Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Ayol yurtdisina cikmiycaz usd ile eur nun yukselmesinden bana ne diyen insanlar varmis
Saka gibi
Ben ulkeden umidi kestim , kendime yeni ulke ariyorum
Diyolar gerçekten. Maaşları tl ile alıyomuş malzemeleri de tl ile alıyomuş. E sorun neymiş. İnan ailem olmasa özlemeyecek olsam çoktan giderdim. Vatanımı çok seviyorum ama yıllardır can çekişmesini çekişmesini izliyorum çok acı. Gerçi bu gidişatla en son zaten gitmek zorunda kalıcaz gibi hissediyorum

Gerek yok; sayfalarca insanlarin sinirlerini sinayan, gosterilen her turlu kanita "yoktur oyle bir sey ben inanmiyom" tepkisi veren, her turlu soylemi carpitabilen, "o kisiyi destekledigimi nereden biliyorsun" deyip de fanatik mesajlari begenmekten geri durmayan 'bazilarini' fark edebilecek kadar konuya hakimim.
Masallah:)

Tek bir mağduriyet değil de insanlarda o günlere dönme korkusu var. İnsanlarin oy vermesi için o zihniyetin değiştiğine ikna olması gerekiyor. Bunun yolu nedir ben de bilmiyorum ama kesinlikle ak parti'nin bu kadar parlamasinin sebebi o günlere dönme korkusu.

Size bişey anlatayım. 2013te akp ile fetonun arasının bozulduğu zamanlar o zaman ben üni de öğrenciydim. Konuşuyorduk bu konu hakkında sonra kapalı bir arkadaşım (ki o sırada derse gireceğiz hoca gelmek üzere) konuşurken ağlamaya başladı. Bu fetoculer yüzünden akp gidecek sonra yine bize başımızı actiracaklar diye. Belki sizin arkadaş çevreniz farklıdır diye anlatıyorum. Çoğu kişinin bakış açısı bu.

Merzk ettip. O arkadaşiniz akp ile fetö şiki fiki olduğu zamanlarda ve fetölular bolca sinav sorulari çalip kendi aralarinda paylaştiklarinda, girdikleri hakki, biraktiklari mağdurlar içinde ağladami?

Şimdi kpsss'de 90 puan alan fakat mulakatta 60 verilen ve tam tersi sinavda 60 alan ve mülakatta 90 verilen yani besbellu torpil var. Bunun mağdurlari içinde ağladimi?

Başortü sorunu olduysa sivasta, maraşta alevilere katliam oldu. Hatta sivas katliamin zaman aşamasina oğradiğinda hayirli olsun dedi Erdoğan.

Hatta sivas davasindaki bircok sanik akp'li.

Peki aleviler ne yapsin? Başortü önemsiz demiyorum. Elbette herkes istediği şekilde giyinmeli. Ancak başortüyü sürekli dile getirip, ölen ve yakilan insanlari görmemezden gelmek biraz samimiyetsiz oluyor. Neticede bu savunduğunuz dindede öyledir. Hak yenmemelidir. Beni sokmayan yilan bin yaşasin mantiği olmamali.

Ben net ele geçeni söyledim öyle düşünürsek net farklı bürüt farkli
Bu net zaten eve geceyim size brüt ve vergileri kalem kalem yazarım mesele şu ki ben her ay hani agim nerde diyen işçi lerle uğraşıyordum asgari ücret 1600 diyorlar git .RTE den iste diyorum artık çünkü insanlar 1.600 sanıyor...

Asgari ücret kaç lira diye soralım mı kaç kişi bilecek bakalım ?
1450,91 TL asgari ücret herkes bilsin + asgari ücret adı altında ödenen para da 152,21 tl toplamda 1603,12 TL die insanları kandırıyorlar bir daha ki sene bu desteğin kalakacağı konuşuluyordu zaten en son kalkarsa herkes görür asgari ücret ne kadarmış

1. Kişiler mezuniyetine göre oy puanlaması olmalı. İşte okuma yazma bilmeyen bir, ilkokul mezunu iki, ortaokul mezunu üç, lise mezunu dört, üniversite mezunu beş puanlık oy hakkı olmalı.
2. Bence 18 yaş altı oy kullanamadığı gibi 65 yaş üstü de oy kullanamamalı. Yaşlı vatandaşları cehennemle korkutuyorlar. Onlar kendilerini partiye oy verme zorunda hissediyor
3. Ülke dışındaki insanlar oy kullanamamalı. Bilerek ülkeyi batıracak insanlara oy veriyorlar ki kendi para birimleri ülkede katlansın istiyorlar. Yoksa Almanya'da sol partiye oy verip burası için tam tersini yapmalarının mantığı olamaz.

Pesssss
Ben cidden demokrasi kalkmali ve oy kullanmak icin kurallar getirilmeli diye kampanya baslatcam yakinda :deli:

Aynen öyle. Aysun Kayacıyı herkes linç etmişti ama ben hak veriyorum kadına. Altındaki mantığı anlıyorum.

Bence de. Bu konu hakkındaki görüşlerimi de daha önce paragrafta yazmıştım

Peki neden akp'de aile bakanliği hariç hiç başka bir kadin bakani yok? Neden adi duyulmuş kadin milletvekilleri yok?

Neden kadin haklar adina yasa paylaşilmiyor? Mesela özelde doğum iznin uzatilmasi. Yada bdv'de herkesin şikayet ettiği çocuk bakma mevzusunda, neden kreşler denetimli ve daha ucuz olmuyor ki kadinlar çalişsin?

Neden kadina karşi şiddet oranlar çoğaldi hiç olmadiği kadar? Neden bu şiddet davalarda mahkum serbest birakiyorlar?

Neden küçük kizlar tecavüze oğradiklarinda "rizasi vardi" denilerek saliveriliyor?

Neden Erdoğan halen 3 çocuk deyip tutturuyor? Neden "bir kadinin yeri kendi evindedir mutfağindadir" gibi kelimeler kullaniyor? Neden Münevver Karabulut davasinda "ailesi kiza sahip çikamadi" gibi laflar ediyor? Ki asil diyeceği "kadinlarimiz çalişsin, kendi ayaklarin üzerine dursun" tarzi olmaliyken?

Hatirlatirim Arinçin "kahkaha atan kadin iffetsizdir" demesine. Hatirlatirim aile bakanlarin hepsi başörtülü fakat vasifsiz eleman olduklarini. Hatta biri Karamanda tecavüz edilen 45 çocuk için "bir defadan birşey olmaz" demişti.

Hatirlatirim akp'nin gece yarisi kizlarin tecavüzcü ile evlenme olanağini ve daha doğrusu mecburiyetini geçirmeye çaliştiğini.

Söylenecek çok çok şey var. Sence bu tablo bile yetmezmi akp'nin kadin üzerine düşüncelerini bilmek için??
Alkah askina arinc filan deme.. onun dedigini ciddiye alanlarvarmis demek, ben basindan beri sevmiyorum onu. Ne oldugu cikti zaten meydana.

Kadina siddet hep vardi ulkemizde ama bu kdr duyulmuyodu. Sosyal medyanin etkisi cok bana gore.

Dogum izni keske uzatilsa bencede..bazi ab ulkesiyle ayni standarttayiz.

Bu net zaten eve geceyim size brüt ve vergileri kalem kalem yazarım mesele şu ki ben her ay hani agim nerde diyen işçi lerle uğraşıyordum asgari ücret 1600 diyorlar git .RTE den iste diyorum artık çünkü insanlar 1.600 sanıyor...
aynı sıkıntılarla bende uğraşıyorum ama insanlar bunu anlamıyor hayır artı vereceksin her yer veriyor diyor o kadar cahil insan var ki araştirmıyorlar hiç birşeyi brüt 2029,50 kesilen vergilere bi baksın öğrensin herkes

Diyolar gerçekten. Maaşları tl ile alıyomuş malzemeleri de tl ile alıyomuş. E sorun neymiş. İnan ailem olmasa özlemeyecek olsam çoktan giderdim. Vatanımı çok seviyorum ama yıllardır can çekişmesini çekişmesini izliyorum çok acı. Gerçi bu gidişatla en son zaten gitmek zorunda kalıcaz gibi hissediyorum
Sonumuz oyle olacak
Bu toplum bizi hak etmiyor

Ne güzel geçirmişsiniz çocukluk döneminizi kişisel olarak polemiğe girmek istemiyorum bazı konular ile alakalı yazıp susuyorum :)
Dayak mesela ilkokul 1. Sınıfta saçımı çekiştirerek tokatlandım sevgili öğretmenim tarafından hıçkırmaktan nefesim kesilmişti :KK43:
Matematik dersini anlamıyorum diye yediğim o kalın sopanın elimde bıraktığı müthiş acı sıranın demirlerinde soğutmaya çalışırdım şişliğinden kalem tutamazdım bir süre...
Hatta sevgili öğretmenim bir ödev vermişti yapamamıştım korkumdan ne olur allahım araba çarpsın sağ kolum kırılsın öyle yapamadım diyeyim diye dua ederdim yaş 9 yanlış anlaşılmasın korku işte :)

Buyurun size değişen eğitim sistemi.Dayak mı demiştiniz?

www.youtube.com/watch?v=kk3GaohOeio

/www.youtube.com/watch?v=ghSXBOvD7YM

/www.youtube.com/watch?v=cCDrIdGWmPk

www.youtube.com/watch?v=qGu4FCnsEvU

www.youtube.com/watch?v=qGu4FCnsEvU

Daha tonlarcası var.

X