Bebek Beslenmesi 21 günlük bebegim... yardimci olur musunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Nehir6161

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2010
3.474
22.869
508
Trabzon
merhabalar, benim sorunum su sütüm 3 saatte 30 milim geliyor 2 saattede 20 milim geliyor sütüm cok az oldugu icin cocugum doymuyor ilk zamanlarda gögüs ucum yara oldugu icin hep kaniyordu hastanede hep pomba yaptim verdim bebegime ve sol gögsümde agri ve yanmalar basladi hala da devam ediyor ve krem kullaniyorum ve beyaz lahana koyuyorum gögsüme hemsire ve ebe tavsiyesiyle.... sütüm yetersiz oldugu icin süt takviye ettiler bebegime hastanede simdi ise evimizdeyiz ve humana mama kullaniyoruz bebegim 21 günlük benim sorum mecburiyetten sütüm yetersiz oldugu icin hep pompa yapiyorum ve mama veriyorum bebegime 100 milim veriyorum 2 saatte ve 3 saatte bir 100 milim veriyorum ve bazen doymuyor 50 milim daha yapiyorum. bazen 2 satte te bir 100 milim veriyorum 1 saat sonra tekrar agliyor meme ariyor 100 milim daha veriyorum bir yandan da korkuyorum acaba fazla mi veriyorum diye 21 günlük bebek 2 saatte ve 3 saatte bir kac milim mama yer... uzun oldu okuyanlara tesekkür ederim simdiden cevaplarinizi bekliyorum HEMEN.....

Bana gore biraz fazla gibi geldi ama tabiki bebeginn bu durumdan sikayetci deyilse devamda edebilirsin.. 3 saatte bir 120-150 versen agladigindada gogsunu verebilirsin.. Hem o emdikce sutun cogalir hem birdahaki ögune tam acikmis olur. saglikla buyut bebegini cnm

yok ona kalsa sürekli istiyor yemek ama korkuyorum da tsk ederim bilgin icin...

Bence çok fazla. Mamaların üzerinde günde kaç kez ne kadar verilmesi gerektiği yazıyor ki bence onlar bile fazla ölçüler. benim oğluma hastanede sütüm gelene kadar 30 ml mama veriyorlardı. Ben eve gelince arada mama verme ihtiyacım olduğunda en fazla 60 ml filan hazırlardım ki onun da hepsini vermezdim, biberonun son boşluğu gaz yapmasın diye içeceğindne fazla hazırlardım. Ki benim bebeğim 4500 gr doğdu, yani dana gibi bir çocuktu.
Şu anda 6 aylık, ben çalışıyorum sağdığım sütü 100-120 ml filan doldurup veriyor anneannesi biberona. 21 günlük bebek nerde?
Onun mamayı bitirme nedeni emme refleksi, sen şu anda 300 ml de hazırlasan son raddeye gelen kadar onu emer o, çünkü derdi birşeyler emmek. Ama o kadar mama hem kilosunu sağlıksız olarak arttırır hem de gaz problemi, sindirim sorunu yaşatır.
Sen mamanın üzerindeki ölçülerde hatta biraz daha az ver, sonra emzikle oyala ki emme refleksini tatmin etsin.
Ama bu arada mama veriyorum diye emzirmekten vazgeçme. Az önce başka başlığa da yazdım ilk günlerde oğlum iyi emmesine rağmen karnı doymuyor mu diye merakımdan ve işe başladığımda stok hazır olsun diye süt sağdım birkaç kez. 20 ml zor çıkyordu, oturup ağlıyordum. Şimdi tek seferde 150 ml dolduruyorum. Ama mama mümkün olduğunca az verip bol bol emzirmek için çok uğraştım. Bebek ne kadar emerse süt o kadar bollaşır. Temel kural bu. İkinci kural da yüksek moral ve uyku. Moralini yüksek tut bol bol uyu bak nasıl artacak sütün. Tabi çok bol sıvı tüketmeyi de unutma.

Arkadaşım bende yerçekimlikaranfile katılıyorum çok veriyorsun mamayı bu kadar mama iyi değil sağlıksız kilo almasını sağlarsın, şu anda kilolu bi bebek olması sana güzel gelebilir ama ileride çocuğunu obezite hastalığıyla savaşmasını izlemek zorunda kalırsın (Allah korusun).... Benim arkadaşım vardı oda bebeği sürekli emmek istiyor diye mama hazırlayıp hazırlayıp veriyordu fakat bebek dokuz aylık olunca 13 kiloydu ve doktorlar diyete soktular düşün 9 aylık bebeğe diyet yaptırmak ne kadar zordur durdan anlamaz yoktan anlamaz sen şimdiden alıştır bebeğine az mama vermeye yani çocu aç bırakma ama aşırıya da kaçma. başlarda bende mama takviyesi yaptım bebeğime ki benim senin kadar bil sütüm çıkmıyordu sağınca 3 saatte anca 10-15 milim oda 20 dk sağınca ama ben mamayı az verdim ve sürekli emzirdim ilk ay kilo alımı biraz düşüktü (600 gram almıştı) fakat sonradan sadece anne sütüne geçtik ve kilo alımı 1 kilonun üzerine çıktı (Allaha şükür) yani mamayı ne kadar verirsen kendi sütünü o kadar eksiltmiş olursun. bence bebeğini emzirmeye odaklan bende başlarda çok sorun yaşadım göğüs ucum yoktu bebeğim alamıyordu göğsümü ama zamanla hepsi düzeliyor biraz sabır biraz moral. o günler hiç geçmeyecek gibi geliyor insana ama hepsi geçiyor sonra da anne sütü vermiş olmanın sevincini yaşıyor insan. İnşallah sütün tez zamanda bollaşır. Süt arttırıcı çayları filan tüket mutlaka yemene dikkat et suyunu eksik etme hepi yoluna giriyor. Kolay gelsin. sanırım bende uzun yazdım şimdi farkettim :)))

öncelikle bebeğinizi sağlıkla büyütün. Bebeklerin yeme ihtiyacı ve açlık durumu değişiklik gösterebiliyor. Benim oğlumda sürekli acıkırdı ve emmek isterdi. Normalde yaklaşık 2-3 saate bir beslemek gerekir bebekleri. Birde kaka yapma durumunda daha çabuk acıkıyorlar. Benimki emer hemen sonra da kaka yapardı ve tekrar acıkırdı. Zamanla kendi düzeninizi oluşturursunuz. Önemli olan onun gerçekten aç olduğu zamanda doyurmanız. Her ağladığında acıktığından ağlamıyor olabilir. Veya gerçekten de tam doymamış olabilir. Tam doyduğundan emin olduktan sonra 2-2.5 saat aralıkla besleyebilirsiniz.
Sizin süt durumunuz için humana'yı tavsiye ederim gerçekten işe yarıyor. Bol su, yeşil sebzeler, bitki çayları özellikle rezene çayı takviyesiyle süt durumunuzu düzene koyarsınız. ben pompayı çok tavsiye etmiyorum çünkü benim gögüs ucumu yara yapmış ve enfeksiyon kapmıştı. Daha sonrada emzirmede daha büyük sıkıntı yaşamıştım. Pompadan ziyade cocuk emdiğinde süt daha fazla geliyor, üstelik daha temiz ve daha hijyenik olarak emzirebiliyorsunuz.

doktorunuz mu tavsiye etti bilmiyorum ama o kadar mama çok fazla..mama kutusundaki ölçü kadar bile fazla geliyor.anne sütünde sorun olmuyor ama mama ile kilo alan bbeklerde obezite yaşanıyor.bebek emer o anlamaz o çünkü ne olsa emecek.kuru fasulye de verseniz yer yani o derece :)

mama miktarı konusunda doktorunuzla tekrar görüüşmenizi en azından kutudaki miktarı vermenizi öneriyorum...
sevgiyle kalın

aynı hataya sürüklenmiiş bir anne olarak yazıyorum sana canım... bebeğim prematüre doğdu süt gelmedi hastanede mamaya başlandı günde 12 kez ardından eve geldik bebek hiç doymuyor büyüklerde senin sütün yok deyip dayıyolar bebeğe mamayı önce 30 cc yetmedi aranıyor 50 - 60 derken dahada yapıp getirelim dediklerinde itiraz ettim kaptım bebeği dra götürdüm kadın kıyametleri kopardı bebeği çatlatacakmısın diye tabiki aranacak açlığından değil kendini güvende hissetme ihtiyacından dedi...asla 30 cc den fazla verme dedi taki 2 aylık olana kadar dedi ve her arandığında ağzına memeyi tık dedi. o dönemlerde benim sütüm 2 saatte bir 10 cc falan geliyodu yeter bu bebeğe dedi..çünkü bebek pompadan daha çok süt çekermiş...ha unutmadan bebeğe bir kova mama yapsan yer şimdi dedi.

bende aynen öyle yaptım ilk bir ay mama ile boşuna beslendi oğlum malesef şimdi çalışmama rağmen anne sütü alıyor ve hala sağdığımda 90 cc falan süt geliyor ama bebişimin kilo alımı gayet iii.. mamayı ise çok gerekirse en fazla 60 cc veriyorum oda belki haftada bir ancak.

sende mamayı azalt sütünü ver mutlaka zamanla artar sütün korkma...

Aynen bunu demek istemiştim ben de.

selamlar, benimde bebişim 25 günlük oldu, aynı sorunu bizde yaşıyoruz, çocuk özellikle akşam saatlerinden gece yarısına kadar yatmadığı günler oluyor, sürekli meme arıyor, 1-1,5 saat boyunca ağzından memeyi çıkaramadığım geceler oluyor, bende doymadığı düşüncesiyle mama verdim bazı geceler. hata yaptığımı yazdıklarınızı okuyunca anlıyorum.

peki çocuk bu durumdayken huzursuz ve ağlıyorken ne yapalım, gazını çıkarıyoruz, bezini değiştiriyoruz, karnıda tok ama uyumaya direniyor, ne yapmalı?

Sevgili ebruzen bence hata falan yapmiyorsun ben cocuğumu anne sutu ile beslicem diye 3 saatten fazla mememde tuttum tabi cocuk doymadı ve aylık kontrolünde sadece 300 gr aldı....dr tabsiyesiyle mamaya başladık...ama ben hala ben doyuriim diye hergun ağlıyorum . Mamayla beslemek istemezdim ama...i̇ns seninde benimde sutum bollasir.çünkü bn
Üzüntüden çok azaldı şimdi arttirmya calisiyom

canım 21 gündür sütün bu kadara geliyorsa , dolu dolu gelmeyecektr,senin yaşadıklarını aynen bende yaşadım ve bebeğime ilk 1,5 ay mama vermedim, ama bebek doymuyor ki, ağlaıyordu hep ve kilo alımı da yavaştı, en sonunda verdm mamayı istemeyerek, önemli olan sağlıklı olması..

eğer bebeğinin kilo alımı iyiyse ve doyuyorsa mama verme, ama tam tersiyse mamayı vermeni tavsiye ederim.. mutlu günler sana ve bebişine..

mama kutusunun arkasında aylara gorecegın mama mıktarı yazar canım o kadar verme.hele hem mama hem meme ıse.saglıkocagı bana once emzırceksın dedı sonra mama vereceksın hemen dedı.kızımın alması gereken mıktar su an 120 benden 30 gelıyor ben de ustune 90 eklıyorum.ama benım kızım 3 aylık olacak eger doymssa ıtıyor bıberonu.

Bizim de 1 martta kırkımız çıkacak inşaAllah, aylık kontrolde şoke olduk, çok iyi baktığımı düşündüğüm bebeğim sadece 300 gr almıştı, dr günde 3 kez 60 ar cc mama takviyesi yapmamız gerektiğini söyledi, o kadar üzüldüm ki, 4 gündür sürekli sürekli emziriyorum bol su içip üzülmemeye çalışıyorum ama hala sütüm şarıl şarıl akmıyor, mecbur kalıyorum mama vermeye günde 3 kez. Bu arada günde 2 3 kez emzirme ardından süt bezeleri uyarılsın diye de makineyle sağıyorum, bazen 20 bazen 30 bazen de 40 ml süt çıkıyor. Benim durumumda olup ta sütü bollaşan ve mamayı terkeden var mı ve ne kadar zamanda süt bollaşıp mama terkediliyor?

Arkadaşım merhaba aynı sorunu bende yaşadım sana tavsiyem göğüs yaraların için gold diye bir merhem var lanolin li onu kullan beni o kurtardı çünkü bebeği emzirmekten sakın vazgeçme fazla da emse ver çünkü benim doktor iştahı açıksa ver emsin dedi..hatta doymuyordu mama takviye ettim..Gerekirse pompayla sütünü çek biberonla ver ...

sevgiler

bebekler anne sütü içeriek obezite olmazlar mama vermemek lazım..

Merhaba ;
Allah razı olsun öyle ihtiyacım vardı ki benim de bu yazdıklarınıza. Benim bebeğimde 20 günlük ve sütüm geç ve az geldiği için mama takviyesi yapıyoruz baştan beri bu duruma o kadar üzüldüm ve ağladım ki anlatamam. şimdi elimden geleni yapıyorum ama şu mamayı bırakabilecekmiyiz buna dair böyle gerçek hikayeler okumaya çok ihtiyacım vardı. Benim de sağdığımda çok çok az sütüm inşallah sadece süte geçebiliriz değil mi?

Arkadaşım sakın moralini bozma biraz sabırla herşey yoluna giriyor benim sütümü artırmadaki en önemli etkenim gece 2-3 saate bir bebeğimi emzirmemdi bu zamanlarda bebeği gece uyandırması zor olursa sütünü sağmanı öneririm gündüzleride bebeğini sık sık emzir inşallah sütün en kısa zamanda gelir. Tekrar bir sorun olursa seve seve cevaplarım

Çok çok teşekkür ederim.Elimden geleni yapıyorum. Gece daha çok emzireyim o zaman. Ne kadar sürdü sizin mamayı bırakmanız ?

Çok çok teşekkür ederim.Elimden geleni yapıyorum. Gece daha çok emzireyim o zaman. Ne kadar sürdü sizin mamayı bırakmanız ?

Ben ilk ay %50 mama %50 anne sütü olarak gittik yani bebeğim 60 cc mama içmesi gerekirken bn en fazla 30 cc mama veriyordum ve sürekli emziriyordum ilk ay kilo alımı tam sınırdaydı. ikinci ay %90anne sütü %10 mama vermeye başladım yani mamayı tek öğün veriyordum yada en fazla iki öğün veriyordum öğün başına 90-100 cc mama içmesi gerekirken ben sadece günde 1 sefer 75 ml veriyordum ve kilo alımı 1350 gr olduğu için doktorumuz mamayı bırakmamız gerektiğini söyledi. ilk iki ay mama verdim ama ikinci ay çok az mama verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…