Biri 22 ayar biri 24 ayar. Eğer fark etmiyorsa hangisini bulursam bütçeme göre onu alıp geçicem.Ikisi de yatırımlık. Bir kaybınız olmaz birini alıp diğerini almamakla (şahsi fikrim).
Valla, kuyumculardan duyduğum hep bu şekilde. Imkan varsa Gremse altın da tam yatırımlıktir.Biri 22 ayar biri 24 ayar. Eğer fark etmiyorsa hangisini bulursam bütçeme göre onu alıp geçicem.
Arkadaşlar 4 yıldır evliyiz. Bu zamana kadar kayda değer birikim pek yapamadık. Eşimin işsiz kaldığı dönemler oldu, düşük maaşla çalıştığımız dönemler oldu.
İkimiz de atandıktan sonra kredi çektik otomobil aldık. Bir sene sonra yeniden çektik model yükselttik. Şu an için 50 - 60 bin tl değerinde altınımız, 400 bin tl değerinde otomobilimiz ve yaklaşık 80 bin tl borcumuz var.
Bu aralar elime nakit geçiyor. Borçları direkt kapatmak anlamsız geldiği için yatırım yapmak istiyorum. Fiziki altın olarak 24 ayarlık sertifikalı gram altınları mı tercih etmeliyiz yoksa cumhuriyet altını mı? Siz hangisini neden tercih ediyorsunuz?
Onu duydum ama ne olduğu hakkında bilgim yok. Kuyumcularda bulunur mu? Satmak, almak kolay mıdır?Has altın alın
Kuyumcularda var evet. Kolay tabiki. Tabi kuyumcularda var eminönü tarafında daha uyguna satılıyor. Benim kardeşim bir dönem kuyumcuda çalıştığı için ben ona söylüyorum getirtiyor arkadaşlarınaOnu duydum ama ne olduğu hakkında bilgim yok. Kuyumcularda bulunur mu? Satmak, almak kolay mıdır?
Bu çok doğru. İnsan minik minik olunca ilk onlara sarılıyor.Eger altini küçük alirsaniz gram/ceyrek gibi sıkıştığınızda ilk iş bozdurmak oluyor. Ancak buyuk alirsaniz kıyamıyorsunuz. Ben cesitlendirmekten yanayim. Acil ihtiyac halinde kullanmak icin biraz küçük, bozdurmamak için büyük altin aliyorum
Alım satımlarda ve yatırım konusunda gramlar daha kârlı.Arkadaşlar 4 yıldır evliyiz. Bu zamana kadar kayda değer birikim pek yapamadık. Eşimin işsiz kaldığı dönemler oldu, düşük maaşla çalıştığımız dönemler oldu.
İkimiz de atandıktan sonra kredi çektik otomobil aldık. Bir sene sonra yeniden çektik model yükselttik. Şu an için 50 - 60 bin tl değerinde altınımız, 400 bin tl değerinde otomobilimiz ve yaklaşık 80 bin tl borcumuz var.
Bu aralar elime nakit geçiyor. Borçları direkt kapatmak anlamsız geldiği için yatırım yapmak istiyorum. Fiziki altın olarak 24 ayarlık sertifikalı gram altınları mı tercih etmeliyiz yoksa cumhuriyet altını mı? Siz hangisini neden tercih ediyorsunuz?
Benim bildiğim has altın 24 ayar altına deniyor. Dikdörtgen şeklinde külçe modeli olanlar en az işçiliği olanlarmış. Aslında bildiğimiz gram altının 24 ayar olanı ve dikdörtgen şeklinde olanı. 0.5 gramdan başlıyor 1-2-3-5-10-20 gram diye gidiyor bütçenize göre alıyorsunuz.Onu duydum ama ne olduğu hakkında bilgim yok. Kuyumcularda bulunur mu? Satmak, almak kolay mıdır?