• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 23 aylık kızımı krese versem erken mi olur ?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

ozlemgg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2013
9
0
86
Antalya
merhaba kızlar kızım 23 aylık bende yeni dogum yaptım.. araları az oldugu için iki cocuga birden bakamıyorum kızıma bakıcı bakıyordu ayrıldı.. suan bakıcı mı bulsak krese mi versek daha iyi olur bilemedim. kreşte sosyallesir enerjisini atar iyi olur gibi geliyo cunku evde sıkılıyor ve ben bebekle ilgilendigimde bıraz kıskanclık yapıyo mızmızlanıp aglamaklı oluyo bende üzülüyorum onunla ilgilenemiyorum diye.. kreşe gönderdik diye acaba kardes geldi beni gönderdiler gibi psikolojiye girer mi acaba ya da daha mı iyi olur onun için burda görüp kıskanıp sıkılacagına kreşte eylenceli vakit gecirir belki..

Krese gonderirseniz güzel olur ama çocuğunuz bunu böyle anlamayacak kardeş geldi beni gönderdiler olacak

merhaba kızlar kızım 23 aylık bende yeni dogum yaptım.. araları az oldugu için iki cocuga birden bakamıyorum kızıma bakıcı bakıyordu ayrıldı.. suan bakıcı mı bulsak krese mi versek daha iyi olur bilemedim. kreşte sosyallesir enerjisini atar iyi olur gibi geliyo cunku evde sıkılıyor ve ben bebekle ilgilendigimde bıraz kıskanclık yapıyo mızmızlanıp aglamaklı oluyo bende üzülüyorum onunla ilgilenemiyorum diye.. kreşe gönderdik diye acaba kardes geldi beni gönderdiler gibi psikolojiye girer mi acaba ya da daha mı iyi olur onun için burda görüp kıskanıp sıkılacagına kreşte eylenceli vakit gecirir belki..
Bak Can'ım bebeğin iki yaşında benim oğlum bir yaşındaydı kreşe vermek ne kelime kardeşi doğar doğmaz kıskandı onu kucağıma alsam bağırdı küstü kardeşine vurmaya çalıştı ki sen kreşe vermeyi düşünüyorsun çocuk daha fazla alınıp üzülecek bence hiç deneme yardımcı al yanına imkanın varsa
Ben tek başıma baktım şimdi bir tanesi bir diğeri iki yaşında allah yardımcın olsun
Oğlum konuşmayı bıraktı kardeşi doğunca şimdi şimdi düzeliyor yardımcı Alman ya da ailevin destek Alman'ı tavsiye ederim

Merhaba, yeni dogum yaptiginizi soylemissiniz. Kizinizi simdi yuvaya baslatirsaniz onu istemediginizi, bebegi daha cok sevdiginizi dusunebilir. Ne kadar zor olsa da kres fikrini bir sure ertelemenizi oneririm. Daha sonrasinda da asamali olarak yuvaya baslamasi daha saglikli olacaktir. Asamadan kastim gun sayisini degil saat sayisini arttirmaniz. Duzenli (5 gun) gittiklerinde adaptasyonlari daha rahat oluyor. Haftanin belli gunleri gittiginde hangi gun istemedigi icin gitmedi vs. Kafalari cok karisiyor.

bence kresi dusunmeyın cok kucukler. bagısıklıklarıda olmaz. bakıcı daha uygun varssa.

bakıcı bu süreçde daha iyi.
hem size de yardımcı olur çocuklar konusunda hem küçüğe de alışır ilerde bakar.
3e doğru verirsin hem büyümüş,kardeşini kabullenmiş olur.

Back