Geçen yıl 5 Mayısta Düğümler İkizler-Yay aksına geçerek 18 aylık süreci başlattı. Bize katı, değişmez, kuralcı, bencil, çok bilmiş edalarından kurtulup sosyalleşip iş birliği kuracağımız, bilgiyi paylaşacağımız, nazik iletişim dilini kullanacağımız, insan haklarına saygı duyacağımız Ay Tutulması geliyor.
Akademik eğitim, seyahat, ticaret, yurt dışı,ithalat, ihracat, gazete, turizm iletişim, yayıncılık, felsefe, din, kanun, göçler gibi konuları gündeme getirip düzenlemeler gelebilir 6 aylık sürede. O yüzden bu konular gündeme geldiğinde hayatımızda bilgi kirliliğine de müsait ortam olacağı için ince eleyip sık dokuyup öyle yolumuza bakalım derim.
Birtakım başkaldırışlar hem kişisel hem toplumsal olabilir. Özellikle sağlık, yeme içme sektörleriyle ilgili başkaldırışlar. Salgınla alakalı hesapta olmayan gelişmeler olabilir. Turistlerle ilgili gelişmeler olabilir. Kesici aletlere dikkat edelim derim. Polislerin baskıları gündeme gelebilir. Gazetecilerle ve sosyal medyayla alakalı kısıtlamalar olabilir. Amerikayla gerginlikler olabilir.
Bilimsel gelişmeler olabilir. Bilgisayar teknolojilerinde çığır aşan gelişmeler olabilir. Genetikle alakalı gelişmeler olabilir. Kanserin ya da HIV in tedavisiyle ilgili kalıcı çözümler olabilir. Arkeolojiyle ilgili keşifler olabilir. Skandallar, hayvanlarla ilgili üzücü durumlar, cinsellik, tutku, aldatma konuları ülke gündeminde olabilir. En olaylısından hem de.
Kendimizi geliştirmek için yeni eğitimlere başlayabiliriz. Ya da eğitim vermek isterseniz muazzam zaman. Ev, aile ve kariyer konuları gündemde. Kadersel etkiler olabilir. Akciğer, ses telleri, astım, alerji ve boğaza dikkat edelim derim. Sorunlar yaşanabilir.
Türkiye’den gözlemlenmeyecek bu tutulma. Amerika ve Asya da net gözükecek. Yani oralarda özellikle deprem, tsunami, yanardağ patlamaları olabilir.
Yay burcunun 5 derecesinde gerçekleşecek.
En çok hangi burçlar etkilenecek derseniz İkizler, Yay, Başak, Balık.