- Konu Sahibi simlamutlu
-
kızlar bu sabah kontrole gittim.moralim bayaaa düzeldi şükür erken doğum olsada bebeğin hayati fonksiyonları için kritik olan süreci ve kiloyu geçmişiz.bebeğin iri olmasının avantajı.1800 gr .fakat yatışa devam heran suyun gelebilir diyo nstye girdim sancı görünmedi. ağrıdan günlerdir kıvranıyordum dün geceden beri kasılmam olmuyo ne hikmetse.sancı çıkmaması iyi oldu hastaneye yatırıp ciğer geliştirici iğne yapılıp serum tedavisine başlanacaktı.2 yaşında oğlum var onuda bırakamam.suyum baya fazla bebekte oldukça iriymiş rahim ağzı kalınlığımda baya incelmiş.bebiş 2500 gr a kadar dayansa hiçbir sorun kalmıyacak diyor dr.artık.inşallah hepimizin bebişleri en az 37 haftasını görür.hepinize bol şifalar
bol bol yat dinlen canım fazla ayakta kalma. benim de dediğin kramplarım vardı o haftalarda şuanda çok yok ama tabiki yinede biraz var. bol bol dinlen çok mecbur olmadıkça ayağa kalkma çok dikkat et kendinede bebeğinede
Yamisy bu mesajını görmemişim galiba çok özür dilerim, şimdi yazabiliyorum.Hem kasık ağrılarım arttı, hem sağ üstten karnım sertleşiyor ve çok ağrı yapıyor hem de idrar kaçırıyorum galiba. İdrar kaçırıyorum diyorum çünkü tuvaletin kapısına gelene kadar bir şeyler akmış oluyor Amniyotik sıvıyı düşünmek aklımdan bile gelmiyor zira( Turnusol kağıdı alıp gene de bakacağım. Yürüyemiyorum yataktan kalkamıyorum psikolojim berbat durumda..bir de aşağıdan bir vajinal sızı gene başladı..bebeğimi kaybetmekten nasıl korkuyorum anlatamam (
sorun değil canımo haftalarımda bana olanları anlatıyorsun sen resmen, benimde sağ kalçama kramp gibi bişe girerdi ne hareket edebilirdim ne bişe... doktorun verdiği cevapda hep aynı: zayıfsın olucak okadar karın sertleşmesinide ben bebeğim oraya oturdu olarak yorumlamıştım ama öyle olmadığını daha 1-2 hafta önce öğrendim... yalnız alttan akıntım yani altıma kaçırıyorum hissi veren akıntın henüz 1 haftadır var bende sebebini çözmüş değilim ayın 2sinde kontrolum var gittiğimde söylicem bakalım ne diycek daha da artarsa kontrolüde beklemem bi mail atıveririm idrar kaçırma olayı gebelerde olağan bişey canım yani eğer gerçekten idrar kaçırıyosan :26: sen sağ tarafına yattığında bebek idrar kanalına baskı yapıyomuş sonra şekil değiştirdiğinde yada ayağa kalktığında bi anda boşalıyomuş doktorum bana bunu şöyle anlattı: bahçeyi sularken hortuma ayağınla basarsında orası tıkanır sonra ya ayağını çekicen yada hortum başka yerinden patlicak dedi... işte bebekte sağımıza yattığımızda bize bu etkiyi yapıyomuş o yüzden hamilelere solunuza yatın diyolar hem bunun için hemde bebeğe kan mı ne gitsin diye orayı tam hatırlamıyorum şuan da...
birde şu kırmızıyla işaretlediğim yeri anlayamadım canım bu konularda biraz kıtımdırda
inşallah bişeycikler olmazda sağ salim bir avazda doğuruverirsin bebişini zamanında canım
Canım ne güzel anlatıyorsun.. Allah'tan çok pozitifsin ya Allah razı olsun bana moral oldun şu halimle..daha şimdi eşimle yürüyüşe çıkalım dedim hemen kasık ağrım başladı ve alttan bir sıvı boşaldı yol ortasında. daha 10 metre bile yürümemiştik oysa..
Sabahtan beri sağ üst karnımda ağrı var. Taş gb sert oldu orası, kasılıyor resmen( alltan da bu baskı ve idrar hissi mahvetti beni. yataktan kalkamıyorum, doğrulamıyorum. Ne yapacağım ben bilemiyorum...(( canım nası sıkkın..
Turnusol kağıdı şu kırmızı çizgileri olan eczanede satılan bir ped. Amniyotik sıvı mı yoksa idrar mı onu ayırmak için 12 saat aşağıda tutulup doktora gösteriliyor.Eğer çizgiler maviye dönerse tehlikeymiş.. ve ikisini de iyi ayırt edermiş.. eğer amniyotik sıvı kaçıyorsa delik büyüyü kese açılmadan antibiyotik tedavisi başlaltılıyormuş..
Ya Rabbim her iki durumda da kesenin tamamen açılma ve doğumun başlama riski var..Allah'ım yaşatmasın bize bunları inşallah..Panik atak oldum bu yüzden((
canım sen sadece yat kalkma bence dikkat et bişey olmasın bebişe söylediğin şeyler bana hiçde normal gelmedi birde bebeğin için moralini bozmamaya çalış o sana muhtaç şimdi sende kendini üzerek onun üzülmesini sağlama sıkma canını yat dinlen tv izle müzik dinle oyun oyna nette gez takıl yattığın yerden kendini iyi hissettiricek şeyleri yap moral çok önemli onu kaybetmiceksin sana moral olabildiysem ne mutlu bana çok dikkat et kendine canım
turnusol kağıdını denersen sonucu bana da söyle canım
Valla bir daha yemin ettik eşimle asla hamileyken tatile gitmeyeceğiz; tatil matil bizim neyimize, hem kel hem fodul bu halde çıktık taa Çanakkale'ye gittik. Yollar zaten berbat ve yapım aşamasında, hoplaya hoplaya daha doğrusu ağlaya ağlaya geldim. Benim her hoplayışımda bebğim de kıvrıldı ve sertleşti durdu. Çok korktu, inan anlamak çok zor değil hareketlerinden artıkNeyse ki koşturarak evimize döndük..Turnusol kağıdı aradık her yerde ama medikalcilerde varmış sadece. Cumartesi ya onlar da tatilde, alamadık.
Pazartesi direkt kendi doktoruma gidip şikayetlerimi sıralıyacağım. Karnımdaki sertleşme su içsem de oluyor. Zaten artık bir lokma bir şey yersem şanslıyım. Bugün tam beş kez ılık bir sıvı geldi altımdan. Zaten bir durduğumuz yerlerde tuvalete gidiyoruz, orada yürürken akmayı bekliyor sanki. Vajinal akıntı mı, idrar mı, amniyo sıvısı mı korku ve dehşet içinde bekliyorum cevabını.. Ama içimde karnımın bu kadar gergin ve basınçlı olmasından dolayı bir korku da var. Ağlıyorum aklıma geldikçe..insan bu durumda ne yapabilir ki daha başka..Dilerim şu sıvı idrar olsun, gebeliğin sonuna kadar idrar kaçırmaya razı olurum..ama bu ne yapsan bebek kaybı demek, değil mi?
Kasıklarımdaki ağrı da hala geçmedi. Şimdi bir de vajinada ve makatta zonklama, yürüyememe, kasılıp kalma, yataktan ve turduğum yerden kalkamama daha ne sayayaım? Ve bebeğimin başı hala aşağıda..(
Durmadan dua ediyorum ama bunlar erken doğum belirtilerine çok benziyor diye çok korkuyorum..Uffff((
anladım canım sen sadece yat dinlen moralini bozmak istemem ama o sıvı bence kesenin sıvısı(( bende de sıvılar gelmeye başladı sanırım açılmamda var enazından bir değişiklik bir farklılık var bunu biliyorum eşimde farketti iyice korkmaya başladık sanki altımda bir genişlik var fazlasıyla genişlik hemde çözemedim korkuyorum bende birşey olmasından bebeğime...
canım bütün dualarım seninle inşallah bişeyiniz yoktur
Arkadaşım merhaba, hiç sorma bugün felaket kötü bir gün geçirdim. Sabah vajinamda ve makatımda ağrı ile uyandım. Sonra tuvaletim gelmiştir diye tuvalete gittim. Çıktığımda foş diye bir sıvı indi avcumun içine.Baya da fazla bir sıvı hem de. Aklımı kaçıracaktım inan. Her şey bitti dedim bugün. Sonra koşturarak hastaneye gittik. Doktorum evinden geldi, alltan bir araçla vajinayı açarak muayene etti beni. Sonra da rahim ağzı kapalı, bir problem görünmüyor, eğer içeride sızıntı varsa bunu anlamak için turnusol kağıdı koyacağız ve bekleyeceğiz dedi. Eşim her yerde pazar pazar turnusol kağıdı aradı durdu. 3 saat sonra bir medikalciden buldu al-sense markalı pedi. Hastanede tüm testler yapıldı. Kolumdan serum takıldı, yatış istedi doktor. Ama hiç sıvı akmadı bu sefer. Sonra hala idrarda lökositin yüksek olduğunu söyleyerek eve gidebileceğimi, evde bu pedi 12 saat altımda tutup yarın sabah sonucu ona söyleyeceğimi söyledi. Ayrıca eğer sızıntı varsa antibiyotik tedavisi ile haftayı ilerletebiliriz dedi. Ama bu hafta kese açılırsa yapılcak bir şey yok, bebek yaşamaz bu hafta ile dedi( tek umudum kesenin 30 hafta öncesi açılmaması. Allah'ım ya Rabbim, sıkıntılarım çok mahvetti beni. Bir insanın hayatı sana bağlı ise ne büyük acılar çekiyorsun..bunu bu durumda anladım Bugün gözyaşlarım sel oldu..
ahh canım benim neler olmuş çok geçmiş olsun çok üzüldüm inan inşallah bebeğine bişey olmazcanım bence senin aşırı stres yapışında onu etkiliyor. tabiiki sana üzülme diyemem kim diyebilir ki kim üzülmez ki... ama bebeğim için üzülmemem gerek deyip üzülüp stres yapmamalısın... inan stres ve üzüntün onu daha çok etkiliyo...
ayy daha çok küçük yaaa canım benim kıyamam sanasen biraz toparla kendini ki o da en azından 30 haftaya kadar dayansın. kendi kendine bişey yapamaz o sen yaşatıyosun onu sen kötü olursan oda etkilenicek. canım bundan sonra bebeğin için toparla kendini hareket etme bence doktorun ne dedi bilmiyorum ama bence yat dinlen ve üzüntü stresten olabildiğince uzak durmaya çalışmalısın... inşallah sağ salim doğurduğunu da konuşucaz burdan canım kendine çokk çokk dikkat et dualarım seninle
Sağ ol arkadaşım desteğin ve duaların için. Zorlu ve aşırı stesli günler geçiriyorum gerçekten. Stres konusunda nasıl haklısın, keşke başarabilsem bunu..Her şey üst üste geldiği için sanırım başaramıyorum. Dediğin gibi hiçbir şey yapmadan uzanmalıyım sadece..
sen nasılsın? Hani demiştin svı geliyor diye, bugün de geldi mi? Umarım ciddi bir şey değildir.
işte onu başarman lazım canım. bebeğimin iyiliği için diceksin onu kucağıma almak için diceksin yapıcaksın bi şekilde bu saatten sonra da mecbursun canım kafanı dağıtıcak şeylerle ilgilen komedi izle yada oku gül biraz ne biliym bişeyler yap öyle boş kalma kendini dinleme yani
ben şimdilik aynıyım canım sıvı konusunda da geçen hafta hergün gelmişti bugün çok bişey hissetmedim biraz da olsa var ama yoğun değil. bebeğimin hareketleri değişti sanki yaa, karnımdaki duruşunu anlayamıyorum galiba baş aşağı dönmeye çalışıyo ama kanım küçük olduğundan sıkıştı kaldı yani bacakları sağ göğsüme doğru başı sol bacağıma doğru (yada tam tersi) çapraz ve yan duruyo bu aralar cuma günü muayenem var bakalım ne diycek
Sağ ol yamisycim yazdıkların için.Elimden geldiğince yapmaya çalışacağım, çok haklısın. Şimdi dua edeceğim gidip uzunca..Eşimin de psikolojisi bzulduğu için sadece bu konuyla ilgilenir olduk..Bizim aralık anneleri topiğinde herkes bebek eşyası kıyafetini bırak bebeğin odasını bile almışlar..Ben 7. aydan sonra almayı düşünüyorum. Hatta ne dolap ne de oda hazırlayacağım. Yatağımın yanına bir beşik bir de ikea'dan şifonyer, arabası tamamdır.. her şey için beklemeyi düşünüyorum sabırla..Eğer sağlıklı olursa bu herşeyden daha önemli benim için..
Benimkinin de kafası 16. haftadan beri hep aşağıda. Deli midir nedir, hala dönemedi bir adım.Çocuk resmen bu halle çıkmak istiyorKeyfi de bugün yerindedi, kulaklarını tutuyor ve çekiyordu ultrasonda
Seninki artık olgunluk periodunda annesi, artık yeterince büyüyor maaşallah ve yeri de kalmıyor ne yapsın yavrucuk. Allah onlara öyle bir odacık vermiş önce hoplayıp zıplıyorlar orada sonra ikibüklüm kalıyorlar.. Bazen eşim diyor ki çok üzülüyorum onun için, bu zindanda kapalı kaldıAma erken çıkmasınlar da beslensinleri tombişleşsinler de mi ?
Allah sağlı versin bebeciklerimize ve bizlere..
bak seninkinin keyfide yerindeymiş daha ne istiyosun hah şöyle gül birazıcık be
kulaklarını çekiyodu demek hee, sen yorulma anne ben kendi kulağımı kendim çekerim diyo sana
benimki de düşük tehlikemin yeni geçtiği sıralarda ultrasonda dans ediyodu gördükbayağı bildiğin dans ediyodu eller ayaklar iki yanda yukarı aşağı hareket ettiriyodu ritmik de yapınca dans ediyo gibi göründü gözümüze
amin canım sağ salim alalım bebişlerimizi kucaklarımıza inşallah...
Ah canlarım benim ben onların danslarını yerimne tatlılar ya..gün geçtikçe daha da tatlı oluyorlar..bebek dünyanın en güzel şeyi yamisy hele şu doğduktan sonra 5-6 aylık zamanları yok mu, çıldırıyorum. tamtamlar başlıyor iki elleri ile masaya vuruyorlar ya, bir de mama isteyince hım hım yapıorlar..ahh şimdiden bak ağzım sulandı
Bu arada ben de 2. ayda düşük tehlikesi geçirmiştim kanamam olduğu gün doktor alltan ultrasonla baktı düşün, sonra bir parlak ve kocaman bir keseyi yansıttı ekrana. İçinde benimki de jimnastik yapıyordu teyzesi. Kollarını bacaklarını sallıyor oynuyordu..2.5 cm bir canılının bu hareketlerini görünce şok olup kalmıştım..Vajinal ultrason süper gösteriyor bir de...oğluşum kollarını açıp kapadı ve önüne doğru kafasını eğerken doktor süper bir resim çekti..ama hastanenin dosyasında kaldı, alamadık..çünkü hastaneye sinir olmuştuk, değiştirdik
ayyy yerim ben onun jimnastiğiniresmi isteseydin canım verirlerdi yani vermesi gerekiyo bizde mesela bütün resimler bende hastanede hiç resim yok. sadece düşük tehlikesi zamanında hastaneye yatışım yapıldığında takip dosyasına koymak için o günkü kesenin resimlerini birde yanında oğlumun resmi vardı onu almışlardı bebeğin resmini istedik verdiler rahmin ve ayrılan kesenin resimleri onlarda kalmıştı. ilginçmiş vermemeleri gerçekten gıcık bi durum
en güzel halleri bebeklikleri ya bazen eşime diyorum doğurmasam hep hamile olarak kalsam böyle içimde yaşasak gitsek olmazmı diyorumben zayıfım haliyle karnımda küçük benim bebeğin her hareketini görebiliyoruz. demin oğluş bi taarruza geçti karnım sola yamuldu resmen sağ taraf boş kaldı içe göçtü sol taraf yukarıya doğru çıktı eşime dedim bu yarıp çıkacak geliyo 10 - 15 dk dır uğraşıyo orda karnım şekilden şekile girdi valla gülmekten öldü eşim napıyon diyo oğlana dedim göbek atıyo
Ya teyzesi benimki de kıpır kıpır ya, neden böyle bu çocuk erken mi çıkmaya çalışıyor acaba?sanki keseyi delecek.. Bu arada bugün gittik doktorumuza ve koydurduğu pedleri ona gösterdik.hayatımda hiç pedimi birine öyle gösterceğim aklıma gelmezdi
Doktor problem yok, rengi maviye dönüşmemiş ama sende vajinit var dedi. Büyük ihtimalle kullandığın böbrek antibiyotiklerinden dedi. Mantar vajinaya geçmiş, o da su gibi akıntı yapar dedi. Fitil verdi tek kullanımlık..Cuma günü hem ayrıntılı ultrasonumu yapacakmış hem de vajinaya çubuk sokarak sıvısına tekrar bakacakmış. O test daha net sonuç veriyormuş..yani bir de yakışıklı doktoruma tekrar popomu göstereceğimBu durumdan nefret ediyorum ama yavrum içine her şey feda olsun..o sağlıklı doğsun da...
aman aman iyi canım bebeğin sıvısı değilmiş işte demekki korkulcak bişey yok ama yinede sen tedbirli ol. bu arada kırmızıyla işaretlediğim yerlere de koptum
bugün bende doktora gitim kendi doktoruma değil başka bi doktora. bebeğin çok aşağıda olduğunu söyledi başı da aşağıdaymış 36. haftada erken doğum yaparmışım yatmam lazımmışnst ye girdim bişe çıkmadı bide gelen sıvıyı sordum sıvı olamaz dedi ultrasondan baktı sıvısı gayet iyi dedi. bana turnusol pedi verdi 2 saat sora istedi bişe yok dedi şimdilik tehlikem erken doğum. erken doğururmuşum şu durumda bunu engelleyemeyiz dedi bebeği yukarı çıkaramayız dedi kesin yatmam lazımmış
sen de turnusol pedi ile tanıştın bugün yani..çok sevindim bir şey çıkmamasına yamisy, aslında benimki cuma günü kesinleşecek..ya beni o bacaklarını ayırdığın masaya oturtup o çubuğu yerleştirecekkk,, amanın! (.. ama ne yapalm şu yürek rahatlığı için , oğluşumuz için her şey de mi?
Bu arada baş aşağı olursa neden erken doğum olur diye tutturuyorlar ya benim de tanıdığım pek çok kişinin çocuğu hep baş aşağı kalmış doğana kadar ve bunlar 41. haftayı bile görmüşler..herhalde ihtiyatlı olmak istiyor doktor..
Bu arada benimkinin de başı hep aşağı..hiç pozisyon değiştirmiyor..elleri ve dirsekleri ile sürekli karnımı itekliyorben de o suyu görünce ondan korktum ya..bana da bir hafta istirahat dedi doktor,kalkma yerinden dedi..inşallah şu 22 de biter ve 28'e varırım sağlıcakla..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?