Darısı başımıza inşallahBen ilk ay %50 mama %50 anne sütü olarak gittik yani bebeğim 60 cc mama içmesi gerekirken bn en fazla 30 cc mama veriyordum ve sürekli emziriyordum ilk ay kilo alımı tam sınırdaydı. ikinci ay %90anne sütü %10 mama vermeye başladım yani mamayı tek öğün veriyordum yada en fazla iki öğün veriyordum öğün başına 90-100 cc mama içmesi gerekirken ben sadece günde 1 sefer 75 ml veriyordum ve kilo alımı 1350 gr olduğu için doktorumuz mamayı bırakmamız gerektiğini söyledi. ilk iki ay mama verdim ama ikinci ay çok az mama verdim.
mama vermeye devam ederseniz sütünüz gittikçe azalır.sütü artırmanın en iyi yolu yarım saatde bi emzirmek ve bol su içmektir.biraz sabredip sık sık emzirirseniz sütünüz artar.artıktan sonbra da emzirme saatlerini ayarlarsınız.ben 27 ay emzirdim oğl
ilk başlarda mama da veriyordum sütüm az diye ama mamayı kesince sütüm çogaldı..
Evet ama sütüm sağdığımda 10 cc mama vermeme rağmen emme içgüdüsü yüzünden saatlerce emziriyorum bebeğimi mamayı kesersem ya da azaltırsam hasta olmasından korkuyorum inadım yüzünden mamayı azıcık vermiştim sarılığı artmıştı ilk hafta ve ben üzüntüden ölecektim.
ya benim benim bebeğimde geceleri memedeyken çok huysuzluk yapıyor devamlı ağlıyor huzursuz davranıyor acaba sütüm az geliyor ondan mı ki
özellikle geceleri devamlı memede kalmak istiyor ama memedede devamlı ağlıyor
mesela dün akşam dokuzda uyandı bu sabah 9 da ancak tam uykuya dalabildi
tam 12 saattir uykusuz normalmidir bu durum ve 12 saattir memede mücadele ediyoruz
buarada bebeğim 51 günlük
merhaba arkadaşım ilk ay kilo alımı nasıldı? yani sınırda filansa sütün yetmiyor olabilir. bebekler bu dönemde ya gazdan yada açlıktan çok huzursuz olabilirler. altını ıslatmasını filan iyi takip etmen gerekir. yani 3 saatte filan bez değiştiriyorsan mutlaka çişini yapmış olması lazım. bebeklerde beslendiğini anlamanın en önemli yolu altını ıslatmasıdır. kakasını yapması değil ama yanlış anlaşılmasın çişini yapması gerekiyor anne sütü emen bebek 3-4 günde birde kaka yapabilir ama çişini günde en az on defa ve yukarı yapıyorsa besleniyordur. kilo alımını çok iyi takip etmen gerekir. 12 saat huzursuz olması çok uzun bir süre sana tavsiyem az bir mama verip uykusunu takip etmen yani mamadan sonra uyuyorsa açlıktan uykusuz kalıyordur. amaa mama verdiğin halde hala huzursuzsa gazı vardır.
ya benim benim bebeğimde geceleri memedeyken çok huysuzluk yapıyor devamlı ağlıyor huzursuz davranıyor acaba sütüm az geliyor ondan mı ki
özellikle geceleri devamlı memede kalmak istiyor ama memedede devamlı ağlıyor
mesela dün akşam dokuzda uyandı bu sabah 9 da ancak tam uykuya dalabildi
tam 12 saattir uykusuz normalmidir bu durum ve 12 saattir memede mücadele ediyoruz
buarada bebeğim 51 günlük
Eğer kilo alımı yeterli ve çişi de bolsa açlıktan değildir. Ya gazı vardır (siz çıktı zannetseniz de çok gazlıysa bir miktar gaz içeride kalıyor olabilir, yani gazı çıkaramaması değil gerçekten çok gazının olmasından bahsediyorum) ya da geceyi gündüzü şaşırmıştır.
Ki huzursuzluğu ğleden sonra/akşam üzeri saatlerinde değil de gece 9.00'da başlıyor ve o saate kadar iyi uyuyorsa bana ikincisi daha olası geldi. Muhtemelen gece gündüz birbirine girmiş. Bunun için yapmanız gereken gece gündüz farkını öğretmek. Her akşam aynı saatte belli bir uyku rutini oluşturun. Gece uykusu için odaya çekildiğiniz andan itibaren hiç ışığa çıkmayın, gece uyandığında kaka yapmadığı sürece altını değştirmeyin, o emmek için uyanmadığı sürece emzirmek için uyandırmayın, gece uynadığında oyun oynamayın, çok fazla iletişim kurmayın, konuşmanız gerekirse sessiz konuşun, asla ışık açmayın, gece lambası kullanmayın. Bir süre sonra geceyi öğrenecektir.
Keşke ablam olsanız ne güzel yazmışsınız bende 17 günlük bebeğiö varBence çok fazla. Mamaların üzerinde günde kaç kez ne kadar verilmesi gerektiği yazıyor ki bence onlar bile fazla ölçüler. benim oğluma hastanede sütüm gelene kadar 30 ml mama veriyorlardı. Ben eve gelince arada mama verme ihtiyacım olduğunda en fazla 60 ml filan hazırlardım ki onun da hepsini vermezdim, biberonun son boşluğu gaz yapmasın diye içeceğindne fazla hazırlardım. Ki benim bebeğim 4500 gr doğdu, yani dana gibi bir çocuktu.
Şu anda 6 aylık, ben çalışıyorum sağdığım sütü 100-120 ml filan doldurup veriyor anneannesi biberona. 21 günlük bebek nerde?
Onun mamayı bitirme nedeni emme refleksi, sen şu anda 300 ml de hazırlasan son raddeye gelen kadar onu emer o, çünkü derdi birşeyler emmek. Ama o kadar mama hem kilosunu sağlıksız olarak arttırır hem de gaz problemi, sindirim sorunu yaşatır.
Sen mamanın üzerindeki ölçülerde hatta biraz daha az ver, sonra emzikle oyala ki emme refleksini tatmin etsin.
Ama bu arada mama veriyorum diye emzirmekten vazgeçme. Az önce başka başlığa da yazdım ilk günlerde oğlum iyi emmesine rağmen karnı doymuyor mu diye merakımdan ve işe başladığımda stok hazır olsun diye süt sağdım birkaç kez. 20 ml zor çıkyordu, oturup ağlıyordum. Şimdi tek seferde 150 ml dolduruyorum. Ama mama mümkün olduğunca az verip bol bol emzirmek için çok uğraştım. Bebek ne kadar emerse süt o kadar bollaşır. Temel kural bu. İkinci kural da yüksek moral ve uyku. Moralini yüksek tut bol bol uyu bak nasıl artacak sütün. Tabi çok bol sıvı tüketmeyi de unutma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?