• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

29,5 yaşında,anne ile ilgili travmayı atlatamayan,parası kariyeri olan yalnız biri :((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sunshine91

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2015
2.412
3.770
248
Maslak / İstanbul
Kızlar merhaba, forumdaki diğer konuları okudum ama ben gibi kimseyi bulamadım, bu konuyu da benimle benzer zorlukları yaşamış hislerimi anlayacak birini bulurum diye açtım . ben 29,5 yaşında:) kariyerini yapmış, işini oturtmuş şuanda rahata çıkmış biriyim ama 10-11 yıldır sevgilim yok, ilişkim yok, flörtleri bile 1 aydan uzun sürmeyen biriyim. Adil yıldırımlar da izledim kafamda soru işareti kalmasın diye doğruyu da denedim yanlışı da denedim. ama bir türlü ilişkim olmadı, kendimi çok ama çok yalnız hissediyorum. Anne babam ben 3 yaşında boşandı, ben evde erkek görmedim, erkekle ilgili duygusallıklar bağlantılar, herşey yasaktı. Annem iç dünyasında sürekli depresyonda sürekli güçlü olmak zorunda hisseden sıklıkla şiddete başvuran asla hiçbir şeyi beğenmeyen tatmin olmayan biriydi bizi büyütürken. Sadece almak isterdi , o güçlü duruşu için bana da aynı misyonu yükledi. ben de örnek bir kişilik olmak zorundaydım. Bu sebeple sadece dershane okul dışında hayatı olmayan derece yapsın diye yetiştirilen damızlık at oldum. Başarılı olunca iyi devam et derdi başarısız olunca ne or..pluğum kalırdı ne de evde bana bir huzur verilirdi.. Bu sebeple yaşayan bir ölüydüm içi kuru bir bedendim yalnızlığım hiç geçmedi. Hep duygusal olarak açtım hep aşırı şükrediciydim azıcık sevgi gösterene minnetkar olurdum malesef minnet duymamın sebebi benim sevilmeyecek biri olduğunu düşünmemdi sevgi bir duyguydu duygu zayıflıktı ben işime gücüme bakmalıydım. Zaten zamanı gelince herşey olurdu. öyle olmadı ben de yalnız melankolik hem özgüvensiz hem de kendini aşırı değerli hisseden, arkdaşları olmayan olsa da etkinliklere katılmadığı için bisüre sonra kopan uzaklaşan bir tip oldum. son 3 yılda iş kurmayla geçti bunun son 1 yılı hatta onunda belki haziran sonrası rahata erdim. Ve içimi dökmek istedim. Çevrem de bana evlilik baskısı yapan biri yok hatta bu kelime geçmiyor bile.. Geç kaldığını düşünen hatta sadece her yıl ne kadar geç kaldığını düşünen kişi benim. 24 yaşındayken hatırlıyorum da sçtm artk çok geç kaldım benim 3-4 yıllık sevgilim olacaktı ki üni bitince evlenelim diyordum şuan bakıyorum da o zaman bile bulsam 5 yıllık evli olurdum.. Yani bulamıyorum 10 yıldır ilişkilerimde bitme sebebi bir kere bile ben olmadım. Ben sadece biriyle beraber olmak isteyn ya da beni seven biriyle karşılaşmadım. Sadece güzel buldukları için elde edlmeye çalışılan biri oldum. Şuan ise malesef umutlu biriyim. nefret ediyorum bu halimden hala birileri karşıma çıkınca ayy acaba bu mu diye yükseliyorum sonra pat. Birileri kocam kocam diye paylaşınca gerçekten içim gidiyor bak o benim kadar başarılı değil şöyle değil ama biri onunla evlenmek istemiş diyorum. sonra sen onun kocasıyla evlenir miydin diye soruyorum ve cevabım hayır oluyor. Bu şekilde debelenip gidiyorum. yazarken bile ya bunu yazmak yerine akışa bırak eğlenmene bak , hayatın rahata çıktı ohh mis diyorum. ama sonra yine aynı yalnızlık, yorgunluk, başını alıp gidememe hali çöküyor. Bir kere de çabalamadan bana gelsin istiyorum ben durayım o sevsin o yapsın diyorum.. Böyle işte ...

Bu harika bir yorum oldu gerçekten ss aldım galerime ekledim. Adil yıldırım kendinden aşırı emin konuştuğu için yıllardır zoru oynamayı sürekli vurguladığı için güleryüz gösterdiğim de bile bu şımarır bu ya falan diyorum .Belki de o yüzden dışarıya agresif, umursamaz, bir görüntü veriyorum. Bana nokta atışlı çok güzel tespitler söylediniz . ❤️🙏🏻🙏🏻çok tşk ederim
Yani Adil Yıldırım gibi birini nasıl ciddiye alabiliyorsunuz ki? Tam bir şarlatan, kusura bakmayın.

Annenize sinir oldum.
Yaşınız bir şeylere geç kalmış bir yaş değil.
Ciddiyetsiz ve güvensiz bir ilişkiniz olacağına doğru kişiyi bulana kadar yalnız kaldın.
Nasıl davranmanız konusunda ondan bundan tüyo almayın, kendiniz olun ki karşı tarafta irite olmasın.
Son olarak annenizin yönlendirmeleri ve itip kalkmaları fazlaca olmuş bir insan olarak, lütfen birine aşık olup size anneniz gibi davranmasına izin vermeyin. Şuanki iyileşmiş şartlarınızın tadını çıkarıp sosyalleşin, ilişki kendi gelir.

Ben yalnız yaşarken terapi aldım, zorlu bir süreçti, terapistiniz zaten size önerilerde bulunacak . Benim biraz daha farklı nedenleri , süreçti duygulanimlae çok yüksekti . Teavmalar üzerine çalıştık. Hayatımda kendime yaptığım en iyi yatirimdi. Adım atmak danışan koltuğuna oturmak kolay değil , her hafta ağlaya ağlaya geçirmiştim . Çok geçmiş olsun annenize umarım bazı bağlar daha sağlıklı kurulur sizin için . Adım atın bir şeyler yapın. Adil yıldırım vs ile çözülecek olaylar değil
O dönem yalnız yaşamanız bir anlamda avantajlı da olmuş travma terapileri ile ilgili bir yazı da o insanlar çevrenizdeyse onlardan uzaklaşmanız çok önemli demişti benim farklı bir şekilde aynı annem değil zaten bana göre annem şuan iyi eskiden hastaydı bir de dediğiniz gibi şuan yanımda olması annemle olan ilişkilerim adına çok iyi geçmişte hiç yaşamadığımız kadar mutlu anı da biriktiriyoruz. Ama gel gitler oluyor zihnimde o da beni çok yoruyor. Terapiste de bu yüzden gitmedim, birkaç kez girişimim oldu ama bu bana ağır gelir şimdi geçmişi anlatamam diyip geri çekildim

O dönem yalnız yaşamanız bir anlamda avantajlı da olmuş travma terapileri ile ilgili bir yazı da o insanlar çevrenizdeyse onlardan uzaklaşmanız çok önemli demişti benim farklı bir şekilde aynı annem değil zaten bana göre annem şuan iyi eskiden hastaydı bir de dediğiniz gibi şuan yanımda olması annemle olan ilişkilerim adına çok iyi geçmişte hiç yaşamadığımız kadar mutlu anı da biriktiriyoruz. Ama gel gitler oluyor zihnimde o da beni çok yoruyor. Terapiste de bu yüzden gitmedim, birkaç kez girişimim oldu ama bu bana ağır gelir şimdi geçmişi anlatamam diyip geri çekildim
Şöyle ki terapide seni dağıtıp bırakmıyor, son dakikalarda duygu düzenleme yapılır, duygulanimlar azalır ve o şekilde seans biter . Birlikte de yaşayıp yol alabilirsiniz . Terapistinizle konuşursunuz, annenizden destek alırsınız . Ben aileme zorlandigimdan ve destek istediğimi belirttim o süreçte daha hassas yaklaştılar . Geçmişte yara alan sizin desteğe ihtiyacı var .

Bu harika bir yorum oldu gerçekten ss aldım galerime ekledim. Adil yıldırım kendinden aşırı emin konuştuğu için yıllardır zoru oynamayı sürekli vurguladığı için güleryüz gösterdiğim de bile bu şımarır bu ya falan diyorum .Belki de o yüzden dışarıya agresif, umursamaz, bir görüntü veriyorum. Bana nokta atışlı çok güzel tespitler söylediniz . ❤️🙏🏻🙏🏻çok tşk ederim
Rica ederim tatlım.
Yok yok hiç onları izleme.
Onlar para kazanmak için gerçekten insanların ilişkilerini mahvediyorlar.
Her erkek aynı değildir her erkek kendini umursamayan kadına bağlanır diye bir şey yok güvensiz de hissedebilir bu tip davranislar .
Zaten evrimini tamamlamış işinde gücünde olan adam bu takdikleri itici bulur.
Herkes aynı takdikleri yapıyor çünkü.
Ben Adil Yıldırım ve Esra ezmeci gibi tiplerin ilişkiler konusunda çok yanlış yönlendirmeler yaptığını düşünüyorum.
Zaten Esra ezmeci çok biliyorsa kendi hayatına uygulasin.
Girgirina gülmek için izlenebilir tabi ama ilişkilerinizi bu tarz şeylerle sebote etmeyin.
Herkes şöyle sanıyor seven erkek şunu yapar bunu yapar vs . zaten bir erkeğin sevmesi baglanmasu için zaman gerekir.
Ilişki bitiyor hiç olmamış gibi yok foto paylaşın hayatınıza devam ediyor gibi yapın gülün eğlenin vs deniliyor.
Bir erkek arkadaşım ayrıldığı sevgilisine böyle paylasimlar yaptığı için dönmedi mesela .
Içki masalarında sürekli nispet yaptı iyice gözümden düştü istemiyorum artık diye sildi kızı halbu ki pişman olmuştu .
Yani Adil Yıldırım takdigi bunlar gül eğlen şöyle paylaşım yap böyle yap eee her erkeğe olmuyor bu takdikler.
Doğal olun ama kontrollü olun .
Karşınızdaki erkege şans vermeye değer mi olduğunu başta analiz etmeye çalışın.
Biraz arkadaş kalmak bence daha iyidir .
Şimdi bakıyorum erkekler bunu diyor arkadaş mi flört mu belli değil.
Flört uzuyorsa bitirin .
Ilişki istiyorum sende aradığımı bulamadım bence burda bitirelim gibi sözler söyleyin korkmayın size değer veriyorsa peşinizden gelir .
Ama bunu net olarai yapın .
Net davrandigim erkekler bana hep değer vermiştir takdik yapmaya kalktigimda hep hüsran olmuştur hayatımda.
Kesinlikle agresif bir görüntü verme .
Güleryüzlu sakın olmak önemli.
Tabi bunu sadece erkekler için değil kendin için yap .
Kendine bak kendini sev meditasyonlar yap spor yap yürüyüş yap hayat tarzı haline getir bunları .
Hayat çok kısa gencliginin tadını çıkar canım

Yani Adil Yıldırım gibi birini nasıl ciddiye alabiliyorsunuz ki? Tam bir şarlatan, kusura bakmayın.
Ya şöyle ciddiye alıyorum/alıyordum şimdi ben hiçbirşey bilmediğimi düşünüyordum, Youtube ilişki yazınca o çıkıyor, söylediği herşeyden çok emin. Not alın falan diyor. Ben bugüne kadar akranlarımla bu konuları konuştum bir ablam büyüğüm annem vb birebir iletişim kuracağım beni yönlendirecek biri yoktu çevremde. Ben de bu adamın videolarını not alarak izledim. demekki diyordum böyle yapılması gerek işte mesaj attıysa cevaplamayın arasın araması da yetmez kapına gelsin o da yetmez çiçeklerle özür dilesin işte böyle olmasını da istiyorsanız onunla ilgilenmeyeceksniz falan, ben de öyle yaptım , işler üst üste yolunda gitmeyince yaşımda 29,5 olunca sorgulamaya başladım ((-kusura bakmayın komik cidden buçukları belirtmem neden böyle dedğimi de bilmiyorum 30a doğru ayları da saydım:))

Şimdi nasıl hayatınız
Zorlandigim kısımlar var kendi üzerine çalışmak ömür boyu sürecek bir durum . Terapiyi bitirdigimizde bir süre hayatı deneyimle ihtiyaç duyduğunda tekrar görüşebiliriz diye bitirmiştik o zaman bekardim ve gündemimdeki zorlandığım alanlar toparlanmisti. Sabahları kaygı ile uyanırken şu anda o yok . Tepkilerin daha sağlıklı, çok sert kırılmalar yaşamıyorum. Kendimi yatistirma becerilerim daha iyi . Dediğim gibi kendini iylestirme bir ömür sürecek. Şu anda kendine yardım kitapları ve alan kitapları okuyorum . Bazı çalışmalar yapıyorum . Ozsefkat, kabul ve kararlılık terapisi, meditasyon, somatik deneyimlere uzerine okumalar yapıyorum . Çok keyifli kitaplar var terapiden önce travma okumaları yapmak beni inanılmaz tetikliyordu , şu anda yatistirarak daha rahat calisabiliyorum

Annenize sinir oldum.
Yaşınız bir şeylere geç kalmış bir yaş değil.
Ciddiyetsiz ve güvensiz bir ilişkiniz olacağına doğru kişiyi bulana kadar yalnız kaldın.
Nasıl davranmanız konusunda ondan bundan tüyo almayın, kendiniz olun ki karşı tarafta irite olmasın.
Son olarak annenizin yönlendirmeleri ve itip kalkmaları fazlaca olmuş bir insan olarak, lütfen birine aşık olup size anneniz gibi davranmasına izin vermeyin. Şuanki iyileşmiş şartlarınızın tadını çıkarıp sosyalleşin, ilişki kendi gelir.
Ben de öyleydim öfkemi hala daha atmış değilim, anlamaya çalışıyorum ama biryere kadar gidiyorum ondan sonrasında da şu kadarı da olmazdı falan diyorum ama zaten o hiç psikologa psikiyatriye nörolojiye asla gitmedi. Gerçek hastalar gitmez hasta ettikleri gider derler ya öyle oldu. Ve şuanda da aşırı sakin aşırı tatlı aşırı mülayim biri. Geçmişteki her özelliği 180derece değişti. Dr erken dönem demans teşhisi koydu o hastalıkta karakter değişiyor ya geçmişte cehennem olduğu için şuan cennet.. aynı bedende tamamen başka bir kişilik.. kızmak istedğim kişi yok aynı yüzde başka bir kişi var. Böyle garip birşey işte

Zorlandigim kısımlar var kendi üzerine çalışmak ömür boyu sürecek bir durum . Terapiyi bitirdigimizde bir süre hayatı deneyimle ihtiyaç duyduğunda tekrar görüşebiliriz diye bitirmiştik o zaman bekardim ve gündemimdeki zorlandığım alanlar toparlanmisti. Sabahları kaygı ile uyanırken şu anda o yok . Tepkilerin daha sağlıklı, çok sert kırılmalar yaşamıyorum. Kendimi yatistirma becerilerim daha iyi . Dediğim gibi kendini iylestirme bir ömür sürecek. Şu anda kendine yardım kitapları ve alan kitapları okuyorum . Bazı çalışmalar yapıyorum . Ozsefkat, kabul ve kararlılık terapisi, meditasyon, somatik deneyimlere uzerine okumalar yapıyorum . Çok keyifli kitaplar var terapiden önce travma okumaları yapmak beni inanılmaz tetikliyordu , şu anda yatistirarak daha rahat calisabiliyorum
Şema terapi hayatı yeniden keşfet kitabını almıştım ben de , 2018,2019,2020 de ayrı ayrı çalıştım. Her seferinde yeni kitaplar alarak , 2018e göre son 5 yılda ben de puanlarımı düşürmeyi başarmışım. Ama şuan o kitapları alıp tekrar okuyacak enerjiyi hissetmiyorum. Şey gibi de düşünüyorum ilk 25 yıl travmalar son 5 yıl bunları çözmeye çalışma 30 yıl oldu sen ancak kendinle uğraştın

Şema terapi hayatı yeniden keşfet kitabını almıştım ben de , 2018,2019,2020 de ayrı ayrı çalıştım. Her seferinde yeni kitaplar alarak , 2018e göre son 5 yılda ben de puanlarımı düşürmeyi başarmışım. Ama şuan o kitapları alıp tekrar okuyacak enerjiyi hissetmiyorum. Şey gibi de düşünüyorum ilk 25 yıl travmalar son 5 yıl bunları çözmeye çalışma 30 yıl oldu sen ancak kendinle uğraştın
Maalesef öyle kendinle çalışmak çok zor bir süreç birde başka neler okudunuz? Gücümüz olmayabiliyor her zaman ama daha iyi hissetmek mümkünken devam etmeliyiz

Rica ederim tatlım.
Yok yok hiç onları izleme.
Onlar para kazanmak için gerçekten insanların ilişkilerini mahvediyorlar.
Her erkek aynı değildir her erkek kendini umursamayan kadına bağlanır diye bir şey yok güvensiz de hissedebilir bu tip davranislar .
Zaten evrimini tamamlamış işinde gücünde olan adam bu takdikleri itici bulur.
Herkes aynı takdikleri yapıyor çünkü.
Ben Adil Yıldırım ve Esra ezmeci gibi tiplerin ilişkiler konusunda çok yanlış yönlendirmeler yaptığını düşünüyorum.
Zaten Esra ezmeci çok biliyorsa kendi hayatına uygulasin.
Girgirina gülmek için izlenebilir tabi ama ilişkilerinizi bu tarz şeylerle sebote etmeyin.
Herkes şöyle sanıyor seven erkek şunu yapar bunu yapar vs . zaten bir erkeğin sevmesi baglanmasu için zaman gerekir.
Ilişki bitiyor hiç olmamış gibi yok foto paylaşın hayatınıza devam ediyor gibi yapın gülün eğlenin vs deniliyor.
Bir erkek arkadaşım ayrıldığı sevgilisine böyle paylasimlar yaptığı için dönmedi mesela .
Içki masalarında sürekli nispet yaptı iyice gözümden düştü istemiyorum artık diye sildi kızı halbu ki pişman olmuştu .
Yani Adil Yıldırım takdigi bunlar gül eğlen şöyle paylaşım yap böyle yap eee her erkeğe olmuyor bu takdikler.
Doğal olun ama kontrollü olun .
Karşınızdaki erkege şans vermeye değer mi olduğunu başta analiz etmeye çalışın.
Biraz arkadaş kalmak bence daha iyidir .
Şimdi bakıyorum erkekler bunu diyor arkadaş mi flört mu belli değil.
Flört uzuyorsa bitirin .
Ilişki istiyorum sende aradığımı bulamadım bence burda bitirelim gibi sözler söyleyin korkmayın size değer veriyorsa peşinizden gelir .
Ama bunu net olarai yapın .
Net davrandigim erkekler bana hep değer vermiştir takdik yapmaya kalktigimda hep hüsran olmuştur hayatımda.
Kesinlikle agresif bir görüntü verme .
Güleryüzlu sakın olmak önemli.
Tabi bunu sadece erkekler için değil kendin için yap .
Kendine bak kendini sev meditasyonlar yap spor yap yürüyüş yap hayat tarzı haline getir bunları .
Hayat çok kısa gencliginin tadını çıkar canım
…Ilişki istiyorum sende aradığımı bulamadım bence burda bitirelim gibi sözler söyleyin korkmayın size değer veriyorsa peşinizden gelir …. Ben böyle söyleyemiyordum hatta ben kendimi de ifade edemiyordum.. esra ezmeci aşırı estetikleriyle kedicik tavırlarıyla çok belli ediyordu. Adil yıldırım da şu da bu da tabiki izlenme ve para için girdi biliyordum ama o arada doğru bilgiler veriyorlar heralde diyordum meğer bemim gibi saflar grubuymuş kitlesi :/

Ya şöyle ciddiye alıyorum/alıyordum şimdi ben hiçbirşey bilmediğimi düşünüyordum, Youtube ilişki yazınca o çıkıyor, söylediği herşeyden çok emin. Not alın falan diyor. Ben bugüne kadar akranlarımla bu konuları konuştum bir ablam büyüğüm annem vb birebir iletişim kuracağım beni yönlendirecek biri yoktu çevremde. Ben de bu adamın videolarını not alarak izledim. demekki diyordum böyle yapılması gerek işte mesaj attıysa cevaplamayın arasın araması da yetmez kapına gelsin o da yetmez çiçeklerle özür dilesin işte böyle olmasını da istiyorsanız onunla ilgilenmeyeceksniz falan, ben de öyle yaptım , işler üst üste yolunda gitmeyince yaşımda 29,5 olunca sorgulamaya başladım ((-kusura bakmayın komik cidden buçukları belirtmem neden böyle dedğimi de bilmiyorum 30a doğru ayları da saydım:))
Bence geçmişten gelen ve bugününüze yük olan travmaları tespit ve analiz etmek ve çözmek için "gerçek" uzman bir psikologtan yardım alın.
Şimdilerde birçok kişi kendini ilişki uzmanı, yaşam koçu, blogger, astrolog, psikolog, bilirkişi zannediyor, yine söylüyorum; alayı şarlatan. Herkese aynı aklı vermeler, gereksiz pozitif basıp insana kendini yetersiz ve daha kötü hissettirmeler vs vs, milyonlarca insan var, bu kadar genel, net ve keskin konuşmak ne derece sağlıklı mesela?
Tabii ki dikkatli olmamız gereken, bazen taktiksel davranmamız gereken durumlar yok değil günlük hayatta ama inanın aşk, sevgi, sağlıklı ilişki böyle bi şey değil.
Önce kendinizle ve travmalarınızla yüzleşip olayları ve kişileri doğru konumlandırmanız, bilinçaltınızla birlikte yaydığınız enerjinizi değiştirmeniz gerekiyor. Bunlar olunca zaten bi rahatlama gelecektir.
Inancınızı bilmiyorum ama bu süreçte dua etmek, nasip işi olduğunu bilmek de rahatlatır.
Ayrıca, çok gençsiniz, 30'lar anlatıldığı gibi korkunç değil, şahsım adına kendimi bulduğum yaşlar diyebilirim, korkmayın 😌

…Ilişki istiyorum sende aradığımı bulamadım bence burda bitirelim gibi sözler söyleyin korkmayın size değer veriyorsa peşinizden gelir …. Ben böyle söyleyemiyordum hatta ben kendimi de ifade edemiyordum.. esra ezmeci aşırı estetikleriyle kedicik tavırlarıyla çok belli ediyordu. Adil yıldırım da şu da bu da tabiki izlenme ve para için girdi biliyordum ama o arada doğru bilgiler veriyorlar heralde diyordum meğer bemim gibi saflar grubuymuş kitlesi :/
Aslında adil yildirim tamamen yanlış diyemem , tabii ki bir sürü eleştirecek yeri var ama son zamanlarda kadınlar olarak aşırı sabırsız davranıyoruz, resmen bizler peşlerinden koşuyoruz . Biraz kendi degerimizi bilmemiz lazım . Derin bağ kurmak istemek çok insanca bunu söylediğin an kezban vs diyen erkeklerle işinin olmamasi gerekiyor . Bunlardan önce ama önce kendi sinir sisteminin tolerans düzeyini gelistirmen gerekiyor, kendini yatistirabilmen, tepkiler konusunda daha sakin kalabilmek lazım . O işte nispet taktikleri hep boş şeyler . Değer görülmeyen yerde durmamak lazim

Bence imkanınız varsa annenizden ayrı yaşayın.
Belli bir yaştan sonra bireyselleşmek lazım ve yalnızlıkla baş etme duygusunu da bir nebze öğrenmek lazım.
Yanlış anlamayın bu duyguyla yaşamayı öğrenip hayatınıza kimseyi almayın demiyorum.
Ve ayrıca terapiye de devam edin derim özellikle karşı cinsle bağ kurma isteğinizden bahsedin terapiste.
Bağ kurma bağlanma bunlar çok hassas konular adil yildirim tarzı insanlar daha genel geçer tavsiyeler veriyorlar illaki birilerinin işine yarıyordur bilemem ama siz psikoloji biliminden ayrılmayın derim.

Maalesef öyle kendinle çalışmak çok zor bir süreç birde başka neler okudunuz? Gücümüz olmayabiliyor her zaman ama daha iyi hissetmek mümkünken devam etmeliyiz
Ben psikonet yayınlarındaki hemen hemen her kitaba çalıştım sanırım çok zordu ilk zamanlar tek bir şemada tek bir olayda yıkılıp bitiyordum. Hatırladığım kadarıyla yazıcam çünkü kitapları birkaç sene önce taşınırken attım. Borderline kişilik bozukluğuna ait birçok kitaplarını okudum çünkü annemin geçmiş dönem davranışlarını araştırıyordum. Hayatı yeniden keşfedin ana kitaptı zaten kötü hissedince onu okuyordum. Onları sindirince bir üste şemaların ayırıcı özellillerine geçtim. Şemaların yanında duygu durumları inceleyen Mod Terapisini okudum. Mod terapileriyle şema terapiyi birleştirince hakikaten birkaç kabuk soyup iyileştim. Akciğer kanserinin iyileşip kuru öksürüğün kalması gibi birşey oldu.

Ben psikonet yayınlarındaki hemen hemen her kitaba çalıştım sanırım çok zordu ilk zamanlar tek bir şemada tek bir olayda yıkılıp bitiyordum. Hatırladığım kadarıyla yazıcam çünkü kitapları birkaç sene önce taşınırken attım. Borderline kişilik bozukluğuna ait birçok kitaplarını okudum çünkü annemin geçmiş dönem davranışlarını araştırıyordum. Hayatı yeniden keşfedin ana kitaptı zaten kötü hissedince onu okuyordum. Onları sindirince bir üste şemaların ayırıcı özellillerine geçtim. Şemaların yanında duygu durumları inceleyen Mod Terapisini okudum. Mod terapileriyle şema terapiyi birleştirince hakikaten birkaç kabuk soyup iyileştim. Akciğer kanserinin iyileşip kuru öksürüğün kalması gibi birşey oldu.
Bir kaç öneri sunabilirim
1. Kendini iyileştirme işi nasıl yapılır ?
2.kendi benliginle nasıl tasinilir ?
3. İyi hissetmek temel bir kitap
4. Ozsefakarli farkındalık , tahrip edici duygularla başa cikmak
5. Mutluluk tuzağı.
6. Duygusal savrulmalardan kurtulmak

Bence geçmişten gelen ve bugününüze yük olan travmaları tespit ve analiz etmek ve çözmek için "gerçek" uzman bir psikologtan yardım alın.
Şimdilerde birçok kişi kendini ilişki uzmanı, yaşam koçu, blogger, astrolog, psikolog, bilirkişi zannediyor, yine söylüyorum; alayı şarlatan. Herkese aynı aklı vermeler, gereksiz pozitif basıp insana kendini yetersiz ve daha kötü hissettirmeler vs vs, milyonlarca insan var, bu kadar genel, net ve keskin konuşmak ne derece sağlıklı mesela?
Tabii ki dikkatli olmamız gereken, bazen taktiksel davranmamız gereken durumlar yok değil günlük hayatta ama inanın aşk, sevgi, sağlıklı ilişki böyle bi şey değil.
Önce kendinizle ve travmalarınızla yüzleşip olayları ve kişileri doğru konumlandırmanız, bilinçaltınızla birlikte yaydığınız enerjinizi değiştirmeniz gerekiyor. Bunlar olunca zaten bi rahatlama gelecektir.
Inancınızı bilmiyorum ama bu süreçte dua etmek, nasip işi olduğunu bilmek de rahatlatır.
Ayrıca, çok gençsiniz, 30'lar anlatıldığı gibi korkunç değil, şahsım adına kendimi bulduğum yaşlar diyebilirim, korkmayın 😌
ben de sizinle aynı düşünüyorum her yıl bir önceki yıldan daha güzel oldu. Çünkü ben de yeni oturdum sadece bana 30 yıl geçmiş ve hiç ikili ilişkisi olmamış biri olmak çok garip geliyor.

Bir kaç öneri sunabilirim
1. Kendini iyileştirme işi nasıl yapılır ?
2.kendi benliginle nasıl tasinilir ?
3. İyi hissetmek temel bir kitap
4. Ozsefakarli farkındalık , tahrip edici duygularla başa cikmak
5. Mutluluk tuzağı.
6. Duygusal savrulmalardan kurtulmak
psikonet değil mi 5 ve 6 beni çok etkiledi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back