Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar 24 saat dolmadan saçım yağlanıyor:(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

oyuncak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2008
54
0
86
37
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.Sizinde saçınız çok çabuk yağlanıyomu?Hergün yıkamak zorunda kalıyorum.Yıkamanı azalt dediler.3 günde 1 yıkadım gene yağlanıyor.Bunun çözümü yok mu acaba?

selam benım kuzenım baharın da sacları cok yaglanıyormus hergun yıkamak zorunda hıssedıyormus kendın zaten de yıkıyo bunun bı cozumu yokmu ne yapması lazım acıl cevaaaaaappppp

hergün yıkamada 2 günde bir yıka okul varsa tabi yapamazsın ama yaz tatilinde yap derim bi süre sora hergün yağlanmamaya başlıo

şampuanını derhal değiştir, silikon(dimethicone )içermeyen bir şampuan al. DFN garlı ve sebamed i öneririm. bikaç yıkamada kendine gelir saçların, hem de saç derinde biriken kimyasallar ölü saç tabakanla birlikte dökülür.
silikon içeren şampuanlar(marketlerde satılan, TV de bolca reklamları dönen şampuanlar) saçlarımızın en büyük düşmanlarından arkadaşlar. silikon saç diplerinde birikerek gözeneklerimizi tıkıyor, saçlarımız çok sık yağlanıyor, üstelik ne kadar çok yıkarsak o kadar çok birikiyor saçta. o yüzden doğal bi şampuan alıyoruz(bioblas almayı deneyen olabilir, tavsiye etmiyorum, doğal demelerine rağmen o da silikon içeriyor), saçlarımızı onunla yıkamaya başlıyoruz, mümkünse doğal bir saç kremi alıyoruz(DFN garlının saç maskesini öneririm), eğer doğal saç kremi bulamazsak o zaman kremi sadece kırılma riski yüksek yerlere yani uçlara sürüyoruz, asla diplere değdirmiyoruz.

bitkisel şampuanlar ilk kullanımlarda saçları sert yapabilir, ama zamanla düzene girecektir.

bir de yağlanmadan ve silikon tabakasından kurtulma sürecini hızlandırmak için saçımıza son durulama suyu olarak elma sirkeli su döküyoruz(1-1,5 litreye 1 yemek kaşığı) , üstüne tekrar su dökmüyoruz, o saçımızda kalıyor.

benim tavsiyem saçlarını soğuk suyla durula canım sıcak su herzaman için yağlanma yapar. umarım işe yaramıştır arkadaşların tavsiyesi...

ne kadar çok yıkarsan o kadar yağlanır 2-3 gün sabret olabildiğince az yıkamaya çalış birde sürekli tarayıp ve elinle oynayıp durma bu dahada yağlandırır.

saçlarını mutlaka ılık suyla yıkamalı, sıcak su yağlanmayı arttırıyor. yağlı saçlar için güzel şampuanlar var. beslenmede yağlanma üzerinde etkili oluyor. hatta uykusuzlukta. ve tabi streste. yağlı yiyeceklerden ve abur cuburdan uzak durmak gerekiyor. hergün değilde gün aşırı yıkamak daha iyi oluyor. çok yağlanıyorsa iki üç bekletemezde zaten.

merhaba arkadaşlar.benimde saçlarımla sorunum var.çok çabuk yağlanıyor ve dibinde kepeğe benzer şeyler var biraz daha yağlısı.normal şampuanları bıraktım bitkisel şampuanlar kullanmaya başladım ama onlarda aynı oldu.birde koku yapıyor ve bu beni çok rahatsız ediyor lütfen yardım edin.şimdi ısırgan otlu bitkisel bir şampuan kullanıyorum.

dfngarlı önermiş bir arkadas ben kullandım uzunca bir süre.. Bir faydasını görmedim..
Ben kendi yöntemimi söyliyim sana..
Sürekli şampuan değiştiriyorum. saçlarımını üstüste 3 kez aynı şampuanla yıkayınca şampuanı değiştiriyorum 3 kez başka bi şampuan la sora tekrar başka bi şampuanla sora başa dönüyorum =)
faydasını görüyorum.
mümkün olduğunca uzun aralıklarla saçlarımı yıkıyorum.
soğuk suyla yıkayıp durluyorum
krem kullanmıyorum..
şu an 4. gündeyim ve hala saçlarım insan içine çıkılmayacak halde değil =)
öneririm =)

Ben hergün veya iki günde bir yıkarım. Saçım uzun olduğu için ve devamlı dışarda olduğum için toz toprak saçımda kirlenme ve diplerinde az yağlanma yapıyor. Mağlum kalabalık şehirdeyiz.

Bunu da ortadan kaldırmak için sık sık yattığın yastık kılıfını temiziyle değiştir ve tarağını haftada bir de olsa şampuanınla temizle (şampuanın kokusunu da daha kalıcı yapmış olursun böylece). Çünkü tarağa baktığın zaman hep saçına yapışmış toz birikintilerini görebilirsin. Saçından tarağa, taraktan saçına geçiyorlar :)

En azından senin saçındaki yağlanma miktarını az da olsa azaltır bu yöntemler.

bu sorun bendede var bugun yıkayım sabah kalkayım yag ıcınde ama sampuanlarla ecmıyor dogal cozum aramaktayım

ben blendaxın limonlusunu kullanıyorum, kremsiz. blendaxa biraz kil ekledim en son da bir yerde okumuştum karbonat da iyi geliyormuş karbonatı da ekledim şampuan + kil + karbonat yani karıştırdım yıkadım baya iyi geldi ama tavsiye edebilirim

Saça sabun sürmemek ve market şampuanlarından kaçınmak gerekiyor, saçlı deri ne kadar az tahriş olursa o kadar az yağlanır, birde paraben silikon saçlı deriyi kaplayıp yağlanmaya ve dökülmeye yol açıyor.

Organicum yeşil kutu yağlı saçlara şampuan sebum üretimini dengelediğinden yağlanma ve yağllanmadan dökülmelere (erkek ve kadınlarda) iyi geliyor bir dene canım

saclarının yağlı olması seni rahatsız etse de dayanıp birkaç günde bir yıkamaya calıs canım.geceleri yatarken muhakkak topla sacını yastıkla temas ettikçe daha cabuk yağlanır sacın.

Aynı sorun bende de var ya felaket bir şey ne kadar çok çalışıyor böyle yağ bezlerimiz :roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…