29 Ekim 4 gün tatil mi olacak?

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
29 Ekim 4 gün tatil mi olacak?
16 Ekim 2015 09:24

tatil6.jpg

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 4 gün tatil olacağı konuşuluyor
Yorumla
Bu sene 29 Ekim Perşembe gününe denk geliyor. 30 Ekim Cuma gününü de resmi tatile eklemek isteyen çalışanlar haftasonu ile birlikte 4 günlük bir tatil yapmış olacak. Ama bu konuda henüz resmi bir açıklama gelmedi. Seçimlerin de 1 Kasım Pazar gününe gelmesi 4 günlük tatil planlarını sekteye uğratıyor. Bayram tatili hakkındaki resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

29 Ekim Perşembe gününe geldiği için cuma günü izin alan çalışanlar dört gün tatil yapabilecek. Turizmde 'seçim olmasa' 150 bin kişilik bir 'iç turizm' hareketliliği beklenen bu tarihlerde seyahat talebinin yarı yarıya düşmesi bekleniyor.

bayram-tatil1.jpg

4 GÜNLÜK TATİL FIRSATI, HEYECANLA RESMİYET KAZANMASI BEKLENİYOR

Henüz resmi olarak erken seçim tarihi açıklanmamış olsa da, muhtemelen 1 Kasım Pazar günü Türkiye sandık başına gidecek ve yaklaşık 59 milyon seçmen oy kullanacak. 1 Kasım turizm için yüksek sezona denk gelmiyor; ancak 29 Ekim cumhuriyet bayramı'nın perşembe gününe gelecek olması milyonlarca çalışan için cuma günü de izin alarak 4 günlük tatil yapma fırsatı anlamına geliyor.

"150 BİN EKSTRA HAREKET"

Turizm sektörü temsilcilerine göre, 4-5 günlük bu tür tatiller yaklaşık 150 bin kişilik bir ekstra hareketin oluşmasına yol açıyor. "Beyaz Türkler oy kullanmaya dönmüyor, tatiline devam ediyor" görüşüne tam olarak katılmayan turizmciler, seçimin tatile çıkan kişi sayısını da tatil süresini de yakından etkilediğini dile getiriyor.

"ERKEN DÖNÜŞ KOYDUK"

Pronto Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, paket tur harici bireysel seyahatlerin de olması dolayısıyla bu tür tatillerde sayıların çok kolay saptanamadığını söylerken, "Yine de önceki yıllardan elde ettiğimiz deneyimler ışığında 150-200 bin kişilik artı bir hareket beklemek yanlış olmaz. Fakat seçim nedeniyle bu rakam yarı yarıya düşer" diyor. Onaran, herhalükârda tatile çıkacak olanların da pazar günü erken saatte dönerek oy kullanmak isteyeceklerini, bu nedenle kendilerinin de o tarihteki turlara pazar erken dönüş koyduklarını dile getiriyor.

"YURT DIŞI TURLARDA İPTAL VAR"

Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal da, seçimin 29 Ekim'in ertesine gelmesinin turizmi olumsuz etkilediğini belirterek "Özellikle yurtdışı turlarda iptaller var. Dönüşte mutlaka oy kullanmak isteyenler çoğunlukta" diyor. Yurtiçi turlarda da dönüş saatini ayarlamak isteyenlerin olduğunu kaydeden Çilsal, şöyle devam ediyor:

"Turizm artık kitlesel bir olgu. 300 binler, 500 binlerden bahsediyoruz. Yani arada 3 bin-5 bin kişi tatilden dönüp oy kullanmıyor olabilir, ama toplam içinde çok küçüktür. İç pazardan 150 bin kişilik talep 75 binlere rahat düşecektir."

SOSYAL MEDYADA 29 EKİM PAYLAŞIMLARI

grey.gif

grey.gif
grey.gif

http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/29-ekim-4-gun-tatil-mi-olacak/103999

herşey turizmciler için:KK53::KK53:

eee bu arada seçim erteside tatil olur öğrencilere, 5 gün tatil olması muhtemel, bence çocuklar hiç okula gitmesin bu ne ya:KK53::KK53:

Bu senede amma tatil oldu .

okulda tum dersler bırbırıne girdi. 1.sınıf öğrencılerı resmen hızlandırılmış ders alıyorlar, yazık.. :KK43: Yeni veliler ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar..

herşey turizmciler için:KK53::KK53:

eee bu arada seçim erteside tatil olur öğrencilere, 5 gün tatil olması muhtemel, bence çocuklar hiç okula gitmesin bu ne ya:KK53::KK53:
chess sen ogretmendın sanırım.. kesın ptesı tatıl olur degılmı.. kızımı tatıle yollıcam da :oops:

okulda tum dersler bırbırıne girdi. 1.sınıf öğrencılerı resmen hızlandırılmış ders alıyorlar, yazık.. :KK43: Yeni veliler ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar..

chess sen ogretmendın sanırım.. kesın ptesı tatıl olur degılmı.. kızımı tatıle yollıcam da :oops:

yok canım değilim, eğitimle çok ilgilenince öyle bi algı oldu sanırım:KK48:

sürekli tatil mi olur ya cılkını çıkardılar,sonra insanlar ne işlerine ne okullarına adapte olamıyor

Devlette çalışsaydım sevinirdim isterdim, özelde olduğum için istemiyorum, olmasın!:KK12::KK12:

Hadi iyisiniz yine gezentiler :KK51:
Kesin tatil olur ben size diyim şimdiden hazırlayın bavulları :KK66:
paranoyalar üretilmeye başlanmış yine
Burdan şu Anlaşılıyor zengin tayfa hep chp mhp ve hdpli tatile gidecekler oy veremeyecekler
akpartililer ise fakir kimse gitmeyecek oy verecek öylemi :KK53:

valla milli gelirin yüksekliğinden, maaşlarınızın iyiliğinden , arabalarınızın kalitesinden , cep telefonlarınızın modelinden deö vuran sizlersiniz.. Bence akepeliler zengin o_O
Valla bilemiyorum çevremdeki akpartililer orta gelirli

5 gün tatil oldu desek ee kasım sonuda teog tatili, bu sene öğrenciler ballı:confused::confused:

Üniversite öğrencileri açısından bakıldığı zaman iyi bir tatil çünkü benim sınıfımdaki insanların yüzde 80'i belki daha fazlası bu tatilde memleketine gidip oy kullanacak. 28'i Çarşamba öğleden sonra tatil diyorlar, 29 zaten resmi tatil, cumayı da kat, e 2 kasım pazartesinin de tatil olması ya da olma ihtimali memleketine oy kullanmaya gidecek olan öğrenci için çok iyi. Tatil olmasaydı sınıfımızdakilerin çoğu memleketlerine gitmeyecek ve oy da kullanmayacaktı. Ben biletlerimi aldım bile. Bizden çoğu insan 28'ini de tamamen tatil olarak gördüğü için 28,29,30,31,1 kasım, 2 kasım olmak üzere toplam 6 günlük tatilden dolayı uzakta olanlar bile hem memleketlerine gitmiş olacak hem de oy kullanmış olacaklar. Kaldı ki tatil olmasa bile öğrencilerin ders falan umrunda değil, o açık nasıl olsa kapatılır. Diğer üniversite öğrencilerinin durumu nedir ne değildir bilemiyorum ama bizim böyle. Ha mesele adaptasyona gelince evet haklısınız, daha yurda geleli 3 hafta olmuşken araya güzel bir tatil girdiği için eve gidecek olmak bi adaptasyon sıkıntısı yaratacak maalesef. Ama şu bir gerçek ki tatil yapmayı çok seven bi milletiz, hadi biz öğrenciyiz bizim canımıza minnet ama kamuya da 4-5 günlük tatilin verilmesi işleyiş açısından bi yavaşlamaya sebep olacaktır.

Ama kendi adıma konuşayım, 4. senemdeyim şu yurtta ve içim çürüdü artık, şu araya giren tatiller nedeniyle eve gitme fırsatım olmasa bu hayat benim için hepten çekilmez olur. :) Evim uzakta değil, 3 saatlik mesafede ama ders programım yoğun, ha deyince haftasonu 2 günlüğüne gitmek kolay değil o yüzden bu tatil, güzel tatil benim için.

X