• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

28.Haftada Karında Sertleşme ve Kasılma Hissi (Hafif Sancılı)

cheryll

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2012
59
0
16
İstanbul
Kızlar merhaba.
Ben 28 Haftalık gebeyim.Bugüne kadar sorunsuz geldik çok şükür.Hiçbir sorun yaşamadık.
Ancak son 3-4 gündür günde 1/2 kezi aşmayacak şekilde zaman zaman adet olmuşum yada olacakmışım gibi yumurtalık-rahim sancılarım oluyor.Uzun sürmemekle birlikte kendini hissettirip geçiyor. Ancak dün gece çok yoğun olmak kaydıyla; son 2 gündürde göbeğimde ani sertleşmeler hissediyorum.Sanki kızım taş kesiliyor bir an donup kalıyor ve sonra tekrar kendi kendine gevşiyormuş gibi.Tekmeleme yada hareket,hıçkırık değil bunlar onları ayrıca ayırtedebiliyorum zaten.
Dün aşkam sık sık bunu yaşadık.Bu anlarda bir yandan da bel ağrısı yaşadım.Ama bunun yanında adet sancısına benzer her hangi bir ağrı yaşamadım sadece sanki tuvalet ihtiyacım varmış gibi bağırsak hareketleri oluyordu.
Çok tedirgin oldum ama hastaneye gitmekte istemedim açıkçası kurcalarlar yanlış bir şeyler yaparlar geç saatte diye...Geceyi çok huzursuz geçirdim.
Acaba normal mi? İlk gebeliğim olduğu için hiç tecrübem yok.Bugün Dr.uma da ulaşamıyorum ard arda doğumları varmış.
Bugün daha iyiyim ama tedirginim. (Zaten yoğun akıntım var ama bu kanamalı değil.)
Sizden bu konuyla ilgili varsa yaşadığınız tecrübeleri ve yardımlarınızı paylaşmanızı rica ediyorum.

benimde oluyor canim dr normal dedi bebek buyudugu icin boyle oluyormus ama sen yinede dr sor

Kızlar merhaba.
Ben 28 Haftalık gebeyim.Bugüne kadar sorunsuz geldik çok şükür.Hiçbir sorun yaşamadık.
Ancak son 3-4 gündür günde 1/2 kezi aşmayacak şekilde zaman zaman adet olmuşum yada olacakmışım gibi yumurtalık-rahim sancılarım oluyor.Uzun sürmemekle birlikte kendini hissettirip geçiyor. Ancak dün gece çok yoğun olmak kaydıyla; son 2 gündürde göbeğimde ani sertleşmeler hissediyorum.Sanki kızım taş kesiliyor bir an donup kalıyor ve sonra tekrar kendi kendine gevşiyormuş gibi.Tekmeleme yada hareket,hıçkırık değil bunlar onları ayrıca ayırtedebiliyorum zaten.
Dün aşkam sık sık bunu yaşadık.Bu anlarda bir yandan da bel ağrısı yaşadım.Ama bunun yanında adet sancısına benzer her hangi bir ağrı yaşamadım sadece sanki tuvalet ihtiyacım varmış gibi bağırsak hareketleri oluyordu.
Çok tedirgin oldum ama hastaneye gitmekte istemedim açıkçası kurcalarlar yanlış bir şeyler yaparlar geç saatte diye...Geceyi çok huzursuz geçirdim.
Acaba normal mi? İlk gebeliğim olduğu için hiç tecrübem yok.Bugün Dr.uma da ulaşamıyorum ard arda doğumları varmış.
Bugün daha iyiyim ama tedirginim. (Zaten yoğun akıntım var ama bu kanamalı değil.)
Sizden bu konuyla ilgili varsa yaşadığınız tecrübeleri ve yardımlarınızı paylaşmanızı rica ediyorum.

mutlaka doktoruna bildir.seni yanıltmak istemiyorum.bebek kasılıyor dicem ama şikayetlerin resmen doğum sancıları .benimde gebe iken bu şikayetler olurdu.nts de hep iç sancım çıktı.mümkünse başka doktor a git.

Kızlar merhaba.

Canım endişe etme sakın ama en azından bir görün dr.una.
bugün hastanede hasta yatırdılar yanımda.28 .haftası erken doğum yapmış bebek yoğun bakımda kendiside yeni çıkmış yoğun bakımdan
:26:

canım akıntının kıvamı nasıl bende 28.haftada benzer şikayetler yaşadım su gibi akıntım vardı kiii ben altıma kaçırıyorum sanıyordum doktora gidince öğrendim ki kesem yırtılmış suyum sızıyormuş hemen hemen 40 gündür yatıyorum bebişimin akciğer gelişimini tamamlamasını bekliyoruz ihmal etme doktora git bence kendi doktorun olmazsa başka doktora git en azından için rahat eder

canım akıntının kıvamı nasıl bende 28.haftada benzer şikayetler yaşadım su gibi akıntım vardı kiii ben altıma kaçırıyorum sanıyordum doktora gidince öğrendim ki kesem yırtılmış suyum sızıyormuş hemen hemen 40 gündür yatıyorum bebişimin akciğer gelişimini tamamlamasını bekliyoruz ihmal etme doktora git bence kendi doktorun olmazsa başka doktora git en azından için rahat eder

Hayatım akıntım çok koyu kıvamlı ya da çok sıvı değil. Sarıya dönük rengi ama baya oluyo yani günde 3-4 tane günlük ped değiştirmek zorunda oluyorum. Ama normaldede hamileliğim öncesi akıntılı bir bünyem vardı hep olurdu.
Bu arada 20. haftada idrar yollarımda hafif bir enf. çıkmıştı dr.um tek kullanımlık bir ilaç vermişti.

Bu akciğer gelişimi tamamlama dediğin kaçıncı haftada tamamlanıyormuş mehruu?
Yani ne zaman risk biter?

merhaba kızlar bende bugün 29. haftaya girdim aynı şikayetler son 4 gündür bendede var bugün kasık ağrısı ve karındaki sertleşme şiddetlenmeye başladı dr u aradım erken doğum olabilir gelin bi baksınlar dedi eşim akşam gelsin acile gidip göstercem.sakın böyle durumlarda muayne olduğunuz hastaneden başka bir yere gitmeyin ben de kendi hastaneme gidicem.kızımın hareketleri normal maşallah tekmeleri filan iyi ama sancı normal değil sende git hemen geciktirme üşütmüş bile olsak bilelim allah korusun dün bi kadınla tanıştım 9 aylık bebeği karnında ölmüş :( en küçük şeye bile önem verelim bu kadar internet vs var elimizin altında.allah yardım etsin hepimize...

merhaba kızlar bende bugün 29. haftaya girdim aynı şikayetler son 4 gündür bendede var bugün kasık ağrısı ve karındaki sertleşme şiddetlenmeye başladı dr u aradım erken doğum olabilir gelin bi baksınlar dedi eşim akşam gelsin acile gidip göstercem.sakın böyle durumlarda muayne olduğunuz hastaneden başka bir yere gitmeyin ben de kendi hastaneme gidicem.kızımın hareketleri normal maşallah tekmeleri filan iyi ama sancı normal değil sende git hemen geciktirme üşütmüş bile olsak bilelim allah korusun dün bi kadınla tanıştım 9 aylık bebeği karnında ölmüş :( en küçük şeye bile önem verelim bu kadar internet vs var elimizin altında.allah yardım etsin hepimize...

Ay canım doğru diyosun gerçekten de ihmal etmemek lazım.
Ben de akşam giderim diye düşünüyorum eşim gelince. Zaten başka Dr.a gitmem kendi dr.umdan çok memnunum ve güveniyorum.Hiç risk almayan bi dr.İnşallah Sorun yoktur ya :(

Bu akciğer gelişimi tamamlama dediğin kaçıncı haftada tamamlanıyormuş mehruu?
Yani ne zaman risk biter?

34. hafta canım ben 3 gün sonra gidicem kontrole eğer bebek sıkıntıya girmişse alacak doğuma mecburen doktoruma çok güveniyorum başka doktor olsa çoktaaannn doğuma alırdı sonra hastane köşelerinde sürünür dururduk allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin tek duam bu

34. hafta canım ben 3 gün sonra gidicem kontrole eğer bebek sıkıntıya girmişse alacak doğuma mecburen doktoruma çok güveniyorum başka doktor olsa çoktaaannn doğuma alırdı sonra hastane köşelerinde sürünür dururduk allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin tek duam bu

Amin.
İnşallah bebeğin sıkıntıda değildir de normal zamanını bekleme şansınız olur.
Çok tedirgin bir dönem.İnsanın kendisi gram aklına düşmüyor varsa yoksa onların sağlığı.Allahım herkese hayırlı,sağlıklı,sıhhatli doğumlar nasip etsin.Şu Aralık ayını da bir atlataydım en azından diyorum hep kendime.
Bugüne kdr hiç sorun yaşamamış olmama güveniyordum ama hiç alakası yok galiba.Birde ben çok minyon bir yapıya sahibim.Boyum 1,60 kilomda 28 haftalık ham.olmama rağmen 55.
Tüm hamileliğim boyunca 4 kilo aldım sadece.Ufak tefek bir kadınım.Kızım ise haftasına göre önde.Boyutları büyük.Sanırım sığmıyor.Dr.umda öyle dedi zaten.
İnşallah bir aksilik olmaz çok korkuyorum :(

Ay canım doğru diyosun gerçekten de ihmal etmemek lazım.
Ben de akşam giderim diye düşünüyorum eşim gelince. Zaten başka Dr.a gitmem kendi dr.umdan çok memnunum ve güveniyorum.Hiç risk almayan bi dr.İnşallah Sorun yoktur ya :(

inşallah yoktur canım ya :( bende tedirginim ağrım oldukça bebişin hareketlerine bak azalma varmı ne durumda ben dikkat ediyorum hep şimdilik iyi ama açılma filan varsa onu biz anlayamayız.

Amin.
İnşallah bebeğin sıkıntıda değildir de normal zamanını bekleme şansınız olur.
Çok tedirgin bir dönem.İnsanın kendisi gram aklına düşmüyor varsa yoksa onların sağlığı.Allahım herkese hayırlı,sağlıklı,sıhhatli doğumlar nasip etsin.Şu Aralık ayını da bir atlataydım en azından diyorum hep kendime.
Bugüne kdr hiç sorun yaşamamış olmama güveniyordum ama hiç alakası yok galiba.Birde ben çok minyon bir yapıya sahibim.Boyum 1,60 kilomda 28 haftalık ham.olmama rağmen 55.
Tüm hamileliğim boyunca 4 kilo aldım sadece.Ufak tefek bir kadınım.Kızım ise haftasına göre önde.Boyutları büyük.Sanırım sığmıyor.Dr.umda öyle dedi zaten.
İnşallah bir aksilik olmaz çok korkuyorum :(

insan hiç sorun yaşamayacak sanıyo kendini bende öyleydim hiç kusmadım, kramplarım olmadı, çatlağım olmadı, kanamam olmadı ( hamile olduğumu bilmeden ev taşıdık) ama suçlusu benim kendime dikkat etmedim halı sildim koltuk sildim ahhh şimdiki aklım olsa yaparmıydım aslaaaa...Kiloyla boyla alakası yok dedi doktor bana bende 34.haftadayım 3.5 kilo aldım bebişim de 30.hafta da 1.850 gr'dı.2hafta ileriden gidiyo gelişimi dedi şuan için iyi bi durum ama doğum için gününü tamamlarsa ilk bebiş normal doğum yapamayabilirsin dedi doktor amcamız::))Nitekim aldığımız kilolar direk bebişlerimize gidiyomuş bu durumdan memnun olalım bence

Kızlar merhaba.

aynı sancılar bendede oluyo 16.haftamdan beri hemde ilk 1 ay doktorlar progestan magnezyum kalsiyumla gecmesini beklediler ve bu arad hiç kalkmadım hep yattım 2 hafta önce baskka bir doktor önerdi kendi doktorum hocasıymıs benim doktorun.gittik nstda doğum sancıları cıkınca onlarda korktu tabi nidilat diye bi ilaç ve endol fitil verdi simdi biraz daha rahatım sakın ihmal etme rahim ağzı bu tür sancılarla açılıyormus ve doğum eylemini baslatıyomus ben de hala tedirginim hafta gecmeden doktordayız.Allah tan bebeğim coook iyi.

Ya aynen.
Çok kolay hamile kaldım, karar verdim 2. ayına hamileydim,ne öyle yerleşme kanamam oldu ne lekelenmem oldu ilaç kullanmadım,kan değerlerim iyiydi,bebeğimin kalp atışını fln hemen alabildik,boyu kilosu iyiydi.Dediğin gibi ne çatlak patlağım oldu ne ağrım sancım.
Tek sıkıntım 21.haftaya kadar bilfiil kustum.5 kilo verdim daha yeni aldım kilolarımıda geriye :)
Ama genel olarak sağlık sorunum olmadı.
Bende senin gibiyim zir zir geziyorum.Temizlik yapıyorum.Herşeye zıplıyorum.Hareketlerimi yavaşlatamıyorum.Bakıyorum da hamileler kağnı gibi,beni görsen liseli kız gibi zıplayarak yürüyorum eşim bile "Az yavaş ol ya "diye azarlıyor sürekli.

Dr.umda aynısını söyledi sen kilo alıp ne yapıcan sonra uğraş ki veresin,bebeğin kilosu boyu yerinde olduktan sonra şükret almadığına kilo dedi :)

Ya aynen.
Çok kolay hamile kaldım, karar verdim 2. ayına hamileydim,ne öyle yerleşme kanamam oldu ne lekelenmem oldu ilaç kullanmadım,kan değerlerim iyiydi,bebeğimin kalp atışını fln hemen alabildik,boyu kilosu iyiydi.Dediğin gibi ne çatlak patlağım oldu ne ağrım sancım.
Tek sıkıntım 21.haftaya kadar bilfiil kustum.5 kilo verdim daha yeni aldım kilolarımıda geriye :)
Ama genel olarak sağlık sorunum olmadı.
Bende senin gibiyim zir zir geziyorum.Temizlik yapıyorum.Herşeye zıplıyorum.Hareketlerimi yavaşlatamıyorum.Bakıyorum da hamileler kağnı gibi,beni görsen liseli kız gibi zıplayarak yürüyorum eşim bile "Az yavaş ol ya "diye azarlıyor sürekli.

Dr.umda aynısını söyledi sen kilo alıp ne yapıcan sonra uğraş ki veresin,bebeğin kilosu boyu yerinde olduktan sonra şükret almadığına kilo dedi :)

28.HAFTA
Bu haftalarda birdenbire karında sertleşme hissedilebilir. Bunlar rahimde görülen normal kasılmalardır, ancak 30 saniyeden uzun süren ve 15 dakikadan daha sık aralıklarla oluşan düzenli kasılmalar hissederseniz, erken doğum eylemi olabileceğinden, hemen doktorunuzu aramalısınız. Bu dönemde solunum ve uyku problemleri çekilebilir. Yatmadan önce kısa bir yürüyüşe çıkmak, ya da yatarken kullanılan yastık sayısının arttırılması önerilir. Ayrıca kan basıncını kontrol etmek amacıyla haftada 2 kez tansiyon ölçülmesi faydalıdır.
Karında büyüyen bebek nedeniyle sindirim sorunları, uykusuzluk, zor nefes alma gibi sıkıntılar artarak devam eder. Bol sıvı, taze sebze ve meyve almakla kabızlık azaltılabilir. Bu haftada bebeğiniz hızla büyümeye devam edecek ve rahim içini mümkün olduğunca dolduracaktır. Rahim büyüklüğünüz neredeyse kaburgalarınızın seviyesine ulaşmıştır. Bu haftada bacaklarınızdaki varislerde artma ve bacaklarınızda şişme fark edebilirsiniz. Hemoroid (basur) probleminiz varsa kötüleşebilir, bacaklarınızda sık sık kramplar yaşayabilirsiniz. Bu haftada eşinizle kan uyuşmazlığınız varsa doktorunuza bunu hatırlatmalısınız.
Bu dönemde bebeğinizin kalsiyum ihtiyacı artar. Eğer yeterli kalsiyum alınmazsa annenin kemiklerindeki kalsiyum deposu azalır.

Bebeğin akciğerleri hızla yapı ve fonksiyon açısından dışarıda yaşamaya hazır hale gelmektedir. Beyinde (REM ) derin uyku (rüya) dalgaları tespit edilebilir. Erken doğum halinde yaşama olasılığı artmıştır. Zayıfça ağlayabilir, hıçkırır, vücudu yağ depolamaya başlar. Bebek sesleri tanımaya başlar. Kişiliğin bu haftadan itibaren oluştuğu düşünülmektedir. Boy:36 cm. Ağırlık:1100 gr.

Kızlar
dün gece de zor geçti. 2-3 defa uykumdan sancıyla uyandım.Bugün gün içindede devam edince öğlen Dr.uma ulaştım hemen gel dedi.Hastaneye gittim.Önce bebeği muayene etti usg'de bir sorunu yok dedi.Boyutlarına baktı.Suyuna baktı.Bir sorun yok dedi.
Ama tedbir amaçlı serum bağlayacağını söyledi.Serum aldık 1 tane,o arada kan ve idrar tahlili yaptırdı acil.İdrar yollarımda şiddetli enfeksiyon çıktı.İdrar olu iltihabı olmuşum.
Çok riskli bu dönemde erken doğuma yol açar dedi.Hemen antibiyotiğe başlıyoruz dedi.
Günde en az 2,5 - 3 Lt su içeceksin,üşütmeyeceksin 10 gün sonra kontrol dedi.Eğer enfeksiyon oranında düşme olmazsa dirençli enfeksiyon demekmiş o zaman hastaneye yatıını yapıcam damar yolundan devam edicez tedaviye dedi.
Hem canım sıkıldı hemde erkenden müdahale edildiği için rahatladım.
Şimdi eve geldik yeni.Serumun etkisi geçiyo sanırım yine ağrım var.Sürekli tuv.ihtiyacı birde.
Ama serumdan sonra karnımdaki sertleşme ve kasılmalar kesildi Kızım normal her zamanki gibi hareket etmeye başladı.
Çok şükür.

NOT: SEVGİLİ MEHRUU ÖZELDEN MSJ ATMIŞSIN ANCAK SİSTEM ÜYELİĞİM YENİ OLDUĞU İÇİN ÖZEL MSJA İZİN VERMİYOR.
İLGİN İÇİN ÇOK TŞK. EDERİM. ÇOK SEVGİLER.

Back