21 aylık oğlumu sütten kesmem için yardım edin

Betul_20162010

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2009
8.527
105
363
MERHABA HANIMLAR 21 AYLIK OĞLUM VAR EMZİRİYORUM AMA ARTIK BIRAKMASINI İSTİYORUM ÇÜNKÜ DUYGUSAL BAĞ YAPTI SÜTÜM AZALDI BELKİ YOK DENECEK KADARDA AZ AMA OĞLUM ISRARLA EMİYOR BENİM SORUNUM GECE ÇÜNKÜ GÜNDÜZ BİR KERE O DA ÖĞLE UYKUSUNA YATARKEN EMİYOR AMA GECE OFFF RESMEN GECE OLSUN İSTEMİYORUM KAÇKERE KALKTIĞIMI SAYAMICAK KADAR KALKIYORUM SIKI SIKI DOYURSAMDA KALKIYOR BAZEN O KADAR ABARTIYORKİ O GÜNLERDE ACABA BAŞKA Bİ SANCISIMI VARDİYE AĞRI KESİCİ BİLE VERİYORUM DÜŞÜNÜN ŞİMDİ SORUM:
1- NAPMAM LAZIM
2- ÖĞLE UYKUSUNA YATARKEN VE GECE KALKTIĞINDA NAPCAM ( su verin derseniz veriyorum ama almıyor normal zamandaa)
3- BİRŞEY SÜRMEM GEREKİRMİ GÖĞSÜME
DUA EDİN BANA HAFTAYA CUMA BAŞLICAM KİSMETSE HAFTA SONU EN AZINDAN EŞİMDE BENDE YIPRANMAYIZ GÜNDÜZ DÖNÜŞÜMLÜ UYURUZ İNŞ HEMEN ALIŞIRR DUA EDİN

Allah yardimciniz olsun tam olarak beni anlatmissiniz sanki benim oglumda 21 aylik ve gece kac kere uyandigimi sayamiyorum sütümde baya azaldi ama ben basaramadim oglum gece iyice uykusu gelince gögsüme ne sürdüysem yinede emdi baska türlü uyutamadik saatlerce agladi simdilik bi süre daha emzircem eger biraktirabilirseniz paylasin lütfen nasil basardiginizi insallah cabuk biraktirabilirsiniz ve bu süreci kolay atlatirsiniz...

Ben önce gündüzü kesmişdim gece emzirmeye devam etmişdim gündüzüde göğüs ucuma limon sürerek vermişdim bir iki hem meme emmek istiyordu hemde meme acı diye ağlıyordu gündüzü öyle bırakdıkmışdık ama tabi çok stresli olmuşdu ama uykuya dalmaya yakın gece vermeye devam etmişdim ve uyku aralarında mızıldayınca bir on beş gün geceye devam ettikden sonrada geceyi kesmişdim ama benimkisi emzikde emdiği için ağzına emziği verip naaparsa yapsın meme vermemişdim öyle öyle kabullenmek zorunda kalmışdı ama öyle yer etmişki demek çünkü memeye acayip düşkündü memeden kesdikden sonra ne zaman uykusu gelse emziği ağzına aldığı gibi memelerimle oynayarak uyumak istiyordu sonra onuda bıraktırdım bu seferde kendi memesiyle oynayarak uyumaya başladı:) şimdi aynı stresli yollardan emziği bıraktırarak geçdim.Yazık ya kıyamıyorum aslında çocuklara şu kısacık sürede ne kadar çok şeyi bırakmak vaz geçmek zorunda kalıyorlar:)

Selamlar;
Bende oğlumu 21 aylık iken ayırmıştım...
Eğer gündüz yemek yiyorsa çok problem olacağını düşünmüyorum...
Ben gündüzleri vermeyip 15 gün sadece geceleri uyurken verdim...
Hem sütüm kendiliğinden azaldı zorluk yaşamadım...
Hem de gece huysuzluklarına çare oldu...
Uyanıkken yani gündüzleri de göğüs uçlarıma üzüm sirkesi sürdüm...
Kokusunu duyunca kendi istemedi 3 gün sürdü arayışı sonra vazgeçti...
Ama yukarıda da dediğim gibi uyurken geceleri 15 gün emzirdim...
Uyuduğu için anlamıyordu...
Sonra geceleri de uyanmamaya başladı ve böylece bırakmış olduk...
Sana da kolaylıklar diliyorum...

cevap veren arkadaslarima tsk. ediyorum .gunduz sornum yok bir kere oda ogle uykusuna yataarken emiyor. dun bideneme yaptimyatmadan sut yaptim yine cok kalktim ama bbazen bibero verdim bazen hic ilgilenmedim kendi uyudu iki keerede emdi dun bir adim attim simdi bugun ogle uykusunu basarmaya caliscamm bant yontemi denicem bakalim ne olcak nasil uyucak sallanmayi sevmiyor hhadi hayirlsi

nmerhbaba datlum bende deneyımımı yazayım hemen oğlum asırı memeye duskundu sureklı agzında olsun ısterdı hatta bır keresınde marketet gıtmıstım tam kasadayım aldıklarımı gecıyor kasada kı cocuk benım kı basladı anne meme anne meme kasıyer cocuk caktırmıyuor ama alttan alttan guluyorr o dereceydı yanı parka falan gıderdık ordada aklına gelır ıstedı
ilk once bırakmaya kesınlıkle karar verıceksın bugun mem yok deyı ayyy agladı cok dayanamadım yaparsan işin 2 katı zorlasır
ben sabah kalktım ve bugun artık memden ayırıyorum dedim ve o sabah oğlumun aglamasına ragmen vermedım tabı elıyle acmaya falan calıstı ben salca surdum sutyenımı acıp bakk ne pis olmus all ba tadı ne kadar kotu dıyıp ona dogru yaklastırdım gogsumu tabı emmek ıstemedı ınceledı artık mem yok bak goruyormusun falan ddeim 1 2 saat sonra uyku saatı gelınce tekrar ıstedı tabı yıne actım gosterdım ozaman razı oldu elıne en sevdıgı oyuncagı verıp sallayarak uuttum uyaması zaman aldı ama uyudu en tehlıkelı olan gece uykusu ozaman ıyıce mızmızlanıyorlar benımkıı salcayı sılıp elıyle temızlayıp emmeye calıstı hemen mutfa gıdıp salcayı tekrar surup ustune karabıber ektım oğlumda salcanın ustundekı sıyah seylere böcük olmus dedim ikna ettım yıne sallama yontemıyle uyuttum zarzor gece kalkınca bana bırsey verme yoksa ona alıdsır aynı meme emmek ıcın nasıl kalkıyorsa bı sefer sut yada mama ıcın kalkar dediler bende vermedım zaten aclıktan kalkıp ömem emmıyorlarkı keyıften emıyorlar gece omantıkla bırsey vermdım en zor 2 gun sonra hersey duzene gırıyor canım arada aklına gelıyor benımkının ama mememız bıttı dıyorum tamam diyorr sarılıyorum yetıyorr:9::9:

her yaptığım hamleyi yazayımki benim durumumda olanlara fikir olsun haftaya başlıcaktım ama başladım dün hemen dün yatmadan 1 biberon süt yaptım sardım sarmaladım ılık kalsın diye gece kalktı hemen dayadım ağzına içti biraz uyudu sonra tekrar kalktı önce pış pışlama hamlemi yaptımm tutmadı yüz vermedim biraz viyakladı burnumun dibine kadar geldi öyle uyudu bir süre sonra yine kalktı bibron dayadım almadı ne yaptıysm beceremedim bu sefer emzirdim uyudu yine yine kalktı kalkt derken geceyi 2 kez emzirmekle kurtardım
2. hamle olarak az önce öğle uykusuna yattı geç bile kaldı normalde 11:30- 12 gibi uyur bant yapıştırdım göğsüme göstedim meme atta gitti oğlum dedim baktı baktı küstü kafasını indirdi sonra yine baktı güldü üzüldü bi tuhaf oldu ama sürekli gösterdim bak yok annem dedim am işte işin zor yani nasıl uyucak bu çocuk 1 biberon süt yaptım olmadı salladım olmadı (alışık değil ayakta sallanmaya) kucağıma oturdu kafasını omzuma dayadı olmadı sonunda aya kalktım aldım kucağıma tv'nin karşısına oda kafasını omzuma koydu biraz sağasola hafif sallandım tv bakıyordu oda öyle uyudu amabende ne bel kaldı ne birşey zorlandım itiraf etmeliyim amadönemem bu yoldan eninde sonunda bu olcaktı bugün öğleyi atlattım asıl zoru akşam napcam bilmiyorum çünkü dün yine çok kalktı ama 2 sefer emdi bugün hiç vermek istemiyorum ama 2 yaş sendromunda çok sinirli örtünmeyide sevmiyor ayaklarını yere vuruyor resmen benim sorunum uyuturken ve gece tekrar nasıl nalcak olması offffffffff şimdi ben hergün öğlen kucağımda ayaktaasallayasallaya uyutursam biterim ben belim maf olur eee sallatmıyorda nasıl uyutcam kendi kendine de uyumuyor gece kalktığında napcam
neyse kızlar dua edin yarın yine gelişmeleri yazarımmm

her yaptığım hamleyi yazayımki benim durumumda olanlara fikir olsun haftaya başlıcaktım ama başladım dün hemen dün yatmadan 1 biberon süt yaptım sardım sarmaladım ılık kalsın diye gece kalktı hemen dayadım ağzına içti biraz uyudu sonra tekrar kalktı önce pış pışlama hamlemi yaptımm tutmadı yüz vermedim biraz viyakladı burnumun dibine kadar geldi öyle uyudu bir süre sonra yine kalktı bibron dayadım almadı ne yaptıysm beceremedim bu sefer emzirdim uyudu yine yine kalktı kalkt derken geceyi 2 kez emzirmekle kurtardım
2. hamle olarak az önce öğle uykusuna yattı geç bile kaldı normalde 11:30- 12 gibi uyur bant yapıştırdım göğsüme göstedim meme atta gitti oğlum dedim baktı baktı küstü kafasını indirdi sonra yine baktı güldü üzüldü bi tuhaf oldu ama sürekli gösterdim bak yok annem dedim am işte işin zor yani nasıl uyucak bu çocuk 1 biberon süt yaptım olmadı salladım olmadı (alışık değil ayakta sallanmaya) kucağıma oturdu kafasını omzuma dayadı olmadı sonunda aya kalktım aldım kucağıma tv'nin karşısına oda kafasını omzuma koydu biraz sağasola hafif sallandım tv bakıyordu oda öyle uyudu amabende ne bel kaldı ne birşey zorlandım itiraf etmeliyim amadönemem bu yoldan eninde sonunda bu olcaktı bugün öğleyi atlattım asıl zoru akşam napcam bilmiyorum çünkü dün yine çok kalktı ama 2 sefer emdi bugün hiç vermek istemiyorum ama 2 yaş sendromunda çok sinirli örtünmeyide sevmiyor ayaklarını yere vuruyor resmen benim sorunum uyuturken ve gece tekrar nasıl nalcak olması offffffffff şimdi ben hergün öğlen kucağımda ayaktaasallayasallaya uyutursam biterim ben belim maf olur eee sallatmıyorda nasıl uyutcam kendi kendine de uyumuyor gece kalktığında napcam
neyse kızlar dua edin yarın yine gelişmeleri yazarımmm

malesef canım bır sekılde senıde zorlamdan tabı kı bı uyku yontemıne alıstırıcan bu durumda ayakta sallamaya alıstırmak en ıyısı yok ben yapmam sallamam ama ayakta uyutmakta benı zorluyor dersen hiç bişi yapmak uyku saaatlerı 1 2 saat gecınce tv karsısında kendı uykuya dalar anlamazsın bıle

nmerhbaba datlum bende deneyımımı yazayım hemen oğlum asırı memeye duskundu sureklı agzında olsun ısterdı hatta bır keresınde marketet gıtmıstım tam kasadayım aldıklarımı gecıyor kasada kı cocuk benım kı basladı anne meme anne meme kasıyer cocuk caktırmıyuor ama alttan alttan guluyorr o dereceydı yanı parka falan gıderdık ordada aklına gelır ıstedı
ilk once bırakmaya kesınlıkle karar verıceksın bugun mem yok deyı ayyy agladı cok dayanamadım yaparsan işin 2 katı zorlasır
ben sabah kalktım ve bugun artık memden ayırıyorum dedim ve o sabah oğlumun aglamasına ragmen vermedım tabı elıyle acmaya falan calıstı ben salca surdum sutyenımı acıp bakk ne pis olmus all ba tadı ne kadar kotu dıyıp ona dogru yaklastırdım gogsumu tabı emmek ıstemedı ınceledı artık mem yok bak goruyormusun falan ddeim 1 2 saat sonra uyku saatı gelınce tekrar ıstedı tabı yıne actım gosterdım ozaman razı oldu elıne en sevdıgı oyuncagı verıp sallayarak uuttum uyaması zaman aldı ama uyudu en tehlıkelı olan gece uykusu ozaman ıyıce mızmızlanıyorlar benımkıı salcayı sılıp elıyle temızlayıp emmeye calıstı hemen mutfa gıdıp salcayı tekrar surup ustune karabıber ektım oğlumda salcanın ustundekı sıyah seylere böcük olmus dedim ikna ettım yıne sallama yontemıyle uyuttum zarzor gece kalkınca bana bırsey verme yoksa ona alıdsır aynı meme emmek ıcın nasıl kalkıyorsa bı sefer sut yada mama ıcın kalkar dediler bende vermedım zaten aclıktan kalkıp ömem emmıyorlarkı keyıften emıyorlar gece omantıkla bırsey vermdım en zor 2 gun sonra hersey duzene gırıyor canım arada aklına gelıyor benımkının ama mememız bıttı dıyorum tamam diyorr sarılıyorum yetıyorr:9::9:

sağ ol gamzem yaaa valla az önce mafoldum uyuturken ama geceden çok tırsıyorum biliyorsun çok kkalkıyor napcam ben her kalkışında emmek istiyorrr dünüyine çok kalktı ama biberonla idare ettim 2 kerede emdi :50: dua et kardeşimm bugün zor bir gün olacak kesinnnnn

malesef canım bır sekılde senıde zorlamdan tabı kı bı uyku yontemıne alıstırıcan bu durumda ayakta sallamaya alıstırmak en ıyısı yok ben yapmam sallamam ama ayakta uyutmakta benı zorluyor dersen hiç bişi yapmak uyku saaatlerı 1 2 saat gecınce tv karsısında kendı uykuya dalar anlamazsın bıle

ayakta sallama benimde işime gelirde sallatmıyor sıpa poposunu kaldırıyor zıplıyor demeleniyor ayaklarıyla tekme atıyor ve kalkıyorrrr resmen kavga etti benle sıpaa bi atlatsam şu 3-4 günü

sağ ol gamzem yaaa valla az önce mafoldum uyuturken ama geceden çok tırsıyorum biliyorsun çok kkalkıyor napcam ben her kalkışında emmek istiyorrr dünüyine çok kalktı ama biberonla idare ettim 2 kerede emdi :50: dua et kardeşimm bugün zor bir gün olacak kesinnnnn

ayakta sallama benimde işime gelirde sallatmıyor sıpa poposunu kaldırıyor zıplıyor demeleniyor ayaklarıyla tekme atıyor ve kalkıyorrrr resmen kavga etti benle sıpaa bi atlatsam şu 3-4 günü

allah kolaylık versın cnm ınana sık dısını 3 4 gune hersey yoluna gırer sallatmıyorsa bıraz kendı uykuya dalmasını bekle pasanın sevdıgı cızgı fılm varsa uyku saatı ac ona bakereken kendılıgınden uyur belkı inş. kısa surede yenı duzene uyum saglar kuzey pasa

allah kolaylık versın cnm ınana sık dısını 3 4 gune hersey yoluna gırer sallatmıyorsa bıraz kendı uykuya dalmasını bekle pasanın sevdıgı cızgı fılm varsa uyku saatı ac ona bakereken kendılıgınden uyur belkı inş. kısa surede yenı duzene uyum saglar kuzey pasa

inşallah cnm yaaa sağ ol moral verdinnn paşamı öpp

merhaba canim,bende bundan 1 ay önce oglumu sütden kestim 2 yasindaydi,gece defalarca kalkiyordu sabaha kadar emiyordu ,gündüzleri fazla yemek yemezdi hep meme isterdi,benim oglum da ne biberon nede emzik almiyordu,ayagimda da sallamayi sevmiyordu,o yüzden ben memeden kesmeye cesaret edemiyordum nasil uyuturum diye,karar verdim sütten kesecem diye inat etdim ilk gün cok agladi arkamda dolaniyordu bant yapistirdim sökmeye falan calisti ciglik cigliga agliyordu,ben israrla hayir dedim o istedikce oyalamaya calistim eline seker vs birseyler verdim.gece de agladi yanima geldi o istedikce ben hayir dedim yanima uzandi o sekilde aglaya aglaya uyudu,bu sekilde 1 kac gün gecti yavas yavas alisti,benim gögüsler tas gibi oldu agridan duramadim ilk 2 gün. cok az sagdim,bikerede oglumu uyku altinda emzirdim sonra kendiliginden kesildi,sende pes etme mutlaka unutacak zor bi sürec ama gececek sabret,,yaklasik 2 ay olucak oglum ara ara gögsümü aciyor emmek istiyor ben yok bitdi pis diyorum bi öpücük kondurup kapatiyor :)))

arkadaşlar gamze arkadaşımızın dediği gibi ben gece kalktığında biberonla süt veriyorum ya memeyi bıraktırmayı başarırsam buseferde devamlı biberonda süt içmek için mi kalkcakk?? böylebir deneyim yaşayan varmı???

biberona alistirdigin icin bu seferde ya gece yada sabah uyani uyanmaz biberonu istiyecek süt icmek icin süt de cocuklarin istahini keser,allah kolaylik versin..

duygum nasıl gectı dun gecenız ayrıca aklında bulunsun gece verilen sut cocuklarda kansızlıga yol acıyor ve dişlerine zarar veriyor

Evet arkadaşlarr sonuç almadan yazmayım dedimm benim bu sorunum bitti allahın izniyle tabi çokkkkkkkkkkk dua ediyorum o uyuduğundaa allah yardım etti , bugün 4.gün arada mimi diyor yok annem diyorum gösteriyorum (bantlı) atta gitti mimi diyorum birtek uyuturken zorlanıyorum iyice uykusu gelip huzsuzlandığında ( öğlen)omzumda (akşam) da sarılarak uyuyor gece kalkmamız şimdi azaldı çok şükür uykuları kaydı akşam 8:30 da uyuyordu şimdi 9:30-10 oldu öğlen 11 -12 arası uyurdu şimdi 14- 14:30 gibi uyuyor yeni düzenimi sevdimm allah herkezin yardımcısı olsunn göğsüm sütle dolmadı çünkü ben son 1-2 aydır gündüzü kesmiştim sütüm azalmıştı o yüzden bir sorun yok çok şükürrr hadi bu yolda olanların allah kolaylık versin. Son olarak oğlumla yeniden doğmuş gibiyiz ikimizdede sinir kalmadı huzurlu dinlenmiş uyanıyoruzzz hamdolsunn ...

Back