Davranış Bozuklukları 21aylık oğlum beni delirtiyor,ağlamaktan,sinir boşaltmaktan bıktım..nolurr yardım !

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

bayans

oğluşlarım çift oldu ;)
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2010
1.194
3
66
İstanbul
21 aylık oğlum son 10 gündür bambaşka bi çocuk oldu..
tamam baştan beri biraz hırçın sinirli ama şu 10gündür sinirimi yenmek için ya ağlıyorum yada sinirden patlatıyorum ufaktan..o kadar kötüki,oyuncak arabalarını yüzümüze vuruyor,saçımızda kafamızda araba sürmek istiyor ve sürerken pat diye vuruyor.babasının gözünün kenarı morardı bu yüzden.bebeği var kayu bebek kafası sert plast,kten onu pat diye uzaktan savurup bize atıyor.olmadı yanımıza yaklaşıp arkası dönükken pat diye kafasını olanca hızıyla bize çarpıyor..!!
orta büyüklükte bir kamyonu var plastik nerdeyse oğlum kadar büyüklüğü onu sürekli kaldırıp savuruyor yere atıyor gümbür gümbür,kapıya atıyor,duvara fırlatıyor..ne yaptıysam olmadı ,iyilikle söylüyorum anlıyor gözümün içine baka baka tekrarlıyor,görmemezlikten geldim işe yaramadı,yaptığının aynısını ona yaptım belki anlar diye(mesela arabasıyla bana vurunca bende ona başka bi arabayla eline dokunduyorum) bak acıyor gibisinden yok anlamıyor.dikkatini başka şeye vermeye çalışıyorum olmuyor.kızınca yada bağırıncada böğre böğüre ağlıyor..ne yaptıysam olmadı olmadı olmadı ..çıldıracağım :gitme: zaten hamileliğin verdiği etkiyle sinirlerim bozuk ,artık sabredemez oldum..ne yapmalıyım? nolur Allah rızası için birileri yardım etsin..delircem yaa noldu bu çocuğa anlamadım..:sinifsinif:

hiperaktiv bir cocuk senin anlatigina göre bir hekim göstermeyi hic düsündünüzmü yarin bir gün kardesi olunca ona hic rahat vermez de kafasina atarsa kamyonu o zaman ne yapcaniz ,

abimde hiperaktiv bir cocuktu tabi oyuncaklari atma gibi bir huyu yokmus böyle cocuklara cok ilgi gerekirken ayni zamanda kendi haline birakmak lazimmis odasi varsa odaya birakin orda istedigi gibi kirsin döksün oynasin kendi haline birakin fakat sadece o odada istedigini yapmasina izin verin

2 yaş sendromu maalesef
bende oğlumda benzer şeyleri yaşamıştım onun için çok iyi anlayabiliyorum sizi
aslında yapılması gereken şeyleri yapıyorsunuz göz teması,görmezlikten gelme gibi
bana göre yapılacak şey bunun geçici bir süreç olduğunu bilip biraz sabırlı olmak
kötü haberi vermek istemem ama bide bunun üstüne 3 yaş sendromu var
tam atlattık 2yi derken 3 yaş sendromu çıkıyor ortaya
sadece sabır

benim kızımda 27 aylık.o da son 3-4 aydır çok saldırgan parka götüremiyorum çocukları ısırıyor yüzlerine saldırıyor itliyor.bizede yapıyor özellikle kızdığı zaman saldırıp ısırıyor.bazende yere yatıp kafasını yerlere vuruyor.ama şu sıralar biraz daha iyi sanki.umarım bir an önce atlatırsınız çok zor anlıyabiliyorum sizi.

canim sakin ol..
bunlarin hepsi gecici.. dönem dönem böyle sacma krizlere girebiliyor cocuklar. benimkide yapiyodu aynisini .. bosu bosuna yipratma kendini..
sabir et, bak gör bir kac ay sonra bunlarin hic birini yapmicak.

Sabrediceksin canım başka yolu yok.Görmezlikten gelmeye devam et yaptığının yanlış olduğunu canının acıdığını söylemeye devam et.Sakın yapma hayır diye inatlaşma o zaman daha çok yapmaya devam ediyorlar.Şu an kaç aylık hamilesin bilmiyorum ama haliyle hamilede olunca daha hassas oluyor insan.Çok ağlayıp üzüp yıpratma kendini geçici bir durum olduğunu kabul et ve karnındaki bebişinde etkilenmesin.

Bizim oğlanda 15 aylık o da çok hareketli, aynı senin dediğin gibi oyuncaklarla kafamızı gözümüzü çıkaracak birgün.Sabahın köründe başlıyor elindeki oyuncaklarla tak tak kapıya duvara yere vuruyor.kahvaltı ediyoruz sabah elinde ne varsa masaya fırlatıyor.Ama ben alıştım artık kendimi hiç üzmüyorum inan rahat ol biraz geçecektir...Bir kere bile bu yüzden ağladığımı hatırlamam ben

bir an konuyu ben açtım sandım:)benim oğlum 27 aylık..son 3 _4 gündür aynı sizin anlattığınız huyları var.önceden de yaramazdı.ama şu aralar acayip dercede huyları değişti.her tarafım morluk içinde.araba fırlatmalar,ısırmalar,saçımı çekmeler...daha neler neler..canım çok yanıyo.anlatıyorum oğlum yapma bak canım acıyo diyorum o anlık bırakıyo sonra tekrar.eşimle yanyana oturamaz oldum.dit dit(git) diyip ayırıyo bizi.tv izlesek tvyi kapatıyo hemen.acaba diyorum dikkatmi çekmek istiyo.tv izlemeyin benimle mi ilgilenin istiyo.of off bilmiyorum ki.artık ağlamakdan gözlerim şişdi.çocuk pedagogu olsa yaşadığım yerde hiç beklemiyip götürcem.ama yok.şu anda yanlız kalmaya kafa dağıtmaya o kadar ihtiyacım var ki....annelik ne zormuş

2 yaş sendromu..büyüme atağı geçiriyor oğlunuz..zamanla geçicektir,aksi davranmayın...

cnm benim allah sana sabır versin bende aynı senin durumundaydım halada öleyim aslında bebeğim 18 aylıkken hamile kaldım ve uslu uysal oğlum tam aksi hırçın şiddet yanlısı huysuz sürekli ağlayan bana kene gibi yapışan bi çocuk oldu.tek fark benim hamileliğim çok sorunlu geçti kaç sefer hstnede yattım her gün gdip geliyodum erken doğum yaptım 30 haftalık doğdu küçük oğlum iki ay küvezde yattı bu sefer yine hergün süt götürmek için hstneye gidiyodum oğlumun üzerindeki ilgi azalınca yapmadığını bırakmadı bize.ayy hala çekiyorum bebğim doğalı 6 ay oldu hala büyük oğlumdan çekiyorum valla bıktım küçüğünden daha bebek saniye yalnız bırakmıyo emzik almayan çocuk kardeşinin emziklerini almaya başladı biberon hiç kullanmadım onda bunun biberonlarını alıp içmeye başladı küçüğe egzersiz yaptıryorum büüyüğü öne atlıyo bana yaptır diye sürekli çocuğu sıkıştırıyo ya elkini sıkar ya kolunu hiç dikkat etmez eline geleni kasıtlı olmasada etrafa fırlatır çıldırıyorum artık inşallah sen benim yaşadıklarımı yaşamassınb allah yardımcımız olsun

sabretmeye çalışıyorum ama migrenim tutuyor vallahi şuan başımın zonklamasından çatlıcam :gitme: dün gece başımın zonklamasından neredeyse sabah ettim hiç uyuyamadım..iyice sinirlerim yıprandı :bbo: 14+1 hamileyim şuan ama gitgide kötü hissediyorum kendimi..

canim sakin ol..
bunlarin hepsi gecici.. dönem dönem böyle sacma krizlere girebiliyor cocuklar. benimkide yapiyodu aynisini .. bosu bosuna yipratma kendini..
sabir et, bak gör bir kac ay sonra bunlarin hic birini yapmicak.

birkaç ayda ben sinir krizi geçirip acillik olmazsam inş sabrederim cnm :1no2:

valla daha 2 yaşına gelmedi bebek doğunca o yaşta olacak dahada gözüm korkuyor.3ü düşünmek bile istemiyorum..:çok üzgünüm:

cnm Allah sanada kolaylık versin..içim dahada karardı valla benim sonumda yaklaşık sana benzer herhalde alsanaalsanasmile

nasıl üzmüyorsun ve böyle rahatsın Alalh rızası için banada söyle..

allah sabır versin ablamın bu yıl ilkokula başlayan oğlu aynen anlattığınız gibiydi şimdide aynı durumlar devam ediyor okulda arkadaşına durup duruken vurma gözlüklerni kırma moralini bozmak istemem fakat devam ederse bu durumlar çapa tıp fak. çocuk psikyatriye götür ablam oraya götürüyor 3yıldır.
inşallah problemlerini çözersin gerek kalmaz ama bilginiz olsun yinede.

canım beim oğlumda da benzer hareketler var, hatta okurken şaşırdım nasıl bu kadar benzer diye, benim sana tavsyem kesinlikle yapma etme dememen ve yaptıklarını görmezlikten gelmen, yoksa daha fazla yapıyorlar, bu davranışlar cok normal, cocuğum agresif vya hiperaktif mi diye düşünmene gerek yok.

yaptığın yanlış canım acıyor falan demenin de anlamı yok, cünkü ilk üç yaşta bunu algılayacak yetileri yok.
benim eşime de cok kafasıyla vuruyor emziği fırlatıyordu, o da kızıp yapma diyordu, eşime anlattım böyle yapma dedim hiç bişey olamamış gibi davranıyoruz o zaman hemen bırakıyor
ben prof. sabiha keskinin kitaplarına göz attım ve bir kaç kez cocuğumda bu tavsiyeleri uyguladım, ciddden cok ise yarıyor, tavsiye ederim

canım iki yaş sendromu illah 2 yaşında başlıyor diye birşey yok 18 aylık civarındada yada 2 yaşına doğruda başlayabilir.Benim kızımın vurma huyu yok ama 18 aylıkken 2 yaş sendromu başlamışdı aniden huy değiştirmişdi inatlaşmalar ağlamalar tutturmalar geçici süreç bunlar ama haklısın birde hamilesin allah yardımcın olsun

ayy inş o kadar uzun sürmez.sanırım 2 yaş sendromu ama yinede sağol verdiğin bilgiler için..

cnm deniyorum sabredeyim görmemezlikten geleyim diyorum ama dayanamıyorum.bak geçende babasıyla oturuyoruz ,hani demiştim ya nerdeyse kend kadar bir komyonu var diye onu sürekli kaldırıp fırlatıyor,eşime dedim sabredelim oturduk seyrediyoruz, inanırmısın eşim saydı o kamyonu tam 57 kez kaldırıp fırlattı ,artık yani sinirim bir yana gürültüyü çekemiyorum.migrenim var ve sürekli atak yapıyor son 3 gündür gece 3ten önce uyuyamıyorum başımın zonklamasından..ilaçta alamıyorum hamilelikten dolayı..sadece Allaha yalvarıyorum sabır için :gitme:

anlıyorum cnm evet sanırım erken başladı bizde çok sağol cümlemizin yardımcısı olsun rabbim..

Son düzenleme:
şöyle düşün canım çocuk için yıllarca çabalayan ama olmayan çooookk insan var de şükret

tabiki şükrediyorum o da ne demek..ben burda bir sıkıntımı paylaşıyorum ,tevrübeli olanlardan yardım almaya çalışıyorum,olmayanları her zaman düşünüyorum ve şükrediyorum ama konumla ne alakası var ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…