Merhaba hanımlar, dün kontrole gittim ve her şey iyi çıktı aslında.
4 hafta önceki randevuda şeker yüklemesi testi de yaptırdım ve her şey temiz çıktı. Sadece demir eksikliği varmış o yüzden günlük takviye alıyorum.
Doktor ultrason da kafa tasını vs ölçtü ve önce bebek iyi gelişmiş dedi.
Kv benimle gelmişti, tam olarak ne kadar kilosu diye sorduğunda doktor ekrana bakıp 1500 gr civarı dedi.
Boyu da 41 cm dedi. Sonra bebeğin gelişimi en az 2 hafta önde, takip etmemiz lazım, minimum 300 gr fazlası var falan dedi.
Benim moralim çok bozuldu ve soru soramadım öylece kaldım. Sadece tehlikeli bir durum mu bebeğime bi zararı var mı diye sorabildim. Takip edicez son haftalara kadar devam ederse ona göre karar vereceğiz dedi sadece.
Şimdi benim anlamadığım nokta şu ki, 4 hafta önce 680 gr ve 31 cm demişti. Bebek nasıl 4 haftada 10 cm büyüyüp iki katı kiloya çıktı? Normal mi bu?
Bebeğim sağlıklı olsun başka bir şey istemiyorum.
Doğum riskli olurmuş sezaryen ile alınırmış nette bunlar yazıyor ama bebeğim iyi olduğu sürece bunun önemi yok.
Bu durumu yaşayan var mı aranızda? İlerleyen haftalarda dengelenir mi orantılar?
Nette bu haftada bebeğin 35 cm ve 1100 gr olması gerektiği yazıyor çok kafamı karıştırdı bu durum