21 aylık oğlum son 10 gündür bambaşka bi çocuk oldu..
tamam baştan beri biraz hırçın sinirli ama şu 10gündür sinirimi yenmek için ya ağlıyorum yada sinirden patlatıyorum ufaktan..o kadar kötüki,oyuncak arabalarını yüzümüze vuruyor,saçımızda kafamızda araba sürmek istiyor ve sürerken pat diye vuruyor.babasının gözünün kenarı morardı bu yüzden.bebeği var kayu bebek kafası sert plast,kten onu pat diye uzaktan savurup bize atıyor.olmadı yanımıza yaklaşıp arkası dönükken pat diye kafasını olanca hızıyla bize çarpıyor..!!
orta büyüklükte bir kamyonu var plastik nerdeyse oğlum kadar büyüklüğü onu sürekli kaldırıp savuruyor yere atıyor gümbür gümbür,kapıya atıyor,duvara fırlatıyor..ne yaptıysam olmadı ,iyilikle söylüyorum anlıyor gözümün içine baka baka tekrarlıyor,görmemezlikten geldim işe yaramadı,yaptığının aynısını ona yaptım belki anlar diye(mesela arabasıyla bana vurunca bende ona başka bi arabayla eline dokunduyorum) bak acıyor gibisinden yok anlamıyor.dikkatini başka şeye vermeye çalışıyorum olmuyor.kızınca yada bağırıncada böğre böğüre ağlıyor..ne yaptıysam olmadı olmadı olmadı ..çıldıracağım :gitme: zaten hamileliğin verdiği etkiyle sinirlerim bozuk ,artık sabredemez oldum..ne yapmalıyım? nolur Allah rızası için birileri yardım etsin..delircem yaa noldu bu çocuğa anlamadım..:sinifsinif:
sabretmeye çalışıyorum ama migrenim tutuyor vallahi şuan başımın zonklamasından çatlıcam :gitme: dün gece başımın zonklamasından neredeyse sabah ettim hiç uyuyamadım..iyice sinirlerim yıprandı :bbo: 14+1 hamileyim şuan ama gitgide kötü hissediyorum kendimi..Sabrediceksin canım başka yolu yok.Görmezlikten gelmeye devam et yaptığının yanlış olduğunu canının acıdığını söylemeye devam et.Sakın yapma hayır diye inatlaşma o zaman daha çok yapmaya devam ediyorlar.Şu an kaç aylık hamilesin bilmiyorum ama haliyle hamilede olunca daha hassas oluyor insan.Çok ağlayıp üzüp yıpratma kendini geçici bir durum olduğunu kabul et ve karnındaki bebişinde etkilenmesin.
canim sakin ol..
bunlarin hepsi gecici.. dönem dönem böyle sacma krizlere girebiliyor cocuklar. benimkide yapiyodu aynisini .. bosu bosuna yipratma kendini..
sabir et, bak gör bir kac ay sonra bunlarin hic birini yapmicak.
2 yaş sendromu maalesef
bende oğlumda benzer şeyleri yaşamıştım onun için çok iyi anlayabiliyorum sizi
aslında yapılması gereken şeyleri yapıyorsunuz göz teması,görmezlikten gelme gibi
bana göre yapılacak şey bunun geçici bir süreç olduğunu bilip biraz sabırlı olmak
kötü haberi vermek istemem ama bide bunun üstüne 3 yaş sendromu var
tam atlattık 2yi derken 3 yaş sendromu çıkıyor ortaya
sadece sabır
cnm benim allah sana sabır versin bende aynı senin durumundaydım halada öleyim aslında bebeğim 18 aylıkken hamile kaldım ve uslu uysal oğlum tam aksi hırçın şiddet yanlısı huysuz sürekli ağlayan bana kene gibi yapışan bi çocuk oldu. kasıtlı olmasada etrafa fırlatır çıldırıyorum artık inşallah sen benim yaşadıklarımı yaşamassınb allah yardımcımız olsun
Bizim oğlanda 15 aylık o da çok hareketli, aynı senin dediğin gibi oyuncaklarla kafamızı gözümüzü çıkaracak birgün.Sabahın köründe başlıyor elindeki oyuncaklarla tak tak kapıya duvara yere vuruyor.kahvaltı ediyoruz sabah elinde ne varsa masaya fırlatıyor.Ama ben alıştım artık kendimi hiç üzmüyorum inan rahat ol biraz geçecektir...Bir kere bile bu yüzden ağladığımı hatırlamam ben
allah sabır versin ablamın bu yıl ilkokula başlayan oğlu aynen anlattığınız gibiydi şimdide aynı durumlar devam ediyor okulda arkadaşına durup duruken vurma gözlüklerni kırma moralini bozmak istemem fakat devam ederse bu durumlar çapa tıp fak. çocuk psikyatriye götür ablam oraya götürüyor 3yıldır.
inşallah problemlerini çözersin gerek kalmaz ama bilginiz olsun yinede.
canım beim oğlumda da benzer hareketler var, hatta okurken şaşırdım nasıl bu kadar benzer diye, benim sana tavsyem kesinlikle yapma etme dememen ve yaptıklarını görmezlikten gelmen, yoksa daha fazla yapıyorlar, bu davranışlar cok normal, cocuğum agresif vya hiperaktif mi diye düşünmene gerek yok.
yaptığın yanlış canım acıyor falan demenin de anlamı yok, cünkü ilk üç yaşta bunu algılayacak yetileri yok.
benim eşime de cok kafasıyla vuruyor emziği fırlatıyordu, o da kızıp yapma diyordu, eşime anlattım böyle yapma dedim hiç bişey olamamış gibi davranıyoruz o zaman hemen bırakıyor
ben prof. sabiha keskinin kitaplarına göz attım ve bir kaç kez cocuğumda bu tavsiyeleri uyguladım, ciddden cok ise yarıyor, tavsiye ederim
canım iki yaş sendromu illah 2 yaşında başlıyor diye birşey yok 18 aylık civarındada yada 2 yaşına doğruda başlayabilir.Benim kızımın vurma huyu yok ama 18 aylıkken 2 yaş sendromu başlamışdı aniden huy değiştirmişdi inatlaşmalar ağlamalar tutturmalar geçici süreç bunlar ama haklısın birde hamilesin allah yardımcın olsun
şöyle düşün canım çocuk için yıllarca çabalayan ama olmayan çooookk insan var de şükret
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?