Kızlar merhaba.
Ben 28 Haftalık gebeyim.Bugüne kadar sorunsuz geldik çok şükür.Hiçbir sorun yaşamadık.
Ancak son 3-4 gündür günde 1/2 kezi aşmayacak şekilde zaman zaman adet olmuşum yada olacakmışım gibi yumurtalık-rahim sancılarım oluyor.Uzun sürmemekle birlikte kendini hissettirip geçiyor. Ancak dün gece çok yoğun olmak kaydıyla; son 2 gündürde göbeğimde ani sertleşmeler hissediyorum.Sanki kızım taş kesiliyor bir an donup kalıyor ve sonra tekrar kendi kendine gevşiyormuş gibi.Tekmeleme yada hareket,hıçkırık değil bunlar onları ayrıca ayırtedebiliyorum zaten.
Dün aşkam sık sık bunu yaşadık.Bu anlarda bir yandan da bel ağrısı yaşadım.Ama bunun yanında adet sancısına benzer her hangi bir ağrı yaşamadım sadece sanki tuvalet ihtiyacım varmış gibi bağırsak hareketleri oluyordu.
Çok tedirgin oldum ama hastaneye gitmekte istemedim açıkçası kurcalarlar yanlış bir şeyler yaparlar geç saatte diye...Geceyi çok huzursuz geçirdim.
Acaba normal mi? İlk gebeliğim olduğu için hiç tecrübem yok.Bugün Dr.uma da ulaşamıyorum ard arda doğumları varmış.
Bugün daha iyiyim ama tedirginim. (Zaten yoğun akıntım var ama bu kanamalı değil.)
Sizden bu konuyla ilgili varsa yaşadığınız tecrübeleri ve yardımlarınızı paylaşmanızı rica ediyorum.
Kızlar merhaba.
Ben 28 Haftalık gebeyim.Bugüne kadar sorunsuz geldik çok şükür.Hiçbir sorun yaşamadık.
Ancak son 3-4 gündür günde 1/2 kezi aşmayacak şekilde zaman zaman adet olmuşum yada olacakmışım gibi yumurtalık-rahim sancılarım oluyor.Uzun sürmemekle birlikte kendini hissettirip geçiyor. Ancak dün gece çok yoğun olmak kaydıyla; son 2 gündürde göbeğimde ani sertleşmeler hissediyorum.Sanki kızım taş kesiliyor bir an donup kalıyor ve sonra tekrar kendi kendine gevşiyormuş gibi.Tekmeleme yada hareket,hıçkırık değil bunlar onları ayrıca ayırtedebiliyorum zaten.
Dün aşkam sık sık bunu yaşadık.Bu anlarda bir yandan da bel ağrısı yaşadım.Ama bunun yanında adet sancısına benzer her hangi bir ağrı yaşamadım sadece sanki tuvalet ihtiyacım varmış gibi bağırsak hareketleri oluyordu.
Çok tedirgin oldum ama hastaneye gitmekte istemedim açıkçası kurcalarlar yanlış bir şeyler yaparlar geç saatte diye...Geceyi çok huzursuz geçirdim.
Acaba normal mi? İlk gebeliğim olduğu için hiç tecrübem yok.Bugün Dr.uma da ulaşamıyorum ard arda doğumları varmış.
Bugün daha iyiyim ama tedirginim. (Zaten yoğun akıntım var ama bu kanamalı değil.)
Sizden bu konuyla ilgili varsa yaşadığınız tecrübeleri ve yardımlarınızı paylaşmanızı rica ediyorum.
canım akıntının kıvamı nasıl bende 28.haftada benzer şikayetler yaşadım su gibi akıntım vardı kiii ben altıma kaçırıyorum sanıyordum doktora gidince öğrendim ki kesem yırtılmış suyum sızıyormuş hemen hemen 40 gündür yatıyorum bebişimin akciğer gelişimini tamamlamasını bekliyoruz ihmal etme doktora git bence kendi doktorun olmazsa başka doktora git en azından için rahat eder
canım akıntının kıvamı nasıl bende 28.haftada benzer şikayetler yaşadım su gibi akıntım vardı kiii ben altıma kaçırıyorum sanıyordum doktora gidince öğrendim ki kesem yırtılmış suyum sızıyormuş hemen hemen 40 gündür yatıyorum bebişimin akciğer gelişimini tamamlamasını bekliyoruz ihmal etme doktora git bence kendi doktorun olmazsa başka doktora git en azından için rahat eder
Bu akciğer gelişimi tamamlama dediğin kaçıncı haftada tamamlanıyormuş mehruu?
Yani ne zaman risk biter?
merhaba kızlar bende bugün 29. haftaya girdim aynı şikayetler son 4 gündür bendede var bugün kasık ağrısı ve karındaki sertleşme şiddetlenmeye başladı dr u aradım erken doğum olabilir gelin bi baksınlar dedi eşim akşam gelsin acile gidip göstercem.sakın böyle durumlarda muayne olduğunuz hastaneden başka bir yere gitmeyin ben de kendi hastaneme gidicem.kızımın hareketleri normal maşallah tekmeleri filan iyi ama sancı normal değil sende git hemen geciktirme üşütmüş bile olsak bilelim allah korusun dün bi kadınla tanıştım 9 aylık bebeği karnında ölmüşen küçük şeye bile önem verelim bu kadar internet vs var elimizin altında.allah yardım etsin hepimize...
Bu akciğer gelişimi tamamlama dediğin kaçıncı haftada tamamlanıyormuş mehruu?
Yani ne zaman risk biter?
34. hafta canım ben 3 gün sonra gidicem kontrole eğer bebek sıkıntıya girmişse alacak doğuma mecburen doktoruma çok güveniyorum başka doktor olsa çoktaaannn doğuma alırdı sonra hastane köşelerinde sürünür dururduk allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin tek duam bu
Ay canım doğru diyosun gerçekten de ihmal etmemek lazım.
Ben de akşam giderim diye düşünüyorum eşim gelince. Zaten başka Dr.a gitmem kendi dr.umdan çok memnunum ve güveniyorum.Hiç risk almayan bi dr.İnşallah Sorun yoktur ya
Amin.
İnşallah bebeğin sıkıntıda değildir de normal zamanını bekleme şansınız olur.
Çok tedirgin bir dönem.İnsanın kendisi gram aklına düşmüyor varsa yoksa onların sağlığı.Allahım herkese hayırlı,sağlıklı,sıhhatli doğumlar nasip etsin.Şu Aralık ayını da bir atlataydım en azından diyorum hep kendime.
Bugüne kdr hiç sorun yaşamamış olmama güveniyordum ama hiç alakası yok galiba.Birde ben çok minyon bir yapıya sahibim.Boyum 1,60 kilomda 28 haftalık ham.olmama rağmen 55.
Tüm hamileliğim boyunca 4 kilo aldım sadece.Ufak tefek bir kadınım.Kızım ise haftasına göre önde.Boyutları büyük.Sanırım sığmıyor.Dr.umda öyle dedi zaten.
İnşallah bir aksilik olmaz çok korkuyorum
Kızlar merhaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?