• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 22 aylık kızımı kene ısırdı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

su10

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2010
185
24
118
İstanbul
Kızım el ve ayak aralarını temizlemeyi seviyor. cuma günü parmak arasını açtı " anne ip " dedi. Bu arada el, ayak ve ağız hastalığınıda geçirdiği için parmak arasındaki şeyin sivilce olduğunu zanntetim. Oda loş olduğu için öyle hissettim.. Çektim gelmedi.

İftar için dışarı çıkacaktık, gelince banyo yaparız dedim. Ctesi oldu banyo yapıldı, teyzesine gösterdi ip var dedi. teyzesi bakmış, sakız gibi durunca oyle zannetmiş.

Dün sabah beni uyandırdı, anne ipi al dedi. baktım büyümüş bu nasıl pislik dedim ya çekiyoruz çekiyoruz gelmiyor. ayak arasında kaldığı için ne olduğunu anlayamayoruz. Kızda parmak arası kurcalanınca ağlıyor. Çektik 3-4 defa ancak çıkardım. Baktım yusyuvarlak bir şey.. allah allah bu nasıl bir şey dedim. balkona çıkıp işıkta baktığımad sağlı-sollu ayakları olan bir böcek..

hemen peçeteye ve ordan poşete......... Sonra acilen Acıbadem hastanesine... doktor keneniz yaşıyor, sanırım iyi bir şeymiş.
Nasıl çıkarabildiysem.. Yapacak bir şey yok evde 48 saat ateş takibi deiler.

aklım almıyor, bu çocuk zaten yürümeyi sevmiyor, her yere kucakta. Parka 4-5 tur atıyor. Başkada bir şey yok..

Koşuyolu parkı...

Başınıza böyle bir şey geldimi. Parka çıkarırken kapalı ayakkabı, çorapsız sakın çıkarmayın. Her çocuk bizimkisi gibi ayak arasına bakmayabiliyor..
Lütfen dikkat edinnnnn.. park ve bahçeler müdürlüğünü aradım. parkları ilaçlayacaklarmış..

cok gecmiş olsun,inşallah kızınıza bir zararı dokunmaz
oldukca da uzun sure kalmış orda,kızınız daha cuma fark etmiş ama cıkarılması pazartesiyi bulmuş :( keşke daha ilk soylediginde aydınlık bir yerde baksaydınız,Allah´ım korusun

eltimin kızına yapıştı kene gecen yaz,hemde başına sacların arasına,yine kızı kendi fark etmiş ve kreşte ogretmenine soylemiş kafamda bir sey var diye,ogretmen hemen anlamış kene oldugunu ve doktora yonlendirmiş.Doktor cıkardı keneyi o zaman,bir kac tane test yapıldı ve bir sure dikkatli takipte tutuldu,cok sukur hic bir sorun yaşamadı,zararlı kenelerden olmadıgı anlaşıldı,inşallah kızınız da en kısa zamanda saglıgına kavuşur.

gecmıs olsun:5: umrım bır sorun yoktur kene kendıne bellı etmeyen ve tek basıana bılıncsızce cıkarılmaması gerekıyormus tekrar gecmıs olsun bende korkuyorum su kenelerden

geçmiş olsun canım. eve gidince kuzumu iyice bi kontrol ediyim. korktum ben de şimdi. zaten bu aralar parktan kapmış el ayak sendromuyla uğraşıyoruz. allah esirgesin hepimizin çocuklarını...

cok gecmiş olsun,inşallah kızınıza bir zararı dokunmaz
oldukca da uzun sure kalmış orda,kızınız daha cuma fark etmiş ama cıkarılması pazartesiyi bulmuş :( keşke daha ilk soylediginde aydınlık bir yerde baksaydınız,Allah´ım korusun

eltimin kızına yapıştı kene gecen yaz,hemde başına sacların arasına,yine kızı kendi fark etmiş ve kreşte ogretmenine soylemiş kafamda bir sey var diye,ogretmen hemen anlamış kene oldugunu ve doktora yonlendirmiş.Doktor cıkardı keneyi o zaman,bir kac tane test yapıldı ve bir sure dikkatli takipte tutuldu,cok sukur hic bir sorun yaşamadı,zararlı kenelerden olmadıgı anlaşıldı,inşallah kızınız da en kısa zamanda saglıgına kavuşur.

MERHABA,

Aslında çok dikkatli biriyim ama kızım aynı anda el ve ağız ayak hast. döküntüsü döküyordu.. Ben önce o döküntü zannettim. Pazar günü baktığımda biraz daha büyükdü.. cuma küçücük ben gibiydi.. yoksa hayatta elimi süremezdim.

Hala korkularım devam ediyor. acıbadem hastanesinin herhangi bir tahlil yapmamasına canım sıkıldı..

gecmıs olsun:5: umrım bır sorun yoktur kene kendıne bellı etmeyen ve tek basıana bılıncsızce cıkarılmaması gerekıyormus tekrar gecmıs olsun bende korkuyorum su kenelerden

merhaba,

inanın siz bazen farkında olmadan siyah bir böcek görürsünüz bu nedir diye çekersiniz. öyle oldu. Yoksa okumaktan dibe vuracak biriyim ama keneyi kocaman biliyordum oysa o kadar ufakmışki..

ah canim cok gecmis olsun.
kizinda halsizlik ates falan yoksa insallah bisi olmaz,ama keske bi kan tahlili yapsalardi.

Kene için yapılacak bir tahlil yok bildiğim kadarıyla.Çok yakın zamanda annemin bir arkadaşının başına gelmiş.O da korkup hemen hastaneye koşmuş.Çıkarmışlar doktor korkmayın İstanbul keneleri zararsız demiş :)) Daha çok İç Anadolu bölgesindeki keneler hastalık yapanlarmış.

canım çok geçmiş olsun.Kızın nasıl iyi mi?Acıbadem hastanesi neden test yapmadı acaba?Köyde de bir adam kolunda farketmiş keneyi zararı olmaz diye kendi kopartmış keneyi yerinden.2 gün sonra doktora gitmiş ve adam öldü.Kene ısırması asla ihmal edilmemeli sen acele davranmışsın iyi etmişsin.

evet tahlil yapılmaması daha da canınızı sıkmıştır,eltimin kızını cocuk hastanesine goturmuslerdi,orda bazı testler yapıldı ve sonucları iyi cıktı dendi ama nasıl testlerdi hic hatırlamıyorum
haklısınız aslında,başka bir hastalıkla aynı semptomu gosterince dikkat etmemişsiniz,sıkmayın canınızı,bayag zaman gecmiş ustunden bundan sonra kotu bir sey olacagını sanmam.Allah korusun!

Back