Ne demek elimden geldigince. Ben de size sarılayım o zaman
Beslenme konusu gerçekten önemli. Yüzeyden bi yere kadar müdahale edebiliriz, içeriden desteklemedigimiz sürece alınan kozmetiklerin, yapılan bakımların etkisi cok cok sınırlı olur. Özetle hamur işini herkes sever, ben böreklere aşığım mesela peynirli olur, patatesli olur, kıymalı olur, tavuklu garnitürlü oluur
O yüzden tamamen bırakın demiyorum, olabildigince azaltın, sanki lüksmüs gibi ayda bir tüketin diyorum.
Yoksa kırısıklıklara bastan yatkın bi cilde onca karbonhidrat eklerseniz tamamen esnekligini kaybetmis, yer cekimine yenik kat kat bi cildiniz olur malesef.
Marka tavsiyesine gelince. Bunu pek doğru bulmuyorum çünkü hepimizin cildinin kendine has özellikleri var. Bana çok iyi gelen bi ürün size hiç fayda sağlamadığı gibi sorun da yaratabilir.
Kozmetiğe, cilt bakımına merak sardığım ilk zamanlar arkadaş ve youtuber tavsiyeleriyle boşa harcadığım paralara acıyorum simdi düsününce. Deli para harcayıp Clinique in ürünlerini almıştım mesela tavsiye üzerine, ki aslında gayet basarılı bi markadır. İlk bir iki kullanımda memnundum da üstelik. Ama sonra anladım ki benim cildim için uygun degilmis, bb si t bölgemde daima kusma yaptı o pürüzsüz görüntüyü vermedi, temizleme ürünleri hızlı yağlanma olarak geri döndü. Çok heves kıran bi durum öğrenci halinle para ayırıp sonra istedigin sonucu vermedigini görmek. Ki bana tavsiye eden insan çok memnundu yani.
O yüzden size iyi geleni bulmak biraz deneme-yanılma işi. Ürün tavsiyesi üzerine hareket etmek pek dogru sonuc vermiyor genelde.
Ama size uğramanız gereken bi kaç mağaza tavsiye edebilirim madem acemi olduğunuzu söylüyorsunuz.
Yves Rocher e mutlaka girin. Uygun fiyatlı ve öğrenci dostudur, ücretsiz olarak kartını cıkardıgınızda sık sık kampanya ve hediyeleri olur. Tonik-temizleyici ve nemlendiriciden oluşan farklı cilt tiplerine uygun serileri vardır. Size en uygun olanı seçebilirsiniz.
Bodyshop a bi uğrayın. Benim göz çevresi icin kullandıgım nemlendirici oradan, e vitamini içerikli bi ürün.(avokadolum da oradandı ama bitirmisim onu) Kendi adıma çok da memnunum. Siz oradan tercih etmek zorunda degilsiniz tabi ki ama anahtar kelimeler:
-göz çevrenizde yanma ve hassasiyet yaratmamalı, (buna dikkat edin zira göz cevresi cok hassastır)
-normalin üstünde yağlı bi his bırakmamalı, (beyaz beyaz yağ butonları istemiyorsanız buna da dikkat edin, göz çevresi icin olmayan nemlendiricileri göz cevrenizde kullanmak da aynı beyaz butonlara sebep olabilir)
-E vitamini, avokado, salatalık gibi göz cevresinde etkili oldugu bilinen bi icerige sahip olmalı
Sephora'ya girin. Fiyatlar nispeten artar ama çeşit de artar. İndirimleri de yakalarsanız kaliteli ürünlere ucuza sahip olabilirsiniz. Görevliler isinin ehli görünüyorsa yardım isteyin, (o magazadan magazaya degistigi icin bi sey diyemiyorum) cilt tipinizi ve bölgesel sorununuzu (gözenekler gibi) detaylı anlatın.
Kiehls e de uğrayın nemlendirici ve maske icin. Bu da pek uygun fiyatlı degil gibi görünür ama ürünleri asırı uzun zaman yeter. Koca seneyi sadece 2 kutu nemlendiriciyle bitirdigimi biliyorum. Aylıgı 10 küsur liraya gelmis oldu resmen.
Eczaneleri de tercih edebilirsiniz ama o konuda çok ehil degilim o yüzden tavsiyede bulunamıyorum.