Bebek Beslenmesi 21 günlük bebegim... yardimci olur musunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Arkadaşlar hiç endişelenmeyin, daha önce de yazdım. Anne sütü emzirdikçe artan birşey. Özellikle ilk aylarda gece emzirmeleri çok süt yapar. Bir de moral ve uyku.
Ben de hastanede mama ile başladım, sonra haftada bir çok yorgun olduğum günlerda akşama hiç sütüm kalmadığında yarım biberona kadar düştü. (Haftada yarım bieberon). Ha bir de pratik tavsiye rezebne ve Humana Still Tea gerçketen artırıyor sütü. Bu ara çok koşuşturmacam vardı, süt azalmıştı. İki gündür yeniden içmeye başladım. Bebeğim 6,5 aylık bu arada.
Bir not: Mama vermek zorunda kalıyorsanız çok üzülüp vicdan azabı da duymayın. Önemli olan onların gerekli besini alması. Tabi ki anne sütünün yerini tutmaz ama öcü de değil. Ben ilk hafta mama verirken ağlıyordum bebeğime yetmiyorum diye. Doğal tabi yeni anne için bu duygular. Ama o üzüntünün vicdan azabının da süte de size de bebeğe de faydası yok. Vermek zorundaysanız verin. Ama üzülmedem yüksek moralle sürekli emzirmeye devam edin. Bol bol bol bol sıvı alın. KEndinizi izleyin, herkes kendinde sütü artıran yiyecekleri zamanla anlar. Ve mutlaka bebeğiniz her uyuduğunda siz de uyuyun. Ev işi kalsın.

Darısı başımıza inşallah

mama vermeye devam ederseniz sütünüz gittikçe azalır.sütü artırmanın en iyi yolu yarım saatde bi emzirmek ve bol su içmektir.biraz sabredip sık sık emzirirseniz sütünüz artar.artıktan sonbra da emzirme saatlerini ayarlarsınız.ben 27 ay emzirdim oğlumu.
ilk başlarda mama da veriyordum sütüm az diye ama mamayı kesince sütüm çogaldı..

Evet ama sütüm sağdığımda 10 cc mama vermeme rağmen emme içgüdüsü yüzünden saatlerce emziriyorum bebeğimi mamayı kesersem ya da azaltırsam hasta olmasından korkuyorum inadım yüzünden mamayı azıcık vermiştim sarılığı artmıştı ilk hafta ve ben üzüntüden ölecektim.

sagdıgında sütün az çıkıyor olabilir ama çocuk yine de emiyordur.sagınca az çıkar zaten.
peki süt artıran yöntemleri denedin mi?

ya benim benim bebeğimde geceleri memedeyken çok huysuzluk yapıyor devamlı ağlıyor huzursuz davranıyor acaba sütüm az geliyor ondan mı ki
özellikle geceleri devamlı memede kalmak istiyor ama memedede devamlı ağlıyor
mesela dün akşam dokuzda uyandı bu sabah 9 da ancak tam uykuya dalabildi
tam 12 saattir uykusuz normalmidir bu durum ve 12 saattir memede mücadele ediyoruz
buarada bebeğim 51 günlük

merhaba arkadaşım ilk ay kilo alımı nasıldı? yani sınırda filansa sütün yetmiyor olabilir. bebekler bu dönemde ya gazdan yada açlıktan çok huzursuz olabilirler. altını ıslatmasını filan iyi takip etmen gerekir. yani 3 saatte filan bez değiştiriyorsan mutlaka çişini yapmış olması lazım. bebeklerde beslendiğini anlamanın en önemli yolu altını ıslatmasıdır. kakasını yapması değil ama yanlış anlaşılmasın çişini yapması gerekiyor anne sütü emen bebek 3-4 günde birde kaka yapabilir ama çişini günde en az on defa ve yukarı yapıyorsa besleniyordur. kilo alımını çok iyi takip etmen gerekir. 12 saat huzursuz olması çok uzun bir süre sana tavsiyem az bir mama verip uykusunu takip etmen yani mamadan sonra uyuyorsa açlıktan uykusuz kalıyordur. amaa mama verdiğin halde hala huzursuzsa gazı vardır.

gazı olmadığına kesin eminim çişinide çok fazla yapıyordu ama son günlerde o kadar dikkat etmedim ona dikkat ederim.birde ilk ay kilo alımı gayet güzel ve hızlıydı şimdide kilosu iyi gibi duruyor ama en iyisi bir doktora görnmek

Eğer kilo alımı yeterli ve çişi de bolsa açlıktan değildir. Ya gazı vardır (siz çıktı zannetseniz de çok gazlıysa bir miktar gaz içeride kalıyor olabilir, yani gazı çıkaramaması değil gerçekten çok gazının olmasından bahsediyorum) ya da geceyi gündüzü şaşırmıştır.
Ki huzursuzluğu ğleden sonra/akşam üzeri saatlerinde değil de gece 9.00'da başlıyor ve o saate kadar iyi uyuyorsa bana ikincisi daha olası geldi. Muhtemelen gece gündüz birbirine girmiş. Bunun için yapmanız gereken gece gündüz farkını öğretmek. Her akşam aynı saatte belli bir uyku rutini oluşturun. Gece uykusu için odaya çekildiğiniz andan itibaren hiç ışığa çıkmayın, gece uyandığında kaka yapmadığı sürece altını değştirmeyin, o emmek için uyanmadığı sürece emzirmek için uyandırmayın, gece uynadığında oyun oynamayın, çok fazla iletişim kurmayın, konuşmanız gerekirse sessiz konuşun, asla ışık açmayın, gece lambası kullanmayın. Bir süre sonra geceyi öğrenecektir.

evewt benncede geceyi ve gündüzü karıştırdı muhtemelen ama sadece memedeyken neden ağlayıp huzursuz oluyor hem emmeye çalışıyor hemde ağlıyor
ama dedikleriniz mantıklı denicem bakalım umarım düzelir

Keşke ablam olsanız ne güzel yazmışsınız bende 17 günlük bebeğiö var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…