24.Hafta- Bebeğimin Hareketlerinde Azalma

akademikanne

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2014
122
39
123
Merhabalar, aranıza yeni katıldım. Bugünlerde karnımda hafif bir ağrı var. Bunlara ek olarak kızımın hareketlerinde biraz azalma var. Sanki düzene giriyor gibi hissediyordum geçtiğimiz hafta. Ancak bu hafta ilgisi yok, neredeyse hiçe yakın hissetmiyorum.Biraz endişeliyim. Benim gibi olan birileri var mı?:KK43:

Merhabalar, aranıza yeni katıldım. Bugünlerde karnımda hafif bir ağrı var. Bunlara ek olarak kızımın hareketlerinde biraz azalma var. Sanki düzene giriyor gibi hissediyordum geçtiğimiz hafta. Ancak bu hafta ilgisi yok, neredeyse hiçe yakın hissetmiyorum.Biraz endişeliyim. Benim gibi olan birileri var mı?:KK43:
Canim benim geçmiş olsun öncelikle. Bir sorum olacak karninda sertleşme oluyor mu?

Yok öyle bir şey yok çok şükür. Az evvel birazcık çikolata yedim hafif hareketlenme oldu.

Yok öyle bir şey yok çok şükür. Az evvel birazcık çikolata yedim hafif hareketlenme oldu.
Öyle bir şey yoksa korkma. Uyuyordur büyük ihtimalle :) ama her zaman vücudunu dinle normal birseyler hissetmiyorsan hemen doktora başvur. Bebek hareketleri 1 gün boyunca hic olmuyorsa o zaman kork. Dedigim belirtiler erken doğum belirtileri. Ilk hamileliğim de yaşadım. Gününde doğdu gerçi şükürler olsun. Agrin hareket halinde olmaması gerekiyor. Özellikle yürürken bacağını atarken oluyorsa, dayanilmayacak kadar agri dan bahsediyorum. Hemen doktoruna danis. Anladigim kadari ile senin agrin rahmin buyumesiyle ilgili bir ağrı. . :) rahat ol...

Çok teşekkür ederim. Bilmiyorum işte korkularım var daha evvelden kötü bir tecrübem var çünki. Peki sizde de böyle çok sakin olduğu günler olur muydu? 24. Hafta erken değil mi hareket düzeni için?

Çok teşekkür ederim. Bilmiyorum işte korkularım var daha evvelden kötü bir tecrübem var çünki. Peki sizde de böyle çok sakin olduğu günler olur muydu? 24. Hafta erken değil mi hareket düzeni için?
Su an onun çok fazla yeri var. O kadar oynarki. Ama bana söyle birsey oluyordu gündüz hiç kipirdamazdi gece olunca uyutmazdi. Ama bir test uyguluyabilirsin. Biraz yemek atıştır ama doyma. Daha sonra sol tarafina uzan 2 saat boyunca tekmelerini say 2 saatte 10 tekme normal sayılıyor.

Su an onun çok fazla yeri var. O kadar oynarki. Ama bana söyle birsey oluyordu gündüz hiç kipirdamazdi gece olunca uyutmazdi. Ama bir test uyguluyabilirsin. Biraz yemek atıştır ama doyma. Daha sonra sol tarafina uzan 2 saat boyunca tekmelerini say 2 saatte 10 tekme normal sayılıyor.
Tekmelemeden kastım hareket. Küçük bir hareketi bile say. En az 10 olmasi gerekiyor. 10 dan az ise doktorunu aramanı tavsiye ederim...

Bizim bebeğinde hareketlerinde azalma vardı. Bu arada hamile olan ben değilim annem onu belirteyim karışıklık olmasın :D
2 hafta önce randevumuzda annem hareketlerinin azlığından bahsetti. Serum taktılar ve hareketlerini saymalarını istediler.
Sonuç olarak 2,5 saatte 55 tekme, 3 dönüş yaptı. Doktorda 2 saatte 10dan fazla tekme attıysa bir problem yok, hareket ediyordur ama sen hissetmiyorsun demek ki dedi.
Bir daha ki randevunda bunu doktorunla paylaş bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum ama ihmale gelmez.

Doktorum daha evvel "27. Hafta itibariyle saymalısın; şu an için kaba bir bulgu olur" demişti. Yemekten sonra bazen hareket hissediyorum ben de haklısın.

merhabalar.. canım sakın ihmal etme 27 haftalıkken hareketleri azalcak ama sayısı önemli.. benim kızımda çok hareketli bir bebekti doktor ölçemezdi hareketinden ama sonra azaldı herkes bana yeri daraldı normal dediler ama hiçte normal diilmiş seni korkutmak asla istemem Rabb im yaşatmasın sana kimseye ama 32 haftada bebeğimi kaybettim.. arkadaşın dediği gibi ben de sertleşmede vardı karnımda ihmal etme bebeklere bişey olmasın :(

merhabalar.. canım sakın ihmal etme 27 haftalıkken hareketleri azalcak ama sayısı önemli.. benim kızımda çok hareketli bir bebekti doktor ölçemezdi hareketinden ama sonra azaldı herkes bana yeri daraldı normal dediler ama hiçte normal diilmiş seni korkutmak asla istemem Rabb im yaşatmasın sana kimseye ama 32 haftada bebeğimi kaybettim.. arkadaşın dediği gibi ben de sertleşmede vardı karnımda ihmal etme bebeklere bişey olmasın :KK43:

Merhaba, Hakikaten 26.haftama girdim. Dün eşimle tartıştık; sinirlerim bozuldu çok. Ağladım epeyce. Sonra yatarken hareket etmişti bebeğim ama şimdilerde az hareketleri yine :( Siz 27 haftalıkken azalır demişsiniz, neden oluyormuş bir bilginiz var mı?

Cnm eger
Merhaba, Hakikaten 26.haftama girdim. Dün eşimle tartıştık; sinirlerim bozuldu çok. Ağladım epeyce. Sonra yatarken hareket etmişti bebeğim ama şimdilerde az hareketleri yine :KK43: Siz 27 haftalıkken azalır demişsiniz, neden oluyormuş bir bilginiz var mı?
Doktor kontrollerine gidiyosan ve doktor herseyin yolunda oldugunu soyluyorsa endişelenme bence.. mesela doktor kontrolunde bile bebişimin hareket ettigini gorurken bile hissetmiyorum ben bazen ... 23. Haftadayım bende.. Rabbim korusun bebişlerimizi ;)

Bilmiyorum. Gidiyorum tabii, doktorum da hissetmem gerektiğini söylüyor. Arada böyle oluyor ama çok endişeleniyorum :KK61: Umarım bir sorun yoktur diye. Aslında sırf bu paranoyalarımdan ötürü kalp dinleme cihazı da aldık ancak hiç kullanmadım. Bir kere denedim çok kısa süreli fakat göbeğimde ultrasondaki jel den olmadığı için cihazı güzel kaydıramadım bir işe yaramadı. Bilmiyorum benim haftamda normal mi bu? Amin hepimizin melekleri onlar, hepimiz alıp koklayalım onları.

Bilmiyorum. Gidiyorum tabii, doktorum da hissetmem gerektiğini söylüyor. Arada böyle oluyor ama çok endişeleniyorum :KK61: Umarım bir sorun yoktur diye. Aslında sırf bu paranoyalarımdan ötürü kalp dinleme cihazı da aldık ancak hiç kullanmadım. Bir kere denedim çok kısa süreli fakat göbeğimde ultrasondaki jel den olmadığı için cihazı güzel kaydıramadım bir işe yaramadı. Bilmiyorum benim haftamda normal mi bu? Amin hepimizin melekleri onlar, hepimiz alıp koklayalım onları.
Günde kaç kere hissediyorsun mesela ? Hiçmi hissetmiyosun peki ?

Back
X