Davranış Bozuklukları 21aylık oğlum beni delirtiyor,ağlamaktan,sinir boşaltmaktan bıktım..nolurr yardım !

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Geçicek annesi 2 yaş sendromuna girmiş oğlun. Fırlattığı sert oyuncakları falan kaldır. Ona niçin kaldırdığını da söyle. Bize vuruyorsun etrafa zarar veriyorsun bende kaldırdım de.

Sakin zamanlarında sürekli konuş böyle yapmaması gerektiğini anlat. Bu davranışlar içerisine girdiğinde söylersen çok kızarsan daha da pekişiyor davranışları... Hemen dikkatini başka yöne çekmeye çalışın. Bu çok iyi bir yöntemdir.
Bu hırçın zamanlarında fazla inatlaşmalara girmeyin. Her dediğini yapın demiyorum ama bu zamanlarda ne kadar çok hayır kullanırsanız daha da hırçınlaşıyorlar. Çok ağladığı vakit sinirleriniz iyice gerildiğinde başka bir odaya geçin. Kapıyı kitlemeyin ve ona bu şekilde devam ettiği için başka odaya geçtiğinizi söyleyin. Biz bazen köşe kapmaca oynuyoruz evde :), etrafta kendisine veya size zarar vereceği şeyleri de kaldırın derim. Oğlum 4 yaşında hala mobilyalarımın üzerinde örtü, biblo yoktur.

Son düzenleme:

tşk ederim cevabıınız için..evet bende herşeyi kaldırdım etraftan.sabrediyorum ama o kadar inatçı ki vazgeçmiyor.görmemezlikten geldiğimi fark ediyor gelip gidip elindekini bana vuruyor ,eğilip yüzüme bakıyor guclubacismile

ne zor çocuk yetiştirmek allah sabır versin annelere.gerçekten annelik kadar yüce birşey yok.mutlaka bir pedogogtan yardım alın

Canım benim , yazdıklarını okudum.Ben 50 yaşında 2 çocuk büyüttüm.Acaba çok mu yumuşak davranıyorsun.Şimdi belki kızlar bana kızacaklar ama, geçmişte gördüklerimi düşünüce, benimde arkadaşlarımın çocukları vardı.Oğlum o zamanlar 3 yaşlarındaydı.Genelde gözlemlediğim , anneleri tarafından her istediği yapılan, çok şımartılan çocuklar böyle oluyor.Eskileri düşününce, bir arkadaşın kızı vardı.Oğlumla yaşıttı.Bize gelirlerdi, çocuk oğlumu ısırırdı, mutfağa girer tencereleri boşaltırdı.Çayı halıya kasıtlı olarak dökerdi.Annesi sadece " yapma derdi.En son 2 kg detarjanı halıma boşaltıp, üstüne de çayı dökünce ve annesi gülümseyince çıldırmıştım.Sonunda patlama noktasına gelmiştim ve anneyle görüşmeyi kesmiştim.Ben ne oğlumda ne kızımda hiç böyle davranışlar görmedim.Çünkü disiplinli bir anneydim.Elbette sonsuz sevgi gösterirdim ama aynı zamanda benden korkarlardı.Ben yaptıklarını görmemezlikten gel asla demiyeceğim.Tam tersine yaptıklarının kötü olduğunu minik yavruna öğretmelisin.Şimdiden anneye ve babaya asla el kalkmıyacağını öğrenmeli."Çocuktur, büyüyünce nasıl olsa yapmıycaktır "düşüncesine çok karşıyım.Saygı bebeklikten öğretilir.Çocuklarımızı çok sevelim, sonsuz şefkat gösterelim ama bu tip şımrık ve şiddet içeren eylemlerine de yaşı kaç olursa olsun asla müsade etmeyelim.Benim düşüncelerim böyle:) Sevgilerimle...

Son düzenleme:
buyuk ihtimalle gecici bir durum ama yine de bir uzmandan yardim alin,belki bizim dusunemedigimiz ama basit bir yontemle cok daha kisa surede atlatirsiniz,hem hamilesiniz sinirleriniz cok bozulmush bir an once doktora danisin.Allah yardimciniz olsun.

çocuğunuzun ilgi duyacağı şeyleri keşfedin..mesela; boyama yapmak veya legolarla oynamak..
ahşap yapbozlar var 6-8 parçalı küçükler için..yani eline bir uğraş verin..
çocuğunuz ev içinde fazla gelen enerjisini sizin üzerinizde boşaltıyor anlattıklarınıza bakılırsa...
kırıp dökmeyi de seviyor gibi....erkekler için tamir setleri vs..satılıyor..verin eline kırsın-yapsın, uğraşsın..belki işe yarar ve böylece fazlaca yaramazlık yapmaya enerjisi kalmaz..

bu anlattıklarının aynılarını bende kızımda yaşıyorum eksiği ardır fazlası yoktur bende bi çözüm bulamadım suyuna gitmeye çalışıyorum çok sinir ederse bende ona kızıyorum kaşlarımı çatıyorum ozaman biraz geri adım atıyor of ne olacak bu halimiz:sinifsinif:kafayı yicem heralde bende bu gidişlesempatiksalakcinni:çok üzgünüm:

canım birde çocuğun o anki haline göre hareket ediyorum ben bazen mızmız oluyor çok üstüne düşmüyorum.bazende çok hırçın olduğunda kucağıma alıp dikkatini başka yöne vermeye çalışıyorum yani çocuğunu tanırsın bilirsin huylarını birazda oluşuna bırakıyorum ben.benimde kafam kazan gibi umarım yardımcı olabilirim allah kolaylık versin hepimize..:teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…