Bebek Beslenmesi 28 aylık kızım blendırsız yemıyor yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
demek sızde kesıp verıyodunuz ne bılıyım benım etrafımdakı kızımla yasıt cocuklar ısıra ısıra hapur hupur yıyınce benımkınde tuhaflık var gıbı gelıyo.
balıkda denedım bugun yanı yedı dıyebılırım hıc yoktan ıyıdır.

Her çocuk farklı oluyor. İnsan ister istemez bazı kıyaslamalar yapıyor ama bunlara çok takılmamak daha doğru sanırım. Sizin kızınızın yapıp diğer yaşıtlarının yapamadığı şeyler de vardır mutlaka. Yemek konusunda nazlı olur, başka konuda erken gelişebilir.

Yavaş yavaş yeni yemek düzenini de oturtmaya başladınız sanırım. Balık ve tavukla arası fena sayılmaz demek ki, varsın köfte de yemesin. Ya da belki sevebileceği çeşit bir köfte bulursunuz ileride. Ne bileyim kadınbudu köfteyi yer belki. Arada ekstra iştahsız günleri de olabilir, artık o günlerde az da yese sonradan telafi edersiniz sizde bu azim olduktan sonra :-))

Her çocuk farklı oluyor. İnsan ister istemez bazı kıyaslamalar yapıyor ama bunlara çok takılmamak daha doğru sanırım. Sizin kızınızın yapıp diğer yaşıtlarının yapamadığı şeyler de vardır mutlaka. Yemek konusunda nazlı olur, başka konuda erken gelişebilir.

Yavaş yavaş yeni yemek düzenini de oturtmaya başladınız sanırım. Balık ve tavukla arası fena sayılmaz demek ki, varsın köfte de yemesin. Ya da belki sevebileceği çeşit bir köfte bulursunuz ileride. Ne bileyim kadınbudu köfteyi yer belki. Arada ekstra iştahsız günleri de olabilir, artık o günlerde az da yese sonradan telafi edersiniz sizde bu azim olduktan sonra :-))

ahh ahh tabı bendeki bu azım sonunda bakırkoyluk olmıyımda:)) evet ole yada bole bıseler verıyorum tabıkı blendırlı hayatımızın ceyregı kadar yanı tum gun yedıklerının 2 katını tek ogunde verıyodum hele ben ona bı kahvaltı hazırlardım bulamac esım derdıkı ben bunları yesem 3 gun enerjıyı atamam ustumden..cevız,muz,peynır cesıtlerı,bal,kaymak veyatereyagı,yumurta ,zeytın,sut,ekmek.kahvaltıda hepsını blendırla daya ohh mıs...sımdı de yumurtadan ne kadar yerse ee belkı bı tanede zeytın yer gun ıcınde.bı dılımde kasar yerseohh ıyı dıyorum napalım.

pazartesı kreslede gorusıyım belkı ordada yemeklere alısırsa ıyı..hee bu arada kızım bugun cacık yedı.aksam yemegınde 7.30 cacık yedı okadar onunlada uyudu.bendede bı psıkopatlık sezıyorum onceden cocuk tek ogun az yese pesınde delı gıbı yedırmeye calısıyodum.sımdı zaten her ogun nerdeyse yemeyen kızım aksamda bıse yemeyıp sadece cacık ıcıyo ve ole uyumasına ızın verıyorum bende kendımı anlayamıyorum.ama ıyımı kotumu yapıyorum bılmıyorum sureklı mutfakta acaba sunumu yer bunumu yer dıye gunde 100 porsıyon farklı yıyecek turetıyodum.sımdı sadece kesın sevdıgı seylerden sunuyorum yerse yer(kı yemıyo)dıyorum.bunu yemezse zaten baska bıse hıc yemez dıyorum .az yoruluyorum.tabı kafamda muhabbetımde sureklı kızım aclıgı yememesı ınsanları bunaltıgımın farkındayım ama soylemeden duramıyorum artık benı arayan mına nasıl yıyomu dıyolar.

dua edın ınsallah su kresle bunu atlatalım su an tek umıdım o.belkı ondanda bıraz sakınım.orasıda foss cıkarsa yandımmda yandım.ama umıtlıyım kızım orda yıycek ınsallah cunku benım kızım arkadas cok sevıyo onlara bakıp yıycek dıye kendımı rahatlatıyım ben:)))

bir komsumun çocugu da 3 yasina kadar belki daha fazla sadece blenderle pure haline getirilmis seyleri yerdi, 3 yasindan biraz sonra duzeldi..

Istahsizligi da dis çikardigi içindir buyuk bir ihtimal yoksa baska sikayetleri olurdu

kizin eline bisey alip yemeyi sevmiyor mu? normalde çocuklar sever oyle ekmekti kekti evi batira batira yemeyi
havuç, brokoli falan hasla ulasacagi bi yere koy belki hosuna gider eline alip yemek, ekmek ver eline, kek ver
hos belki denemissindir ama aklima bunlar geldi, kizim bu tarz seyleri sever diye
birde patates kizart, peçete yagini emsin, biraz da ketchup koy yanina belki ketchup'a batirip yemek hosuna gider
kizim sirf ketchup'a batiricam diye yer, tamam yagli saglikli degil ama abartmadikca verilir hem aç aç gezmesinden iyidir

bir komsumun çocugu da 3 yasina kadar belki daha fazla sadece blenderle pure haline getirilmis seyleri yerdi, 3 yasindan biraz sonra duzeldi..

Istahsizligi da dis çikardigi içindir buyuk bir ihtimal yoksa baska sikayetleri olurdu

kizin eline bisey alip yemeyi sevmiyor mu? normalde çocuklar sever oyle ekmekti kekti evi batira batira yemeyi
havuç, brokoli falan hasla ulasacagi bi yere koy belki hosuna gider eline alip yemek, ekmek ver eline, kek ver
hos belki denemissindir ama aklima bunlar geldi, kizim bu tarz seyleri sever diye
birde patates kizart, peçete yagini emsin, biraz da ketchup koy yanina belki ketchup'a batirip yemek hosuna gider
kizim sirf ketchup'a batiricam diye yer, tamam yagli saglikli degil ama abartmadikca verilir hem aç aç gezmesinden iyidir

bıde ketçap denıyım belkı yer dogru ac gezmesınden ıyıdır.bugun gercı nesquık gevrek yedı gercı saat 3 kızım bıraz sutle nesguık gevrek ve 1 dılım armut yedı bunada sukur hıc yememesınden ve sureklı blendrla yemesınden daha ıyıdır dıye dusunuyorun nacızane.dogru yanlış bılemıycem.

bizlerin yaptığı en büyük hatalardan biri bu zannımca.herşeyi blendırlamak gibi kötü bir alışkanlık.eskiden hatırlarım bir çoçuk ek beslenmeye geçtiğinde ihtiyar kadınlar önüne bulgur pilavını pişirip döküverirlerdi.çoçukta eliyle dalardı pilava.ama şimdi aman batmasın aman akciğerlere kaçacak diye ödümüz kopuyor.belkide çok bildiğimiz için.bilmiyorumki.ilk 2 çoukta hiç bir sıkıntı yokken 3. çoçukta 2 yaşında iken bronkoskopi olunca ister istemez herşeyden korkar duruma geliyoruz.

Back