Bebek Beslenmesi 27 aylik çocugumun arada hala anne sutu icmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
İnstagramda bir fenomen çok ilginç bir yöntem anlatmıştı. Göğüs uçlarına yara bandı yapıştırıp, çocuk her istediğinde bak annecim uf oldu artık ememezsin diyormuş. Çocuk da öyle olunca hiç ağlamadan, uzatmadan emmeyi kesmişti. İsterseniz bir deneyin.
Evet,denenebilir gibi

oglusumun 10 dk da bır gece gunduz dütt düttt demesı sonucu 18 aylıkken bıraktırdım :KK70:
bırakacagımız gun dudagımda ucuk cıktı dusunun sıkıntıdan :)
ama korktugum gıbı olmadı yaz ayıydı tum gun dısarda gezdık hatırlamadı bıle gezerken.
ıkı sekılde uyuyordu ya kucakta gezerek ya emerek.
o gun sokakta gezıp nınnı soyleyrek uyuttukk yuruyus yaapar gıbı esımle :)
ama uyumadan once soyledım artık sutu bardaktan ıcecegız dıye.
atlas gıbı yaman gıbı falan dıye ornek verdım kuzenımın cocuklarından:)
sonra gece uyandı düttt dedi annecım bardaktan ıcecegız artık dedım ıstersen su verebılırım dedım.
ık mık yaptı uyudu 1-2 gun sonra komple unuttu :)sukurler olsun krize gırecek kadar hıc aglamadı :)
umarım sızınde kolay olur

Kızım 22 aylık.Ben limon sürdüm biraz ağladı 2-3 kez yeltendi bida istemedi 1 günde. 2 gece babannesinde kaldı hiç aramamış biberonla inek sütü içmiş 2.gece hiç uyanmamış. Amaaa benim göğüsler şişti kızardı tıkandı nasıl ağrıyor sütü kesen ilaç içtim sözde 3 gün. İşe yaramadı. Sağdım tıkanıklık açılmadı. Mastit olmayayım diye mecbur emzirdim.Çocuğu soğutmak kolayda sütün kesilmesi asıl mesele. Sütü azaltan şeyler tüketiyorum daha seyrek emziriyorum,oyalamaya çalışıyorum bakalım... Gece 3-4 kez uyanıyordu (bazı geceler 10) Azaldı.. Gece biberonla süt-su vermeyi denedim elinin tersiyle itiyor atıyor avazı çıktığı kadar bağırıyor. Gece emmeyi kesmek daha zor. Babanneyle pek aramız yok ama çağırayım bari. Gece o uyutsun 🤭

Arkadaşlar,emzirmeyi bir iki kere bırakmayı denedim Ama çocuğum aşırı düşkün ve ben iç güdümüdür bedir,kıyamıyorum da istikrarlı olamıyorum.Siz nasıl memeyi bırakırdınız,lütfen fikir verin.Bana kalsa onu hiç üzerek hareket etmiyorum ama vermediğim zaman çok içli ağlıyor,ne yapmam lazım.Artik yavaş yavaş bırakmak istiyorum bunun yani sıra düzenli olarak iyi kötü kahvaltisini ve diğer öğünlerini az da olsa yiyor.Lutfen hala 2 yaşını geçmiş çocuğunu emziren var mı aranizda ve biraktiranlar nasıl bıraktırdınız.Onca kitap çocuk gelişimi ile ılgili kitaplar okuyorum ama çok ısrarcı olunca bir yandan da kiyamiyorum..
Benimki hic bisey yemiyo surekli emmek istiyor,nasil biraktircam bilemiyorum agliyor cok

Oğlum 21 aylık. Kendisi bırakmadan bıraktırmayı düşünmüyorum. Doğal olanı en güzel. İsteyen istediğini söylesin çevremin söylediklerine aldırış etmem. :KK70:

Ben bıraktırdım 50 gün oldu. Her istediğinde vermedim sınır koydum ağlarsa limon sürdüm emmedi.Başka şeylerle oyaladım. İnek sütüne alıştırdım önceleri içine bal yada pekmez koydum sonra bişey katmadan içmeye alıştırdım. Bu arada sütü azaltan şeyler tükettim. İşe yaradı. 1 ayda azalta azalta alıştıra alıştıra bitirdik çok şükür. Bikaç gün istedi bikaç gün uyuturken ağladı biraz ama alıştı.Şuan ninni açıp sırtını sıvazlıyorum 10dkda uyuyor. Kararlı ve sabırlı olmak gerekiyor.

Ben bıraktırdım 50 gün oldu. Her istediğinde vermedim sınır koydum ağlarsa limon sürdüm emmedi.Başka şeylerle oyaladım. İnek sütüne alıştırdım önceleri içine bal yada pekmez koydum sonra bişey katmadan içmeye alıştırdım. Bu arada sütü azaltan şeyler tükettim. İşe yaradı. 1 ayda azalta azalta alıştıra alıştıra bitirdik çok şükür. Bikaç gün istedi bikaç gün uyuturken ağladı biraz ama alıştı.Şuan ninni açıp sırtını sıvazlıyorum 10dkda uyuyor. Kararlı ve sabırlı olmak gerekiyor.
Gece uyanip aglayinca naptiniz emmeden geri uyumuyor bizimki

Merhaba Ne yaptıysam yok çıldırma noktasına geldim. Gece 12 den sonra yarım saatte bir uyanıp süt içiyor ki 20 dk emiyor . Konuşuyorum kademeli deniyorum ama işe yaramıyor sanırım ben bir şey süreceğim göğsüme yoksa uykusuzluk insanı mahvediyor

36 ay emzirdim. Kendi bıraktı memelere byby diyerek. Zorlamayın bence bırakması için. Düşündüm hangi memeli hayvan türlü türlü oyunlarla bebeğini sütten kesiyor? Bence doğalı da 3 yaş civarı bıraktırmak kendileri bırakıyorlar yani… bence çocuğun kendi gelişim hızına ayak uydurmalı doğal olana müdehale edilmemeli olabildiğince.

Gece uyanip aglayinca naptiniz emmeden geri uyumuyor bizimki
2 gece babannede kaldı her hafta 1 gün babanneye gidiyordu orda uyumaya alışkındı zaten ilk gece ağlamış o yatıştırmış. 2 gece ağlamadan uyanmış uyu babannem diye pış pış yapmış 3.gece uyanmadı. Arada uyandığı oluyordu ama kucağıma alıp gezdirdim inek sütü verdim yatıştırdım gündüzde kesince memeyi baktı gecede yok çabuk öğrendi önce gündüz bıraktırıp sonra gece deneyebilirsiniz

36 ay emzirdim. Kendi bıraktı memelere byby diyerek. Zorlamayın bence bırakması için. Düşündüm hangi memeli hayvan türlü türlü oyunlarla bebeğini sütten kesiyor? Bence doğalı da 3 yaş civarı bıraktırmak kendileri bırakıyorlar yani… bence çocuğun kendi gelişim hızına ayak uydurmalı doğal olana müdehale edilmemeli olabildiğince.
Ama disarda heryerde cok zorluk cekiyor insan,meme diye bagiriyor ,sosyal hayat kalmiyor biyere gitsen hemen gelmek zorundasin ,bide geceleri uykusuzluk,sizin boyle olmadimi

2 gece babannede kaldı her hafta 1 gün babanneye gidiyordu orda uyumaya alışkındı zaten ilk gece ağlamış o yatıştırmış. 2 gece ağlamadan uyanmış uyu babannem diye pış pış yapmış 3.gece uyanmadı. Arada uyandığı oluyordu ama kucağıma alıp gezdirdim inek sütü verdim yatıştırdım gündüzde kesince memeyi baktı gecede yok çabuk öğrendi önce gündüz bıraktırıp sonra gece deneyebilirsiniz
1 haftadir gunduz 2 kere emziriyorum bide geceleri,simdi gece kesmesini baslayimmi once bi uyuturken bide sabahmi emzireyim sadece

X