Premature Bebekler 21 haftalık hamileyim karnımda sık sık sertleşmeler başladı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
aman dikkat et canım hatta git bir hastanede yat doğuma kadar derim . Bende bu sertleşmeleri bebek hareketi zannedip rahat rahat takılıyordum bebeğimin birini karnımda kaybetmişim bunu bile fark edemedim

Arkadaşlar hamileyken açdığım foruma yeni yazan arkadaşlar olmuş sağolsunlar tesadüfen gördüm birden eski günlere gittim:) aydınlatmak için yazayım allaha şükür tüm olumsuzluklara rağmen 38+3 de kendi isteğimizle sezeryan oldum kızım şimdi 11 aylık bile oldu teyzeleri yani allahaıma şükürler olsunki vakdinde doğdu tüm o kasılmalara rağmen umarım birilerine umut olur inşallah hepiniz vakdinde zamanında sağlıkla doğurun.

benimde sertleşmelerim var..zaten daha önce 24 haftalık erkekn doğum yaptım kaybettim kızımı..
dr magnezyum,progestan verdi...
bir de nidilat verdi...ama ağrın olduğunda 15 dk arayla iç dedi ..!! genelde düzenli kullanılmış..bana düzenli bişey demedi..bel ağrım sık sık oluyor...ne yapıcam bilmiyorum...sürekli yatıyorum..

canım daha önce bebeğini kaybetmene üzüldüm...
şimdi doktorun dediğini yap ve dinlen olurmu....
moralini yüksek tut.ve neşeli ol...
senin durumun bebeğine yansıyor unutma...
huzurlu günler diliyorum..
bizide haberdar et canm....

nınım saol canım..stres yapmamaya çalışıyorum ama pek başarılı olamıyorum açıkcası...

ben de 20.haftadan beri yaşıyorum sertleşmeyi,şuan 34.haftadayım,magnezyum kullanıyorum,cok cok ıyı gelmese de bıraz azaldı sayılır,umarım erken dogum olmaz ve 40.haftayı gorurum...dınlenmek ıyı gelıyor,yoruldugumda artıyor kasılmalar...

aynen canım oksayınca gecıo bnmkıde ama ıns bısı yoktur bendede cok oluo sol tarafımda ....hele dun gece agrıdan uyuyamadm nekdr oksasamda kastı kendını ıns bşi olmaz bn 5aylık hamıleyım

Ayh korktum şimdi ya Benimde oluyor kasılmalarım ama çok şiddetli degil bazen 2 3 kere oluyor bazen günlerce olmuyor.Ve elimi koypta okşadım mı geçiyor.Şimdi erken dogum tehlikesimi var böyle olunca yani Acil doktoruma gitmem lazım korktum ya

korkmana gerek yok seninki bebeğinin hareketinden kaynaklıyo galiba okşayınca geçiyosa diğer türlü her gün olması gerekki korkmalısın hayırlısıyla alırsın bebeğini kucaşına inş sağlıklı şekilde

Ayh inşallah canım ya rabbim herkese zamanında saglıkı dogumlar nasip etsin

arkadaşlar eğer karnınızda sertleşme varsa ihmal etmeyin bence. ben de 30.haftamdayken 1 hafta boyunca her gece kaskatı oluyordum. karnım taş gibi olurdu ve soda falan içerdim mideme vuururdu çünkü. doktoruma gittim bi problem yok dedi ama ben 2 gün sonra plesenta kopması sebebiyle acil doğuma alındım bebeklerimden birini kaybettim ve ben de ölümden döndüm. diyeceğim mutlaka inceletin derim ihmale gelmez allah korusun.

merhaba bende 22 haftalık ikizlerime gebeyim ve bugün dr. karnında sertleşme var erken dooğum riski dedi.

çok üzgünüm çok korkuyorum.bebişlerime birşey olmasın.

ayy kızlar yaa bende 18+6 haftalık hamileyim bazen karnımda bi yerde toplanıyo bebeğim ve ben okşayınca geçiyo hemen 2-3 sn anca sürüyo acaba bendede varmı erken doğum riski yaa tedirgin oldum yaa :26:

Bu aralar benimde günaşırı olmaya başladı.Yanlız hep sırt üstü yatınca oluyor.Sol tarafıma yatınca sertleşme falan yok ne zaman sırt üstü yatsam kasılmam oluyor.Bebek hareketi degil ya resmen kasılma.Taş gibi oluyor artık bütün karnım magnezyumda kullanıyorum ama ne bileyim.Doktor bir problem yok demişti gene tedirgin oldum

oncelikle merhaba...gecen sene bende bu zamanlar heyecanla bebegimi bekliyordum zaman nasilda gecti 11 aylik oldu kizim
kizim 5 hafta erken geldi dünyaya..karnimda senin gibi sertlesmelerim vardi ama benimki 30 haftaliktan sonra olmaya basladi.dogumdan bigun once karnim okadar settiki kendi göbegimi hissetmiyordumerken dogum yapmak kacinilmaz olacagi varsa oluyor bende hersey normal gozukuyordu oysa dikkat et 36 haftayi bitirene kadar yorma sakin kendini ve bebegini sürekli dinle en ufacik bi endisende kos hastahaneye ben oyle yaptim ve sukurler olsunki kizima bisi olmadi saglikla geldi dunyaya. darisi basina

Günaydın canım sanırım 5 ayını geciyorsun hamileyken bende öyle sanıyordum ama o sertleşme sancıymış birde odaları değiştirmiştim ertesi günü konturolüm vardi ve beni ekoya aldılarüşük erken doğum tehliken var diye yatırdılar hap verdi doktor 2hafta sonra 8aylık sezeryan doğum yaptım ağır kaldırıp kendini yorma canım sakın

Bebişinin cinsiyeti bellimi karnın kücük yuvarlak sa önünde erkek oluyor ama karnın büyük ve dağınıksa kıza oluyor genelde

merhaba bende 22 haftalık ikizlerime gebeyim ve bugün dr. karnında sertleşme var erken dooğum riski dedi.

çok üzgünüm çok korkuyorum.bebişlerime birşey olmasın.

bu başlığa yorum yazacaktım kendi yorumumu gördüm.hamdolsun doğum yaptım bebişlerim iki aylık oldular.sertleşmelere dikkat edin.dr. magnezyum ve fitil veriyor.bol bol ıstırahat edin. taş gibi olurdu karnım bebeğin hareketlerini de takip edin

benim sürekli sertleşmelerim oluyordu hatta 31. haftamda ağır bir grip geçirdim inanılmaz sertleşme ve iç sancım vardı.4 gün hast. kaldım durdu ama ara ara hep oldu ve hamdolsun bebişlerim dünyaya geldiler.ihmale gelmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…