- 7 Eylül 2021
- 733
- 987
-
- Konu Sahibi Dobra anne
Gece bir şey içmeye devam ederse yine surekli uyanir birşey degismezki. Onemli olan gece beslenmeyi kesmek
Teşekkür ederim inşallaho zaman karar sizin, nasıl bırakmanız konusunda tecrübem yok fikir veremiyorum:) Umarım ikiniz için de olumlu bi süreç olur.
Evet haklisinizGece bir şey içmeye devam ederse yine surekli uyanir birşey degismezki. Onemli olan gece beslenmeyi kesmek
Evet,denenebilir gibiİnstagramda bir fenomen çok ilginç bir yöntem anlatmıştı. Göğüs uçlarına yara bandı yapıştırıp, çocuk her istediğinde bak annecim uf oldu artık ememezsin diyormuş. Çocuk da öyle olunca hiç ağlamadan, uzatmadan emmeyi kesmişti. İsterseniz bir deneyin.
Ben denedim korktu ve ağladı bence yapmayın çok garip geliyor çocuğa aktardan sabır taşı alabilirsinizEvet,denenebilir gibi
Benimki hic bisey yemiyo surekli emmek istiyor,nasil biraktircam bilemiyorum agliyor cokArkadaşlar,emzirmeyi bir iki kere bırakmayı denedim Ama çocuğum aşırı düşkün ve ben iç güdümüdür bedir,kıyamıyorum da istikrarlı olamıyorum.Siz nasıl memeyi bırakırdınız,lütfen fikir verin.Bana kalsa onu hiç üzerek hareket etmiyorum ama vermediğim zaman çok içli ağlıyor,ne yapmam lazım.Artik yavaş yavaş bırakmak istiyorum bunun yani sıra düzenli olarak iyi kötü kahvaltisini ve diğer öğünlerini az da olsa yiyor.Lutfen hala 2 yaşını geçmiş çocuğunu emziren var mı aranizda ve biraktiranlar nasıl bıraktırdınız.Onca kitap çocuk gelişimi ile ılgili kitaplar okuyorum ama çok ısrarcı olunca bir yandan da kiyamiyorum..
Bıraktırabildiniz mi memeyiEvet,denenebilir gibi
Gece uyanip aglayinca naptiniz emmeden geri uyumuyor bizimkiBen bıraktırdım 50 gün oldu. Her istediğinde vermedim sınır koydum ağlarsa limon sürdüm emmedi.Başka şeylerle oyaladım. İnek sütüne alıştırdım önceleri içine bal yada pekmez koydum sonra bişey katmadan içmeye alıştırdım. Bu arada sütü azaltan şeyler tükettim. İşe yaradı. 1 ayda azalta azalta alıştıra alıştıra bitirdik çok şükür. Bikaç gün istedi bikaç gün uyuturken ağladı biraz ama alıştı.Şuan ninni açıp sırtını sıvazlıyorum 10dkda uyuyor. Kararlı ve sabırlı olmak gerekiyor.
Sormayın çok zorGece uyanip aglayinca naptiniz emmeden geri uyumuyor bizimki
2 gece babannede kaldı her hafta 1 gün babanneye gidiyordu orda uyumaya alışkındı zaten ilk gece ağlamış o yatıştırmış. 2 gece ağlamadan uyanmış uyu babannem diye pış pış yapmış 3.gece uyanmadı. Arada uyandığı oluyordu ama kucağıma alıp gezdirdim inek sütü verdim yatıştırdım gündüzde kesince memeyi baktı gecede yok çabuk öğrendi önce gündüz bıraktırıp sonra gece deneyebilirsinizGece uyanip aglayinca naptiniz emmeden geri uyumuyor bizimki
Ama disarda heryerde cok zorluk cekiyor insan,meme diye bagiriyor ,sosyal hayat kalmiyor biyere gitsen hemen gelmek zorundasin ,bide geceleri uykusuzluk,sizin boyle olmadimi36 ay emzirdim. Kendi bıraktı memelere byby diyerek. Zorlamayın bence bırakması için. Düşündüm hangi memeli hayvan türlü türlü oyunlarla bebeğini sütten kesiyor? Bence doğalı da 3 yaş civarı bıraktırmak kendileri bırakıyorlar yani… bence çocuğun kendi gelişim hızına ayak uydurmalı doğal olana müdehale edilmemeli olabildiğince.
1 haftadir gunduz 2 kere emziriyorum bide geceleri,simdi gece kesmesini baslayimmi once bi uyuturken bide sabahmi emzireyim sadece2 gece babannede kaldı her hafta 1 gün babanneye gidiyordu orda uyumaya alışkındı zaten ilk gece ağlamış o yatıştırmış. 2 gece ağlamadan uyanmış uyu babannem diye pış pış yapmış 3.gece uyanmadı. Arada uyandığı oluyordu ama kucağıma alıp gezdirdim inek sütü verdim yatıştırdım gündüzde kesince memeyi baktı gecede yok çabuk öğrendi önce gündüz bıraktırıp sonra gece deneyebilirsiniz