Tuvalet Eğitimi 28 aylik kizim ve tuvalet korkusu

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Bence sen çişin varmış gibi davran lazımlığı da wc koy birlikte yapalım de suyu aç. Su sesine çişi varsa yapar. Ama yaşı küçük bence en az 3 yaşında olmalı. Şimdi korkarsa ileride daha çok zorlanır

Arkadaslar merhaba yaklasik 2bucuk yasinda kızım tuvalet egitimini vermek istiyorum artık. Ama korkuyo lazimlik falanda aldim ama oturup yapmak istemiyo. Hazir evden cikamiyoken alissin istiyorum. Bikac kere cesaretlendirdim oturdu ama yapmadan kalkti. Kendini ifade edebiliyo herseyi konusabiliyo. Ustune basina birsey dokulse surulse rahatsiz olup degistirtir. Bezini kirletince hemen degistirmem icin yatar yere bekler beni oyle asla dolasmaz. Acaba diyorum bezini cikarsam belki altina kacirip tiksinince soyler mi yada ne yapmaliyim? Herseyi ogrendik bi bu sorunumuz kaldî malesef..
Merhaba :KK54: henüz anne değilim fakat biraz tecrübe edindiğim bir konu şöyle yapabilirsiniz klozetin yan tarafına hemen çocuğunuzun boyunda bir pano asın ve şu kırtasiyelerde satılan sticlerlardan alın çocuğunuzun zevkine göre buraya kadar tamam sonra miniği alın karşınıza, tuvaletini söyleyip yaptığında her seferinde sticker kazanacağını ve onu oraya kendisinin yapıştırabileceğini pano dolduktan sonra ona bir ödülünüzün olduğunu söyleyin etkili ve yardımcı olacağı kanaatindeyim 😊 tabi ara ara sizde sorun tuvaletinin gelip gelmediğini bazen oyuna dalıyor olabilir
Bir konuya daha yazmıştım alıntıladım sizin için bu yöntemi deneyebilirsiniz 😊

Oğlumla ve çevremle edindiğim tecrübeyle sabit ki çocuk hazır değilse süre 3-4 aya kadar uzayabiliyor. Ağlayıp korkmalar da cabası.

Doktora fikrini sorduğumda bana 2,5 yaşını geçsin bekle acele etme demişti.

Oğlum 33 aylıkken 3 günde tutmaya, 1 haftada söylemeye alıştı.
Arada bir nasıl bir his olduğunu hissetsin diye bezini çıkarıp öyle giydiriyordum.
Ama altını ıslattığı her zaman ben de nasıl yapacağım nasıl alışacak diye düşünüyordum.

Bir haftasonu anlattım ve çıkardım. Bir kaç kaza dışında problem olmadı. O kadarı da çok normal zaten. Hazır olduğunu anlamıştım teşvik edilmesi gerekiyordu.

Hazır değilse direnir. Bazı çocuklar zor alışır. Sizinki de öyle olacak gibi. Ay ay farklı tepkiler verebiliyorlar. Bence mayıs ayını bekleyin ki havalar da ısınsın..

Son düzenleme:
Arkadaslar merhaba yaklasik 2bucuk yasinda kızım tuvalet egitimini vermek istiyorum artık. Ama korkuyo lazimlik falanda aldim ama oturup yapmak istemiyo. Hazir evden cikamiyoken alissin istiyorum. Bikac kere cesaretlendirdim oturdu ama yapmadan kalkti. Kendini ifade edebiliyo herseyi konusabiliyo. Ustune basina birsey dokulse surulse rahatsiz olup degistirtir. Bezini kirletince hemen degistirmem icin yatar yere bekler beni oyle asla dolasmaz. Acaba diyorum bezini cikarsam belki altina kacirip tiksinince soyler mi yada ne yapmaliyim? Herseyi ogrendik bi bu sorunumuz kaldî malesef..
Benim de kızım 29 aylık aynı durumdayız. Bazen oturtayim diyorum kaçıyor. Bende üstelemiyorum zamanı var demekki.

zorlama. hazir degil. 3 yasina gelsin kendi isteyerek baslasin. doktorum 3 den önce bezi birakanlar yatagi daha sk islatiyor diyor

merhaba, kiziniz hazir degil. bende tam 2 yas ve 5 aylikken ( yani 9 ay once) henuz konusamayan kendini ifase edemeyen bezi cok seven kizima egitim verdim.
bir gun de gece gunduz kestim ve burdaha hic takmadim. cisini bir hafta gubu bir surede hallettik, ancak 9 aydir kakasini camaairina yapiyor. kitaplar filimler ornek olma sarklar hediyeler.. aala asla ise yaramiyor. hata benim sikaystci degilim, bilmiyor degil. ama wc ye kaka yapmak istemiyor. banyo da yapar ama klozet de yapmaz.
yani kizim hazir degidli. zorladim uzdum ve uzulsum.
sahsi tecrubem 3 yas oncesi birdaha egitim vermem. oenrmem. ne yipratin ne yipranin.

gece kuru kalkıyor mu?
çiş kaka geldiği zaman saklanarak yapıyor mu?
bezine çömelerek mi yapıyor?
başlamadan ilk önce zihnine yerleştirin
oyuncaklarıyla çiş-tuvalet oyunu oynayın.
pepe ve kukuli dinletin. (tuvaletle ilgili şarkılar var)

Merhaba canım hallettiniz mi Ben de aynı dönemde başlamışım biz henüz halledemedik

Back