• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 26+5 günlük doğum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

hilaal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2009
134
1
118
merhaba arkadaşlar,
26+5 günlük ıkızlerıme hamıleyken suyumun gelmesı sonucu ve serklaj olmasına ragmen(serkaj acıldı) kızımı ve oğlumu normal doğumla dogurdum.oğlum 14 saat yasayıp vefat etti.kızım ıse suan da yoğunbakımda kuvezde yatıyor doktorlar 2 yada 3 hafta olmadan kesın bırsey söyleyemeyız dıyor bugun gittigimde ise göbegınde katatreri değişimi sırasında kalp atıslarında düşme olmus ama kızım kılo almaya baslamıs sütümü sağıp götürüyorum veriyorlar aklıma takılan kalp atısı zaman geçtıkçe düzelir mi? bugun 10 günlük diğer organları çalışıyor böbrek yetmezlığı gözüküyor kan değerlerinde ama ıdrarını gayet ıyı yapıyor demek ki böbreklerde sorun yok diyor doktor...yardımcı olursanız sevinirim...

merhaba arkadaşlar,
26+5 günlük ıkızlerıme hamıleyken suyumun gelmesı sonucu ve serklaj olmasına ragmen(serkaj acıldı) kızımı ve oğlumu normal doğumla dogurdum.oğlum 14 saat yasayıp vefat etti.kızım ıse suan da yoğunbakımda kuvezde yatıyor doktorlar 2 yada 3 hafta olmadan kesın bırsey söyleyemeyız dıyor bugun gittigimde ise göbegınde katatreri değişimi sırasında kalp atıslarında düşme olmus ama kızım kılo almaya baslamıs sütümü sağıp götürüyorum veriyorlar aklıma takılan kalp atısı zaman geçtıkçe düzelir mi? bugun 10 günlük diğer organları çalışıyor böbrek yetmezlığı gözüküyor kan değerlerinde ama ıdrarını gayet ıyı yapıyor demek ki böbreklerde sorun yok diyor doktor...yardımcı olursanız sevinirim...

Allah rahmet etsin pamuk ogluna kızınada şifa versin tez zamanda. kalp atışları düzelir mi her şey iyi mi olur kötü mü bilinmezki canım ama bu evrede dogan yasatılan cok bebek var hakkında hayırlısı olsun Rabbim bebegine şifa versin

öncelikle allah yawrunuzu size bağışlasın,sağlık sıhhat versin....vefat eden meleğinizede rabbim rahmet eylesin...o zaten bir melek olmuş ve size ahirette şefaat edecek inşallah...

2 yıl önce aynı sizin durumunuzu eşimin iş arkadaşı yaşadı.erkek bebekler malesef kızlar kadar diren gösteremiyormuş.onlarında kuzucuğu 3 ay kadar küvözde yaşadı.şimdi neredeyse 2 yaşına girecek nisan ayında..ve sapasağlam çok şükür...hatta onun gözlerindede ilk etapta kusur vardı,rop muayenesinde bişeyler çıkmıştı tam hatırlamıyorum ne olduğunu şu an ama bildiğim ve gördüğüm tek şey kızları cıvıl cıvıl,kıpır kıpır bir kız...
sizinde kızınız öyle olacak inşallah...artık tıp çok ilerledi gerçekten...arkadaşımın 25+2 hadtalık doğan kızı 2,5 yaşında..hiç bir şeyi yok çok şükür...ben etrafımda böyle mucizelere çok tanık oldum...sizin bebeğinizde yaşama sıkı sıkı tutunmaya çalışıyor.rabbimin izniyle sağlığına kavuşacaktır,size ve kızınıza hayat müücadelenizde çoook sabır ve başarılar....:nazar::nazar::nazar::emir_bebek:

Benim 4 ay önce 27 haftalık doğdu 900 gr 80 gün kaldı küvezde şimdi şükürler olsun yanımda ümidini kaybetme çok dua et seni çok ıyı anlıyorum Allah yardımcın olsun zamanla kalp atışı düzelir inşallah

canım başın sağolsun.seni çok iyi anlıyorum.benim kızım da 58 gün yoğun bakımda kaldı.bazen ümitleniyordum bazen de çok üzülüyordum.aklıma neler gelmiyordu ki...çok şükür beraberiz şimdi.senin kızın da hayata tutanacak inş.senin şu anda tek işin ona süt üretmek olmalı.sen ne kadar güçlü olursan o da o kadar güçlü olur.dualarım seninle...

hepınıze tesekkür ederim arkadaslar ama durumlar hıcte iç acıcı değil.doktorun söylediğine göre kızım kendını bırakmıs suan ıcın yasama sansı %1 yada 2 diyor :( cok zormus önce oğlum şimdi de kızım..

hepınıze tesekkür ederim arkadaslar ama durumlar hıcte iç acıcı değil.doktorun söylediğine göre kızım kendını bırakmıs suan ıcın yasama sansı %1 yada 2 diyor :( cok zormus önce oğlum şimdi de kızım..

Rabbim sabır versin canım benim.Merak ettim şuan ne durumdasın?

Son düzenleme:
amin canım..suan ki durumum kızımda vefat etti oğlumdan sonra:(

Allah sabır versin canım seninde sınavın bu demekki ne dicegimi bilemiyorum üzülüceksin elbette ama isyan etme meleklerin cennette seni bekliyo merak etme Rabbim sabır versin çok üzüldüm:5:

Önelikle 27+5'te doğum yapan bir anne olarak senın su an yasadıklarını cok iyi anlıyorum. Prematüre bebek annesi olmanın nasıl bir duygu olduğunu yasamayan hiç kimse anlayamaz. Ben 15 ay önce normal dogum sancısı ıle hastaneye gittim ve hiçbir şekilde dogumum durdurulamadan, bebegımı kucagıma bile alamadan 69 gün onun eve geleceği günü bekledim. Bu sebeple yasadıgın süreç çok zorlu, ama sakın unutma bu süreçte çözüm ve umut sadece sende. Moralini ve inancını ne kadar yüksek tutarsan minik yavruna o kadar faydalı olabilirsin. Ben yasadıklarımı bir blogta paylasıyyorum, istersen okuyabilirsin. Eksik kalan, sormak istediğin birşey olursa cekinme direk e-mail at (iremdidemsaygan@gmail.com)

blog adresim: Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?

merhaba arkadaşlar,

Bende 27+2 doğum yaptım kanamam oldu ve hastaneye gittiğimde 7 cm olmuşru ve saturasyonum düşmeye başlamıştı bunun için acilen sezeryanla doğum yaptım 15.07.2012 de yaklaşık 75 gün küvezde kaldı ikizlerim geçirmediğimiz prematüre sorunu kalmadı beyin kanaması rop nek şimdi hepsini yendik sağlıklılar ama yoğun bakım sürecini yaşamayan anlayamaz sizinle birçok deneyimi paylaşıp sohbet etmek isterim bir diğer anneyede çok üzüldüm 26+5 doğum yapana allah sabır versin ..

Önelikle 27+5'te doğum yapan bir anne olarak senın su an yasadıklarını cok iyi anlıyorum. Prematüre bebek annesi olmanın nasıl bir duygu olduğunu yasamayan hiç kimse anlayamaz. Ben 15 ay önce normal dogum sancısı ıle hastaneye gittim ve hiçbir şekilde dogumum durdurulamadan, bebegımı kucagıma bile alamadan 69 gün onun eve geleceği günü bekledim. Bu sebeple yasadıgın süreç çok zorlu, ama sakın unutma bu süreçte çözüm ve umut sadece sende. Moralini ve inancını ne kadar yüksek tutarsan minik yavruna o kadar faydalı olabilirsin. Ben yasadıklarımı bir blogta paylasıyyorum, istersen okuyabilirsin. Eksik kalan, sormak istediğin birşey olursa cekinme direk e-mail at (iremdidemsaygan@gmail.com)

blog adresim: Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?

öncelikle başınız sağolsun Allah size peygamber sabrı versin çok zor evlat acısı bende 15 ay içerisinde iki erken doğum yaptım çok şükür hayattalar evlatlarım ama oğlumla çok zor bir süreç atlattım kızım ise daha 15 günlük ve hala yoğun bakımda ne diyeceğimi bilemiyorum çok üzüldüm Allah bir daha yaşatmasın

Back