• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

24 Eylül'de Kombine (silikon+burun) ameliyat oluyorum

canım bak daha 4. günden beğendin sen göğüslerini ah ah sen 1 kaç ay geçtikten protezlerin yerine oturduktan sonra gör :) ozaman ayna karşısında kendine bakmaya doyamazsın:D canım kaç cc taktı doktor

Canım benim doktorum 250-275-300 cc protezleri sipariş vermişti.o 275 cc düşünüyordu ameliyat sırasında 300 cc daha bir toparlamış meme bezimi o da 300 cc takmış kas altı değilde kasın üzerindeki zarın altına (subfascial) koymuş .
Evet ilk günler çok yukarıda şiş gergin tuhaftı gözüme..alışamadım ne bu dedim..ama üst kısmı sıkı sıkı bandaşla sarılı olduğundan protez yavaş yavaş yerleşiyor ama sertlik ve gerginlik halen var :1closedeyes: birde yumuşasalar şöyle hafif küçülseler daha iyi olucak :1no2:

peki blauschatzçım ağrıların nasıl?

Ağrılarım tabiiki azaldı en azından yattığım yerden bugün itibariyle tek kalkabiliyorum ama müthiş gergin ve taş gibi halen..
Bu kadar ağrılı olmasını sebebi sanırım kasın üzerindeki zar altına konuldu (subfascial) protez bundan kaynaklanıyor.Direk kas üstüne konsaydı böyle canım yanmazdı.Doktorumun dediğine göre kas altı olsa daha ağrılı geçermiş allah yardımcısı olsun kas altı koyduranların :uhm: ben buna bile zor dayandım

Evli olanlar bilir hani çocuk doğduktan sonra aşırı süt gelir göğsünüze gerilir şişer sancır dokunamazsınız tam böyle bir acı çekiyorum birde bandajla üst kısmı sıkıca sarılı onunda etkisi var. Umarım geçer hiç yumuşamayacaklarmış gibi geliyor bana.:çok üzgünüm:

CADIARZU:uhm:canım ya merakıma yenildim hani bu kadar ağrı olacağını bilsen gene yaptırırmıydın öpüldün

Selan aysiş, burun ameliyatını soruyorsan eğer inan hiç ağrım olmadı diyebilirim sonuçlarını henüz bende göremedim :çok üzgünüm:

Protez ameliyatını soruyorsan eğer inan onları bile tam göremiyorum sıkı sıkı sargılı ara sıra açınca görüyorum şekli oturmaya başlamış inan şu haliyle bile insana güven verebiliyor ağrım geçince şeklini tam alınca memnun kalacağımı düşünüyorum ..
Ameliyattan çıkınca nerden oldum bu ameliyatı diyor insan çünkü sağlık için değil estetik bir nevi keyfi bir ameliyat..Narkoz alıyorsun kolunda kelebek takılı serum alıyorsun bacaktan ağrı kesici iğneler yapılıyor bende 2 ameliyat olunca sonta atmışlardı..bir yandan sonta torbası sallanıyor hastane yatağından..senağlama Uyandığında narkozun etkisiyle sersem gibi oluyorsun miden bulanıyor 6 saat yemek içmek yasak susuzluktan ölmüştüm ben..senağlama Ben bile nasıl cesaret ettim inan bilmiyorum...

Yani 4 gün oldu ameliyattan çıkalı şu an bile ağrılarım oluyor o yüzden ne desem yalan bu psikolojiyle iyiki olmuşum diyemiyorum sanırım zamanı var daha..Ama aynaya baktığımda güzel memişleri görmek tabiikide keyiflendiriyor insanı ilerleyen zamanlarda daha sağlıklı cevaplar verebilirim.:utangac:

çok geçmiş olsun blauschatz
bende çok yakında göğüs ameliyatı olucam:dance:
senin ameliyatında göğüs altından deri çıkarıldımı?
eğer çıkarıldıysa ne boyutta açıldı göğüsün? CADIARZU
yani dikiş izlerin ters t şeklinde mi, sadece göğüs ucu kadarmı?
bide tıp fakültesinde ameliyattan sonra 1 gece kaldığında özel odada mı kaldın?
özel oda için fark ödeniyormu? bende emrah arslan a görünmeyi düşünüyorum.

Selam betty.
Öncelikle teşekkür ederim.a.s.
Hayır benim göğüs altımdan ne deri çıkarıldı ne de T şeklinde bir kesi oldu meme altından 4-5 cmlik tam bakamadım bile belkide daha azdır bir kesi yerim var.
Gözün kapalı Emrah Bey e gidebilirsin ben çok memnun kaldım kendini çok iyi yetiştirmiş çok da hırslı, arakadaş gibi insanı rahatlatan bir yapısı var 5 dakika konuş ne demek istediğimi anlarsın..a.s
Ben yine aynı üniversitede ki başka bir doktora gitmiştim ona ameliyat olmuş olsaydım T şeklinde bir kesi ve yanlış bir prtoez seçimi olacaktı...iyi araştır bence.
Özel oada varmış evet bende sormuştum ama o odaları boş yakalamak pek mümkün değil daha zor ameliyat geçirmiş hastaları daha çok oralara alıyorlarmış diğer hastaları etkilemesin diye.100 ve 150 ytl idi sanırım bir geceliği..yer olmadığından bende 3 kişilik oadalarda kaldım.
Ama kendini kasma bence o bölümde yatan birçok hasta ya meme büyütme ya meme küçültme ya burun yani bizim gibileri çok normal bir ameliyatmış gibi karşılıyorlar bende önce senin gibi düşünüyordum öyle değil gayet rahat ol.:emir_bebek:

canım bugün nasılsın? son durumun nedir? :nazar:

Sağol canım, çok çok daha iyiyim.Ağrılarım yok denecek kadar azaldı..sadece yatıp kalkarken birazcık zorlanıyorum.
Protezlerim yerlerine oturdu hemen hemen ve o çok sertlik azaldı yumuşamaya başladılar dokunup masaj yapabiliyorum :teytey:
Dikişlerim yoktu zaten kesi yerimin ağrısı hiç olmadı nerdeyse.2 gündür işe başladım çalışıyorum ...aynaya baktığımda şu an bile çok güzel gözüküyorlar insana çok fazla güven duygusu veriyor
Burdaki arkadaşlar sormuştu o kadar acıya rağmen iyiki yaptırdım diyormusun diye.
Evet acı oluyor ağrı oluyor ameliyat oluyorsunuz nihayetinde ama benim bugün 8.günüm olmasına rağmen bir daha başa dönsem tekrar yaptırırım diyorum :dance:

Burnumdaki kiçik bandajlarında yarın doktorum alıyor şu an bile çok hoşş duruyor....çok mutluyummm :emir_bebek:

Buradaki arkadaşlarımın desteğiyle bana göre çok zor olan bişeyi başardım hepsine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum a.s.a.s.a.s.

ewet blauschatzcım arkadaşlarımızın desteği çok büyük gerçekten a.s.
darısı benim gibilerin başına inss. :teselli:

İnan çok korkulacak bişey değil...ağrıların elbetteki olacak ama herşeyin bir bedeli var billiyorsun.Elimize bir iğne batsa akşama kadar acısını çekiyoruz a.s

Bence gerçekten seni bu durumun çok rahatsız ediyorsa kompleks haline getirdiysen hiç düşünmeden yaptır derim.a.s.a.s.

blauschatz nasılsın canım agrıların iyice azalmıştır artık diymi? nasıl yeni görüntünden memnunmusun canım ?

Merhaba canözüm...evet bugün burun sargılarım alındı burnumda şişlikler var bana çok tuhaf geliyor şekil olarak güzel ama şişliklerden galiba garip geliyor :çok üzgünüm:

Protezlerim ise tam yerleşmedi yukarıda şişlikler var ama yumuşadılar artık dokunabiliyorum masaj yapabiliyorum ağrılarım dersen hiç kalmadı diyebilirim.Kollarımı çok rahat hareket ettiriyorum :dance:
Protezlerim ne zaman tam terleşecek işte bunu bilmiyorum şu an bile güzeller ama göğüslerimin üst tarafı daha dolgun aşağılar o kadar değil prtoz yerleşmediğinden sanırım doktorum da öyle dedi fisfisfis

:D düzelir düzelirrr canım herşey düzelir. şimdi kendini daha ii hissediyorsundur. hem fiziksel olarak hemde psikolojik olarak. ben çok rahatlamıştım bu ameliyattan sonra:)

Sağol canım...Nutellaya da sormuştum aynı soruyu o da zamanla inecek dedi..:1hug:

Kendimi evet çok iyi hissediyorum şu zaman geçsede protezlerin tam oturmuş halini bir görsemm :uhm: Aslında günden güne yerleşiyordur ama mucize bekliyorum galiba ben birden otursun diye...:1shok:

Burnumun sargılarıda dün alındı ama gözüme çok tuhaf geliyor orada da şişlikler var geçmesi zaman gerekiyormuş 2 ay gibi en azından ufffff yaaaaa:oklava:

bekle kıs bu ne acelen hemen inermiymiş öle olsa herkess hemen yaptırı çıkar gezer::D burnunada alışıcan yakında ama tabi onunda şişliklerini inmesi biraz daha uzun sürüyor ama olsun sonucu çook güsel olucak sen ona bakka.s.

Evet haklısın canım bugün 13. günüm ameliyattan çıkalı sanırım 2-3 ay beklemeliyim sonuçlarını görmem için a.s.

Merhaba arkadaşlar....

Bugün ameliyatımın 22.günü protezlerim doğallaştı ödemlerim indi şu haliyle bile çok güzel duruyorlar ..üçgen bikini, dantelli sütyen,bugüne kadar giyemediğim ne varsa hepsini denedim :teytey::teytey: inanın çok güzel bir duygu, insanın kendisine olan güveni artıyor aynaya bakmaya doyamıyorsunuz :dance:

Bu sitede bana vesile olan cesaret veren arkadaşlarıma borçluyum yeni memişlerimi, daha öncesinde de çok istedim ama bir türlü cesaret edememiştim.
Kızlar hepiniz çok seviyorum...a.s.a.s.:emir_bebek:

offf offf sana geçmişler olsun cnm ve hayrlı olsn tabi:) darısı başıma diyim artık...:(mersindemi oldun ameliyat cnm sana ne kadara mal oldu?

Sağol ezgipcimmm...Evet Mersin Üniv.hastanesinde oldum hem burun hem meme protez ameliyatım 4.500 YTL.ye mal oldu.Öyle ün yapmış doktorlara gidip kucak dolusu para vermeye değmez bence önemli olan iyi doktoru bulmak
tıp çok ilerledi ve öyle hırslı ve başarılı doktorlar varki sadece isimleri çok duyulmamış..

Darısı senin başına derim bende..İnan herkese tavsiye ederim ve asla silikon gibi algılamıyorsunuz çok doğal geliyor insana çok güzel bir duygu..

Daha önce yaptırmadığıma pişmanım.O geçen zamanlarda haplara kremlere verdiğim parayamı üzüleyim kaybolan ümitlerime mi :dilcikar

Sadece birazcık cesaret lazım hepsi bu...:teytey::teytey::teytey:

blauschatz ,ameliyatının üzerinden tam bir ay geçti artık.
şuan kendini nasıl hissediyorsun.
silikonlarındaki gelişmeler ne oldu,özet halinde anlatabilir misin?

blauschatz ,ameliyatının üzerinden tam bir ay geçti artık.
şuan kendini nasıl hissediyorsun.
silikonlarındaki gelişmeler ne oldu,özet halinde anlatabilir misin?

Mertcim evet bugün tam 1 ay oldu, halen sporcu sütyeni takmama rağmen giyisilerimin üzerinden çok güzel duruyorlar destekli sütyen takmışım gibi.. :teytey:

İlk günler anlattığım gibi şekilsiz şiş ve çok yukarıda duruyorlar ama ilk 10 günden sonra iniyor doğallaşıyorlar en azından dışarıdan belli olmuyor,çok mutluyum şimdiye kadar giyemediğim şeyleri (dantelli sütyen,üçgen bikini vs.)
giydim denedim şimdiye kadar yaptırmadığıma pişmanım inan.Haplarla bantlarla kremlerle olacak şey değil tek çözüm protez inanın.
Doğallığı konusunda ben ellediğimde elime protez gelmiyor hafif sertlik var daha tabiiki yüz üstü yatamıyorum ama 2 ay sonra daha da doğallaşacakmış dr.um öyle dedi.özel mesaj bölümüne msn adresimi yazarım a.s.

blauschatz ben buraya yazıyorum msn adresi..buraya gönderirsen çok memnun olurum..
inşallah ben de yakında kurtulurum.bıktım artık sürekli araştırıp düşünmekten.
haplarla ,kremlerel olmayacağını bildiğim için denemeye bile ihtiyaç duymadım.
tek problemim dışardan belli olması olayı..en yakın zamanda işe başlamayı düşünüyorum.yani uzun süre rapor almak istemiyorum.

cohesive jel protez hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Mentor Meme İmplantları

Mentor 20 yıldan fazla bir zamandır meme implantları yapıyor. Bu kategoride, uluslararası düzeyde önde gelen firma olarak tanınmaktadır. Diğer meme implant üreticileri gelip geçerken Mentor yüksek kalitede meme büyütme ürünlerini sürekliliğini yitirmeden, tasarım ve testlerde dikkatli ve değişmeyen standartlarla üretmeyi sürdürmüştür. Bu nedenle medikal topluluğunda oldukça yüksek saygı kazanmıştır. Meme implantları hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki başlıkları tıklayabilirsiniz

Silikon Jel Meme İmplantları
Mentor'un bütün silikon gel implantları cohesiftir. Yani doldurulan gel, sıvı değil daha çok katı gibi hareket etmektedir. Gel bütünlüğü düzenli bir şekilde tutar ve asıl meme dokususuyla benzerlik taşıyacak şekilde doğallığı sağlar.

Serum-Fizyolojik Meme İmplantları
Meme implantlarımız insan vücudunun büyük bir çoğunluğunu oluşturan sıvıya benzer olan serum-fizyolojik solüsyonu ile doldurulmuştur. Her meme implantının kendiliğinden-mühürlü valfi ile operasyon sırasında ürüne dolum yapılabilir. Amaçlara en uygun şekilde ulaşılabilmesi için farklı doku, boyut ve şekillerde çeşitler mevcuttur.

Ayarlanabilir Doku Genişletici Meme İmplantları
Ayarlanabilir doku genişletici meme implantları tek-adımda meme yapılandırmasında kullanılabilir. Bu özel implantlar ayrıcalıklı Spectrum™ operasyon sonrası ayarlanabilir meme implantlarını ve jel hissi ile serum-fizyolojik implantlarının hacim esnekliğini sağlayan iki-kabuklu Becker implatlarını içeriyor.

Kontür Düzenleyici® Doku Genişletici
Kontür Düzenleyici Doku Genişleticileri iki-adımda meme yapılandırmasında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Kadınların hamileliğinde abdomenin aşamalı genişlemesi gibi doku genişletici dolduruldukça genişleticinin üstündeki doku da esner. Doku genişletici, meme implantı için meme şeklinde bir cep yaratır. Mentor'un Kontür Düzenleyici Doku Genişletici serisi bireysel vücut tiplerine daha iyi oturması için Düşük (Low), Orta (Medium) ve Yüksek (Tall) olmak üzere farklı üç yükseklikte mevcuttur.

Mentor'un bütün jel implantları cohesive jel içerir.

Cohesive I: Mentor implantlarında kullanılan standart cohesive düzeyli jeldir. Mentor'un en yumuşak jelidir ve Dokulu ve Düz Yüzeyli Yuvarlak Orta, Orta Plus, Yüksek Profil ve Becker implantlarında yıllarca tercih edilmiştir.

Cohesive II: Daha sıkı hisli implant isteyen cerrahlar için daha sıkı jeldir. Bu jel Dokulu Yuvarlak Orta, Orta Plus, Yüksek Profil ve Kontür Profil Becker implantlarında kullanılır.

Cohesive III: En iyi estetik sonucu şekil muhafazasını tatmin eden düzeyde sıkılıkla sağlayan Mentor'un en cohesive jelidir. Bu jel Kontür Profil Jel ürünlerinde kullanılır

alıntı

teşekkür ederim sanırım ilk önce kılıfı koyup daha sonra içini dolduruyorlar umarım doğru anlamışımdırfisfisfis

Canım, bildiğim kadarıyla serum fizyolojik protezlerin önce kılıfları konuyor sonra içini dolduruyorlar ..ama serum fizyolojik sıvıyla dolduruyorlar jel ile değil çünkü patlama sırasına kaza vs.jel vücuda dağılıyor zarar veriyormuş serum fizyolojik ise zarar vermiyormuş

Bahsettiğin cohesive jel ise katı jel protezlerdir çünkü bana takılan mentor choesive hight profile 300 cc idi.Doldurulan değilde katı halde bulunan protezlerin çeşitleri ; choesive I -II-III diye sertliklerine göre (içindeki jelin sertliği) ayırmışlar.a.s.

Canım, bildiğim kadarıyla serum fizyolojik protezlerin önce kılıfları konuyor sonra içini dolduruyorlar ..ama serum fizyolojik sıvıyla dolduruyorlar jel ile değil çünkü patlama sırasına kaza vs.jel vücuda dağılıyor zarar veriyormuş serum fizyolojik ise zarar vermiyormuş

Bahsettiğin cohesive jel ise katı jel protezlerdir çünkü bana takılan mentor choesive hight profile 300 cc idi.Doldurulan değilde katı halde bulunan protezlerin çeşitleri ; choesive I -II-III diye sertliklerine göre (içindeki jelin sertliği) ayırmışlar.a.s.

teşekkür ederim ilgilendiğin için senin de dediğin gibi chosive katı bir jel ve koltuk altıdan konulamıyor ama iki doktorla konuştum ikiside koltukaltından chosive jel kullanıyorum dedi kafam karıştıCADIARZU

Back