21 haftalık gebeyim bebeğim 100 gram bile yokmuş

Zermina

Ğüzel Rabbim hayırlısıyla nasip et
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2017
811
1.184
28
Öncelikle merhaba herkese 21 haftalık hamileyim bebeğim kilosu çok düşük yeteri kadar beslenemiyorum iştahım hiç yok yemek yemesem bile aklıma gelmez şuana kadar kilo olmadım önemli olan bebeğim sağlıklı doğsun ve yeteri kiloda dünyaya gelsin istiyorum bi her anne gibi kansızlık vardı hamilelikte iyice arttı doktor gynoferon verdi sadece ve bitmek uzere balık yiyemiyorum hiç sevmiyorum omega 3 için Balık yağimi kullansam ve hangi marka iyi sizce birde şu saatten sonra nasıl beslenmelityum acildeki doktor baya korkuttu beni napicami bilmiyorum

Fındık, ceviz, tahin helvası, hurma, tahin pekmez, muz

Benim bildiğim bunlar bebeğe kilo aldırıyor. Bir de yemek yedikten sonra sol tarafına doğru dönüp uzan mutlaka. İnşallah kilo alır yavrum...

bende gnoferon kullanıyorum haşlanmış yumurta ve süt ile aran nasıl çalışırken yiyemiyorum.b12 ve folik asitim düşük omega3 yağının hapının markası önemli olur mu bilmiyorum.benimkide burada hamilelik takvimine göre bacak kemiğinin uzunluğunun yedi katıysa boyu 32 cm. 818 gram.bana minik geliyor üstelik tüp bebek.seninkinin haftalarında 275 gr idi çok az geldi bana da.muz ye bol bol kilo almasına yardımcı.olmadı muzla milkshake yap iç.

Ben anlamadım bu zamana kadar doktorunuz söylemedi mi gelişimi nasıl diye?
Her ay takibe gitmiyor musunuz?
Gidiyorsanız kendi doktorunuz birşey demedi mi?
Neden soruyorum çünkü acildeki doktor diyorsunuz,belki üstünkörü baktı,aceleyle doğru ölçüm yapamadı,bilemeyiz.
Kendi doktorunuzla da görüşün.
Balık yağı alabilirsiniz,içeriğine dikkat edin. Efa iyi bir markadır,ben ligone kullanıyorum bitsin efa alacağım. (Kızıma efa kullanıyorum)
Kilo ıçin az da yeseniz niteliği iyi olsun.
Meyve,süt ürünleri (peynir yoğurt vb)
Bakliyat
Mevsim meyveleri,mevsim sebzeleri.
Tereyağı/zeytinyağı
Yumurta ,yumurta yiyemiyorsanız ceviz,fıstık yiyebilirsiniz.
Ara öğün olarak kuruyemiş,kuru meyve tüketmeye çalışın.
Doktorunuzla da muhakkak istişare edin durumunuzu.
Belkide cidden yanlış bakılmıştır.
Hic kilo almamasina yada az kilo almasına rağmen gayet sağlıklı kiloda bebek dünyaya getirenler var. Üzmeyin kendinizi.

Fındık, ceviz, tahin helvası, hurma, tahin pekmez, muz

Benim bildiğim bunlar bebeğe kilo aldırıyor. Bir de yemek yedikten sonra sol tarafına doğru dönüp uzan mutlaka. İnşallah kilo alır yavrum...
İnşallah çok tşk ederim allah razı olsun

Ben anlamadım bu zamana kadar doktorunuz söylemedi mi gelişimi nasıl diye?
Her ay takibe gitmiyor musunuz?
Gidiyorsanız kendi doktorunuz birşey demedi mi?
Neden soruyorum çünkü acildeki doktor diyorsunuz,belki üstünkörü baktı,aceleyle doğru ölçüm yapamadı,bilemeyiz.
Kendi doktorunuzla da görüşün.
Balık yağı alabilirsiniz,içeriğine dikkat edin. Efa iyi bir markadır,ben ligone kullanıyorum bitsin efa alacağım. (Kızıma efa kullanıyorum)
Kilo ıçin az da yeseniz niteliği iyi olsun.
Meyve,süt ürünleri (peynir yoğurt vb)
Bakliyat
Mevsim meyveleri,mevsim sebzeleri.
Tereyağı/zeytinyağı
Yumurta ,yumurta yiyemiyorsanız ceviz,fıstık yiyebilirsiniz.
Ara öğün olarak kuruyemiş,kuru meyve tüketmeye çalışın.
Doktorunuzla da muhakkak istişare edin durumunuzu.
Belkide cidden yanlış bakılmıştır.
Hic kilo almamasina yada az kilo almasına rağmen gayet sağlıklı kiloda bebek dünyaya getirenler var. Üzmeyin kendinizi.
Evet maalesef doktoruma hiç bsy demedi degistiricem kv yanında doktor şimdiki gelinler naz yapıyor diyor bi dahaki randevum başka doktor ile buarda çok saol canm

bende gnoferon kullanıyorum haşlanmış yumurta ve süt ile aran nasıl çalışırken yiyemiyorum.b12 ve folik asitim düşük omega3 yağının hapının markası önemli olur mu bilmiyorum.benimkide burada hamilelik takvimine göre bacak kemiğinin uzunluğunun yedi katıysa boyu 32 cm. 818 gram.bana minik geliyor üstelik tüp bebek.seninkinin haftalarında 275 gr idi çok az geldi bana da.muz ye bol bol kilo almasına yardımcı.olmadı muzla milkshake yap iç.
Allah yavrunu sana bağışlasın muza başladım aslında baya stres altındaydım sanirim onun etkiside var inşallah sağlıcakla alırız kucağımıza

canım muz ve kasar peyniri yemeni tavsiye ederim inşallah kisa zamanda yarar, bende de su bi kac gundur var istahsizlik yiyememekte kotuymus..

Gynoferon u bittikce alacaksin
Vitamin vermedimi dr un istah yapardi belki
Bende 27 ye kadar hic kilo almadim ama bebek besleniyordu
Kaliteli yiyecekler ye yogurt kuruyemis et yumurta mutlaka ye
Ogun aralarinda bir kase kuruyemis al onune gelip gecip at birtane agzina
Hamur isi ekmek bebege kilo aldirmaz
2 kase ev yogurdu mutlaka ye seker yerine bal pekmez kullan
Tereyagi ve zeytinyagi kullan
Kv seninle gelmek zorundami dr a
hic hoslanmam esimi bile almadim ben dr a giderken

Öncelikle merhaba herkese 21 haftalık hamileyim bebeğim kilosu çok düşük yeteri kadar beslenemiyorum iştahım hiç yok yemek yemesem bile aklıma gelmez şuana kadar kilo olmadım önemli olan bebeğim sağlıklı doğsun ve yeteri kiloda dünyaya gelsin istiyorum bi her anne gibi kansızlık vardı hamilelikte iyice arttı doktor gynoferon verdi sadece ve bitmek uzere balık yiyemiyorum hiç sevmiyorum omega 3 için Balık yağimi kullansam ve hangi marka iyi sizce birde şu saatten sonra nasıl beslenmelityum acildeki doktor baya korkuttu beni napicami bilmiyorum
Canm eminmisin 100 gr bile olmadigina? Benim 15.haftada o civardaydi diye hatırlıyorum ve bende 17. Haftaya kadar toplamda 5 kilo verdim istahsizlik ve bulanti kusmadan. O bisekilde senden besleniyor o donemde. 21.haftada olmasi bana garip geldi. Gynoferon bende işe yaramadi gyno ferro sanol e gectim o daha etkiliymiş. Muz ve kaşar peynirini biliyorum bende kilo alsin diye ama yeterki onemli bir gelişim geriligi olmasin degilse kilo zaten son aylara dogru daha hizli artiyor.

Canm eminmisin 100 gr bile olmadigina? Benim 15.haftada o civardaydi diye hatırlıyorum ve bende 17. Haftaya kadar toplamda 5 kilo verdim istahsizlik ve bulanti kusmadan. O bisekilde senden besleniyor o donemde. 21.haftada olmasi bana garip geldi. Gynoferon bende işe yaramadi gyno ferro sanol e gectim o daha etkiliymiş. Muz ve kaşar peynirini biliyorum bende kilo alsin diye ama yeterki onemli bir gelişim geriligi olmasin degilse kilo zaten son aylara dogru daha hizli artiyor.
Canım öyle dedi hatta sati mi yanlış söyledin diye söyledi doktor hayır diyince bebeğin geride kalmış dedi yarın başka bi doktora gidİcem bakalım artık hayırlısı sağlıklı olsunda kilosu çok önemli değil ama doktor ölü doğum dedi erken doğum dedi baya ürktüm

Gynoferon u bittikce alacaksin
Vitamin vermedimi dr un istah yapardi belki
Bende 27 ye kadar hic kilo almadim ama bebek besleniyordu
Kaliteli yiyecekler ye yogurt kuruyemis et yumurta mutlaka ye
Ogun aralarinda bir kase kuruyemis al onune gelip gecip at birtane agzina
Hamur isi ekmek bebege kilo aldirmaz
2 kase ev yogurdu mutlaka ye seker yerine bal pekmez kullan
Tereyagi ve zeytinyagi kullan
Kv seninle gelmek zorundami dr a
hic hoslanmam esimi bile almadim ben dr a giderken
Saol canım biraz daha dikkatli olmaya çalışıyorum ama yeme isteği yok maalesef tek göndermiyor eşim işi diye var oda gelmeyince annemle gitti diye tuturdu

21 haftalık hamilelikte fetusun boyu

21 haftalık hamilelikte fetüsün büyüklüğü, baştan ayağa yaklaşık 25.6 cm’dir.

Bebeğin beyin gelişimi ve duyusal algısı hızlanır. Beyinde ilk oluklar oluşur. Tat ve koku, amniyotik sıvının yutulmasıyla eğitilir ve uyarılır.

21 Haftalık Gebelikte Bebek Gelişimi ve Annedeki Değişiklikler​

• 21 haftalık gebelik
  • 21 haftalık gebelikte fetüsün görünüşü
  • 21 haftalık gebelikte fetüsün gelişimi
    • 21 hafta gebelikte bebek hareketleri
  • 21 haftalık hamilelikte fetüsün boyu
  • 21 haftalık gebelikte annedeki değişiklikler

21 haftalık gebelik

5 aylık ve 1 haftalık hamileliğe karşılık gelen 21 haftalık gebelikte bebeğin gelişimi, bebeğin artık kırmızı kan hücreleri üretebilen hücrelerin gelişi, beyaz kan hücrelerinin üretimine başlayabilmesi ve tüm kemiklerin gelişimi ile karakterizedir.
21 hafta gebelikte rahim büyümeye başlar ve artık karnın dışarıdan görünmeye başlar. Ancak buna rağmen bazı kadınlar göbeklerinin küçük olduğunu düşünebilir. Ancak bu normaldir. Çünkü karnın büyüklüğü bir kadından diğerine değişir. 21 haftalık hamilelikte kadın şimdiye kadar en az 5 kg almış olmalıdır.

21 haftalık gebelikte fetüsün görünüşü

21 haftalık gebelikte bebeğin görünüşü resimde olduğu gibi veya buna yakın olacaktır.

21 haftalık gebelikte fetüsün gelişimi

21 haftalık gebelikte fetüsün gelişimi ile ilgili olarak, küçük kan damarlarının, ince olan cildine kan taşıdığından bebeğin cildinin çok pembe olduğu görülebilir. Fetüsün henüz depolanmış bir yağı yoktur. Çünkü yağların hepsini bir enerji kaynağı olarak kullanır. Ancak önümüzdeki birkaç hafta içinde bazı yağları depolanmaya başlayarak cildi daha az şeffaf hale gelecektir.
Ek olarak, tırnaklar büyümeye başlar. Ancak cildi mukoza ile korunduğu için kendine tırnaklarıyla zarar veremez. Ultrasonda, bebeğin burnu oldukça uzun görünebilir. Bunun nedeni burun kemiğinin henüz gelişmemiş olmasındandır.

21 hafta gebelikte bebek hareketleri​

Bebeğin rahimde çok fazla yeri olduğundan özgürce hareket edebilir. Bebek anne karnında tam dönüşler yapabilir ve günde birkaç kez pozisyon değişikliği yapabilir. Ancak bazı kadınlar bebeğin hareket ettiğini hissedemeyebilir. Özellikle de ilk hamilelik ise kadının bebeğin hareketlerini hissetmemesi gayet normaldir.
Bebek amniyotik sıvıyı yutar ve sindirilir. Bebek ilk yapışkan, siyah dışkıyı oluşturur. Mekonyum 12 haftadan doğuma kadar bebeğin bağırsaklarında depolanacak, bakteri içermeyecek ve bu nedenle bebekte gaza neden olmayacaktır.

Bebeğin bir kız olması durumunda, 21. haftadan itibaren rahim ve vajina oluşur. Bu haftada erkek bebeklerde testisler skrotum için inmeye başlar.
Gelişimin bu aşamasında, bebek sesleri anlayabiliyor ve ebeveynlerinin sesini tanıyabiliyor. Onu sakinleştirmek için müzik çalabilir veya hikayeler okuyabilirsiniz.

21 haftalık hamilelikte fetüsün boyu

21 haftalık hamilelikte fetüsün büyüklüğü, baştan ayağa yaklaşık 25.6 cm’dir ve ağırlığı yaklaşık 300 g’dır.

21 haftalık gebelikte annedeki değişiklikler

21 haftalık gebelikte annedeki değişiklikler
21 haftalık gebelikte annedeki değişiklikler, daha sık hale gelen hafıza kayıplarından ve birçok kadın vajinal akıntıdaki artıştan şikâyet eder.
Kan dolaşımını iyileştirmek, şişkinlikten, aşırı kilo alımından kaçınmak ve doğumu kolaylaştırmak için egzersiz yapmanız önerilir. Ancak hamilelik sırasında tüm egzersizler yapılamaz. Yürüme, su jimnastiği, pilates veya bazı kas egzersizleri gibi egzersizleri hamilelik dönemi boyunca tercih edebilirsiniz.

Yiyeceklere gelince, tatlılardan ve yağlı yiyeceklerden kaçınmalısınız. Yiyecek miktarı hamile kalmadan önce yenen miktardan fazla olmamalıdır. Hamile olduğunuz için 2 kişilik yemek yemeniz fikri bir efsanedir. Gerçek şu ki, bebeğin gelişimi için vitamin bakımından zengin yiyecekleri tercih ederek dengeli beslenmeniz gerekiyor.
  1. 11 Haftalık Gebelikte Bebek Gelişimi ve Annedeki Değişiklikler
  2. 26 Haftalık Gebelikte Bebek Gelişimi ve Annedeki Değişiklikler
  3. 22 Haftalık Gebelikte Bebek Gelişimi ve Annedeki Değişiklikler
  4. 7 Haftalık Gebelikte Bebek Gelişimi ve Annedeki Değişiklikler
  5. 19 Haftalık Gebelikte Bebek Gelişimi ve Annedeki Değişiklikler

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X