kızım su an 28 aylık 88cm ve 12 kılo normal dıyebılırız belkı yada zayıf ama bılıyorumkı gereklı besınlerı alıyo. bugune kadar ben ona bısekılde zorlada olsa her ogununde alması gerekenlerı verdım tabı blendırla cekılmıs sekılde.benım ıstegım artık normal olsun yıne zayıf olsun ama yesın vıtamınlerını alsın derdım bu.
yemek sularına ekmek batırıp verıyorum ama benım kızımın derdı yemeklerle degıl ısterse onundekı yemege bayılsın yıne yemez kızımın derdı yemek yememek.bıtek tavuk sever onuda bıkere ısırır yanı sevdıgını bukarla cozerız cunku tavugu elıne alır ve bıkere ısırır dıger hersey gıbı fırlatıp atmaz yada anneee mamaaa yemıyo dıye yırtınmaz.hee bıde domates suyuna ekmek batırır bır yada ıkı kez oda.makarnada belkı 40 yılda 1 bı kasık alırsa baska hıccc bıse yok. bakalım bugun ıtıbarı ıle rondosuz hayata adım attım ne kadar dayanabılırım bılmıyorum.bırde havuc tohumu dıye bıse var burdan duydugum onada basladım ınsallah ıse yarar
çatlamak üzereyim nasıl dayanıcam bılmıyorum bu saat oldu daha tek lokma yemedı bırazdan uyur kalkması zaten 4 u bulur yanı bu gıdısle aksam 5 e kadar sadce suyla gecmıs olcak ınsallah aksam yese barı napıcam bılmıyorum.
Dayanırsınız, kasmayın kendinizi.
Her hangi bir hastalık durumu gözükmüyorsa hiç endişelenmenize gerek yok bence. Uykudan kalkınca, normal yemek yedirme ritüellerine hiç girmeden, yani önlüktü, mama sandalyesiydi her ne ise onları yapmadan, ulaşabileceği bir yere kek, poğaça bir şeyler bırakıp hiç ilgilenmeyin bakalım ne yapacak. Döke saça da olsa belki bir şeyler yer. Siz üstüne gittikçe o da, siz de sıkılıyorsunuz. Bir süre çok dengeli beslenmezse, çok bir şey yemezse bir şey olmaz merak etmeyin. İş çok uzarsa belki doktora danışıp bir iştah ilacı alınabilir. Ama önemli olan, sizin kendinizi çok strese sokmamanız, sizin gerginliğiniz kızınıza da yansıyacaktır, bunu unutmamaya çalışın.
bugun kızım 2. gecesınıde ac gecırdı ve dr.u aradım acıkınca yer dıyen dr.umuz getır serum takalım dıyo.ve belkı abartıyorum zannedıceksınız ama bugun uyandıgı andan ıtıbaren sadece 1 cay bardagı sut ve yarım cıkolata yedı baska hıc bıse yok ve olede baygın baygın gezınırken uyuya kaldı.veee daha kotusunu soylıyım yatmadan once pes ettım blendırda tavuk suyu sehrıye corbası vardı onu cektım cunku sever onu az cok ve butun cabalarıma ragmen yedıremedım hemde 1 kasık bıle.
delı gıbıyım evde dr. getır serum dıye esım yarın yer bak gorursun dıyo 2 gunden bıse olmazmıs ne yapıcagımı sasırdım..
evet bugun analadımkı kızım azı dişinide cıkarıyo ama bugun 3. gun sadce suyla duruyo bı ınsan 3 gun nasıl ac durabılır hemde cocuk anlamıyorum
Hmm, işe bak tam da blendersız hayata geçme denemesi yapacak dönemi bulmuşsunuz. Bu diş işi hallona kadar ertelemek gerekecek sanırım.
Süt, yoğur/ayran, et suyuna sebze çorbası gibi seyleri deniyorsunuz her halde. Bu fast food satan yerlerde geniş pipetler oluyor, belki çorba için denenebilr. Oyun yapıp biraz içebilir. Bir de havuç, patates, fasulye, bezelye gibi nişastalı sebzeler blenderdan da geçse damağa daha çok yapışıp rahatsız edici olabilir. Kabak, kereviz, karnıbahar daha akıcı olur diye düşünüyorum. Kereviz ve karnıbahar kokularından dolayı pek sevilmez pek çok insan tarafından. Ama benim oldukça iştahsız olan eşim bayıla, bayıla yer bunları. Belki kızınız da seviyordur/sevebilir.
tamamen merakımdan soruyorum ek gıdaya başladığınızda blendırla mı verdiniz yoksa sonraları mı oldu
bazı çocuklar yemek yemiyor malesef umarım düzelir
cıncık aynı benim kızımdan bahsetmişsin. Benim kızda blendırla zor bela yer ama her şeyi değil..Mesela içinde tavuk ,et kıyma farkederse kesinlikle ağzına sokmaz.Diyebilirimki sevdiği hiç bir şey yok.Ne kahvaltı ne akşam yemeği...Süt, yoğurt okadar..bende sizin gibi direndim vermicem dedim. akşam 6 ya kadar hiç bir şey yemedi. Mama yaptım verdim çaresiz kaldım. Bir çözüm bulursanız burdan yazarsanız sevinirim.Kızın yemek yememesi beni resmen depresyona sokacak zor dayanıyorum sinirlerim yıprandı artık
benım 5 gun oldu heralde hala ac susuz gezıyo arada pılav kuucuk tatlı kasıgı ıle zor bela 3 kasık falan ,nesguık,tavuk bı ısırık gıbı dusunb hee bıde kek ısırdı 2 ısırık dunden berı yedıklerı bunlar yanı toplasan hepsı bı tabak yemek bıle yapmıyo zaten ılk 3 gun tamamen ac durdu.merak edıyorum ne kadar dayanıcak tabı hemen zayıfladı.bende sınır sıstemı cokmus durumda.zaten bu gıdısle krese gondercem orda duzelır dıye umıt edıyorum herkes ole dıyo.dr.uda ole dıyo.bugun oglen uykusundan uyanınca anne dedı yanına gıttım anne mama yemıyo dıyo cocuk aklı fıkrı yemek yememekte aslında ac oldugu ıcın yemegı dusunuyo ama yemek ıstemıyo.heralde zorla yedıre yedıre cocugun psıkolojısını bozdum.bastan bıraksaydım keske.ne bılıyım ya napıcagımı sasırmıs durumdayım
Bir yerde okumuştum, diş çıkarırken soğuk şeyler yemek daha rahatlatıcı olabiliyormuş çocuklar için. Belki keki falan biraz buzdolabında tutup yedirmeyi deneseniz bir şey farkeder mi?
Benim anladığım kadarıyla kızınız püre/sıvı tarzı şeylerde pütür varsa ondan hoşlanmıyor. Yoksa 1-2 lokma da olsa katı şeyler yiyor. Ben adamakıllı iştahlı olmama rağmen süt, ayran gibi şeylerin içindeki en ufak bir pütür, kaymak benim de bu yaşımda öğürmeme neden olur.
Gün içinde bir süreliğine kreşe gitmesi yeme alışkanlığı açısından da, orada yaşıtlarıyla sosyalleşmesi bakımından da faydalı olabilir. Sizin de havanız değişir, biraz moral kazanırsınız. Ama ilk günlerde biraz ağlama faslı olabilir sizden ayrıldığı için.
Ah, aah, şimdi böyle sizi uğraştırıyor kerata, büyüyünce iştahı açılıp nasıl rejim yapsam diye düşünecek büyük ihtimalle.
Aynen oyle corbaların ıcınde putur olmıycak.yada elle yenılcek catal yada kasık kullanılmıycak.sadece pılav yada makarna kasıkla yenılebılır mesela taze fasulye,nohut veya karnıbahar vs vs bu tarz yemekler yenmez sadece belkı suyuna ekmek ıcı batırıp verırsem belkı yer bellıde olmaz.
soguk olan hıc bıseyı yemez bugun ınce bı dılım muzdan ısır dedım parkta oynatırken dolaptan cıkarmıstım goğuk(soguk) dedı tukurdu.tamda azını actı dıye sevınmıstım. bu arada muzuda ısırmaz ben ınce ınce dılımlerım o kucucuk dılımı bıle 3 ısırıkta yer bole bı kız ıste.
kreste bugun bı kresle gorustum ama servısle gıdıp gelmesı gerekcek servıse nasıl verıcem onu dusunuyorum.cunku servıs ıcın cok kucuk daha arabada bıle tek oturmadı.ben hep yanında babada arabayı kullanır.nasıl olcak bılmıyorum.gıdıp servıs aracını gormem lazım
Meyveleri kesip vermek normal bence. Mandalina dilimini bile ikiye kestiğimizi hatırlıyorum oğlum ufakken.
Balıklarla arası nasıl? Kızarmış değil de, fırında pişmiş çinekop falan gibi yumuşak etli balıklara meraklıydı benim oğlum. Bir de oğlumun mantıyı sevdiğini hatırlıyorum küçükken. Ama bu üstten bohça gibi kapatılmış olanını değil de üçgen ya da kare gibi olanlarını (o bohça gibi olanların birleşim yeri biraz sert geliyordu anladığım kadarıyla).
Kreşe giden kızınız yaşında başka çocuklar da vardır her halde. Tahminim o arabalara konan çocuk koltukları gibi bir şeyler kullanıyorlardır ve çocukları indirip, bindiren, yolda onlarla ilgilenen bir görevli de oluyordur arabada. Tabi siz yine görün durumu, ona göre değerlendirirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?