• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 28 aylık kızım çok su içiyor ve çişini tutamıyor

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

safa83

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
196
0
116
Diğer
Kızım 28 aylık oldu ve yaklaşık 5-6 ay önce tuvalet eğitimine başladık. Kakada hiç problemimiz olmadı gayet güzel söylüyor. Fakat hala çişini biz götürürsek ve bazende kendi söyleyerek yapıyor. Günde ortalama 2 litre belkide daha fazla su içiyor geceleride 3 yada 4 defa su içmeye kalkıyor. Kendim hamile olduğum ve çalıştığım için geceleri bez bağlıyorum ama gecede bezine nerdeyse 2-3 defa çiş yapıyor. ben artık bu olayı çok su içmesine bağladım ve ne yapacağımı şaşırdım. Tekrar beze dönemem. Acaba doktoro götürsemmi ne dersiniz.senağlama

kimse zamanında bu konuya cevap yazmamış ama sanki konu sahibi beni anlatmış
aradan çok zaman geçmiş acaba nasıl bir çözüm buldunuz ya da aynı sorunu yaşayan/yaşamış bana yardımcı olabilecek kimse var mı :(((

sanırım bu konuda sıkıntısı ya da bilgisi olan kimse yok :((( nette araştırırken şekersiz şeker hastalığı olabileceğini okudum inşallah değildir

kızım 29 aylık ve yaklaşık 1 ay önce tuvalet eğitimine başladık. ilk 4 gün sıkıntılı geçti ama sonra herşey yoluna girdi. maşallah maşallah derken. (bu arada be 15 gün yıllık izinden dolayı evdeydim o dönem) yaklaşık 1,5 haftadır. çişini söylemiyor. ve bir kaç kez de altına yapmaya başladı. :( çok üzülüyorum. alışmış çocuk şimdi ne olduda söylemiyor diyorum. çok mu sık soruyorum acaba çiş var mı die? sıkıldı mı acaba.. tutuyor .. tutuyor.. bir pundunu bulup tuvalete oturtmadıysam ben ya da annem altına yapıyor.
dün en son 3. kez aynı şey oldu.. beklesem mi eskiye dönmek için. kendinin söylemesini. o söylemeden ben sormasam mı acaba artık. çok mu sıktım bebişimi ben:(
sevgiler

Kızım 28 aylık oldu ve yaklaşık 5-6 ay önce tuvalet eğitimine başladık. Kakada hiç problemimiz olmadı gayet güzel söylüyor. Fakat hala çişini biz götürürsek ve bazende kendi söyleyerek yapıyor. Günde ortalama 2 litre belkide daha fazla su içiyor geceleride 3 yada 4 defa su içmeye kalkıyor. Kendim hamile olduğum ve çalıştığım için geceleri bez bağlıyorum ama gecede bezine nerdeyse 2-3 defa çiş yapıyor. ben artık bu olayı çok su içmesine bağladım ve ne yapacağımı şaşırdım. Tekrar beze dönemem. Acaba doktoro götürsemmi ne dersiniz.senağlama

benim kızım da her gece mutlaka süt içerdi. ama eğitime başladığımızdan beni o çok ısrar etmedikçe gece vermiyorum sütü. gündüz içmesine özen gösteriyorum. ama senin durumun farklı arkadaşım. su içiyor. ve çok su içiyor. o sebeple de kıyamam bebişime tutamıyor gece..
haklı olarak. gece uyurken tuvalete ya da lazımlığa oturtmayı denedin mi? bazı bebekler gece uyurken de wc ye yapabiliyor.
sevgiler

bugün bezi bırakalı tam bir hafta oldu çok şükür en korktuğum kısım olan geceleri daha kolay atlattık :)) gece su içme olayını meşhur bir suluğumuz vardı gece gündüz elimizden düşmeyen onu yanlışlıkla kaybetmekle :52::9: hallettik , geceleri bardaktan su içmek zorunda kalınca eskisi kadar içmez oldu tek sıkıntımız geceleri suluğu aynı zamanda uyku nesnesi görevini de görmekteydi su içmekiçin olmasa bile elinde tutmak istediği için hala arada geceleri uyanıyor onu da zamanla aşarız inşallah

ilk bir kaç gün gündüzleri altına kaçırdığı oldu ama onun dışında sıkıntımız olmadı bir de sadece ilk gece altını bağladım sonraki iki gece alıştırma küloduyla yatırdım sonrasında ne gece ne de gündüz normal külodundan başka bir şey kullanmadım sanırım böylesi onların alışması için de daha iyi :28::46:

Back