• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 25 aylık tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Y lerin annesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
97
64
3
32
Kızlar merhaba. Oğlum 25 aylık gayet net konuşuyor istediğini söylüyor tuvalet eğitimine önce kakasını söylediği için başladım ama ilk her bebek gibi lazımlık ve tuvaleti reddetti biraz daha beklesin dedim sonraki aşamada cildi çok çok hassas kaka yarım saati geçtim iki dk kalsa yakıyor resmen bi ara da bu yüzden başladım 4-5 gün uğraştım yapmadı onu da geçtim tutmaya başladı kakam geldi deyip kendini sıkıyordu bezi bağlayın ca hemen yapıyordu zorlamadım yine bıraktım şimdi 25 aylık oldu totosu hala çok hassas her kaka ve çişi geldiğinde söylüyor tuvalete gidelim mi diye soruyorm bazen evet diyo ama yapmak istemiyor bazen de direk hayır diyo bezine yapıyor. Geçen korkulacak bişey olmadığını anlatmak için yanımda götürdüm bezini açmıştım beni görünce oda yaptı çişini ama ben tutunca yapmıyor reddediyor sebebi nedir sizce ya da tecrübeli anneler ne yapabilirim bu konu da bana bi akıl verin lütfen :)

Merhabalar benim de oğlum 34 aylık tuvalet eğitimine başladık ve iki hafta oldu. Bezini geceleri takmıyorum bazı geceler kaçırıyor kaçırmadığı zamanlar sabah uyanır uyanmaz gene kaçırıyor. Ben de bu sorunu nasıl çözücem bilemiyorum. Gündüz çişini çoğunlukla kaçırıyor ve kakayı da altına yaptıktan sonra söylüyor. Sabırlıyım inş zamanla alışacak. Tecrübeli annelere soruyorum nasıl tuvalet eğitimi verdiniz diye genelde aldığım cevaplar üç dört günde alıştı oluyor. Ve bana artık pek inandırıcı gelmiyor. Sizin oğlunuz daha küçük bu şekilde ksçırması normal siz de sabırlı olun inşallah başarıcaz

Oglum 18 aylikti cisini kakasini soyledi ve 3 gun kadarda her soylediginde goturdum vede yapiyordu taaki kakas bacagina degene kadar :) suan 26 ayligiz soylemeye soyluyor wc ye de gidiyor gel gelelim ne cisini ne kakasini yapmiyor her gidisimizde sabirla en az 20 dk oyun oynuyoruz haliya isiyor wc de tutuyor. Sinirlerim bozuldu sabir tasi oldum ama yok maalesef wc ye yaptiramadim. Simdi gunde belli saatlerde bezini cikarip deniyorum. 1 gunde 10 kere ust degistirdigim oldu evde cis silmekten baska ise bakamaz oldum. Ne yapmam gerek daha nekadar sabredebilirim bilmiyorum. Ben geriliyorum artik e cocukta anliyor belli etmemeye calissamda insanim nihayetinde 20 dk oturur vaziyette suyla oyna babam oyna :) lazimlik istemedi normal tuvalete gitmek istedi tamam dedim aslinda klozet erkek cocugu icin daha kullanisli olsada saglikli diye normale goturuyorum. Wc ye sadece oyun icin gidiyor ne yapmaliyim kac aya kadar daha erteleyebilirim cok doldum yardim edecek kimsemde yok yalniz yasiyoruz bulundugum yerde en zoruda cis egitimiymis gercekten cok zor kolayca alistiranlari tebrik ediyorum cocuktan cocuga degisiyor demek ki

Bende 2 yaşını bı kaç ay geçmişti başladım önce ki denemelerim hep olumsuzdu WC lazımlık aparatlar hiçbirini kabul etmedi.
Babasının da izinli olduğu bı gün sabah bezini aldım dedim artık bez yok çişimiz kakamız geldiğinde bana söyliceksin tuvalete gideceğiz diye.kesinlikle kabul etmedi ağladı altına yaptı koltuğa halıya yaptı ama ben bezi takmadım.

Bı kaç gün böyle devam ettik ama alıştı lazımlığına oturuyor şimdi.
Arada kaçırıyor oyuna daldığında felan ama o da belli bir zamana kadar olurmuş çevremdeki anneler öyle diyor.

Benimki lazımlığı kesin bir dille reddediyordu
Ama o gün ben kararımdan dönmedim oğlum da alıştı
Bence WC eğitimine başlarken evdeki halıları kaldırın illaki kaçırıyor ilk bı kaç gün
Ama siz kararlı durun çocuğunuzda sizin kararlı olduğunuzu anlayınca zaten alışacaktır.
Ama kızmayın cezalandırmayın((arkadaşım 3 yaşındaki kızının poposuna demir bişeyi ısıtıp vurmuş :oha:simdi çocuk okula başladı hala çişini söylemiyor ))
Hepinize kolay gelsin
En çok bana 3 aylık ikizlerim var bakalım onlarda neler yaşıycam :))

Bende 2 yaşını bı kaç ay geçmişti başladım önce ki denemelerim hep olumsuzdu WC lazımlık aparatlar hiçbirini kabul etmedi.
Babasının da izinli olduğu bı gün sabah bezini aldım dedim artık bez yok çişimiz kakamız geldiğinde bana söyliceksin tuvalete gideceğiz diye.kesinlikle kabul etmedi ağladı altına yaptı koltuğa halıya yaptı ama ben bezi takmadım.

Bı kaç gün böyle devam ettik ama alıştı lazımlığına oturuyor şimdi.
Arada kaçırıyor oyuna daldığında felan ama o da belli bir zamana kadar olurmuş çevremdeki anneler öyle diyor.

Benimki lazımlığı kesin bir dille reddediyordu
Ama o gün ben kararımdan dönmedim oğlum da alıştı
Bence WC eğitimine başlarken evdeki halıları kaldırın illaki kaçırıyor ilk bı kaç gün
Ama siz kararlı durun çocuğunuzda sizin kararlı olduğunuzu anlayınca zaten alışacaktır.
Ama kızmayın cezalandırmayın((arkadaşım 3 yaşındaki kızının poposuna demir bişeyi ısıtıp vurmuş :oha:simdi çocuk okula başladı hala çişini söylemiyor ))
Hepinize kolay gelsin
En çok bana 3 aylık ikizlerim var bakalım onlarda neler yaşıycam :))
Ohaa gercekten demiri isitip vurmak nedir? Haliya isediginde hic kiizmadim bu zamana kadar aa aferim bak yapmissin ama buraya yapmamaliydin soyleseydin wc yr giderdik bidahakine wc ye kosalim hemen tamam mi diyorum tamam diyor. Benim dayanamadigim wc de ellemedigi karistirmadigi sey kalmiyor suyla saatlerce oynasa oynicak gerim gerim geriliyorum cis yoksa iceri gidelim gelince geliriz diyorum hayir cis var diyo pipisinin ucunda damlasi duruyor ama okadar guzel tutuyor ki wye salmiyor cisi :) krizlere girmemek oturup aglamamak ivin zor tutuyorum kendimi tabiki bunlar olacak ama uzun sure durdurmadigim bes dk bekletip yoksa kalkiypruz cok uzun duramayiz dedigimde oldu. Ama iceri gider gtmez haliya yapiveriyor.

Bide yaza başlamanız daha iyi olur bence
Çocuk da üş
Ohaa gercekten demiri isitip vurmak nedir? Haliya isediginde hic kiizmadim bu zamana kadar aa aferim bak yapmissin ama buraya yapmamaliydin soyleseydin wc yr giderdik bidahakine wc ye kosalim hemen tamam mi diyorum tamam diyor. Benim dayanamadigim wc de ellemedigi karistirmadigi sey kalmiyor suyla saatlerce oynasa oynicak gerim gerim geriliyorum cis yoksa iceri gidelim gelince geliriz diyorum hayir cis var diyo pipisinin ucunda damlasi duruyor ama okadar guzel tutuyor ki wye salmiyor cisi :) krizlere girmemek oturup aglamamak ivin zor tutuyorum kendimi tabiki bunlar olacak ama uzun sure durdurmadigim bes dk bekletip yoksa kalkiypruz cok uzun duramayiz dedigimde oldu. Ama iceri gider gtmez haliya yapiveriyor.
Bende çok kızdım ama onla mı uğraşcaktım dedi...
Şimdi kimbilir ne kadar daha uğraşacak..
O bı iki gün üstüne yapınca zaten kendisi de hoşlanmaz hemen söyler size tuvalete gidelim diye
Ama siz o altına yapsa da bezi takmayın öğrenicek
Benimki ilk zamanlar altına yaptığında gider bezini alıp BAK ANNECİM BABAM BENİM BEZİMİ ALMIŞ HADİ TAK derdi:)) ama takmadığı
Bide çiş halida daha çok yayılırmış dedi bı komşum silsende çişli kalıyor halı dedi ben WC ye öğrendik yıkamaya verdim , zaten o kadar çiş yaptıkki deterjandan çok çiş koktu halım 3 günde
Valla çiş öğretmek hepsinden zor ama öğrenince de tertemiz oluyor.Sizde rahat edersiniz

Bezi taktıktan sonra çiş gelince söyle WC ye gitcez dedinmi zaten bez ona kolay geliyor söylemiyor. Ama bezi sabahtan çıkarın bı daha takmayın üstü ıslanınca anlıyor ki wcye gidilmesi gerekiyor öğreniyor
O gün ama tüm kıyafetlerini yıkanmış olsunki bolca değiştiriceksiniz zaten bide oyun az oynayın ben hiç oyun oynatmadım wcde.
İlk hafta günlük çiş sayısı çok oluyo ama sonra düzene giriyor

iki oglumdada sunlari uyguladim.once lazimlikla basladim.israrla istemiyor en basta kaciyor korkuyor lazimliktan.bir kac gun lazimligi sevdirdim ayy ne guzelmus.bak buna oturup tv ye bakalimmi ayy bunun ustundeki resim neymis bole v.s.kisa sureligine oturtum ustune bir kac saniye bile olsa yeterli.amac korkmamasini saglamak.sonra bezi tamamen kaldirdim goremeyecegi bir yere koydum.uzerine sadece pijama.surekli sordum cis var mi hadi yapalimmi felan.geldigi hissettigim zaman veya kacirmaya basladigi zaman sonunda kalan cis bile olsa kosup oturtum lazimliga.ama tatlilikla.altina kacirdigi zamanlar olacak tabiki kizmadan hemen degistirip kararli olacaksiniz.bezi her bagladiginizda sure uzar.ben gecede yatmadan once ve her gece iki kere ayni saate tuvalete goturerek gece gunduz bir biraktirdim.cokdaha temiz oluyor.tuvalet egitimi cok sabir gerektiren bir surec ama karali olursaniz en fazla bir haftada buyuk olcude rahatlarsiniz.kolay gelsin..umarim faydasi olur yazdiklarimin..

Bende yaza kadar ogrensin yaz basina kadar ogrenirse halilari hemen yikatirim bidahada sorun olmaz diye dusundum. Sivi deterjanla yumusatici karisimini sulandirdim hemen fisfisli siseden dokup islak bezle siliyorum koku olmadi suana kadar ama egitimin sonunda komple bi yikancak illa:) bundan sonra bes dk dan fazla bekletmicem yapar belki diye her turlu oyuna izin verdim suyuda acmicam yaptiktan sonra temizlicez ozaman acarim dicem klozete oturuyor. Bazen lazimligi istiyo ikiside banyoda duruyor hangisine istersen ona yap diyorum kendini rahat hissetsin diye iki secenegide sunuyorum. Bakalim kac gun surecek kisa surmesi dilegiyle :)

Bende yaza kadar ogrensin yaz basina kadar ogrenirse halilari hemen yikatirim bidahada sorun olmaz diye dusundum. Sivi deterjanla yumusatici karisimini sulandirdim hemen fisfisli siseden dokup islak bezle siliyorum koku olmadi suana kadar ama egitimin sonunda komple bi yikancak illa:) bundan sonra bes dk dan fazla bekletmicem yapar belki diye her turlu oyuna izin verdim suyuda acmicam yaptiktan sonra temizlicez ozaman acarim dicem klozete oturuyor. Bazen lazimligi istiyo ikiside banyoda duruyor hangisine istersen ona yap diyorum kendini rahat hissetsin diye iki secenegide sunuyorum. Bakalim kac gun surecek kisa surmesi dilegiyle :)
Olur olur herkes nasıl öğreniyor
Ama bezi takma sabahtan çıkar anlat oğluna
Kolaylık versin Rabbim inşallah

Olur olur herkes nasıl öğreniyor
Ama bezi takma sabahtan çıkar anlat oğluna
Kolaylık versin Rabbim inşallah
Uyuturken baglamiyorum ama iyice dalinca bez bagliyorum cunku gece cok isiyor hala yatmadanda 200 ml sut iciyor siz dusunun :) en azindan gunduz rayina oturana kadar gece uyuduktan sonra baglicam bugun sadece bir kere klozete yapti oda oglen uykusundan kalkinca baktim onu islanmaya basladi tut cisini oglum klozete haydii dedim neseli sekilde uykuluydu zaten yarisi disari yarisi iceri geri kalanlar yine evin icine biyerlere oyun oynarken tv izlerken dalip gidiyor saat basi tutuyorum ama cisi var belli yapti yapacak ama wc ye kendi istegiyle daha yapmak istemedi. Ins. Ogrenecek

Uyuturken baglamiyorum ama iyice dalinca bez bagliyorum cunku gece cok isiyor hala yatmadanda 200 ml sut iciyor siz dusunun :) en azindan gunduz rayina oturana kadar gece uyuduktan sonra baglicam bugun sadece bir kere klozete yapti oda oglen uykusundan kalkinca baktim onu islanmaya basladi tut cisini oglum klozete haydii dedim neseli sekilde uykuluydu zaten yarisi disari yarisi iceri geri kalanlar yine evin icine biyerlere oyun oynarken tv izlerken dalip gidiyor saat basi tutuyorum ama cisi var belli yapti yapacak ama wc ye kendi istegiyle daha yapmak istemedi. Ins. Ogrenecek
Öğrenir inşallah canım ama sen yine de gündüz bez takma bı iki ıslanır söyler sonra.bir günde öğretebilen varmı bilmiyorum ama bu süreç biraz sabır istiyor.
Bide ilk günler benimki ıslandıkça 10 dkda bı çişim var dedi:))damla damla da olsa yaptı her girişiminde sonra oda öğrendi
Hatta bazen hastaneye falan giderken bağlıyorum bez ikiz kardeşleri var çünkü bide her wcye oturmasını istemiyorum o zamanlar cisi geldikçe soruyor bez taktınmı anne diye:)
Allah kolaylık versin inşallah azcık sabır birazda ödülle daha kolay öğreniyor.
Ama ben her çişde ödül yapmadım buseferde hep ister diye.mesela çiş yapınca sifona kendisine bastırıp güle güle çiş dedik daha da sevdi

Odul hic yapmadim sifona bende bastiriyorum hosuna gidiyor ama genelde wc yi oyun icin kullaniyor. Sabah hemen cikariyorum bez yok tuvaleye koscaz diyorum tamam diyor ama icraat yok :) bir gunde hangimiz ogrenmisiz mumkun degil tabii az once uykuda tuttum wc ye istemedi uyutmadanda denedim yine yapmadi olsun bakalim sabretcez bu bi surec gececek ins. Disari cikarken bugun bende bagladim daha cok yeni ve eve gelene kadar baya bi cis yapmis hiv cis var falanda demedi ben bi kac kere sordum ama suan ilgisi hep oyunda kesfetmekte cise kendini vermiyor.

Kizlarr biz bir hafta kadar hastalandik ara vermistik. Simdi iki gundur oglum bez baglatmiyor cikart diye agliyo bende dedim madem kendi istiyo firsat bu firsat dedim cikarttim. Evde hem alaturka hem alafranga wc var arti birde lazimlik hepsini denedi nerde rahat edersen oraya yapalim dedim hic zorlamadim ustunde durmadim. Kkozeti kakasi icin kullaniyor. Cisine gelince cisini bi kac kere klozete yapti lazimligada yapti ama lazimlik erkek cocuklarina gore degil bence cis genelde disari fiskiriyor elimle tutsam onuda kabul etmiyor lazimligi eledik. Klozet icinde ustune surkeli asagi kadar indip bacagi acik oturtmak zounda kaldigimdan hoslanmadi. Yine altina yapmaya basladi. Sonra evde renkli sert plastikten mavi bir sise vardi genis agizli kapakli aklima geldi hem biyere giderkende yanima alabilirim hemde gece icinde rahat olur diye dusundum. Buna cisini dolduralim mi annecim hadi buna yapalim sonra bunu klozete dokelim dedim. Sanirim tamda cisinin oldugu bi ana denk getirdim ki cok hosuna gitti masallah sabahtan beri cisini ben sormadan soylemeye basladi. Siseye yapiyor. Kakasini bu ara tutuyor. Dun klozete yaptiama tam yapacakken kalkmak istedi dikkatini baska biseye cektim. Cok zorlandi kakada ama sonradan nekadar rahat oldugunu farketti. Bugun bi kac kere ikinirken yakaladim goturdum ama oyuna cevirdi yapmak istemedi. Bi kac kere de kakayi yapsak aslinda alisacak ama korkuyor kakadan :( yinede Cok mutlu oldum. Daha erken sevinmek icin biliyorum ama gecen hafta ve dun okadar zordu ki artti oturup aglama krizine grecektim sise imdadima yetisti. Erkek cocuk icin sise oneririm. En azindan bi sure buyuyp daha da anlayana kadar oraya yaptirilabilir.

Arada altına kaçırmalar olur ama bundan sonra düzene girer diye tahmin ediyorum
Oğlum bazen oyundan kalkmak istemediğinde azcık yapıveriyo :)),
Annecim hepsini yapmadım tutuyorum bak birazcık geldi küloduma diyo:))
Şişe ben hiç denemedim birde oturarak çiş yapması erkek çocuklar için daha sağlıklı demişti doktorum biz lazımlığa yapıyoruz

Arada altına kaçırmalar olur ama bundan sonra düzene girer diye tahmin ediyorum
Oğlum bazen oyundan kalkmak istemediğinde azcık yapıveriyo :)),
Annecim hepsini yapmadım tutuyorum bak birazcık geldi küloduma diyo:))
Şişe ben hiç denemedim birde oturarak çiş yapması erkek çocuklar için daha sağlıklı demişti doktorum biz lazımlığa yapıyoruz
Evet oturarak daha saglikli ama maalesef suanda bu sekilde yapmak istiyor. Zorlayip motivasyonunu da bozmak istemedim. Klozete oturarak yapiyor ama ondada altini komple fikarmayinca oturamiyorum zorlandi sanirim. Surekli giy cikar giy cikae. Kakayi altina yapti ama o mesajimdan sonra :D kakaya karsi biraz cekingen bakalim daha 2. Gun ilerleyen gunlerde ne yaparis bilemiyorum.

Dun gece itibariyle gece bezini de biraktik. Yalniz yatmadan guzelce cisimizi yapiyor. Gece 1 kere daha yaptirip bidaha sabaha kadar hic cise tutmuyorum. Surekli benim uyarmamla degilde kendi hissederek alissin istiyorum. Gunduz de ayni sekilde gerekirse altina islatip farkina varsin diye cis sormuyorum. Kah soyluyor kah islatiyoruz ama gunden gune daha iyi olacagina inaniyorum. Burayida gunluk gibi tuttum ama tecrubelerden yararlanmak isteyenler icin yazmak istedim.

Dun gece itibariyle gece bezini de biraktik. Yalniz yatmadan guzelce cisimizi yapiyor. Gece 1 kere daha yaptirip bidaha sabaha kadar hic cise tutmuyorum. Surekli benim uyarmamla degilde kendi hissederek alissin istiyorum. Gunduz de ayni sekilde gerekirse altina islatip farkina varsin diye cis sormuyorum. Kah soyluyor kah islatiyoruz ama gunden gune daha iyi olacagina inaniyorum. Burayida gunluk gibi tuttum ama tecrubelerden yararlanmak isteyenler icin yazmak istedim.
Geceyide bırakman8z çok iyi olmuş ve kısa bir sürede öğrenmiş ne güzel
Gece ıslatıyormu peki??

Back