27 hafta gelişme geriliği ölü doğum

2009Papatya

Cennet kuşum Keremim
Kayıtlı Üye
17 Mart 2009
550
2
45
İyi günler doktor bey...Siteyi kanald doktorum üzerinden ulaşdım.
14 ocak 2010 da 27 haftalık ölü doğum yaptım.Bebeğimde gelişme geriliği vardı.
Tüp bebek ile hamile kaldım 1 Temmuz 2009 da.İki ayrı yumurta ikizim vardı ancak diğer bebeğimin kalp atışı olmadan 8 haftalık kaybettim.Ben 5.5 haftadan 9 haftaya kadar hafif lekelenme tarzında kanama görmüştüm ve düşük tehdidim vardı.Aralıklara iğne olduğum ve işten ayrılarak evde istirat ettim.Diğer bebeğimi kaybettikten sonra yaşayan bebeğim altında kanama alanı vardı ve yaklaşık 15 haftama kadar istirat ettim.
Herşey güzel gidiyordu ancak 17 haftada kontrollerim sırasında bebeğimin geriden geldiğini yaklaşık 1 hafta (gebelik ve fetus arasında) fark çıkıyordu ve bebeğin kilosuda haftasına göre az çıkıyordu.Doktorum beni doppler incelemesine gönderdi.19 haftalık iken bebeğin ölçümleri 17 haftalık çıkıyordu ve plasenta içerisinde eksi kanama alanları olduğunu söylediler.Bunun çok ciddi birşey olduğunu ve istirat etmem gerektiğini (ekstradan kasılma olmamasında dolayı kanama tekrar oluşmasın diye) ve 2 hafta süre ile kontrollerim olasını söyledi.
Ben yurtdışında da kontroll olduğumda hiç birşeyin olmadığını herşeyin düzgün olduğunu sizi boş yere korkutuğunu söyleyip rahat hareket edin dedi.
Ancak 25 hafta kendi doktorum tekrar kontrole gittiğimde bebeğim haftası 3 haftaya gerilediğini ve cidd sorun olduğunu tekrardan dopplere aldılar beni.
Ve doppler incelemesinde bebeğim idrarını yapmadığını suyumun azalmaya başladığını ve plasentada ters akımı oluştuğunu söylediler.Ve acilen bebeğin dışarıya alınması gerektiğini.Ancak bebeğimin kilosu 540 gr olduğundan yaşama şansının az olduğunu söylediler.
Bizde ilk gebeliğimiz olduğundan ve sene çeşitli tedaviler sonra hamile kaldığımdan büyük şok içinde kararsızlık yaşadık.Doktor bey bizi sakınleştirmeye çalışırıken bebeğin 1-2 haftalık bir süresi var.İsterseniz Çapa da heyete sokayim sizi dedi ordaki görüşlerin alın ve karar verin dedi.Bizde tamam dedik ama heyetten bir gün önce bebeğimin hareketlerini hissetmeyince doktoruma baş vurdum ve muayene sonucu bebeğimizi kaybettiimizi öğrendik.
Biz bebeğimiz kadavra olmaması için patoloj yaptırmadık ve bebeğimizi gömdük.
Yanlış mı yapık doğrumu yaptık bilmiyorum.
Biz tekrardan tüp bebek denicez ancak tekrar aynı sorun olur mu olmaz mi diye korkuyoruz.Doktorumuz beniml ilgili olmadığını benden plasentaya giden kan akışlarında sorun olmadığını tamamen bebek ile plasenta arasında olduğunu söyledi.
Ancak bundan sonraki tedavimde nasıl bir yol izlemem gerek?
Benim yumurtalarım çok fazlaca uyarılıyor.29 tane yumurta toplanıyor ve bunlardan yarısı kalitesiz çıkıyor.Döllendikten sonrada emriyoların kaliteside düşüyor.
Ben daha önce (2009 ocak) 1 tüp bebek denedim negatif di kalan dondurulmuşlarım vardı ki bunlarda(2009 mayıs) çözüldükten sonra kalitesi düştü ve yine tutmamıştı.
Bu denememde (2009 temmuz) tutmuşdu ama bebeklerimi kaybettim.
1.Aşırı uyarılmadan dolayı , sayıca fazla toplanan yumurtalar kalitesi düşer mi?
2.İlaçlardan hangilerin bu durumda kullanılması doğru?(ben gonalpen kullandım 300 er cc)
3.Kalitesi olan embrioların sonu gelişme geriliği olabilirmi?
4.Bir sonraki tüp bebek denemesinden önce ne gibi testler yapmam gerek?
5.Ayrıca tüm birikimlerimizi geçmiş denemelerimizi kullandığımız için SSK dan nasıl faydalanabilirim , hakkım var mı?
Bana durumum ile ilgili geri dönerseniz sevinirim.Şimdikten size çok tşk ederim Eğer anlaşılmayan bir yer varsa sorabilirsiniz , karışık yazmış olabilirim

İyi günler doktor bey...Siteyi kanald doktorum üzerinden ulaşdım.
14 ocak 2010 da 27 haftalık ölü doğum yaptım.Bebeğimde gelişme geriliği vardı.
Tüp bebek ile hamile kaldım 1 Temmuz 2009 da.İki ayrı yumurta ikizim vardı ancak diğer bebeğimin kalp atışı olmadan 8 haftalık kaybettim.Ben 5.5 haftadan 9 haftaya kadar hafif lekelenme tarzında kanama görmüştüm ve düşük tehdidim vardı.Aralıklara iğne olduğum ve işten ayrılarak evde istirat ettim.Diğer bebeğimi kaybettikten sonra yaşayan bebeğim altında kanama alanı vardı ve yaklaşık 15 haftama kadar istirat ettim.
Herşey güzel gidiyordu ancak 17 haftada kontrollerim sırasında bebeğimin geriden geldiğini yaklaşık 1 hafta (gebelik ve fetus arasında) fark çıkıyordu ve bebeğin kilosuda haftasına göre az çıkıyordu.Doktorum beni doppler incelemesine gönderdi.19 haftalık iken bebeğin ölçümleri 17 haftalık çıkıyordu ve plasenta içerisinde eksi kanama alanları olduğunu söylediler.Bunun çok ciddi birşey olduğunu ve istirat etmem gerektiğini (ekstradan kasılma olmamasında dolayı kanama tekrar oluşmasın diye) ve 2 hafta süre ile kontrollerim olasını söyledi.
Ben yurtdışında da kontroll olduğumda hiç birşeyin olmadığını herşeyin düzgün olduğunu sizi boş yere korkutuğunu söyleyip rahat hareket edin dedi.
Ancak 25 hafta kendi doktorum tekrar kontrole gittiğimde bebeğim haftası 3 haftaya gerilediğini ve cidd sorun olduğunu tekrardan dopplere aldılar beni.
Ve doppler incelemesinde bebeğim idrarını yapmadığını suyumun azalmaya başladığını ve plasentada ters akımı oluştuğunu söylediler.Ve acilen bebeğin dışarıya alınması gerektiğini.Ancak bebeğimin kilosu 540 gr olduğundan yaşama şansının az olduğunu söylediler.
Bizde ilk gebeliğimiz olduğundan ve sene çeşitli tedaviler sonra hamile kaldığımdan büyük şok içinde kararsızlık yaşadık.Doktor bey bizi sakınleştirmeye çalışırıken bebeğin 1-2 haftalık bir süresi var.İsterseniz Çapa da heyete sokayim sizi dedi ordaki görüşlerin alın ve karar verin dedi.Bizde tamam dedik ama heyetten bir gün önce bebeğimin hareketlerini hissetmeyince doktoruma baş vurdum ve muayene sonucu bebeğimizi kaybettiimizi öğrendik.
Biz bebeğimiz kadavra olmaması için patoloj yaptırmadık ve bebeğimizi gömdük.
Yanlış mı yapık doğrumu yaptık bilmiyorum.
Biz tekrardan tüp bebek denicez ancak tekrar aynı sorun olur mu olmaz mi diye korkuyoruz.Doktorumuz beniml ilgili olmadığını benden plasentaya giden kan akışlarında sorun olmadığını tamamen bebek ile plasenta arasında olduğunu söyledi.
Ancak bundan sonraki tedavimde nasıl bir yol izlemem gerek?
Benim yumurtalarım çok fazlaca uyarılıyor.29 tane yumurta toplanıyor ve bunlardan yarısı kalitesiz çıkıyor.Döllendikten sonrada emriyoların kaliteside düşüyor.
Ben daha önce (2009 ocak) 1 tüp bebek denedim negatif di kalan dondurulmuşlarım vardı ki bunlarda(2009 mayıs) çözüldükten sonra kalitesi düştü ve yine tutmamıştı.
Bu denememde (2009 temmuz) tutmuşdu ama bebeklerimi kaybettim.
1.Aşırı uyarılmadan dolayı , sayıca fazla toplanan yumurtalar kalitesi düşer mi?
2.İlaçlardan hangilerin bu durumda kullanılması doğru?(ben gonalpen kullandım 300 er cc)
3.Kalitesi olan embrioların sonu gelişme geriliği olabilirmi?
4.Bir sonraki tüp bebek denemesinden önce ne gibi testler yapmam gerek?
5.Ayrıca tüm birikimlerimizi geçmiş denemelerimizi kullandığımız için SSK dan nasıl faydalanabilirim , hakkım var mı?
Bana durumum ile ilgili geri dönerseniz sevinirim.Şimdikten size çok tşk ederim Eğer anlaşılmayan bir yer varsa sorabilirsiniz , karışık yazmış olabilirim

merhabalar ben sizin sordugunuz sorulara numara sirasiyla cevap vereyim
1- dusebilir herkes icin gecerli degil yanlizca asiri cevaba neden olan kaninizda ki bir takim hormonlar da buna sebeb olabilr ! bu konuda alt yapinizla bir takimtestlerin yapilmasi sizi bu rahatsizliktan kurtaracaktir

2- aslinda cok farketmiyor bundan seneler evvel yeni igneler yok oldugu zaman da basarili sonular elde edildi ama sizin durumunuzda saf fsh olan gonalf puregon kullanmak avantajli olabilir fakat siz zaten bunlari kullanmis olmaniza ragmen yine de sikayetlerinize tam cozum olmamis yanlizca yumurtlama ilaclarinin en iyisini secmekle is bitmiyor sizi de tedaviye iyi hazirlamak gerekiyor

3- olabilir ikisi birbirinden ayri konular ama bir butun halinde cozulmesi gerekiyor

4- sizinle ilgili yapilmasi gereken bircok test var bana ulasirsaniz yardimci olabilirim 05332806460 02122300809

5- sgk ile iki kez tup bebek deneme hakkiniz var. eger kullanmadiysaniz tabi ki mevcut durumunuz birtakim sartlari da yerine getiriyorsa problem olmaz

sorunlariniz halledilmeyecek seyler degil merak etmeyin sevgiler

Merhaba Halit Bey

Sİze bugün Biokimya test sonuçlarını mail ile gönderdim.Daha doğrusu Asistanınız Emine Hn.Genetik testlerini henüz yaptırmadım çok pahalı testler var ve her yer yapmıyor.SGK anlaşmalı Labrotavar arıyorum ama henüz bulamadım.
Bildiğiniz bir yer varsa bilgi vermenizi rica ediyorum.Ben İstanbuldayım.
Tşk.

Merhaba Halit Bey

Sİze bugün Biokimya test sonuçlarını mail ile gönderdim.Daha doğrusu Asistanınız Emine Hn.Genetik testlerini henüz yaptırmadım çok pahalı testler var ve her yer yapmıyor.SGK anlaşmalı Labrotavar arıyorum ama henüz bulamadım.
Bildiğiniz bir yer varsa bilgi vermenizi rica ediyorum.Ben İstanbuldayım.
Tşk.

emine ile gorusun sgk nizi kullanabileceginiz bir yer onerir ben su an yurtdisindayim size oradan cevap yaziyorum sahsen ilgilenemiyorum kusura bakmayin size kolay gelsin

Doktor bey merhaba,cevabınız için tşk ederim..
Ben genetik testlerimi yaptırdım sonuçlarını ancak bugün alabildim.

F-V geni G1691A(Arg506Gin)mutasyonu: Homozigot Normal
F-II geni G20210A(3'splice mutasyon)mutasyonu: Homozigot Normal
MTHFR geni C677T(Ala222Val)mutasyonu: Heterozigot Taşıyıcı

Sonuçlarıma göre bana yorum yapabilirmisiniz?
Ben kısmetse Temmuzdan sonra Ağustos gibi tekrardan Tüp bebek tedavisine başliyacağım.
Nelere dikkat etmeliyim? Hangi ilaçlar almalıyım?
Hamile kalırsam düşük ve gelişme geriliği olmaması için hangi ilaçlar alınmalı?

Bilgi verirseniz sevinirim.Çok tşk.Kolay gelsin..

Doktor bey sonuçlarıma göre bilgi verebilirseniz sevinirim...tşk ler

merhabalar testlerinizi eksik yaptirmissiniz fakat cikan sonucunuzdan mthfr geninde tasiyicilik cikmis bu tek basina basiniza gelenleri aciklamiyor lutfen testleri tamamlarsaniz daha aciklayici bilgiler verebilirim sevgiler

X