarmalar yaptım.
çok teşekkür ederiz
Cryptic siz beni cok sasirtiyorsunuz vallahi ama sizi kutlarim cumhuriyet bayramimiz kutlu olsun..
hepimizin tatlım..Obizim ulu önderimiz..önce allah sonra ulu önder Atatürk ve şehitlerimiz sayesinde cumhuriyet kuruldu ..Cryptic siz beni cok sasirtiyorsunuz vallahi ama sizi kutlarim cumhuriyet bayramimiz kutlu olsun..