29,5 yaşında,anne ile ilgili travmayı atlatamayan,parası kariyeri olan yalnız biri :((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sunshine91

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2015
2.412
3.770
248
Maslak / İstanbul
Kızlar merhaba, forumdaki diğer konuları okudum ama ben gibi kimseyi bulamadım, bu konuyu da benimle benzer zorlukları yaşamış hislerimi anlayacak birini bulurum diye açtım . ben 29,5 yaşında:) kariyerini yapmış, işini oturtmuş şuanda rahata çıkmış biriyim ama 10-11 yıldır sevgilim yok, ilişkim yok, flörtleri bile 1 aydan uzun sürmeyen biriyim. Adil yıldırımlar da izledim kafamda soru işareti kalmasın diye doğruyu da denedim yanlışı da denedim. ama bir türlü ilişkim olmadı, kendimi çok ama çok yalnız hissediyorum. Anne babam ben 3 yaşında boşandı, ben evde erkek görmedim, erkekle ilgili duygusallıklar bağlantılar, herşey yasaktı. Annem iç dünyasında sürekli depresyonda sürekli güçlü olmak zorunda hisseden sıklıkla şiddete başvuran asla hiçbir şeyi beğenmeyen tatmin olmayan biriydi bizi büyütürken. Sadece almak isterdi , o güçlü duruşu için bana da aynı misyonu yükledi. ben de örnek bir kişilik olmak zorundaydım. Bu sebeple sadece dershane okul dışında hayatı olmayan derece yapsın diye yetiştirilen damızlık at oldum. Başarılı olunca iyi devam et derdi başarısız olunca ne or..pluğum kalırdı ne de evde bana bir huzur verilirdi.. Bu sebeple yaşayan bir ölüydüm içi kuru bir bedendim yalnızlığım hiç geçmedi. Hep duygusal olarak açtım hep aşırı şükrediciydim azıcık sevgi gösterene minnetkar olurdum malesef minnet duymamın sebebi benim sevilmeyecek biri olduğunu düşünmemdi sevgi bir duyguydu duygu zayıflıktı ben işime gücüme bakmalıydım. Zaten zamanı gelince herşey olurdu. öyle olmadı ben de yalnız melankolik hem özgüvensiz hem de kendini aşırı değerli hisseden, arkdaşları olmayan olsa da etkinliklere katılmadığı için bisüre sonra kopan uzaklaşan bir tip oldum. son 3 yılda iş kurmayla geçti bunun son 1 yılı hatta onunda belki haziran sonrası rahata erdim. Ve içimi dökmek istedim. Çevrem de bana evlilik baskısı yapan biri yok hatta bu kelime geçmiyor bile.. Geç kaldığını düşünen hatta sadece her yıl ne kadar geç kaldığını düşünen kişi benim. 24 yaşındayken hatırlıyorum da sçtm artk çok geç kaldım benim 3-4 yıllık sevgilim olacaktı ki üni bitince evlenelim diyordum şuan bakıyorum da o zaman bile bulsam 5 yıllık evli olurdum.. Yani bulamıyorum 10 yıldır ilişkilerimde bitme sebebi bir kere bile ben olmadım. Ben sadece biriyle beraber olmak isteyn ya da beni seven biriyle karşılaşmadım. Sadece güzel buldukları için elde edlmeye çalışılan biri oldum. Şuan ise malesef umutlu biriyim. nefret ediyorum bu halimden hala birileri karşıma çıkınca ayy acaba bu mu diye yükseliyorum sonra pat. Birileri kocam kocam diye paylaşınca gerçekten içim gidiyor bak o benim kadar başarılı değil şöyle değil ama biri onunla evlenmek istemiş diyorum. sonra sen onun kocasıyla evlenir miydin diye soruyorum ve cevabım hayır oluyor. Bu şekilde debelenip gidiyorum. yazarken bile ya bunu yazmak yerine akışa bırak eğlenmene bak , hayatın rahata çıktı ohh mis diyorum. ama sonra yine aynı yalnızlık, yorgunluk, başını alıp gidememe hali çöküyor. Bir kere de çabalamadan bana gelsin istiyorum ben durayım o sevsin o yapsın diyorum.. Böyle işte ...

Ne kadar güzel yazmışsınız

Çok ilginç. Başkalarının evli olmasını kıskanıp, kendiniz onların kocalarını beğenmiyorsunuz? Hepsinin kocası mı çer çöp? Siz nasıl bir koca hayal ediyorsunuz?
Brad Pitt kadar yakışıklı, Karun kadar zengin mi?
44 yaşındayım 24 senesi evli geçti. 2. Evliliğim. Hiçbir zaman evlilikten yana sıkıntı çekmedim zaten karşımdakinin evlenme niyetinin olmadığını fark ettiğim anda o ilişkide yer almadım. O sizin duruşunuzla alakalı.
İlişkilerim benden kaynaklı bitmiyor yazmışsınız ama oldukça kibirli bir intiba bıraktınız bende. Daha realist ve alçak gönüllü davranırsanız evlilik yoluna giden ciddi bir ilişki yaşayabilirsiniz.

24 yaşındayım, 24 yaşınızda düşündüğünüz şeyleri okudum yazınızda, az kaldı her şeye geç kalmışım gibi hissedicem

Ferhans sana bir parça hak veriyor olmak...

Konu sahibi baska evlilikleri kıskanıp sonra ztn evlenmezdim demek
Yaşın 29.5 olması
Adil Yıldırımlar kim bilmiyorum ama birinin fikrini not alıp uygulamak
Güzelliğim için peşimden koştular demek
Tamamen anneyi suçlamak ki o dönem sorumluluk çocuk hayat telaşı hepsi değerlendirilmeli
Bunların üstünde tek tek durmalısın karşındakine ne sunacaksın bir ilişki için ne emek vereceksin veya verdin bunları hiç düşündün mü?

Yetiştirilme tarzınızdan dolayı zaten dışarıya ciddi-mesafeli bir enerji yayıyorsunuz büyük ihtimalle. Bir de peşimden koşsunlar taktikleri eklenince hoşlananlar da kaçıyordur. Öyle yeni tanışıklığınız olan kimseyi peşinizde koşturamazsınız. Koşuyorsa da tıpkı yakındığınız gibi güzelliğinizi elde etme amacıyla yaparlar. Bence de erkekler geç bağlanıyor. Başta sevecen olup ilgiyi sunmak lazım. Ama bunu yaparken istemediğiniz şeylere hayır diyebilmelisiniz. Mesajlara geç cevap vererek kimseyi aşık edemezsiniz. Hali hazırda başlamış ilişkileriniz neden bitiyor onu incelemek lazım. Birkaç örnek verseydiniz daha iyi olurdu. Bitirirken ne diyorlar mesela? Sebepleri ne oluyor?

Cümlelerimin hiçbir yerinde yakışıklılıktan veya maddiyat ölçülerinden bahsedilmemiş. kusura bakmayın siz beni anlamanın yanından bile geçmediniz.

Bence çok haklısınız hatta üzerine düşünmek için ss aldım mesajınızı, ben henüz taktik yapamadım çok not aldım yapamadım. kimse bitirmiyor hep ben bitiriyorum ve hiçbir zaman hararetli bir konuşma olmuyor. aşırı ilgi gösteriyorlar sonra durgunlaşma-sonra aralıklı mesaja çevirme bu noktada ben de bitmiş oluyor, ha bundan da olmayacak diyorum sessizlik, 10-20 gün sonra tekrar merabalaşma ama bir açıklama yok ben de dönüş yapmıyorum zorlarsa kusura bakma ben kopuk iletişimden hoşlanmıyorum kib by yazıyorum. Genel sürkülasyon böyle oluyor

Travmalarınız için aklıma gelen tek şey terapi almanız, başka bir çözüm gelmedi. Forumda psikolog hanımlar varsa onlar daha iyi önerilerde bulunur eminim.
Anlattığız kadarıyla iyi bir kariyere, hoş bir görünüme sahipsiniz fakat flörtleriniz kısa sürüyor. Nedenini seçiçi olmanıza bağladım ben, zaten donanımlı insanlar hep daha seçici olur. Davul bile dengi dengine derler ya o hesap. Bu nedenle başkalarının hayatının nasıl gittiği, eşleri, işleri sizin moralinizi bozmasın. Sosyal aktiviteleriniz biraz kısıtlı gibi hissettim, siz de biraz daha kendinize uygun çevre edindikçe bu mevzuyu halledersiniz. Gönlünüze göre olsun.

bakın tekrar açıklıyorum, ben kıskanmıyorum onlar benim dostlarım eşleri de arkadaşlarım bahsettiğim kişiler yakın çevrem ne güzel diyorum ama sonra yakın arkdşlarım olduğu için eşlerinin bazı davranışlarını da biliyorum ben böyle bir insanla evlenmezdim diyorum, bildiğim gördüğüm şeylerin analizlerini yapıyorum yani yoldan geçen çiftler değil bunlar. ,
yaşın 29, 5 olması ne anlamadım yaşa takıntılı olduğum belli değil mi zaten geç kaldım diye düşünüyorum
güzelliğim için peşimden koştular da demedim, güzelliğe gelip sonra gidiyorlar dedim, kelimeleri değiştirirseniz benim cümlelerim olmuyor sizin cümleleriniz oluyor

çok sağolun gerçekten bunu demek istiyorum ben mesela arkadaşlarımın eşlerine bakıyorum, onlara yeteri kadar destek olmuyorlar, salak aptal sen ne anlarsın gibi kelimeler kullanabiliyorlar, daha kötüsü olanları da biliyorum onları hiç söylemicem, ve düşünüyorum bu değil diyorum ve bilmiyorum bana mı öyle geliyor ama benim dostlarım da gerçekten çok güzel kariyer yapmış kızlardı kendilerinden çok daha düşük seviyedeki insanlarla evlendiler bu benim ağırıma gidiyor o umursamıyor yazık etti falan diye hayıflanıyorum, bakıyorum bana şikayet ediyorlar iki dk sonra canım aşkım diye boyunlarına zıplıyorlar bilmiyorum. sonra düşünüyorum böyle duyup duymamazlığa mı vurmak gerek bu mudur diyorum

evlenince yalnizliginiz kesin geçmiyor bilginiz olsun, benim gibi evlenince tamamen yalniz kalan bir insanda olabilirsiniz.
sorunlarinizin çözümü koca bulmak degil siz önce kendinizi bulmalisiniz bence.
bu çok kötü gerçekten.. evlenip birlikte yürümemek çok kötü bişey..

Evlilik dengedir ama bu denge eşitlikten gelmez arkadaşlarınızın evlilikleri hakkında düşünceleriniz çok tuhaf iki tarafta mutlu olduğu yönleri ve idare ettiği yönleri bilir bazı açılardan da erkeğin daha arti daha iyi olduğu özellikler vardır bu denge hissedildiği an o Evlilik kararı gelir ve aynı yolda yürürsün
Kariyer eğitim vs ztn evlilikte pek işe yaramaz, bir yere kadar seni götürür çok önemli noktalar ztn değil
Bu yonlerinizi ancak terapi ile torpuleyebilirsiniz bakış acınızin değişmesi gerek

ben şöyle bir koca hayal ediyorum. Beraber yürümeye niyetli, ne istediğini bilen, benim kusurlarımı gören ne beni devleştiren ne de beni yeren, bana destek olan hatalarımızı açıkça konuşabildiğimiz, çözümler üreten, iletişimin kesmeyen, aman bu da göründüğü gibi değilmiş bak bunun da böyle eksiklikleri varmış diyip sıradaki demeyen, akıllı olan, duygusal olan, vicdanlı olan, hakkaniyetli davranan, kendisine güvenen, ne istediğini ne istemediğini bilen, hayat kötü gitse üst üste şansızlıklar olsa bile beraber toplarız diyecek güce sahip, dengeli, tutarlı, hem kendi kariyerine hem de benim kariyerime önem veren, bana saygı duyan ve benim de ona saygı duyacağım bir kariyer inşa etmiş veya inşa etme yolunda olan yani kendisine saygı duymama sebep olacak kararlar almış, bunun yanında eğlenceli dışa dönük pozitif biri hayal ediyorum

size tuhaf gelen kısım nedir? birinin eşine böyle söylemesi normal mi bana çok garip ve kötü geliyor , sen onu beğenmişsen almışsın madem o salaktı hakaret etmek için mi evlendin diye düşünüyorum

Bu sizi ilgilendirmiyor ki ikili ilişki ya telafi ederler ya yolun sonu gelir baş başa ne yaşadıklarını bilemezsiniz en fazla ben eşimden birinin yanında tartışmama sözü alirim diyebilrsiniz

siz hiç kavga etmeyeceğiz hiç ters düşmeyecegiz hiç birbirimizden sinir çıkarmayacağız dolu bos sacma kavga etmeyecegiz fln mi sanıyorsunuz öyle bir dünya yokki

Okuduğunuz kitapları bizede paylasabilirmisiniz benim de ihtiyacım var gerçekten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…