• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

24 Eylül'de Kombine (silikon+burun) ameliyat oluyorum

blauschatz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2007
76
1
86
Adana
Selam kızlar,
Çok uzun süredir özellikle meme protez ameliyatını düşünüyordum, ve nihayet o gün geldi çattı artık senağlama ...Dün kan tahlili,EKG (Kalp grafiği), ve akciğer röntgenim çekildi.Bugün tekrar doktoruma gideceğim son bir görüşmeden sonra p.tesi 4 saatlik genel anestezi altında kombine bir ameliyatım olucak...bana şans dileyin arkadaşlar..senağlama

Ameliyat olmayı düşünen arkadaşlar merak ettiğiniz şeyler olursa yaşadığım ve yaşayacağım tecrübelere dayanarak bilgi vermeye çalışırım...Çünkü ben burdaki arkadaşların tecrübelerinden cesaret alarak bu karara vardım..

Bu arada burdaki arkadaşlara özellikle daima,nutella,ivycan,sen+ben+biz ve adını hatırlayamadığım diğer arkadaşlara verdikleri destek ve moral için çok teşekkür ederim.a.s.a.s.a.s.

blauschatz merhaba, öncelikle şimdiden geçmiş olsun umarım çok rahat bir şekilde geçirir ve atlatırsın. nerde ameliyat oluyorsun doktorun kim? bende düşünüyorum ve biraz daha cesaret toplayabilirsem hemen ameliyet masasına yatacağım. Sen hangi yöntemle ameliyat olacaksın? koltuk altı, göğüs ucu vs? ve hangi silikonu nereye yerleştirmeye karar verdiler. Muayene esnasında sana göğsünün ne kadar büyüyeceğini gösteriyorlar mı?? biraz dağınık oldu ama aklıma geleni yazdım :) ilgine çok teşekkürler.

blauschatz merhaba, öncelikle şimdiden geçmiş olsun umarım çok rahat bir şekilde geçirir ve atlatırsın. nerde ameliyat oluyorsun doktorun kim? bende düşünüyorum ve biraz daha cesaret toplayabilirsem hemen ameliyet masasına yatacağım. Sen hangi yöntemle ameliyat olacaksın? koltuk altı, göğüs ucu vs? ve hangi silikonu nereye yerleştirmeye karar verdiler. Muayene esnasında sana göğsünün ne kadar büyüyeceğini gösteriyorlar mı?? biraz dağınık oldu ama aklıma geleni yazdım :) ilgine çok teşekkürler.

Ben Mersin Üniversite hastanesinde olacağım. Kesi yeri meme altından olucak ,protez kas üstüne konacak 275 veya 300 cc mentor high profile jel protez..Göğsümün ne kadar büyüyeceğini anlattı doktor ve daha önceki hastalarının resimlerine baktım..:emir_bebek:

Sağolun kızlarrr iyi dilekleriniz için..Verdiğiniz destek inanın benim için çok büyük ...

Evet 4 gün kaldı birde bana sorun senağlama...Bugün doktoruma gittim burun fotolarımı çekti profilden karşıdan bilgisayara attı düzenlemeler yaptı 4-5 adet farklı burun olarak örneklerini gösterdi.. bende en doğal olanı beğendim şöyle olsun böyle olmasın gibi fikir alışverişi yaptık.

Meme protezi siparişini vermiş. 2 adet sporcu sütyen almamı istedi.Yarın da tahlil ve röntgen sonuçlarını götüreceğim ve anestezi durumumda sonuçlanacak fisfisfis umarım sorun çıkmaz..

Ameliyat sonrasını bile sordum valla, 72 saat banyo yasakmış yani 3 gün daha sonra burun alçıma su değmemek şartıyla banyo serbest. 6 hafta sürekli sporcu sütyeni takacakmışım.Aklıma geleni sordum işte :emir_bebek:

Doktor bana göğüs bezlerim yeterli olduğu için 300 cc değilde 275 cc öneriyor ısrarla arasında çok büyük bir fark yok diyor. milim farkı var diyor ..ne dersiniz kızlar kaç cc taktırayım :utangac: a.s.

buyuk taktirmakta fayda var diye dusunuyorum, ben simdiki aklim olsaydi biraz daha buyuk taktirirdim... bu arada ben cesaret edemezdim iki ameliyata birden, insallah hersey yolunda gider.. allah yaninda olsun arkadasim

Sağol perry ..... a.s. bende 300 cc olsun diye düşünüyordum...öyle taktırayım :dance:
Aslında ben 1 ameliyata cesaret edemiyordum ama burnuma yapacağı operasyon çok küçük olucak, burnum öyle çok kaba ve şekilsiz değil çok az kemeri var, narkoz almışken o da çıksın aradan dedim.Doktorumda dedi fazla oynamayacağım sadece kemer kısmını alacağım dedi...şakkıdı

kızlar yalnız arkadaşım bana çok ilginç bişey anlattı, abisinin karısı bir ingiliz ve silikonlu, sütü doğumdan tam 40 gün sonra gelmiş, nasıl olur yaa dedim, tabi artık bebek mamaya geçtiği için emzirmemiş ama emme olayı olmadan 40 gün sonra süt gelmesine inanasım gelmedi ama olmuş işte...

güselim senin haberin yok sanırım hamile olduğunda protezlerini çıkartma diye bi olay yok... onların bi zararı yok ...yanlış biliyorsun

Sağol canımm benim yazamayı düşündüğüm cevabı sen yazmışsın.. a.s.

Bunu özellikle doktoruma da sormuşum.Ne hamilelikte ne emzirmede hiç bir problem olmayacağını bir sorun çıkmadıktan sonra ömür boyu kullanacağımı söylemişti.:dance:

Selam kızlar....

24.09.2007 P.tesi saat 1:30 da ameliyata girdim 4:30 gibi çıkmışım..uyandığımda narkozun etkisiyle sürekli uyku halindeydim diyebilirim gece 2 defa bacaktan ağrı kesici iğne vuruldum ve sabaha kadar serum bağlıydı, ne sağa ne sola dönebildim göğsümün ağrısından ... senağlama 1 gece kaldım hastanede..

Ama kızlar, burunmu meme büyütmemi derseniz 3 kez daha burun ameliyatı olurum inanın..İlk uyandığımda göğsümdeki ağrıyı anlatamam burnum hiç ağrımadı diyebilirim, ağrım çok fazla idi uyandığımda doktorum başucumdaydı hemen sordum kas altımı koydunuz diye ama kas üstüymüş öyleki ağrım vardı....dikiş yerlerim ağrımıyordu göğüs kaslarım ağrıyordu.
Burnumdaki tamponlar yarın çıkacak.

Göğüslerimde şu an çok yapay duruyor yani üst kısmı çok şişik ve sert doktoruma sordum zamanla şişlikler indecek protez yerleştikçe meme kıvamını alacak dedi. Sizin de öylemiydi kızlar senağlama zamanla bu şişlik ve sertlik gidecek değilmi

Aklıma gelenler bunlar kızlar ağrılarım halen var...
biraz dinleneyim şimdi. :1hug: a.s. a.s. a.s.

gecmis olsun canım.
tabikide ilkinde sertti canım, hatta yanlısla birine gogsumu carpsam bi tarafını kırar diye düsünüyordum..tam anlamıyla füzelerdi...gergin ve agrılıydı.Bi Allah bilir bir ben 10 gün geler çektiğimi..10 gün hic bakamadım gouslerme walla ...
Hala daha sertlikler var, gous dokum az oldugu icin öncesinde vucuda yerlesmesi gous dokusu olanlara nazaran cok daha yawas oluyor. ama yine çok memnunum yaptırdıgım icin.Acıları un unutuyosun :) Hataa diosun ki ilerde deforme olursaaa tekrar yaptırırım :P

blauschatzçım geçmiş olsun.
benim gözüm bu işten iyice korkmaya başladı, benim canım çok tatlıdır, normal doğumu bile çok zor yaptım...

cok gecmis olsun.. bak oldu bitti iste.. zamanla sertlikler de gecicek.. esim ameliyattan bi ay kadar sonra demistiki; bu ne ya su bardak nasilsa seninde gogsunde oyle... ama gitgide yumusadi, biraz daha asagi indiler.. ilk zamanlar cok yapay cok yukarda top gibi duruyolardi... zaman lazim iste...bi kac ay icinde dogal ve cok guzel gorunecekler

Şu an için her ikisinden de memnun değilim senağlama çünkü kocaman sargılı bir burun...... yapay bir şekilde yukarısı şiş ve sert iki memiş evet çirkin geliyorlar gözüme elimden gelse çıkarıcam hemen senağlama

düzelir dimi kızlarrrr bu yapay ağrılı şişlik sertlik gider dimi senağlama senağlama

canim gecmis olsun sorunu atlattin artik.merak etme iniyorlar ben ameliyattan sonra aynaya ilk baktigimda kendime lanetler okumustum nerden yaptirdim diye ama emin ol 5-6 hafta sabirli olman gerekiyo,simdi bu süre sana uzun gelebilir ama gün ve gün farki göreceksin.benim 2 ay kadar oldu simdi cok güzeler.güzelim inan hersey cok güzel olacak sakin canini sikma,moralini de bozma sen hayalini gerceklestirdin.bu duygu bile güzel.simdi bol bol dinlen seni cok öpüyorum.a.s.a.s.:nazar:a.s.a.s.

blauschatz arkadaşımıza geçmiş olsun diyorum.ve cesaretinden dolayı da kutluyorum.
umarım zaman çabuk geçer blauschatz için..zaman herşeyin ilacı ....
benim merak ettiğim.hani ameliyattan sonra epey şiş ve sert olduklarını yazıyorsunuz ya..ben kamuda çalışıyorum.ameliyattan sonra ne kadar zaman sonra işe başlayabiliriz?bir de göğüslerden ameliyat olunduğu anlaşılır mı ki?eski kıyafetlerinizi hemen giyebiliyormusunuz?

peki eşin de destek oluyor mu sana blauschatzçım?o neler diyor/düşünüyor?

Canım, eşim ne düşünsün tabiiki şimdiye kadar adamcağız hiç bir sorun etmedi yüzüme karşı bişey söylemedi ama hangi erkek dik ve dolgun göğüsler yerine küçük ve hacmi azalmış göğüsleri tercih eder..ikna etmem zor oldu ama başardım :1hug:

Kızlar bugün daha iyiyim...Burnumdaki tamponları çıkardı doktorum artık rahat rahat nefes alabiliyordum.Koku almadan yemek içmek berbat bişey..

Sporcu sütyenimin altından elastik bandajla göğüslerimin üstünden sıkıca sardı doktorum zaman zaman çıkarabileceğimi söyledi.O bandajla biraz zorlanıyorum ama göğüslerim daha bir güzel olmaya başladı protezim galiba yerleşiyor sertlik ve ağrı halen var ama bugün 3 günüm demekki burdaki arkadaşlarımın dediği gibi 1 ay veya 3 ay sonra tam istediğmi gibi olucaklar :teytey::nazar::teytey:

Back